tak nejakej kup , chceme vedet jak pojedou :)
Printable View
tak nejakej kup , chceme vedet jak pojedou :)
Ta děsná kravina je podle tebe asi tvrzení, že Tualatin je pomalejší než Athlon XP... no jistě, realita bolí, vyhodil si peníze za něco a teď se moc nemůžeš chlubit výkonem. Smůla. Mimochodem, když už máš narážky, ten tvůj projev moc inteligentní zrovna nebyl, samý řečičky a fakta nikde. Příště by ti neškodilo zapojit externí mozkovnu, když to, co máš na krku, je tam jenom pro odpuzování okolí.Citace:
Původně odeslal MomoBrut
Pro me byl Celer Tualatin asi nejvyhodnejsi upgrade. Kdyz si spocitam
ze jsem zainvestoval jen do noveho procesoru a zustala mi 4 roky stara deska tak si myslim ze jsem vyhral, kdyz mam vykon srovnatelny s se stroji ktere jsou podstatne mladsi.
Procak stal jen 2500,- i s DPH :-)
Rekne te mi uprime kdy se vam povede tak vyhodny upgrade?
Mne to v Sandre ukazuje:
Revision/Stepping: B/1 (3)
Stepping Mask: A1
Co z toho je stepping ???
1 ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Presnejsie povedane mas:
Family 6 Model B Stepping 1 Revision A1...
Ja tiez.
(Pockat... Ehm... Ved potom by ten moj mohol ist taktovat lepsie, nie ??? :) )
a mne pred pol rokom kupeny tulen1100 ukazuje revision - B/1
steping - B- 1
tak ako?
Tak jsem se díval do Sandry 2003 a ukazuje mi to to samý co vám 8)Citace:
Původně odeslal PiT
ja taky mam to samy, sakra.... jak rad bych si ten tB1 otestoval ;D ;D ;D
Neni co dodat, debiiiilek. Pro debiiiilka neni nutne pouzivat ani fakta, ani argumenty.Citace:
Původně odeslal Eagle
Urazky ...
Chlapecku, ani nevis s kym mas tu cest, ostatne je to jedno, uz ses dost predvedl! Jinak ten Ohmuv zakon je R=U/I, ty "poklesu napětí s rostoucím proudem"!
Než začneš někoho napadat, že je debílek, zameť si nejdříve před vlastním prahem. Tady ti dám jeden obrázek z DataSheetu k P4 Northwood.Citace:
Původně odeslal MomoBrut
http://www.sweb.cz/Kritik.Pavel/Napajeni.gif
Věc se má u P4 tak, že tento procesor má zpětnou vazbu na napěťový regulátor a při zvýšeném odběru v ampérech je tento napěťový reguláto řízen piny Vccsense a Vsssense. Zpětná vazba na základě měření snižuje napájecí napětí dle odběru v ampérech. Koukni se do té tabulky a přestaň tu osočovat lidi, kteří o procesorech vědí asi tak 1000x víc než ty. Takže chlapečku, nevím sice, s kým mám tu čest, ale to co jsi předvedl bych tvé odborné znalosti moc dobrou známkou nehodnotil.
A teraz mi ukaz kde ma tieto piny Tualatin (o ktorom sa tu mimochodom bavime) ;D
Tualatin zmíněnou funkci snižování napětí s rostoucím proudovým odběrem neobsahuje. Je to specialita P4. Díky této funkci lze udržet příkon na snesitelné úrovni. ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
No mne by opravdu zajimalo s kym mam tu "cest" protoze ohmuv zakon sa uci tak 6. rocniku z.s. (a nema ostatne s poklesom napetia na P4 moc spolecne, ze.. ) Takze skus sa predstavit a konecne uviest niake rozumne fakty lebo doteraz si tu fakt len nadaval na Eagla co nepovazujem za niaky prejav inteligencie.Citace:
Původně odeslal MomoBrut
PS: aby si vedel s kym mas tu "cest" a nepisal som ti ako anonym tak som student (ing.MS) Computer Engineering a mam v tomto obore uz IEE titul (ing.BC) a so OC a HW problematikou sa zaoberam uz 10 rokov.
