no MSI .. pfuj pfuj .., sem tam nejaka ta doska dopadne v recenzii dobre, ale nakoniec je s nou kopa problemov . Od kt133A nemali normal dosku.
:lol: ale co ak sa zmenili :D ?
Printable View
no MSI .. pfuj pfuj .., sem tam nejaka ta doska dopadne v recenzii dobre, ale nakoniec je s nou kopa problemov . Od kt133A nemali normal dosku.
No ja jedu Bartona na 222 8-) ovsem na def freqenci...
U teba to naozaj moze byt sposobene reviziou.Citace:
Původně odeslal Halen
U mna , COXa , Cernobila ....(mame 2.0 revizie) asi uz nevladzu procesory
No, mě 200MHz FSB chodí naprosto bez problémů, pravda je, že cokoli nad 202 už se mu vážně dost nelíbí. Na druhou stranu, poznáš (kromě 0,2% vyššího score v některejch benchmarcích) vliv na výkon? Myslím, že tyhle kousky (teď mám čerstvě jeden z czechcomputer.cz - mimochodem doporučuju pro jejich přístup) jsou už tak dost dobrý. Samozřejmě hardcoreOC kousky (1700+@3400+ a tak) jsou něco jinýho, ale tady je slušná cena, veliká cache, pohodlný taktování a prakticky jistota, že ho můžeš bezpečně poslat hodně vysoko. Ten můj krasavec jede primestable na 11,5x200 na NOMINÁLNÍM napětí.
Možná stupidní dotaz, ale při přechodu z Durona 1,2GHz na tohohle krasavce jsem měl nárůsty 3DMARK2001 z 5600Duron na cca 10000AthlonXP, ale v DX9 3DMARK2003 z nějakejch 2200 na 2390 a v Aquamarku z 14000 na 17000. To mi připadá celkem divný, že by grafiku FX5600 128VTDR byl schopnej Duron pod DX9 ukrmit tak, že rasantní zvýšení na procesoru z 1,2GHz na 2,3GHz a paměti z 256MB133MHz na 512MB400MHz by mělo jenom nějakejch ušmudlanejch 15%?
Díky.
Napis sem jakou mas serii a co mas za cisilka na procu ??? Mozna by sis mohl upravit tvuj prazdnej podpis :wink:Citace:
Původně odeslal zbynek.matl
K tem vysledkum.. Proste FX5600 na to asi nema :roll: Pro me nVidia navzdy odzvonila :D
ehm .. o cloveku co si kupi len tak z obchodu fx 5600 si myslim svoje. Najskor si asi nemal objektivne info o tej karte, alebo si ju kupil nejak velmi lacno.
Inac sa proste stacit rozhnodnut ci chcete max oc procesora alebo fsb (ram). Najlepsie si je vybrat nejaky rozumny stred a byt spokojny ;o).
Zdravim. Chtel bych prispet do sbirky zkusenosti s Bartonem 2500+.Mam ten procik v BOX baleni.NO proste to co mam v podpise.Jedu PRIME-STABLE na 11*200=2200MHz, jel jsem i na 11,5*200=2300MHz ale to priblizne po sesti hodkach neocekavane vyskocilo z her.Ted to necham tak mesic podusit s 1,7V a pak tam hodim zase tech 11,5. Jinak na 12*200 se to nespusti ani s 1,75V.A zase kdyz dam vyssi freq jak 200 tak to dela problemy a vic nez 205FSB to ani nenajede, asi jsou na vine pameti.Jako wokna mam momentalne Win Server 2003 Standard, a jsem s nima i s Bartonem naprosto spokojen.Pri normalni zatezi mam cca 47°C s BOX chladicem a pod nim je TiTAN pasta.Maximalni zatez, tam mam 57°C.Coz si myslim ze je cool vzhledem k tomu ze je tam jen BOXchladic. ;D
Nestane sa nic mojmu 2500+, ked bude isty cas (normalna prevadzka, nic extrem) behat na 2x133, prip.2x100? Len pre istotu sa pytam... Potrebujem reklamovat dosku a tak by som ho nacas strcil do inej... poradte, ale prosim rychlo. DAKUJEM!
