No uvidim na LOEWE ta NTSC má. Dneska mi jí přivezou i S-VHS videem :-D 8) .Citace:
Původně odeslal Marcelino
P.S. To není možný někde zjistit zapojení toho 7pinu?
Printable View
No uvidim na LOEWE ta NTSC má. Dneska mi jí přivezou i S-VHS videem :-D 8) .Citace:
Původně odeslal Marcelino
P.S. To není možný někde zjistit zapojení toho 7pinu?
Vyměnil jsem All in wondra Rage 128 Pro za RADEON 64MB DDR VIVO a zůstaly mi kably po wondrovi, které ovšem nepasují. Dnes mám výstup videa ven pomocí dvou konektorů. První je synch a druhý S-video nestandardních tvarů. Nožičky jsou ve dvou řadách. S-video kablík z wondru nepasuje. Budu brát obraz dovnitř i ven ze synche a žvýkačkou přelepím tento výstup.
Souhlas s myšlenkou ?
Obrázek toho atypu je na http://mirror.ati.com/support/connec...belbottom.html
Sice to mu trochu rozumim, ale prosím přeložte to někdo doslova. Díky
,,This is a 7 pin S-Video Output connector, which is used to connect devices such as Televisions and VCRs to the card for outputting the same image as being displayed on the monitor.
Only the outer 4 of the 7 pins on this connector are used for Video Output. "
Já to chápu, že pouze čtyři nožky na obvodě jsou použity k přenosu obrazu. K čemu je ten zbytek nikde nepíší. Podle mne použili konektor, kterého měli plné sklady a je zbytečně 7 nožkový.
Chapes dobre, 8) ... presne tak to vyzera... ;DCitace:
Původně odeslal Vladimír Mahr
Zadání:
V obyváku je antenní vstup. V téže místnosti je video a TV. Video VHSmá jeden společný videovstup a výstup přes Skart. Dále má vstup antenního signálu a výstup opět koaxiálem. Televize má dva vstupy. Koaxiálem a Scartem. V pracovně je PC s grafickou kartou mající výstup a vstup obrazu pomocí synchů. Ke vstupu a výstupu zvuku má na zvokovce zdířku pomocí stereo jacka. Mezi obyvákem a pracovnou je chodba, takže nepřipadá v úvahu provrtat stěnu a táhnout kabel nejkratší cestou. Ve stěnách všech pokojů jsou husí brky s vývody na půdu. Kabel mezi videem a PC bude 18 m dlouhý.
Úkol:
Dvě pohlaví různého ražení chtějí sledovat různé programy. Ženské pohlaví jednoznačně ovládne televizi se seriálem žena za pultem. Samec se přesune do pracovny kde chce taktéž sledovat TV ale jiný sportovní kanál nebo akční trajlér z videa. Občas se stane, že společně chtějí v TV sledovat film, který je však na CD ve formátu mini DVD.
Návrh řešení:
Nějaký 6-ti žílový kabel nebo 3x synch kabel délky 18 m ? Do zvukovky stereo jack s výstupem na dva synche. Video s TV propojit pouze koaxiálem a do scart zástrčky dát redukci na synche. Synche tahnout odtud do PC. Žena pustí na TV primu a dívá se. Samec dá na videu kanál s fotbalem ČT2 a synche v počítači dá jak na zvukovce tak na grafice do IN a zapne zpracování filmu v PC a vidí a sliší svůj vytoužený pořad. Pokud náhodou ČR prohrává jde a dá do videa kazetu s filmem a zapne přehrávání. Tím vidí na monitoru PC Arnolda v akci. Žena neodtrhne oči z Primy a netuší jak Arnoldr vraždí. Pokud žena uzná, že donesený film na CD má dostatek oscarů a chce jej také zhlídnout, dají do PC kompakt a synche od zvuku a obrazu do OUT na PC. Na videu nastaví samec IN z kamery a na TV v obyváku spokojeně oba dva při lahvi vína bědují nad stupiditou amerických dojáků.
Je někde technická překážka v mojem ideovém návrhu ?
wooow :o ... supeeer popis problemu a mozneho riesenia 8)
jedine co moze zadrhnut je fakt ci Video a Audio signal privedeny na vstup videa, je schopne video preniest cez modulator na antenny vystup ...
