-
Re: E8400 Wolfdale - planuje nekdo?
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Potvrzuji F11ctka je good .... a jak píšeš , s voltáží jsem mohl ještě krapet níž ....... jen tak dále
teď řeším problém pískání buď zdroje nebo desky ...... po výměně zdroje ( byl mimo case ) to vypadá na desku , má někdo podobný problém ? ......... reklamace jasná ?
moje P35-DS4 taky piska ale mam revizi 1.0.. zda se ze to dela jen v urcite kombinaci (s Fortronem).. ale zatim sem to dukladne netestoval
-
Vyskúšaj iný zdroj na pretestovanie, ak pískanie prestane je to zdrojom resp. vzájomnou nekompatibilitou pravdepodobne. To by nebol prvý fortron, čo by pískal :).
-
Me deska s fortronem taky piskala, popsal jsem to nekde vys. U me slo o to, ze se zastavoval chladic CPU, protoze byl proste dost chladnej (fortron si cuca vzduch pekne ze smeru CPU) Vypnul jsem warning zastavenyho CPU fanu a mam klid. Ale dost mozna je to uplne jinej problem.
-
Ahoj
Můžete mi prosím napsat Vaše teploty E8x00 v coretemp ?
Zajímají me hodnoty v klidu a při zátěži.
Já mám na def Vcore a 8x425
klid: 42-44
zátěž : 57-59
Díky Zizi
-
400x9, default Vcore
50°C IDLE, 70°C ORTHOS SmallFFT
chlazeno pasivně Ninjou
-
8x475MHz chlazeno Freezerem 7 pro
50stupnu Idle 64stupnu Orthos
-
8x450 (vcore 1,2V), chlazeno aktivne (regulovane) Ninjou
idle 40°C, Orthos max. 59°C
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Vyskúšaj iný zdroj na pretestovanie, ak pískanie prestane je to zdrojom resp. vzájomnou nekompatibilitou pravdepodobne. To by nebol prvý fortron, čo by pískal :).
Abych to uvedl na pravou míru ..... testoval jsem to se zdrojem od EUROCASE 500w :-( a taky pískal ale měně ...... zkusím ještě jinou značku zdroje . Taky jsem tady četl že kombinace s FORTRONem může být problém . Měl jsem FORTRONa na druhé sestavě ale tam nepískal .....
-
Planovat planujem.
Uz pol mesiaca cakam na tento procesor, ale zialbohu nemaju ho nikde, ani agem, ani euromedia. Ale pocul som ze po 7.2 by mali uz byt v hojnom pocte. Tak uvidime.
-
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
Bohuzel ovsem za celkem nekrestanskou cenu. Ale nekdo, kdo ho chce mit doma hned a nechce s nakupem cekat to urcite koupi :)
-
Hm, o 600 víc než normálně. Pěkné :-)
Jak tak koukám, tak je docela dost předobjednávek, takže ty přijdou na řadu jako první a pak teprv normální naskladnění. Celkem se to prodlužuje, navíc informace o datu dostupnosti se rozcházejí...
-
Citace:
Původně odeslal
aless
Pripravuje se nový model E8600 na 3.33Ghz , to neni až tak důležité ale spíš je podstatné že bude mít stejnou cenu jako nynější E8500 tedy $266. Podle mě cena E8500 asi spadne o trochu dolů, je možné že se zlevní i ostatní modely E8200 a E8400 nebo se jen zacelý díra mezi $183 a $266 co myslíte?
Ja som v support liste mojej dosky nasiel inu zaujimavost.
Zdroj informacie.
-
Pokud si vzpominam, tak E8190 se ma lisit od E8200 jenom okrajove. Tusim ze se slo o nepodporu vitualizace a TXT.
Citace:
Původně odeslal
iPoK
-
V tom brne mi je to na dve veci, ale dik za tip. Asi by som sa nedoplatil na postovnom a poistke..to radsej pockam tyzden :-)
-
420x8 1.212V
chlazenono Ninja +500ot ventilator a odfuk z bedny Noctua NF-P12 (1100ot)
idle 28-31°C Burn Orthos 45-48°C
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
420x8 1.212V
chlazenono Ninja +500ot ventilator a odfuk z bedny Noctua NF-P12 (1100ot)
idle 28-31°C Burn Orthos 45-48°C
můžu vidět screen ?