Nie nic sa mu nestane.Citace:
Původně odeslal Jurajko
hmm, zajímavej thread.
sem asi jedinej kterýmu dá Barton FSB 240 (bez zadrátování) nebo se mi to zdá ?
9,5*240 primestable a 43° full load
9,5*245 win najely ale not-primestable
2 jurajko: vadit by to nemělo, ale nevim jestli to bude brát ta starší deska
Jaké CL máš nastavené při této FSB u pamětí?Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
cl 2,5Citace:
Původně odeslal TOPIČ
11-4-4-2,5
jj da se to--- ja jel meho BARtika max na 500DDR 8-) ale o stabilite se dalo mluvit az negde kolem 480DDR tu nestabilitu bych ale pripisoval jinak VELICE DOBRYM HYnix pametem (normalne DDR400 Cl2,5.) maji 4,3ns chipy a na 444DDR behaji na casovani2.0-2-3-2-6 coz je vice nez dobre ni :-) jinak da se to na 10,5*240 ale s voltikama se uz musi HOODNE nahoru... jinak s novym kulerem(gigabite) se da provozovat na 220*10,5 a 1,675V 8-)Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
no já jel maximálně na 1,9V... ale to už ten Zalman měl dostCitace:
Původně odeslal -Ja8k1-
těch 10,5*240 ale nebylo stable, ne ?
Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
2 TOPIČ: 2,9V v BIOSu, reál jsem neměřil
Hm, tak jsem prave dostal Barton 2500+ (AQZFA 0405UPMW) a jede jen s FSB 190 a to jeste pri 1.825 a i tak Prime po par minutach spadne :( Je nejaka sance ze se zahori a pujde lip? Pameti jsou v pohode, s predchozim Athlonem jsem jel 218 FSB.
Můj Barton 2500+ mě hodně potrápil (tedy spíš deska): Nechtěl jet stabilně s fsb nad 180. Po té, co jsem v biosu zapnul fsb spread spectrum na 0,5%, jede stabilně i na 200 fsb (11x200), do win najíždí i na 11.5 x 200... Blbý je, že fsb spread spectrum nemůžu zapnout při jiných fsb než 133, 166 a 200 a chtěl bych jet s vyšším fsb než 200, protože paměti i deska to zvládali s thoroughbredem v pohodě... holt budu muset sehnat ňákej modnutej bios.
EDIT: Další nevýhodou spojenou s fsb spread spectrum je to, že při něm v biosu nemůžu vůbec měnit časování pamětí - paměti se mi při 200fsb nastaví na 9-4-4-2, přičemž už rok jsem jel s thbredem stabilně na 8-3-3-2.... bios mod hope only :|
Zajímavý, ale u mě když dám FSB 200, tak spread spectrum je furt šedý, tzn nejde tam nic měnit. U bejvalýho procáku to bylo ok. Je možný že by to vyřešil flash nejakyho novejsiho biosu (jedu s 1.4 OC) ?Citace:
Původně odeslal Kankal
existuje nějakýá bios přímo na procesor ??? Pokud jo, odkud se dá stáhnout a jak se flashuje. Diky
Jinak mi Barton běží stabilně na 11,5x200, více jsem nezkoušel, ale už to dost topí, musím si dát jiný chladič. ;D
Kua, snad každýmu jede Barton na 2200 MHz, jenom mě ne :( Zkusim asi ten bios pozdejc, docela mi to vadi :(
tak si tam zkus dát ten novější bios, třeba ti to problém vyřeší. Je škoda z procesoru nedostat 100% ;D
Tak bohužel BIOS to nevyřešil, asi mam shit kus :( Ani když nastavim to FSB spread spectrum, proste se mi detekujou disky a tak, pak to skoci jakoby do boot obrazovky XPcek ale tam uz jen cerno, ani pri 1.85V to nenabootuje.Citace:
Původně odeslal bigbalu
tak to sem mel asi stesti na kus na 2200 jede na default napeti
a post mam viz podpis ale akorat stihnu udelat sshot a resetne se
jak se odvazim k eaglove metode tak snad pujde na 12*200 :?: