No vzhledem k tomu, že se o tom mele na forech, v recenzích, Hynchenzo to píše taky, tak bych spíš tipnul, že u řady Lenovo Ideapad to bude tak, že já mám kliku na kus a ti co si stěžujou vyfasovali "standard" :-D
Printable View
No vzhledem k tomu, že se o tom mele na forech, v recenzích, Hynchenzo to píše taky, tak bych spíš tipnul, že u řady Lenovo Ideapad to bude tak, že já mám kliku na kus a ti co si stěžujou vyfasovali "standard" :-D
Me huci i ta s10 co mam - ze zacatku nic, ale po nainstalovani vsech programu co mi bezi na pozadi (x oken opery, qip, feedreader, kubik) sepina vetrnik celkem casto a to i ve chvilich, kdy na nem nedelam. Pred tim jsem mel extra spatnej ted mam asi ten "standart" :-D
Jinak ted ho v podstate pouzivam na koleji jako hlavni komp a nedam na nej dopustit.
Prubezne to sleduju a netrpelive cekam kdy se objevi varianta netbooku s rozlisenim 1280x800. Nevite kdy bude takovy netbook na trhu ? Pripadne o planovanych modelech s timto rozlisenim?
Jen pro doplneni uvadim link na test Lenovo IdeaPad S10e na PCT. V podstate je tam s obrazky to co je v tomto threadu.
Recenze na S10e na PCtuningu.cz
BlackMC: Tohle konkretni rozliseni nevim, ale novy HP Mininote by mel mit az 1 366 x 768
EDIT: NeMeM9aA byl rychlejsi....
Kazdopadne ta recenze se mi zda takova nemastna neslana. Jakoby recenzant mel netbook zapnuty jen na tu hodinu nez mu projedou testy..
minimálne hw konfiguráciou a hmotnosťou je stále v kategórii netbookov, aj keď s cenou je už mimo..
v kategórii do 10" je ešte jeden hi-res netbook - HP miniNote s 8,9" a 1280x768
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs...5-3872994.html
Vypada to ze bude nabizen jak s 1024 tak 1366. Ted jeste za kolik, kdy a hlavne zda zde bude dostupna verze s 1366.
Jak jste na tom s pripojenim S10e k externimu monitoru? Ze by taky "standardne spatny kousek" :)
Tahle chyba se tyka linux systemu, ktery je v nem integrovan klasickeho systemu. Nicmene chyba to je.
Mel jste nekdo v ruce to FSC Amilo mini ? Zatim jedine co me odrazuje je 1.8" pata 4200 disk. Jinak se zda byt z tu cenu vcelku vybaven i ta konstrukce vypada ok. Skoda ze nema 3G modem ale to uz by clovek chtel moc. Aspon ze ma exprescard.
Yoga, yoda alebo soda nech to ma akykolvek nazov, vyzera to moc dobre na take vecerne mazlenie :p
http://lenovoblogs.com/designmatters/?p=1030
tak jsem take podlehl, asus eee 900A/16GB/2Gb/winXP.... je to ale treba kapku doladit, reakce a tak, i kdyz ucetni program beha svizne, 720p Colours of Magic bez zaseku, Diablo jedna celkem casto pada (s externi mechanikou, zatim)... ale za 7K co bych asi chtel, jsem spokojen jen s tou reakci winu musim neco udelat....
edit: chtel jsem holt matny display a co nejmensi velikost....
Vybiram brachovi nejakyho prcka. Zatim se nam nejvic libil DELL Inspiron Mini. Vysel by me asi na 6000kc.
Je realne, pripojit tyhle netbooky na monitor( rozliseni 1280x1024 a vyssi) + usb klavesnice a mys a pracovat nejak rozume ve photoshopu?
Protoze bracha chce mit takovyho mobilniho prcka, ale obcas chce na nem delat i serioznejsi praci, tak jeslti by to zvladal.
obavam se ze Atom ma na praci ve photoshopu priliz maly vykon. Pro zcela zakladni upravu fotek to asi pujde pouzit, ale treba na RAW uplne zapomen, to by se prevadelo stranse dlouho a i nahledy by trvaly dlouho.
Panove,co rikate na tohohle drobecka od Dellu?
Ted jsem o nem cet v Computeru a vypada dost zajimave.Cena je sice vyssi,ale premyslim ze bych do nej sel snad radeji nez do toho Lenova.Porad jsem na vazkach.U Lenova ctu porad nejaky problemy,to se mi moc nelibi... :( Ale jinak vypada hodne dobre.To je strasny,ja si snad nejakyho toho prcka nikdy nevyberu :confused:
Ale u toho Dellu zase neni moznost zvysit pamet RAM,je tam tedy jen 1024MB.Staci to,ale vyssi by byla lepsi.Pak je dobry ze ma napr. HDMI vystup.
No ale nevim,co vy na to?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63427
Nikde nevidim ani zminku o vydrzi. Jinak giga pameti muze zpusobovat zpomalovani kvuli swapovani... Pritelkyne ma Eee 901 a i u ni obcas dochazi k nedostatku pameti.
Kdyz ji trochu poladis wokna, napr. zakazes nepotrebne sluzby, zakazes nektere programy po startu a pod, melo by giga RAM bez swapu stacit, ale bude potreba i zmensit RAM cache u firefoxu a pod. V linuxu je pro beznou praci giga vetsinou plne dostatecne, ale vice se samozrejme hodi pro vetsi diskovou cache (totez pro wokna)
UPDATE: 2mraky: jasne ze giga je malo, podle me je rozumne minimum 2GB. ale treba v linuxu je uz docela problem pri bezne praci zaplnit 1GB, resp. clivek se uz musi trochu snazit.
Wokna jsou poladeny a giga obcas proste nestaci. Nejsem zvyklej mit otevreny dve okna.
Ja nerikam, ze je to nepouzitelne...ale ze to muze byt omezeni. A to, ze muze mi asi nevymluvis ;-)
Rozhodl jsem se, že po státnicích pořídím mobilní internet, jelikož budu dost na cestách a závislost je nepěkná věc :)
Nechci investovat zbytečně moc, tzn. tak do 10k Kč. Využití internet, Office a občas nějaký ten film (SD bohatě stačí).
Přemýšlím, jestli nějaký netbook, nebo starší "subnotebook" jako Dell Latitude X1. Je zde i teoretická a ne tak nepravděpodobná varianta, že povýší na notebook do terénu (geologie) během diplomky.
V prospěch toho Dellu alespoň podle mě hraje krome kratsi zaruky po dokoupení 6-článkové baterie skoro všechno, ale radši se chci poradit, jestli se neceka v netboocích nějaký extra kousek. Díky moc
Co Thinkpady X31, 40, 41?
V porovnani vahy a velikosti jsou X1 od Dellu ci Xka od IBM proti treba HM Mini 2140 jak kralicka bible proti skolnimu sesitu :)
Tim jsem chtel rict, ze pokud chces maximalni mobilitu, jsou netbooky asi lepsi cestou, pokud maly notebook na cesty, pak neco jako X1 ci Xko jsou lepsi variantou.
Kolega si nedavno v akci T-Mobile koupil prave HP Mini 2140 v sade s USB modemem a pri podpisu smlouvy na myslim 24 mesicu ho vysel asi na 3.5 kkc s mesicnim plnenim asi 800,- Coz znamena jeden z nejlepe vybavenych a provedenych netbooku na soucasnem trhu a docela vyhovujici pripojeni formou GPRS/EDGE v rychlosti do 236,8 Kb/s (prumerne trosku pomaleji, nicmene na bezny internet to staci).
Pokud potrebuji datovy tarif s neomezenym pristupem bez datovych limitu a FUPu (on tam nejaky je, ale v radu GB) a k tomu zvazuji netbook, neni to spatne reseni.
Nicmene abych za sebe zhodnotil HP Mini 2140, tak mne se moc libil a to jak velmi kvalitnim zpracovanim, tak rozmery skutecne knizky, vahou asi 1kg a funkcne bych mu nic nevytknul. (BT, Wifi, ctecka karet, webkamera, mikrofon, klasicky 2.5" HDD se slusnou kapacitou, skoro bezhlucny provoz, atd), jedine, na co se mi malinkato hure zvykalo byl touchpad (respektive klasicka ploska je naopak prijemne velika a dobre ovladatelna) ale tlacitka umistena z boku, ne pod ploskou.
Jinak sama pozitiva a pokud bych si neco takoveho kupoval, byl by to muj horky kandidat.
A ony ty 2 palce na velikosti displeje (a tim padem celeho booku) jsou skutecne znat, jelikoz velikost a vahu netbooku v bezne tasce pres rameno ci aktovce nepocitis, zatimco Xko nebo X1 ci jina 12" uz je preci jen trochu znat.
musim se podelit s koupi notebooku IBM thinkpad X41 z nemeckeho ebaye. Uplne holy notebook bez disku (coz je vyhoda, protoze originalni 1.8" je sunt), bez wifi, bez zdroje a baterky se da poridit za cca 130-140Euro vcetne dopravy. Redukce z 44-pin IDE na CF stoji 1.8Euro (z hong kongu vcetne dopravy), zdroj cca 10Euro, 8-mi clankova baterka 5200mAh cca 50Euro, mini-PCI wifi stoji cca 400Kc, 2GB RAM DDR2 600Kc, krytka HDD 142Kc. Zbyva CFka, 8GB Pretec 233x je za 600, 16GB za 1100, 32GB za 2000, 48GB a 64GB... nebo se da koupit 1.8" SSD 32GB urceny primo pro X40/41 za cca 130Euro (pro dalsi storage lze pouzit SDHC kartu). Staci naflashovat hacknuty BIOS, aby fungovala wifi a vysledek je nasledujici: za 6-8tis (mozna to vychazi jinak, kazdy si spocte sam) mate 1.2-1.4kg (podle baterky) lehky velmi kvalitni notebook z horcikoveho kompozitu (staval cca 60tis), 12" XGA display, s 1.5GHz Pentiem-M 2MB (dothan 758 ) LV (TDP 10W), vybornou klavesnici a az 8-mi hodinovou vydrzi (po podvoltovani CPU). Nevyhoda je chybejici touchpad (ma touchpoint) a webcamera a pouze 2x USB 2.0. Zaruka je pochopitelne pouze par dni, ale fungujici deska se da koupit za cca 30-50Euro a tento model by nemel trpet castymi zavady, na rozdil od T4X rady, ktere maji zavazne problemy s GPU (spatne provedene BGA naletovani). Malem jsem zapomnel na zdaleka nejvetsi vyhodu: notebook ma oranzovou LED lampicku ve viku displaye :) Ja na nem provozuji ubuntu 9.04 s 8GB CF, samotny start linuxu je cca 10-15s, vse je velmi rychle (karta zvlada cteni cca 44MBps). Za cca 20-30E lze dokoupit dokovaci stanici s DVD ci pridavna baterie 1900mah za asi 30Euro (vydrz 10+ hodin).
http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2362
http://shoponline.com.sg/images/IBM%...20Notebook.jpg
nj, ja mam x40. S velkou baterkou vazi 1.6 kg (pri minimalni spotrebe - 9W - vydrzi tak 7.5h) . A je fakt, ze nejvetsi brzda je 1.8" disk. Pomaly az hruza.