... ak to zvladne, tak je to uplne vpohode...
... Este mozne vysperkovanie - ak mas pasku co je uz nekvalitna (ci uz opotrebovanim, alebo je zla nahravka z ineho videa), tak by som doporucoval privadzat signal z videa do TV aj cez SCART - ono ti cez antenny vystup moze obraz dost cukat a triast sa - hlavne v hornej casti obrazu... - cez SCART to zvladne vpohode aj s viac "dokatovanou" paskou... - ale kedze nemas na videu 2xSCART , tak si kup SCART "rozdvojku" - vyzera to krkolomne ale svagor ju s uspechom pouziva... 8)
Akorát by samec :-D musel vždy ještě přepnout redukci cinch - SCART z in na out nebo obráceně. A nebo přehazovat cinche ze vstupů na výstupy. Samo, že všechno na straně videa či TV. A nebo tahnout 6 cinchů - :roll:Citace:
Ta pouze jedna zdířka Skart na videu je škoda. Už když nahrávám z kamery na video tak jsem musel vždy nejprve vytáhnou scart od TV. Koupil jsem šnůru, která má jednoho scart samce a čtyři scart samice. Samce strkám do videa a do samic dávám samce od televize. Když jsem si chtěl přehrát náhrávku v kameře na TV a přidal scard od kamery taktéž do další volné samice, šel obraz na TV bez zvuku. Tím, že v jedné samici je výstup z videa i když je vypnuto a v druhé výstup z kamery tak se to bije a TV je z toho vedle.
A těch 18 metrů délky nevadí. Prodavač tvrdil, že maximální délka je 10 m a pak už to nefunguje a je třeba používat koax. Nemá pravdu ?
Pak už to nemusí fungovatCitace:
Koax by byl asi lepší, ale měděnej 2* stíněnej - ne ty pohliníkovaný shity.
tak to predavac asi nikdy neskusil, ide to , ale uz je riziko vacsich strat signali v kabli, to je fakt - avsak fungovat to urcite bude !
Jenom doplním, že i když má ten konektor 7 pinů tak se používají jenom 4.
A zjistíte to tak, že když ten originální S-video kabel co se dodává ke kartě přeříznete tak tam jsou jenom dva stíněné dráty (barva+zem a jas+zem). ;)
Proto se taky při výrobě redukce na cinch nedá nic zkazit ;D
No verim ze se neda tahnout oboji najednou prez grafarnu, i kdyz mozna by to jit mohlo, ale urcite mi prez ni jede zvuk :-) Protoze to mam vyzkouseny, sem zapojil Cinch do grafiky na vstup a na Videu sem zapojil audio vystup a ten zvuk sem slysel. Skoda ze nemam aspon redukci z S-VHS na Cinch ze bych skusil zapojit oboji najednou do grafarny. Ale nevite nekdo co mam kde nastavit nebo co delam blbe kdyz pouzivam Video In to tahnu normalne z videa prez video Out a zvuk tahnu Jack - 2*Cinch (ale video neni stereo tak zapojim jen jeden) a ten zapojim na Audio Out ve videu a do kompu to dam na vstup, musim jeste nekde neco nastavovat nebo proc mi jede jen obraz? Dikas
No skontroluj si, ci nemas stiahnuty zvuk na nulu... - niektore prehravace to bezne urobia bez tvojho vedomia...
2 all: vim, ze to sem nepatri, ale v sekcii monitory, je slabsia navstevnost ako tu, takze tu : http://www.overclocking.cz/4um/viewt...?p=71544#71544 som polozil otazku, ci ma niekto skuseniosti s 17" monitorom Relisys770 MPR II Teco - kamos ho chce kupit, len neviem ci mu ho mozem doporucit... ???
