edit.: omyl :wink: špatný thread
ale jinak DVD pouze Toshiba a Teac
Printable View
edit.: omyl :wink: špatný thread
ale jinak DVD pouze Toshiba a Teac
Máte někdo zkušenosti s mechanikou Microstar D16 (MS-8216)? Sháním levnou dvd (z druhé ruky ~ než koupím dvd+r9 palírnu) a tuhle sem viděl v bazaru za 4 kila. Potřebuju od toho hlavně, aby to četlo co nejvíce druhů médií (dvd-r/rw,dvd+r/rw), nezáleží tolik na rychlosti. Na internetu sem za boha nebyl schopen najít pořádný informace, takže ani nevím, co je všechno tahle mechanika schopna přečíst.
Kdyby ji někdo měl, tak prosím, ať se podělí. dík
Proč myslíš, že stojí 400? MSi používá OEM mechaniky OptoRite, přinejmenším vypalovačky to jsou tragické s VELMI krátkou životností, mohl bych to přirovnat k pověstným 40×BTC (vyhrálo to jeden test a pak se jich všichni raději zbavovali).
Já bych nepřemýšlel a raději vzal za 850 novou Toshibu M1802.
nejraci bych ted sehnal T 1612 z druhy ruky... je to proste best DVDcko...
Jakou mechaniku by jste doporučili?
Co bych potřeboval?
1. Zvládání ochran - savedisc 2.9, securom, apod. (ne audio)
2. Nějaký to slušný čtení
3. Tichost
Tak to zapomeň na comba. Na ochrany jsou to nejhorší, co existuje. To už bych radši koupil CD-RW a DVD-ROM. O tolik víc to zase nestojí.Citace:
Původně odeslal Pinďoureček
Ups :-o. Sorry, asi jsem si spletl thread. Já potřebuji jen DVD mechaniku na ochrany, nee kombo. Vypalovačku už mám.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Taky sry. Teď koukám, že thread je o DVD-ROM i Combech dohromady.Citace:
Je k tomu nějakej důvod, proč je to takhle zmatlaný? Hlavně ať mi zase někdo netvrdí, že jsou to po všech stránkách shodný mechaniky jako jedno a dvouvrstvý DVD vypalovačky, tudíž musí být v jednom threadu!
Na ochrany byli dobrý Toshiby 1612, tu už ale asi neseženeš, 1802 už je slabší. Pioneery taky uměly dobře datový ochrany, ale audio už moc ne. Jsou ovšem tišší než Toshiby a taky dražší. Možná Teac 516A+nejnovější firmware, s tím už umí i audio ochrany a je to celkem bezproblémová mechanika. Většinu problému odstranil firmware.
Teac nikdy. V dnešní době se mi hnusí ten název. Proč asi.
Toshibu jsem měl 1712 (velká spokojenost), možná bych šel do 1802, ale slyšel jsem na ni dost kritik, jak tady, tak na fóru CC.
Pioneera taky moc nemusim. Měl jsem 106S a vydržela jen půl roku při šlušnym zacházení.
Možná bych zkusil DVD Plextor nebo nakonec zvolil CDRW Plextor Premium, páč DVD mechaniky vs. ochrany her nebude nic moc.
Jestli chceš Plextor, tak jedinej je 116A a to se zase dostaneš k Pioneeru, protože to je 120S.Citace:
Pioneer 106S mám už skoro 2 roky a nemůžu si ho vynachválit, prostě bez závad, ani jsem ještě nečistil čočku.
Ten Teac 516A je docela slušnej, averzi vůči značce chápu, ale je kolem toho zbytečná histerie. Na PCT dělali nějakej průzkum u prodejců a sice dopadl hůř, ale na ty qanta co se ho prodalo byl s reklamace v lepším průměru. To se vztahuje na vypalovačky, ne na DVD-ROM. DVD-ROM bývá hodně používaná, každý šetří vypalovačku, takže to chce slušnou konstrukci a tu má právě Pioneer .............
Jakou nej COMBO mechaniku?
doted sem mle jen normalni vypalovacku a to je uz jaski malo, takze si chcu koupit nejakou co zvlada pokud mozno co nejvic formatu a nejsou s ni zadny problemy. Co by ste me doporucily? Co sem se tak dival tak posledni dobou sou hodne chvaleny mechniky firmy LG....
diky
ja si myslim ze LG GCC-4520B (52×24×52×16×, IDE) je vynikajuca mechanika. Mate s nou niekto negativne skusenosti?
Objevila se nova DVD-ROMka Toshiba SD-M1912, zkousel nekdo? Ma cenu do ni jit??
Protože je to novinka, tak ji zatím nikdo nemá. Uvidíme. Lepší DVD-ROM než Toshiba nedělá nikdo (ani Pioneer), ale 1802 vyrobené tak od dubna jsou nějaké divné, starší byly lepší, jenže lepší člověk stejně nekoupí.