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
můžu vidět screen ?
3.36GHz je relativne mala frekvence a v kombinaci s 1.2V nevidim duvod, proc by to nemohlo byt. To je chladitelne i pasivnim ninjou.
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
3.36GHz je relativne mala frekvence a v kombinaci s 1.2V nevidim duvod, proc by to nemohlo byt. To je chladitelne i pasivnim ninjou.
To nebylo zadne napadani ,jen me to zajima...a premyslim ,kde je chyba,kdyz mam identicke komponenty + chlazeni (snad jen pasta )
Totiz kdyz nad tim premyslim,tak pokud je teplota v coretemp 28-31
Tak teplota v biosu by musela byt pomalu pod 20 stupnu
me ukazuje cidlo na desce 25 stupnu a core temp 42-44
Proto to nemuzu nejak pochopit....
-
E8400
450x9
1.296V
idle 41st obe jadrá
burn 67st obe jadrá
-
Citace:
Původně odeslal
Haste
Pasivně Ninjou je chladitelných i 3,6GHz na default napětí... stejně mi připadají ty teploty trochu mimo, a protože nemá desku ASUS, které ukazují obecně nižší teploty, tipoval bych to na jinou verzi CoreTempu...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Pasivně Ninjou je chladitelných i 3,6GHz na default napětí... stejně mi připadají ty teploty trochu mimo, a protože nemá desku ASUS, které ukazují obecně nižší teploty, tipoval bych to na jinou verzi CoreTempu...
Verze CoreTempu kterou momentálně používám je 0.96.1.
-
Jak tak koukam tak jsou tu takovy dva hlavni teplotni schody, at uz jde o E8200 nebo E8400, na def voltaz a s prumernym OC a lepsim chladicem nez BOX.
prvni.... cca Idle 28-35°C Burn Orthos 45-48°C
nebo
druhy....cca Idle 40-45°C Burn Orthos 60-70°C (i vice)
Ja osobne s E8400 a s ninjou se take radim do druheho teplotniho rozsahu a to mam ninju a otevrenou case (zatim) oc zatim 3.2Ghz.
-
2 Příloh-a(y)
Pridam svoje merania, dufam, ze sa vam bude pacit spracovanie. Ide o test 2x Prime95 pocas jednej hodiny. Frekvencia 3.6GHz je uz u mna limitna, nepustia ma RAMky (holt su to iba 800ky). Inak chladim to tymto cudom, bohuzial mi doska nevie regulovat otacky a tak fan ide stale naplno (2700rpm). Graf teploty je z CoreTemp + EXCEL.
edit >> musim priznat, ze som dufal, ze mi pocitac bude vykurovat izbu (spusteny BOINC mngr), ale ten CPU je strasne malo tepelne vydatny a ani 4h BOINCu sa na teplote izby nepodpisalo.
-
2iPok No chyba bude asi nekde jinde, ja mam A-daty klasicke a jede mi to i na 3,9.
-
V ramkách to nebude, ja mam tiež Vitesta ADATA 800 a pohodka 4GHz. Pamäti som nahodil mierne vyššiu voltáž a tuším, že aktuálne idu niečo cez 900+ Mhz.
Čo sa týka teplôt tak 4Ghz 38 / 35 a orthos 59 / 55 pri 1.296 V.
-
2GABO: On ma ale 8200. Tu mam taky a jedu s A-DATAma pri defaultnim napeti na 970MHz.
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
2GABO: On ma ale 8200. Tu mam taky a jedu s A-DATAma pri defaultnim napeti na 970MHz.
Hmm, cize 487MHz je FSB a DDRky idu tym padom na 975MHz. Vravis, ze su to 800ky? Sry ze sa mi nekce hladat, ale ake tam pustas Vddr (pises, ze dafault >> 1,8V) a ake mas casovanie.
BTW tym limitom som to nemyslel ze konecna, ze viac system neda. CPU mozem nalozit este viac, pamatiam tiez, doska je tiez zda sa FSB king. Ten moj test bezal s BIOS nastaveniami >> Vcore: 1,243V a Vddr: 1,9V
Ale nekcem si zbytocne zvysovat voltaze, 3,6 je pre mna konecna v zmysle, ze vyssie to uz dlhodobo (trvala prevadzka) nebudem hnat, ked dojde regulator na FANy, tak ten CPU FAN utisim a uvidim co to porobi s teplotami.