No ted mi konecne zas funguje kabel :-) Jo a bylo to v tom ze byl stazenej zvuk :-) a prysel sem na to dokonce i sam :-) Ale trochu mi vadi ze zvuk slysim vlastne furt protoze mi nejde prez ten prehravac ale rovnou do woken, takze v prehravaci musim zvuk vypnout protoze jinak je tam jen sum. Nevite nekdo jak se to tam da zapnout (v tom Ati prehravaci) Jo a jeste jsem zas skousel sehnat kabel, 15m S-VHS by nebyl problem to prodavaj, ale Audio kablik sem nikde nesehnal, ale jeste by byla moznost co mi nabizeli Scart-Scart 10m, pokud by mi to stacilo, ale nevim nevim, tak by to mozna nebylo spatny, co myslite? Ale jeste bych potreboval zase potreboval neco na cem by bylo na obou stranach scart samice, sakra to je slozitost, ja si snad raci budu ten pocitac prenaset :-)
Prosímtě pochop, že ty 3 dirky uprostřed, slouží k vyvedení VIDEO Compositu z grafárny ven. U mé grafiky je tento konektor a dostal jsem k ni i patřičnou redukci na VIDEO Composit. Tak jsem ji proměřil ohmetrem a ejhle.....ze tří vnitřních pinů jsou zapojeny na ty redukci dva. Jeden jako VIDEO OUT a druhy jako ZEM. Takže, kdo chce mít VIDEO OUT musí si z bastlit nějaký ten konektor sám. Tento konektor je atip a vyrábí se jen pro firmu ATI. Volně na trrhu není k sehnání a při tom by to bylo tak jednoduchý.Citace:
Pokus s kondenzátorem jsem zkoušel, ale obraz je o 30-40% horší, než přes přímý VIDEO OUT.
Hrubé srovnání kvality zobrazení na TV
S-VHS 100%
VIDEO Composit 70%
S-VHS + 470pF = VIDEO Composit 50%
Jen tak pro zajimavost, dneska jsem konecne pripojil Radeona 9000 na TV pres 10m S-video, obraz je fakt dobrej. Zvuk tahnu 10m 2x cinch na 2x cinch + redukce 2x cinch samicka na 3,5mm stereo jack... pak jsem to jeste zkousel pripojit pres redukci S-video na kompozit a obraz je znatelne horsi... vetsi tres, obraz jakoby tece apod... proto doporucuju, pokud je moznost, tak urcite vyuzijte to S-video
Velice Vám závidím vaše debaty. ale mě se nepodařilo moji GK ATI 9000PRO od Powermagicu na tu moji televizi - Funai rozchodit. Dával jsem to už do fóra ale moc odpovědí mi nedošlo. Takže - napojím-li GK přes S-video na cinch do TV - při náběhu systému jsou vidět příkazové řádky, logo WIN98 a nic (podotýkám-barevně). Dneska jsem si koupil Scart - cinch (nečetl jsem zatím tohle forum, takže teď už vím, že jsem koupil blbost) a po připojení už není vydět ani ten náběh compu, už si nevím rady :evil: :evil: :evil: !
Musis jeste aktivovat televizi v ovladacim panelu ATI. Ja kdyz poustim komp, tak taky vidim jen to, co je v textovym rezimu, pak uz nic. Ve win pak aktivuju TV nastavim zrcadleni a uz jedu...
Promiň ale asi to dost nechápu - zkoušel jsem opravdu vše a nic, nemohl bys ten postup popsat podrobněji?Díky
pred zapnutim počitače připoj televizy ke kompu. zapni kompl, počkej že naběhne virus, pak spusť nastavení obrazovky - upřesnit, obrazovky, aktivovat TV, nastavit klonovani a jede to v poho.
tenhle postup bude fungovta pouze za predpokladu, ze mas nainstalovany ovladaci panel od ATI, myslim, ze samotny ovladace tuto volbu v sobe nemaji...
Ja mam taky Funai a taky jsem s tim bojoval. Televize se nekdy chytla, ale jenom na chvilku a pak zas nic, tlacitko pro aktivaci TV neaktivni. Kdyz jsem zapojil do videa a pak teprve do televize, vse OK. Problem bude (jak uz nekdo popisoval) v impedanci. Karta si hlida, jestli na tv-outu je pripojene zarizeni, pokud nic neciti, nedovoli ho aktivovat. Resi se to pridanim odporu.Citace:
Původně odeslal libor
A nevíš kam a jaký odpor mám zapojit, jinak díky za radu s videem - vyzkouším.
75 Ohmů, to je standart. Otázka zdali to utáhne karta?!