IBM Xka jsou taky varianta, ale ta X1 ma vyšší rozlišení. Mobilita není všechno, klidně pár dkg a cm obětuju za vyšší odolnost. Co se týká 1.8" disků, na to jsem se chtěl optat. Ze zvědavosti jsem nějaké hledal, ale marně. Je to řešení s CF dostatečně výkonné i v reálném světě, ne pouze v testech? A ta čtečka tedy zvládá SDHC? A co paměť? Někde píšou, že má 512MB napevno na desce a možnost rozšířit je jen o další 1GB. Za ceny co píšeš, by to bylo fajn, ale E-bay mám naskrz prolezlý asi už týden (.com, .co.uk, .de) a nějak mi tvoje čísla přijdou jak z jiného světa :)
To HP by byla asi dobrá volba mezi netbooky, ale jako všechny trpí 600 body na výšku, do toho se mi moc jít nechce.
Nechystá se tedy nějaký netbook, co by všechny strčil do kapsy? On stejně vyjde, hned jak něco koupim, ale zeptat se můžu :)
x40 ma integrovano 256 ci 512 na desce. Jeden slot na DDR (strcil jsem tam 1GB A-data a funguje bezproblemove). Karticky SDHC zvlada.
X1 ma o neco vetsi rozliseni, zato ma o dost pomalejsi CPU (1.1GHz vs. 1.5GHz) a IMHO horsi sasi. A hlavne nema lampicku!! :) 1.8" disky budto hotove kingspecs nebo jine 1.8" 44-pin IDE, ale muzu potrvrdit, ze ta moje ultra levna CFka je velmi, velmi rychla co se cteni tyka (skutecne ma realnych 44MBps a cca 0.5ms latenci). Zapis je cca 12-14, coz neni mnoho, ale pri dostatecne dobre vyladenem linuxu nebo kdyz do woken nainstalujes FlashPoint (SW write cache 32MB) tak to je uplne vpohode. Instalace ubuntu trvala cca 10-15min, coz je normal. Samozrejme zalezi co delas, ja pri praci zapisuji minimalne. Pro rychlejsi zapis by to chtelo nejakyho UDMA Lexara nebo Extreme IV, ty ho maji minimalne 2-3x rychlejsi. X41 umi 2 GB DDR2, mam je tam (bohuzel onboard 512MB+2GB=2GB, i915 vic neumi). SDHC umi, ma to mit 6MBps, me to v linuxu dava jen 3, ale to je mozna linuxem. Ty ceny vazne sedi, uz jsem koupil 3 kousky.
Ja mam tedka IBM 310d od pplnc - 11.3" display, kvalitni klavesnice, 20g disk, externi sitovka, interni cdromka, zdojnasobil jsem doavanou ramku, vydrz 8/25 hodin, vaha zhruba petinova jako muj stolni PC. Provozuji na nem debian etch. Jen kvalita integrovanych reproduktoru neni zrovna oslniva.
http://www.thinkwiki.org/images/3/39/ThinkPad310.jpg
Hodně mě tvůj příspěvek zaujal. Mám T42 a momentálně uvažuju o Xku. Původně jsem přemýšlel o T61, ale nechci do toho cpát zbytečně tolik peněz a výkon nevyužuju. Ať hledám, jak hledám, takovou nabídku o jaké píšeš se mi nedaří najít (ebay.com, .de, co.uk). Nemáš tip na konkrétního prodejce nebo to chce hlídat aktuální nabídku?
Muj sef ho chtel hodit do popelnice, tak sem si ho zachranil :-)
Pouzivam ho jako diagnostickej pocitac na sit a protoze ma seriovej port, tak na nem i programuju mikrokontrolery. Takze si svoje uplatneni na svete po letech (mnoha letech) opet nasel.
Puvodne sem z nej chtel udelat druzici a poslat do vesmiru, ale nechteli mi ho vzit, ze je moc tezkej.
Cas zase trochu poskocil a je tu lenovo s12 za nejakych 9k5, soucasna verze je postavena na VIA nano, ale maji se objevit verze s klasickym atomem a i postavene na ION.
Recenze zde: http://www.extrahardware.cz/forum/vi...t=8166#p117761
Co si o tom myslite/mate ho nekdo?
Jeste koukam, ze existuje i lenovo s10-2 s 10" lcd, uz sem ji videl i na aukru za 7000
http://www.lenovoblog.cz/search/label/netbooky