Aha tak to jo tam to na 100% nebylo, ale hlavne ze jede.
Printable View
Aha tak to jo tam to na 100% nebylo, ale hlavne ze jede.
Já bych se rád šťastných majitelů této karty rád zeptal jak je to s hlasitostí větráčku. Pomalu vymýšlím, kterou 9800 koupit (nebo podobnou) a hlavně mě zajímá kvalita provedení a hladina hluku. Bohužel výrobci moc nemyslí na domácí provoz počítače (kdo už bydlí sám s nějakou ženskou mě chápe) a údaje o hlučnosti odbydou, nebo je to ve skutečnosti úplně jinak. Díky
Já bych se rád šťastných majitelů této karty rád zeptal jak je to s hlasitostí větráčku. Pomalu vymýšlím, kterou 9800 koupit (nebo podobnou) a hlavně mě zajímá kvalita provedení a hladina hluku. Bohužel výrobci moc nemyslí na domácí provoz počítače (kdo už bydlí sám s nějakou ženskou mě chápe) a údaje o hlučnosti odbydou, nebo je to ve skutečnosti úplně jinak. Díky
čau lidi tak už ji mam taky...
větráček je ve srovnání s Hercules R8500LE pěknej větrník až mi z toho vlajou vlasy :o ale neni to zase tak totálně hlasitý řekněmě že na urovni těch 25dB odhadem
OC mam 410/710 víc ta mrcha dělá v zavřenym CASE artefakty :( taky jsem dal VAGP +0,1V ale rozdíl je asi 5MHz takže to nebudu pokoušet a dam to radši zpět, je chudák nová takže ji radši mam na 390/690 ať se pěkně zahoří.
Nej demo na GPU je R9700 Devebec RNL (ty skleněnky) tam mi to začne už na 415 podivně sněžit.
Taky jsem hned serval ten chladič a máznul pod něj AS3 ale proti tý stříbrný pastě co tam byla žádnej velkej rozdíl uvidíme až se zapeče jinak přítlak je dost chabej a moc nevěřmi těm rantlum na GPU je to tak natěsno že ani nevěřim že to na tom GPU zcela sedí.
Nezkoušel někdo flashnout originál BIOS z ATI R9800PRO co to udělá? Ja jen že třeba Hercules 8500LE mi šel jen na 290/245 a se saphire biosem na 290/280.
Pri 415 snezi? :-) Sniz frekvenci na GPU.Ty artefakty dela vysoka frekvence pameti.Proste dej min
Ja se s pametma nedostanu pres 690...
neboj nejsem idiot taky mi to došlo (je to frkvence GPU -odzkoušeno) to je taky duvod proč to mam na nižší frekvenci. Vim moc dobře jak otestovat kartu tak aby šla na 100%. Jinak když se objevují tečky,šachovnice jsou to shadery = GPU, když problikávaj trjúhelníky,čáry tak to jsou většinou RAMky. Taky jsem zjistil že na testy GPU je 3DM2001 uplně nanic 2003 je na to krapet lepší.Citace:
Původně odeslal nex
Jako ideální vidim na test stability R9800 tyhle testy:
GPU - Debevec RNL (aspoň 10min) a pak kouknout na tuu velkou kouli jestli tam neproblikkávaj tečky
RAM - 3DM2001 Nature (4xAA16xAN), Demo Chimp s Wireframes ON (W) při pohledu na šimpyho sem tam problikávaj některý čárky a to i tehdy když je v normálním zobrezení vše OK! Takže když je vše stabilní je i takt OK.
Taky jsem jen tak ze cviku flashnul Bios z Hercules R9800 PRO vše běží OK ale žádnej rozdíl v OC :( dokonce bych řek že jde GPU ještě o 5MHz míň!
Ale podle biosu a specifikace pamětí jsou R9800NP a PRO od herculesu totožné měli by mít oba 2.8ns SAMSUNG takže rozdíl bude asi jen v napájení nicméně BIOS napájení neovládá ach jo :(