Ty ... :-o :-o Tomu vravim nenazrany CPU, krucinal to menenie socketov je uz pomaly castejsie ako menenie cpu :D
Printable View
Ty ... :-o :-o Tomu vravim nenazrany CPU, krucinal to menenie socketov je uz pomaly castejsie ako menenie cpu :D
co k tomu dodat, v dobe ked sa kazdy nie americky vyrobca ci uz spotrebnej elektroniky alebo napriklad automobilov snazi znizovat spotrebu nap. v rezime standby pod uroven 1-2W nakolko je elektrina a fosilne paliva z roka narok drahsie a to nielen u nas mi pride uvadzanie takychto GHz hriankovacov ako vysmech do oci nam uzivatelom a aj nasej planete. Je to ako s americkymi gigantickymi monstersjeepmi s objemom valcov 6-10litrov a spotrebov 20l/100km a aj z ich super procesorov s taktovacou freq 3-5GHz a spotrebou cez 130W. Vytam snahu AMD a ich funkciu cool 'n' quiet, ved na co bezat na GHz-och a spotrebovat pritom 100W ked len browsujem po nete alebo pisem vo worde. pls no FW je to len moj nazor na problematiku spotreby novych cpu.
Suhlas. Intel sucks.Citace:
Původně odeslal user
Hmmm, např. tohle >> http://www.hardocp.com/article.html?art=NTg3 mi připadá fakt hustý, půjdu až do Prescotta II ;D (když museli použít vodu, aby nataktovali 2.8 na víc než 3.2, tak to je ****)
jj je to o nicom pre ludi ktory maju P4-C je Prescott nezaujmavy upgrade a s chabymi moznostami OC aj to s pouzitim vodnika je to procak na dve veci. Uvidim tak o rok co intel spravy ale jediny rozumny smer s takym procakom je cim skor uviest 64Bitovy prescot na 4GHz co by pri 64 bitovych aplikaciach konecne mohlo priniest pokrok, zatial je to uplne sklamanie a hanba.
A to koukám, že měli i při zatížení napětí vyšší než 1.55V. Takže VID mohlo být klidně 1.60V. Přitom 1.55V je průraz! Je to stejné jako na x86-secret, kde sice přetaktovali na 4 GHz, ale měli napětí 1.60V. Zatím tedy na přetaktování nic moc.Citace:
Původně odeslal jan555
Hej, to je zaujimave citanie (aj ked len [H]... :-)). Mna najviac zaujalo toto:Citace:
Původně odeslal jan555
Citace:
Původně odeslal [H
Jojo, to je obzvlášť veselé ;D Ti, kdo mají bigtower můžou tímhle rovnou upgradnout na vysokou pec, ostatní rovnou na slévárnu rev. 0.9a ;D :lol:
podľa mňa sa oplatí Preskot, stojí toľko isto koľko aj NW a ako písal MadCap, má instrukcie SSE3,1MB cache a zsbudol este aj vylepšený HT o 30percent... ;D
no ja osobne by som ajtak dal prednosť A64rke /noflame
a64ka je drahsia ako prescott btw a na s478 je to otazne do coho ist, prescott bol uvedeny na s478 ako z nudze cnost a je na hranici ale keby full new pc tak a64 :roll: inak prescott ...
MadCap
1MB cache = nutnost, jinak by výkon nestál za moc.Citace:
Původně odeslal eraser007
1MB cache s latencí 18T vs. 512KB cache s latencí 7T. Co je lepší? Podle mě méně a rychlejší (viz. Coppermine vs. Katmai).
Vylepšený HTT - nic vylepšeného nemá, jediné vylepšení je MONITOR a MWAIT, kvůli kterým se musí rekompilovat SW a ani pak to nemusí mít efekt.
Co tohle?
Stepping D-0 pro nové procesory Intel Pentium 4
O problémech s velkou produkcí tepla u procesorů s jádrem Prescott se toho namluvilo dost a dost. Intel dělá co může a aby se mu dařilo ještě více, oznámil, že u nových procesorů Intel Pentium 4 (1MB L2 cache, 90nm) právě s jádrem Prescott dojde ke změně steppingu z revize C-0 na D-0.
Jedná se o oficiální oznámení a podle zprávy budou první vzorky nového Pentia 4 Prescott D-0 už 27. února, zatímco všechny plánované testy budou ukončeny 23. dubna. Následně, první kousky se do prodeje dostanou 7. května 2004. Důvod přechodu na stepping D-0 je jednoduchý, Intel plánuje optimalizaci spotřeby energie. V procesoru samotném se tato změna nijak nepromítne (stavba), avšak dostane také nové CPUID a to 0F34h (namísto 0F33h u steppingu C-0).
( www.pctuning.cz )
Takže je Prescott beta, tohle bude druhá a za rok si ho koupíme :evil: ;D 8-)
zase ani Eagle neklame - porovnajte si PIVo 1,4GHZ a PIII 1GHZ :o :D
+ to čo vravel MadCap, počkajme na iný socket :-)
Ten Preskott je teda sklamanim. Ma to este nizsi vykon ako P4 na rovnakej freq. Jedine co Intel chce je asi dosiahnut 4Ghz.
Aj ked mu Intel prida podporu 64bit, tak pravdepodobne nebude rychlejsi ako AMD64.
Ak nove PC tak jedine Athlon 64 FX-51 (prip jeho variant do 939 bez ECC pameti), ale to najprv Intel musi uviest rychlejsi procak aby AMD prinutil zlacniet.
Proč bez ECC pamětí? K tak drahému CPU je to docela vhodné, na něm budou lidi dělat seriózní práci, která vyžaduje maximální stabilitu. S tím s939 ovšem souhlasím, ten bude lepší.Citace:
Původně odeslal Vorlon
Koli tomu bez ECC lebo to bude rychlejsie. Najlepsie by bolo keby ten radic podporoval ECC, ale dalo by sa to vypnut. Ale tak sa mi vidi ze AMD opet zaspi, a neprida aspon podporu DDR500 do AMD64 (namiesto 5700mb/s v Sandre by tak mohol mat ~7100mb/s co si myslim by mu dost pomohlo), Intel uvedie este rychlejsie procy a AMD bude opet v riti.Citace:
Původně odeslal Eagle
Ale vždyť ECC paměti nejsou povinnost ani u s940 ani u s939.Citace:
Původně odeslal Vorlon
Prescott owner :)
tak jsem si ho na zkoušku vzal a zatim celkem pohoda - teploty jsou stejný jako u bejvalýho Northwooda 2,8C
ten mi běžel na 3,4GHz při 1,575
Prescott běží taky na 3,4GHz při 1,475 a pohoda - je to stable
časem ho vyměnim za novější revizi a půjdu s dobou :)
A výkony ???Citace:
Původně odeslal DC
chová se to defacto stejně jako ve všech recenzích...
tzn. trošku níž než Northwood
bohužel se zavřenym kejsem ještě trošku stouply teploty, ale to jsem očekával a proto jsem nyní zvolil trochu jinou strategii - CPU jen na 3160(226 FSB) a default napětí, ale se synchro pamětma a výsledky jsou celkem povzbující - třeba ve 3DMarku03 jsem se zase přiblížil ke skóre, který jsem měl s P4 2,4C na 3,33 s vysokym FSB (277 FSB)...
hooooly shit :eek:
http://www.vrforums.com/showthread.p...5&pagenumber=1
prescot na 5ghz - odhadovanej tepelnej vykon 220W
skoda ze tam nejsou nejaky vysledky testu
Tak ze mam doma tyden Prescotta 3 @ 3.6 a co se tyka teplot tak ze zacatku to topilo jako krava (60-70 v klidu) ale postupne se teplota snizovala (asi se zahoroval :wink: ?) a ted pri startu 50 pak spadne na 43-45 v klidu a po 60 minutach hrani Kreeda max 60 °C.Je fakt ze mam vodu ale s mym predchozim procakem (2.4@3) ty hodnoty v °C byly obdobne.Co se tyka oveclockingu si myslim ze je to stejne jako u Northwooda a kdyz se podivam kam se podarilo pretaktovat 2.4E (4.4 Ghz) tak si myslim ze to neni zas tak hrozny jak se tady na foru vetsinou prezentuje.
60 stupnu s vodou. Mein GOTT. :-oCitace:
Původně odeslal Fik2207
60c s vodou je teda fakt dost. (kor jestlis to mel i na ty 2.4@3) :eek:Citace:
Původně odeslal Halen
ale jinak 3.6g na dnesniho prescotta celkem slusny :wink:
Co jsem zatím viděl, tak nejvyšší overclock byl na nějakých 3.7 a 3.8 GHz (s jakýmkoliv nominálem). To není zas tak moc, Northwood udělá to samé.Citace:
Původně odeslal Fik2207