S tím bych si nebyl až tak jistej. Například mají omezení rychlosti čtení DVD a jediná možnost, jak to vrátit do normálu, je jít do neoficiálního firmware. To se týká i nejleší Toshiby 1612, nevím od kdy to začlo, ale je tím omezen každý model co znám ... 1712, 1802 ... . Další nepříjemnou vlastností je hluk.Citace:
Původně odeslal peta303
Měl jsem teď možnost vyzkoušet LG GDR-8163B. Docela mě překvapila, že zkousla všechno, co jsem jí předhodil, dokonce i několik záložních CD s ochranou SafeDisk 2.6, 2.8, 2.9, se kterýma mělo několik jiných mechanik, ať už vypalovaček nebo comb problémy. Pravda, taky je dost hlučná a i přístupový doby nejsou nejlepší, ale umí číst i DVD-RAM!!!
Tady ta nova Toshiba taky umi DVD-RAM (to ja sice nepotrebuju), ale nechce se me ju porizovat kdyz to jeste nikdo neodzkousel, nechcu bejt ten prvni nasranej. ;D
Tak sem si ju stejne koupil a su zatim spokojenej.
rozhoduju se mezi
AOpen COM5232 ChameleonPack - CDRW 52x/32x/52x/16xDVD
Toshiba SD-R1612 OEM - CDRW 52x/32x/52x/16xDVD
Sony Combo CRX320B 52x32x52/16x ATAPI int. bulk
Lite-On CDRW/DVD Combo 52x32x52x16x ATAPI, bulk
Takže dnes mi příšly domu 2 dvd Toshiba 1912 black. Po rozbalení mě prekvapil jeji "samsung" vzhled a též průhledné tlačítko pro vysouvání dvířek které je jak "pěst na oko". Ihned jsem se jal ji otestovat, ale byl jsem sklamán... rychlost čtení DVD začala na 2,5x a pomalinku se šourala nahoru až k 10000Kb/s. Jelikoz mam vypalovacku NEC3500A která začína čtení rychlostí kterou toshiba končí tedy 10000Kb/s tak rikám nic moc. Treba toto zmeni jiny firmware. Mám doma jeste Toshibu 1702 tak ji jdu prohnat abych vedel jestli bude pro čtení DVD taky tak pomalá. Pokud má nekdo jiné zkusenosti s DVD mechanikou od Toshiby tak sem s nimi.... já říkám... jsou pomalé..... zatím.
EDIT: Takze Toshiba 1702 je taky tak pomalá, nedalo mi to a otestoval jsem dalsi DVD mechaniku ASUS E616 má totožné výsledky s Toshibami.... začne na cca 3500kb/s a končí někde u 11000kb/s. Jak je možné že NEC je tak rychlý a začíná na 10000Kb/s a pokračuje směle dál na nějakých 20000kb/s?
mne sa cosi mari, ze toshiby maju blokovanu rychlost u citania DVD, myslim ze na to bol aj nejaky hack (neofic. firmware?)
a ad samsung, tak to snad vie kazdy ze znacka Samsung uz neexistuje a Samsung = Toshiba, aj u DVDRW, a asi aj u inych DVD
EDIT: a ako pozeram uz to spominal voivoid na predoslej stranke...
tu mas info o speed limiteoch u toshiba:
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?...asc&highlight=
tu je zase s akym samsungom je identicka 1912:
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?...highlight=1912
tu by mal byt firmware pre nu bez speed limitov:
http://tdb.rpc1.org/#M1912
Díky ti za info, ale na posledním odkazu je bohuzel jen origoš firmware pro toshibu 1912 a pro její sestřičku od samsungu s označením 616, která by neměla mít ořezanou rychlost jsem firmware nikde nenašel. Snad se dočkám časem jinak půjde z domu :?Citace:
Původně odeslal Markoff
nevim co resite, kdyz se tu na mne vysichni vysrali a nikdo mi neporadil tak sem si hold ¨dal tu praci sam a vysel mi nejlip liteon.. tak nechapu co tady resite z blbejma toshibama .... a nebo ste taky snobaci pro ktery je liteon lame spina kterou sice pouziva sonny, teac, a jednu dobu i plextor. ?
nevim co resite, kdyz se tu na mne vysichni vysrali a nikdo mi neporadil tak sem si hold ¨dal tu praci sam a vysel mi nejlip liteon.. tak nechapu co tady resite z blbejma toshibama .... a nebo ste taky snobaci pro ktery je liteon lame spina kterou sice pouziva sonny, teac, a jednu dobu i plextor. ?
Co se rozčiluješ. Napsals, že se rozhoduješ, ne že chceš doporučení.Citace:
Původně odeslal sunnak
Tohle omezení rychlosti mají Toshiby zpětně už v několika typech mechanik. Dá se to zprovoznit upraveným firwarem, takže v oficiálních nehledej.Citace:
Původně odeslal Frost
Nevim co to tady meles, ja mam palirnu Liteon a su spokojenej. Ta toshiba me stala o 50Kc vim nez by stal ten Liteon a vetsinou s Toshibama byly dobry zkusenosti, tady na foru se o nich pise dost, narozdil od lieton o ktere nevim skoro nic a nevim co bych mel cekat. A ta Toshiba ma navic DVD-RAM, coz se muze nekdy hodit. :wink:Citace:
Původně odeslal sunnak