Aj tak je ten CPU vykon uz brutalny a moje benchmarky povtrdili, ze zvysovanie CPU vykonu mi uz na grafickom vykone neprida (od 3,2 uz nestupa graf. vykon v ziadnej app).
-
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Hmm, cize 487MHz je FSB a DDRky idu tym padom na 975MHz. Vravis, ze su to 800ky? Sry ze sa mi nekce hladat, ale ake tam pustas Vddr (pises, ze dafault >> 1,8V) a ake mas casovanie.
No kdyz rikam defaultni, tak defaultni, v BIOSu mam proste nastaveno NORMAL. Casovani ti z hlavy nereknu, jsem ted na private. Nevim proc by to nemohli davat, jsou tim zname, kvuli tomu jsem si je kupoval.
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
Ja osobne s E8400 a s ninjou se take radim do druheho teplotniho rozsahu a to mam ninju a otevrenou case (zatim) oc zatim 3.2Ghz.
Oproti předpokladům by měla každá rozumná instalace chladit lépe (někdy i citelně) při zavřeném casu ...
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
No kdyz rikam defaultni, tak defaultni, v BIOSu mam proste nastaveno NORMAL. Casovani ti z hlavy nereknu, jsem ted na private. Nevim proc by to nemohli davat, jsou tim zname, kvuli tomu jsem si je kupoval.
A-data jsou levne smejdy a podle toho se taky chovaji - nektere moduly jedou naprosto bezproblemove a uzivatele velmi prijemne prekvapi, ale jindy jsou zdrojem velkych problemu viz. http://4um.overclocking.cz/showpost....0&postcount=13
Takze je klidne mozne, ze s nimi muze iPoK dosahnout "jen" 975MHz...
-
Citace:
Původně odeslal
Zilla
A-data jsou levne smejdy a podle toho se taky chovaji - nektere moduly jedou naprosto bezproblemove a uzivatele velmi prijemne prekvapi, ale jindy jsou zdrojem velkych problemu viz.
http://4um.overclocking.cz/showpost....0&postcount=13
Takze je klidne mozne, ze s nimi muze iPoK dosahnout "jen" 975MHz...
Spatne sis to precetl. iPok se divi, ze me to jede na 975MHz na default.
-
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
Spatne sis to precetl. iPok se divi, ze me to jede na 975MHz na default.
Pravda, on dosahl dokonce jen 900MHz DDR, coz vubec nemeni nic na tom, co jsem napsal...
-
I tech 900mhz na "default" je slusne, vzhledem k tomu ze moduly maji primo na sobe napsane ze provozni napeti ma byt tusim 2,1V
-
tiez mam 4x1 GB Adata 800+ EE idem bez problemov na 972 na 2.1 V idu aj na 2 ale pre istotu:p
-
Citace:
Původně odeslal
oso
tiez mam 4x1 GB Adata 800+ EE idem bez problemov na 972 na 2.1 V idu aj na 2 ale pre istotu:p
nemám problém s těmito pamětmi jet na 1000Mhz při 2,1V , měl jsem A-DATA i v jiné sestavě a vždy šli suprově taktovat , takže docela nechápu jak někdo může napsat "A-data jsou levne smejdy" :-P
-
Ono to tak dlouhá léta bylo, že A-daty byly výhradně "levné šmejdy". Za poslední dobu (nějaké 3 roky) se jim ale pár produktů docela povedlo (nejen RAMky) a naopak dřív "neprůstřelní" výrobci jako např. Corsair nasekali pár bot.
-
Jen dotaz...EIST = snizeni nasobice a napeti na procesoru.
Ale vsiml jsem si ze pokud je nastaveno Vcore napevno tak
funguje pouze snizeni nasobice.
Takze pokud bych chtel vyuzivat tuto funkci na 100 % musim mit Vcore na auto ?
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
Takze pokud bych chtel vyuzivat tuto funkci na 100 % musim mit Vcore na auto ?
Ano, aj nie.... som si vsimol, ze na Gigabyte doskach to takto funguje....ako popisujes... P35-dq6, X38-DQ6, P35C-Ds3R
na default to funguje, ale pri OC, aj ked nechas auto, tak MB si sama nastavuje napatie a potom uz zmena napatia nefunguje tak ci tak...
-
Aha...takze ty si myslis ,ze deska procesor nebo deska pozna overclocking a zablokuje snizeni napeti ?
U nastaveni Vcore na auto je zase problem ,ze deska dava vic napeti nez ma...
Ale u vysokeho FSB je zase problem ten ze by nemusel procesor dostat dostatek stavy...
Priklad 8x500 = 4 GHz ...napeti 1,325
eist zapne a snizi nasobic na 6
6x500 = 3 GHz a napeti 1,05 (snizene eistem)
a tim padem nemusi procesor ustat na 3 GHz Vcore 1,05 V
-
ja mam desku P5E X38 chipset
EIST pouzivam, ale mam nastaveno Vcore napevno, takze se me snizuje pouze nasobic z 8 na 6 (E8200)
mym cilem je 8x500, pak zkusim zmenit voltaz na AUTO, pokud by to CPU ustal, tak to tak necham, to je jasny
rozdil IDLE a BURN s CPU na 3760Mhz a promenlivym nasobicem a stalym napetim 1.24V je 50W
sestava:
Thermalright XWB-1 + Alphacool GK, radiator MCR-320+MCR-220, Laing DDC 12V Ultra + Alphacool TOP
E8200, Asus P5E iX38, 2x1GB Geil Ultra 800@960 5-5-5-15 DCH; Sapphire ATI HD3870 512MB GDDR4, 2xWD Raptor 36,8GB-8MB a Samsung 500GB;Audigy 2 ZS; Enermax Liberty 500W + 2 LCD
celkove v Burnu ma 249W, mereno pres UPS APC
-
lehce OT:
jen k tomu mereni pres UPS (sam mam nejakou APC 650VA) - kdyz to porovnam s merakem do zasuvky, tak kdyz vynasobim hodnotu z UPS hodnotou 1,25 dostanu to co ukazuje merak
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja mam desku P5E X38 chipset
EIST pouzivam, ale mam nastaveno Vcore napevno, takze se me snizuje pouze nasobic z 8 na 6 (E8200)
mym cilem je 8x500, pak zkusim zmenit voltaz na AUTO, pokud by to CPU ustal, tak to tak necham, to je jasny
rozdil IDLE a BURN s CPU na 3760Mhz a promenlivym nasobicem a stalym napetim 1.24V je 50W
celkove v Burnu ma 249W, mereno pres UPS APC
No ja na 8 x 500 jedu taky v klidu ...ale na 1,325 V (bios)
Ted jedu na 8 x 450 na def.(bios 1,225 - CPU-Z ukazuje 1,186 V)
Taky by se mi libilo prepinat mezi 4GHz a 3 GHz ale asi by to neustal proc na tak nizkem napeti na eist...
-
2zizi: priklad s E6750, nakolko E8400 nejak spravne nefunguje...
Zapnute EIST, C1E, TM2 je samozrejmost (p35-DQ6, X38-DQ6, P35C-DS3R)
1.Gigabyte doska +E6750 na default ... idle 2.0ghz@1.15V .. load 2.66ghz 1,35V
2.Gigabyte doska +E6750 @3200ghz auto voltage, idle 2.4ghz @ 1,4V ... load 3.2ghz 1,38-1,4V...proste uz to facha tak na polovicu...
3.Gigabyte doska +E6750 @3200ghz 1,35V manual... idel 2,4ghz 1.35V ...load 3.2ghz 1,33-1,35V
idealne by bolo s 8400 napr. 3ghz 1,15V idle a 4ghz 1,3V load....napr.... ale tak to aspon na GB nefunguje (zatial)
-
ja mam dosku asus P5K-E/wifi ap, cpu E6600, v biose mam napevno nastavene vcore na 1,325 a v idle mam vcore 1,1875, load-1,304.
-
Citace:
Původně odeslal
jafb
ja mam dosku asus P5K-E/wifi ap, cpu E6600, v biose mam napevno nastavene vcore na 1,325 a v idle mam vcore 1,1875, load-1,304.
jj, mne to na Asus P5B-E tiez fungovalo bez problema....ale nechal som sa zviest na GB...kde to ide ako som napisal predtym
-
Citace:
Původně odeslal
Mtex
jj, mne to na Asus P5B-E tiez fungovalo bez problema....ale nechal som sa zviest na GB...kde to ide ako som napisal predtym
tak to je dobra zprava, jeste by to teda chtelo videt jaky mate nastaveni v BIOSu, ktery ,,ficurky,, mate povoleny
diky
-
chtel bych se zeptat ma tu nekdo E8500 ? v pripade ze ano, kam az se dostal s OC....
-
-
Myslíte, že rozdíl oproti např. konkrétně 6750 je natolik značný, aby se vyplatil upgrade?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Myslíte, že rozdíl oproti např. konkrétně 6750 je natolik značný, aby se vyplatil upgrade?
popravde ani moc nie... nejak moc sa to neoplati...jedine ak by to vyslo par korun
-
ja myslim ze se to urcite vyplati
min topi, min zere,jde super pretocit, ale davat za rozdil vic jak 1500,- je asi zbytecny
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Záleží na tom, jak Ti jde přetaktovat a kolik do něj cpeš... E8400 je rozhodně větší pohoda...
Mně se určitě vyplatil "upgrade" ze čtyřjádra Q6600. :)
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Jak u koho, jak komu :p
-
Hm, me prijde zajimavy leda tak mensi spotreba... To bych mozna uz pasivne uchladil :)
Ale za 1500 si radsi koupim boty ;D
-
myslim, ze dobra volba. Nestoji to za to IMO.
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
EIST snižuje násobič při nevytížení CPU, C1E snižuje napětí při nevytížení CPU. Když dáš Vcore napevno, tak se ti napětí CPU při nevytížení nesníží.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
EIST snižuje násobič při nevytížení CPU, C1E snižuje napětí při nevytížení CPU. Když dáš Vcore napevno, tak se ti napětí CPU při nevytížení nesníží.
konecne v tom mam jasno
skoda jen, ze zadnej SW neumi poradne poznat napeti do CPU
CPU-Z neukazuje snizeni, a CORE TEMP ukazuje snizeni, aji kdyz to nema snizovat
pak se v tom nekdo vyznejte a poznejte, ze to snizuje
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Hmmm tak me napada - i kdyz mam 6750 - kdyz je pretaktovano do stabilniho stavu pri default napeti, kdybych nastavil auto, aby fungovalo C1, pak by v zatezi asi bylo vyssi, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
konecne v tom mam jasno
skoda jen, ze zadnej SW neumi poradne poznat napeti do CPU
CPU-Z neukazuje snizeni, a CORE TEMP ukazuje snizeni, aji kdyz to nema snizovat
pak se v tom nekdo vyznejte a poznejte, ze to snizuje
Me CPU-Z ukazuje snizeni tak jak ma.
Jen nevim zda jsou cidla v CPU OK.
Teplotu mam porad 42-44 s EIST a C1E stejnou jako bez.............
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
Me CPU-Z ukazuje snizeni tak jak ma.
Jen nevim zda jsou cidla v CPU OK.
Teplotu mam porad 42-44 s EIST a C1E stejnou jako bez.............
no tak cist teplotu na rade E8xxx neumi spravne zadnej program
ja mam taky minimalni 42°C, ovsem u druhyho jadra to ukazuje spravne, tj. 32°C
a me to CPU-Z fakt neukazuje snizeni
jeste to zkusim posefovat
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Pořád jsem něvěděl, co je co a jestli jde jen jedno, nebo druhé...
Paráda ! :D Pokud to tak opravdu je, tak nebude potřeba ani při velkém OC vypínat EIST+C1E. Napětí se nastaví na pevno, zapne se jen EIST a procesor si bude snižovat jen frekvenci bez změny napětí, a bude to stabilní :)
-
Citace:
Původně odeslal
-FRZ-
Pořád jsem něvěděl, co je co a jestli jde jen jedno, nebo druhé...
Paráda ! :D Pokud to tak opravdu je, tak nebude potřeba ani při velkém OC vypínat EIST+C1E. Napětí se nastaví na pevno, zapne se jen EIST a procesor si bude snižovat jen frekvenci bez změny napětí, a bude to stabilní :)
no ja ani pri velkym OC (4Ghz je snad velky OC) nevypinam EIST, necham at pada nasobic na 6, napeti zustava stejny, ale to je to posledni, co me zajima :)
driv jsem mel E6300, tam EIST nemel cenu :)
-
Já mám svoje E6750 přetaktováno na 3,2GHz (8 x 400) se zapnutým EIST i C1E. Napětí nastaveno na "auto" kromě RAMek. Při nečinnosti se mi sniží násobič z 8 na 6 a napětí z 1,35 na 1,15 (zhruba) - tohle mi ukazuje CPU-Z i Everest 4.20 (mám aktivovaný OSD panel, celkem vychytávka).
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hmmm tak me napada - i kdyz mam 6750 - kdyz je pretaktovano do stabilniho stavu pri default napeti, kdybych nastavil auto, aby fungovalo C1, pak by v zatezi asi bylo vyssi, ne?
Myslím že jsem ti odpověděl v příspěvku nahoře - teda jestli tu otázku správně chápu ;-) pokud bys měl zapnuto jenom C1E, tak vlastně nevím jestli by to fungovalo (= snížení napětí), každopádně myslím že je lepší zapnout EIST i C1E současně (logicky vyvozuju, že při NESNÍŽENÍ násobiče by snížení napětí na CPU mohlo při OC vést k nestabilitě, ale to jen tak přemýšlím :-D)...
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Já mám svoje E6750 přetaktováno na 3,2GHz (8 x 400) se zapnutým EIST i C1E. Napětí nastaveno na "auto" kromě RAMek. Při nečinnosti se mi sniží násobič z 8 na 6 a napětí z 1,35 na 1,15 (zhruba) - tohle mi ukazuje CPU-Z i Everest 4.20
Mám to jako ty, jen mě to pustilo na 3.6 GHz (8x450).
-
chtel bych se zeptat jake mate realne zkusenosti s dostupnosti E8400/E8500. mam objednany pocitac, a uz cekam jen na CPU. Nevite jak je to s dodavkami ? jak dlouho to tak muze trvat +-.... ?
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
chtel bych se zeptat jake mate realne zkusenosti s dostupnosti E8400/E8500. mam objednany pocitac, a uz cekam jen na CPU. Nevite jak je to s dodavkami ? jak dlouho to tak muze trvat +-.... ?
Treba v alfacomp maji e8400 tray skladem, to same i v alza.cz.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Treba v alfacomp maji e8400 tray skladem, to same i v alza.cz.
A mate nekdo z Alfy E8400 tray z tehle varky ? jak si stoji :)
-
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
To je tvoje OC, podle sestavy v podpisu asi ne, tak proc to sem davas? Neni to nic vyjimecneho, jen screen. (na xtremesystems najdes lepsich OC desitky a to jsou jeste 3D stable)
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
To je tvoje OC, podle sestavy v podpisu asi ne, tak proc to sem davas? Neni to nic vyjimecneho, jen screen. (na xtremesystems najdes lepsich OC desitky a to jsou jeste 3D stable)
me by zase zajimala voltaz pri takovym OC
kolik je vubec pruraz u 45nm?
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
me by zase zajimala voltaz pri takovym OC
kolik je vubec pruraz u 45nm?
Nekdo tu psal o 1.3625V, tusim, ze Madcap viz.
http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SLAPL
Jak jsem koukal na xtremesystems, tak pod ln2 do toho davaji i pres 1.8V.
I kdyz ted koukam, ze dle tohoto datasheetu je Vmax 1.45V a to uz je opravdu napeti, pri kterem se cpu muze degradovat, takze cokoliv do 1.4V by melo byt ok (strana 17)
ftp://download.intel.com/design/proc...s/31873201.pdf
-
-K tomu mojmu problemu s E8400 na P35-DQ6, som o tom pisal predajcovi a dohodli sme sa, ze posle druhe cpu a MB na skusku...
Jeho cpu pracovalo skutocne na mojej doske bez problemov...
takze asi som chytyil nejaky chybny kus...no kto by to bol povedal, ze cpu moze byt zle... Very sad
-to moje stare cpu nechodilo dobre zo ziadnou P35 od Gigabyte (P35-DQ6, P35C-DS3R, EP35-DS4)
-zaujimave, ze na GB X38-DQ6 sice tiez nabehol na 6x333, ale po uprave nasobica uz isiel dobre...no teda az na detekciu napatia...X38 mu podla auto detekcie davala 1,35V... mozno nabehol nahodne...tazko povedat...lebo sme to skusili len raz
-
Asi pitoma otazka, ale objednal jsem si tray verzi CPU, pres ppl. nevite v jakem baleni se dodava tray ? je to v nejake krabicce ? :D
-
Tray je hola verze, jenom s plastovou krytkou na strane kontaktu. Zalezi na dodavateli jak to zabali, ja ho dostal na kramu v antistatickym pytliku.
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
Asi pitoma otazka, ale objednal jsem si tray verzi CPU, pres ppl. nevite v jakem baleni se dodava tray ? je to v nejake krabicce ? :D
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
posta i ppl maji predepsany min. velikost balicku takze i v pripade tray verze ktera ma jen ochranej plast na pin strane ti to musej "solidne" zabalit.. takze se nemusis bat ze ti to prijde v krabicce od zvejkacek:), prodejcum tray verze chodej v plastovych maticich kde je to po xx kusech... takze samostatny baleni nemaji tray verze nikdy.
-
Já střelím otázku možná trochu mimo - ohledně EIST.
Myslel jsem, že ta změna násobiče je v trochu širších mezích. Mám tomu tedy rozumět tak, že EIST na desktop PC má to rozmezí frekvencí o dost omezenější než laptopové verze?
-
Citace:
Původně odeslal
Khandar
posta i ppl maji predepsany min. velikost balicku takze i v pripade tray verze ktera ma jen ochranej plast na pin strane ti to musej "solidne" zabalit.. takze se nemusis bat ze ti to prijde v krabicce od zvejkacek:), prodejcum tray verze chodej v plastovych maticich kde je to po xx kusech... takze samostatny baleni nemaji tray verze nikdy.
ok, neco takovyho jsem si predstavoval. Tak jsem zvedav... dorazi snad dnes vecer nebo zitra.
-
Záleží co máš za procák. Minimalní násobič je obvykle společná vlastnost celé řady, maximální násobič je vlastností modelu. Např. řada E6x50:
(všechny modely) - min. násobič 6x
E6550 - max. násobič 7x
E6750 - max. násobič 8x
E6850 - max. násobič 9x
Pak EIST u E6550 shodí nasobič ze 7x na 6x (t.j. ze 2333MHz na 2000MHz), což skoro nestojí za to. U E6850 už je to ale už rozdíl 9x vs. 6x (t.j. ze 3000 MHz na 2000MHz), což je mnohem zajímavější.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já střelím otázku možná trochu mimo - ohledně EIST.
Myslel jsem, že ta změna násobiče je v trochu širších mezích. Mám tomu tedy rozumět tak, že EIST na desktop PC má to rozmezí frekvencí o dost omezenější než laptopové verze?
-
presne tak, ako napisal Camill . Vsetky Conroe a neskorsie maju minimalny nasobic 6. Pod to sa nedostanes. Nie som si isty aky minimalny nasobic mali Pentia 4, ale tam sa aj maximalny pohyboal niekde inde ako dnesne 8, 9 .
-
Děkuji vám za vysvětlení. Už chápu proč mám na notebooku ten skok tak velký :).
Také mám min. násobič 6x, ale normálně procesor jede na 18x100, takže tady je ten rozdíl hodně velký :).
Když o tom ale tak přemýšlím, tak všechny C2D do desktopu mají nízký násobič a vysokou FSB. To by možná chtěli vymyslet něco nového, aby se ten výkon dal více snížovat.
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Děkuji vám za vysvětlení. Už chápu proč mám na notebooku ten skok tak velký :).
Také mám min. násobič 6x, ale normálně procesor jede na 18x100, takže tady je ten rozdíl hodně velký :).
Když o tom ale tak přemýšlím, tak všechny C2D do desktopu mají nízký násobič a vysokou FSB. To by možná chtěli vymyslet něco nového, aby se ten výkon dal více snížovat.
no kvuli tomu je tady rada E4xxx
ta ma vysoky nasobice, E4600 ma 12 nasobic
-
Takový dotaz trochu mimo, ale vlastně se to týká tohoto CPU.
