Re: Duron 1600 a jeho možnosti - podělte se o zkušenosti
@Nikdo neříká, že Duron je da best, tady diskutujem o tom, jak a kam se dá dostat, když už ho máme :D Navíc, já už do ScktA nehodlám dát ani pětník a Durona jsem si koupil prostě zčásti taky z nostalgie , na jaře mě čeká přechod na 64bit, pokud budou finance... :wink:
@Semik > Dík že sis dal tu práci, jenže u mě není problém s místem přímo okolo socketu, to se vejdu, horší problém bude možná to, že mám poměrně blízko socketu zdroj, a nejsem si jistej, jestli tam tu horní, poměrně rozměrnou část chladiče, narvu... Ještě to poměřím, ale bylo by to tak tak...
Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
@Semik > Dík že sis dal tu práci, jenže u mě není problém s místem přímo okolo socketu, to se vejdu, horší problém bude možná to, že mám poměrně blízko socketu zdroj, a nejsem si jistej, jestli tam tu horní, poměrně rozměrnou část chladiče, narvu... Ještě to poměřím, ale bylo by to tak tak...
Tak toto sa mi tiez presne stalo :p Ked tam uz ten zalman bol som zistil, ze z hornej strany presahuje cez koniec dosky a nevojde sa tam uz zdroj. Skusal som to natunovat, ale nebolo to ono. Teraz mam uz cca. rok zdroj vonku s PC a okrem ineho to aj prijemne znizilo teplotu v bedni. Takze ta istym sposobom plne chapem :)
Njn... Uvidím, jestli mi stojí za to to řešit, protože jak jsem psal v reakci na MK2, stejně brzo plánuju změnu platformy a dělat kvůli tomu nějaký čachry s deskou... Jinak ad ta teplota v casu - mě ten zdroj se svým 120mm fanem nasávajícím vzduch z case spíš pomáhá :wink:
Citace:
Njn... Uvidím, jestli mi stojí za to to řešit, protože jak jsem psal v reakci na MK2, stejně brzo plánuju změnu platformy a dělat kvůli tomu nějaký čachry s deskou...
Som nejak prehliadol ... a do coho ides S754 az M2?
Citace:
Jinak ad ta teplota v casu - mě ten zdroj se svým 120mm fanem nasávajícím vzduch z case spíš pomáhá :wink:
You, mno ja mam z Enermaxa vytiahnute oba vetraky ..takze je tichy. Na druhu stranu v bedni by sa mohol prehrievat. Takto niesu trable.
Hoši,výše jste popisovali vaše O.C. úspěchy.Chtěl bych vědět,zda ve vašich sestavách je nárůst výkonu úměrný nárůstu frekvence.Zjistil jsem,že na mém PC je lepší se držet na FSB 133/166/a asi i 200MHz.No na 200 se díky zamčenému násobiči nedostanu.Můj D1600 jde přibližně na 2170 při 1,65V,ale v 3DMarku 2001/2003 dosahuji stejných výsledků na 2000MHz při 166x12.Stačí dát FSB na 167 a už mám propad výkonu.
2bruk600 : Zatím cestou z defaultních 133 na 150 nárůst výkonu bezesporu pozoruju, zvednutím frekvence FSB ze 133 na 144 jsem dostal navrch asi 1200 3DMarks... Což při zvýšení voltáže o 0,05 V na 1,55 a zývšení teplot v průměru asi o 1°C není špatné... Ale zatím nebyl čas to poladit pořádně (časování pamětí, takty GPU atd.), myslím, že až si na to o Vánocích "seriozně sednu", mohl bych to dostat ještě výše bez rizika nestability či přehřívání...
EDIT>
@Semik > Jeste nevim presne, do ceho pujdu, pokud by byly finance hodne v pohode, mozna socket939, jinak 754ku, ale fakt nevim presne, bude to znacne zalezet na tom, kolik na to zbyde penez... Potrebuju notebook, potrebuju zaplatit za posledni rok studia, dovolenou si asi taky uz letos neodepru... No a jelikoz si stale jeste pouze privydelavam pri VS, tak vubec nevim, kolik mergli mi zbyde na upgrade :(
Citace:
Původně odeslal bruk600
Hoši,výše jste popisovali vaše O.C. úspěchy.Chtěl bych vědět,zda ve vašich sestavách je nárůst výkonu úměrný nárůstu frekvence.Zjistil jsem,že na mém PC je lepší se držet na FSB 133/166/a asi i 200MHz.No na 200 se díky zamčenému násobiči nedostanu.Můj D1600 jde přibližně na 2170 při 1,65V,ale v 3DMarku 2001/2003 dosahuji stejných výsledků na 2000MHz při 166x12.Stačí dát FSB na 167 a už mám propad výkonu.
Mno tak ja na sestave Duron 2.3, 512DDR a fx 5900XT 480/797 5500b.
13.5x172 a propad vykonu jsem vubec nezaznamenal ani na te 1.4ce
O.K. Mám MB se SIS746 čipsetem je první od SIS co má AGP/PCI lok.Asi to nemají nějak moc vyladěný.Musím dát alespoň 100MHz na procesoru navíc abych dorovnal ten propad.