no teraz som sa dostal na 200,8 x 10,5 co je 2108,7MHz je to
uz veselsie ale musel som dat vcore na 1,775V :?
pridat V aj chipsetu a ramke pre istotu
:wink:
Printable View
no teraz som sa dostal na 200,8 x 10,5 co je 2108,7MHz je to
uz veselsie ale musel som dat vcore na 1,775V :?
pridat V aj chipsetu a ramke pre istotu
:wink:
Kúpil som KV7 a som celkom spokojný :-) , jedine čo sa mi nepáči na tejto doske je rozmiestnenie konektorov, hlavne ATX :?
Čo som z toho dostal je v popise.
me pride ze tak demetni rozmisteni konektoru musel nekdo udelat nashval. stejne tak kondiky vobcas pekne zavazej. Taky mi pride divny ze pro kt600 udelal abit jedinej model desky a pro nforce2 jich je hned cca5. Jako by tam neco skripalo ???Citace:
Původně odeslal x3X3x
Tak mna sere akorat ten North Bridge idem nanho davat Zalmana NB47J 8-) 8-) 8-) 8-) ....Inak Doska je SUPER. Mozem len doporucit :wink:
kuaa a dnes sem narazil na dalsi takovou schvalnost :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
ty diry kolem soketu (byl to jeden z duvodu proc sem si desku kupoval),
kdyz sem do nich zkusil dat sponu na vodnik tak sem zjistil ze stred spony nemiri na stred cpu ale tak cca0,5cm vedle! puvodne sem myslel ze je spona spatna a le pak sem se podival pozorne na desku a na te strane soketu s packou sou fakt ty diry vod soketu vo neco dal nez na druhe strane.
a ty kondiky kolem packy u agpcka sou taky suprove umisteny. myslim ze hur uz tam byt dany nemohly :roll:
kua jinak fakt supr deska, supr vybaveni/supr funguje ale to rozlozeni soucastek na pcb snad nemohl navrhovat strizlivy clovek , pride mi to jak umyslna sabotaz
kua abit se rozesel s nvidii ???
to mi do mojeho modelu spiknuti prilis nezapada :-)
Tak robil som upravu ABit KV7 dal som nanu Zalmana NB47J a na CPU Thermaltake TR2 M4mam ho na 3500rpm ,teplota ja na
SYS cize CPU v klude 52°C burn 63°C
CPU cize SYS v klude 39°C burn 47°C pred tym burn 56°C :!:
Neviete neiekdo ako zmenit tieto hodnoty aby nebol SYS -CPU ??? ???
ABIT to odfliakol :? :? :? :? :?
Provozujete nekdo tuto desku stabilne na nejakém vysokém FSB ???
(EpoX Kra2+ provozuji stabiln na 220 FSB)
Kebyze mam nejaku vykonu graf.kartu tak o tom pouvazujem :wink: :wink: :wink: :wink:Citace:
Původně odeslal Katoo
JOHA. Poradte mi prosim!
Ako sa u tejto doskzky nastavuje sinchronne a asinchronne FSB. Myslim že ide len sinchr.. Asi ma nechce pustit CPU. cez 200 ma nechce pustit. Myslim ze to nie je pametami. Fakt neviem co stym.
Ďakujem
toto zaujima aj mna ako nato :o :o
Chces-li asynchronni provoz, funguje to takhle:
FSB333-DDR400 (v SMIII das 5:3:1 a DRAM clock nastavis na 400MHz)
FSB400-DDR333 (v SMIII das 6:3:1 a DRAM clock nastavis na 333MHz)
Tak to funguje ... :-)))
to hej to vieme,ale ako dosiahnut napr.DDR433 a FSB400/alebo menej?
ide nam totiz o to ze chceme dosiahnut asynchronne na ramkach cez
400 :roll:
To nelze na zadne KT600 desce ....
POUZE FSB433 a DDR400 ! (kdyz mas horsi pameti ...)
JOHA. Začal mi pohučievať ventilator na sockete. A zavadzajú kondiky pri grafike (tasko odklopit poistku (opierku)). Inak ten ATX konektor mi vobec nezavadzia (štvorcovy), lebo mam este postarom umiestneny zdroj.
PS: Co by som mal urobyt aby som isel cez 200MHz.