PSS: A dufam ze nenapises ze si Klausov synovec to by si ma rozosmial. Ale pasovalo by to do rodiny, ze...
Tak a teď se tady začnou ohánět titulama, kvůli sporu o věci, která nemá nic společného s tématem (B step u Tualatina - kdyby jste zapoměli). Marně pořád čekám na někoho kdo má tohodle Tuleně a napíše dojmy :(
Tualatin to má kupodivu také, na 30A je pokles statického napětí o 0.085V (u P3, u P3-S je to zase o trochu jinak).Citace:
Původně odeslal Halen
To teda nevím, s kým mám tu čest, ale fakt by mě to zajímalo. Abych se představil já - dva a půl roku práce pro PCtuning, odborník na procesory, autor programu Teplo na výpočet tepelného výkonu procesorů, z programování ne-profi znalosti Pascal, C++ a Assembler, kontakty na Intel i AMD. Jestli mě někdo dokázal ohromit znalostmi o procesorech, tak to byl pouze Pawel Gepner z Intelu, člověk pracující na projektu Itanium. Nikoho jiného, kdo by problematice opravdu rozumněl, neznám.Citace:
Původně odeslal MomoBrut
Zameť si radši před vlastním prahem, ani nevíš, jaký je rozdíl mezi Ohmovým zákonem a Volt-Ampérovou charakteristikou a chceš tady dělat chytráka. Zatím si nepředložil ani jednu konstruktivní připomínku, pořád jenom urážíš.
Už jsem tady říkal, že tyhle Tualatiny se co se týče přetaktování nijak neliší od starší revize. Kdosi to testoval a jeden šel přetaktovat výrobně (asi na 1700 MHz), druhý nešel vůbec.Citace:
Původně odeslal šaman
.Citace:
Zameť si radši před vlastním prahem, ani nevíš, jaký je rozdíl mezi Ohmovým zákonem a Volt-Ampérovou charakteristikou a chceš tady dělat chytráka
Tak to vím i já!!! Teda...... :-) vzpomínám si na diodu, zatěžovací přímku a taky na termostat a dokonce zpětnou vazbu..... ALE KAPACITA JAKO VY ROZHODNĚ NEJSEM. :-D
No já mám titul Dr.DDr. a jsem odborníkem přes paměť.Sakra kam jsem dal ty klíče a o čem se tu původně psalo??Kdo s kym vlastně a proti komu...
Takže tohle je thread pro vzájemné potyčky a uveřej'nování předchvilkou přečtených informací pod titulem - já jsem odborník a ty jsi kdo? Od vejšky a prvního zaměstnání jsem se s tímhle nesetkal. Připomněli jste mi dětství - krásné chvíle - děkuji vám. :-( Teď už jen smutná praxe.
Citace:
Původně odeslal Eagle
Muzes poskytnout ten lame zkompilovany na kvalitu?? Dik Honza
Omluvte můj příspěvek, ale nedá mi to abych nezareagoval. Nic proti Eaglovi a jeho vědomostem, ale takovýhle výlevy typu já jsem procesorman a kdo je víc, nesnáším. BTW není to poprvé co ses označil za člověka, kterej rozumí procesorům skoro nejlíp na světě (mimo tvýho "oblíbenýho" Gepnera). Tím, že tady napíšeš jakej seš masér přece ještě nemusí znamenat, že máš pravdu (ikdyž ji třeba máš).Citace:
Původně odeslal Eagle
Můžu, je to sice verze 3.92 a ne nejnovější 3.93.1, to snad ale nevadí. Pošli mi mail a já ti to obratem pošlu.Citace:
Původně odeslal Honda
Moc dik ... jan.kuba@seznam.czCitace:
Původně odeslal Eagle