Ďakujem
Pameti jen na 400 , pak jedine zvednou FSB :-) Kdyz to procak (nebo neco) neudejcha, tak mas smulu. Ale nemusej to skousnout i pameti ;D
Rozmyslam aj ja sa pohrat s FSB :wink: :wink: :wink: ;D ;D
ja zkousel co to da a do win sem se dostal aj na 9x245 :) .. moc sem to ale nechtel trapit.. takze sem to jen votestoval a pryc. Jinak stabilne mi to jelo na 10x223. Muj procik ale neni moc vydarenej
Zočal hučat ventilator a tak som na lepsie prizrel. Ked je zapnuty a chytim sa ho studeny. Ked ho vypnem tak asi po 3 min. stale studeny a teplota sa vodec nezmenila. Kontroloval som to cez speedfan 4.09. Je mi to divné.
kdyz zastavis vetrak na cipsetu tak se ti teplota nikde nezmeni pac system temperature je u teto desky teplota z jadra a cpu temperature je teplota pod soketem. Cili monitoring cipsetu tam nikde nemas :? .Citace:
Původně odeslal BYko
Me ten vetrak zacal taky vrcet (znelo to spis jak prskani).. tak sem ho podlozil a uz nevrci - on totiz narazel lopatkou do te mrizky na nem
JOHA. Tak teda uz mam v tom jasno. Ale ako bysi teda vysvetlil tu teplotu{studeny}. A ako si ho vypodlozil<Citace:
Původně odeslal Hrochoslon
Rozmyslal som uz o jeho vymene, ale ako to je potom v pripade reklamacie. S tat sa moze ho co. Myslim ze to je na vlastne triko.
+Dakujem
PS> ako merate teplotu vy na cipsete. }ak tede merate}
kt600 zas tak moc netopi takze bych se tomu zas tak nedivil ze je pasiv studeny.. vypni vetrak na delsi dobu a urcite se trochu ohreje :wink:Citace:
Původně odeslal BYko
Me ten vetrak vylozene prskal, jako kdyz preskakujou vybouje kdyz spojis dva draty. Myslel sem prvne ze mi neco zkratovalo ve zdroji :-) .
Cili jesli ti to dela kuli necemu jinymu tak si tim vypodlozenim moc nepomuzes, ale stejne neskodi vetrak procistit a promazat.
Normalne sem odmontoval tu vrchni kulatou mrizku .. je tam chycena na 3 sroubky. Zkusil sem jesi vetrak nedrhne nekde uvnitr.. nedrhl takze problem musel byt v te kulate mrizce tak sem z tvrdyho papiru udelal takovy tri maly kolecka s dirou a ty sem navlik na kazdej ten sroub mezi tu mrizku a zbytek heatsinku.. Vzdalenost mezi mrizkou a vetrakem se tak zvedla o cca 0,75mm :-) a vetrak se toci a toci.. a potichu. navic se mu otacky zvedly asi o 400za min
No mam pruser.
Ked som si chcel prave teraz pozriet mail tak všetko začalo skakat blikat a sa komp restartol. Myslem som že to je virus. Tak som naistaloval anti a nieco nasiel a odstrali (asi). Ale kuknem do speedfanu a tam ukazuje že fan na cipsete je 0 otačok. Pozrel som aj do biosu a fakt stál. Nič som s nim nerobil. Po resetnuti cmos sa opet nerozbehol. Po nejakej dobe zatial ide ale len na 2600 čo ma mat 5600. Čo sa deje? Je to chyba abitu?
Ja si mysli že je to abitom čo by som si vysvetlil aj tym blikanim a spustanim programou (len pri kruženi myšou) a následným resetnutím čo bola asi ochrana bosky pred prehriatim. Alebo to všetko mohol sposobit vir?
FAKT neviem
Nod nasiel nejaky CRYPT.WIN32.exe virus
ozaj este ked som to v biose kontroloval par krat tak raz ukazoval bios ze sa netoči a on sa pritom točil.
Tak už neviem nič čo by to mohlo byť!
uz ma 3300 a asi pred 5 minutami mal 2700. A uz stoji 30 min na tych 3300 ot.
Potocil som snim v smere a proti smeru otačania paličkou parkrát. Rozbehol sa mi na 3500 a už ide na povodnych 5200.
Ale neviem co sa dialo? Tento cipset nema teba termokontrolu. Tak preco sa restartol?
Tak ten vetrak je teda riadny sit.
A uz zase ide na 3800!!!!
Nezda sa mi to ale nikdy som si to nevsimol (ide o voltaz ktoru mi ukazuje s speedfane 4.11):
VCORE 1,6v
+3,3 = 3,25
5 = 4,97
12 =11,67
-12 = -7,01
-5 =0,68
+5VSB = 5,51
VBAT =2,99
Je to ok?
JOHA.
Tak dakujem za radu!
Rozobral som ho a vyskusal ten sit v inej doske a ukazoval ties okolo 3700 ot. Tak je to teda tym ventilatorom!
No este by som rad vedel preco detekujú otačky len dva Fan konektory a to pre CPU a NB. Hned vedla NB FANu je sys fan a ten nedetekuje ot. PREČO?
Som sklamany z ABITU! Odflákli to.