Zapojuji konektory do desky. U P4 jsem měl navíc k procesoru klasický 4 pin, tady na desce je ale rozšířen na 8pin - takový kabel mi vede i ze zdroje, ale teď nevím, jestli mám tedy zapojit ten 4pin, nebo 8mi (další 4 piny jsou zalepené). V manuálu jsem se dočetl, že to je pro Extreme Edition.
Ale stejně bych rád věděl, jestli tam nemám stejně raději zapojit ten větší kabel.
-
klidne ho tam zapoj, hlavne si ale dej pozor at tam nestrcis ten 6-pin pro PCI-E grafiky, zastrcit tam sice jde, ale ma prohozene (kterej dement to vymyslel) piny, takze je slusna pravedpodobnost ze odpalis desku nebo zdroj nebo oboje :)
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Takový dotaz trochu mimo, ale vlastně se to týká tohoto CPU.
Zapojuji konektory do desky. U P4 jsem měl navíc k procesoru klasický 4 pin, tady na desce je ale rozšířen na 8pin - takový kabel mi vede i ze zdroje, ale teď nevím, jestli mám tedy zapojit ten 4pin, nebo 8mi (další 4 piny jsou zalepené). V manuálu jsem se dočetl, že to je pro Extreme Edition.
Ale stejně bych rád věděl, jestli tam nemám stejně raději zapojit ten větší kabel.
-
tak prave mi prisel.
je to E8400 SLAPL Q747A258
-
mám takový dotaz,Mám e8400 a normál teplota 41 a burn v orthosu max 51 asi.chladím ac freezerem 7 pro a je studenej,takže to znamená že mám jen blbý čidla?škoda chtěl sem trochu taktnout tak na 3,6ghz ale s takovou.nevim jestli sou to normální teploty nebo ne,díky
-
nema nekdo z mistnich zasvecencu prehled, kdy budou yorkfieldy ?
-
Citace:
Původně odeslal
kadett
mám takový dotaz,Mám e8400 a normál teplota 41 a burn v orthosu max 51 asi.chladím ac freezerem 7 pro a je studenej,takže to znamená že mám jen blbý čidla?škoda chtěl sem trochu taktnout tak na 3,6ghz ale s takovou.nevim jestli sou to normální teploty nebo ne,díky
Tohle je úplně v pohodě a na 3,6GHz by Ti měl jít bez přidávání voltáže...
-
Citace:
Původně odeslal
kadett
teplota je OK,ja mám na defaute E8400 v idle 40-41st a v burne mám kolo 53-54st
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
nema nekdo z mistnich zasvecencu prehled, kdy budou yorkfieldy ?
v cem by meli byt lepsi?
OPRAVA: melY ty procesory
to byla hodne slaba chvilka :)
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
v cem by meli byt lepsi?
2x tolik jader :-)
-
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
2x tolik jader :-)
tak to se cervenam hned ze dvou duvodu
zbytecne zasiram forum svym nevedomim a pak ze se dokazu tak blbe zeptat:o
smazat to taky nejde, to je ostuda:D
EDIT:
a jeste pravopis :), jdu na hrasek klecet do kouta a dneska bez vecere
-
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
tak to se cervenam hned ze dvou duvodu
zbytecne zasiram forum svym nevedomim a pak ze se dokazu tak blbe zeptat:o
smazat to taky nejde, to je ostuda:D
A jeste jsi napsal melI s mekkym i, ackoliv se jedna o ty procesory. Takze si dej okamzite pohlavek a bez se nejmin na hodinu stydet do kouta! ;-)
-
Zdravim panove , tak mam mensi problem s E8400 + sestava viz podpis
Zkousel jsem ho taktit ... a dostal jsem se do vidli i s 500*9 pri 1.45 V ale nebyl stabilni a teplota v idle byla 57C zatez 70C cca
problem je ze kdyz jedu na def taktech 9*333 (1.2V)tak mam porad idle teplotu na 56-57C to same pri 450*9(1.36V)
uz jsem cetl jak tady na foru tak na cizych ze byli nejake problemy s nekterymi kusy s teplotou .... nejedna se mi o burn tu mam max do tech 70 C ale o teplotu v idle.
docetl jsem se ze teplota do ktere ruci INTEL je 72.4 C sice jsem to nezkousel s box chladicem ale myslim ze by jsem byl velice blizko ... takze neco je v neporadku
Dal jsem to znamemu co ma tu samou desku at to zkusi , kolik mu to bude hrat , jeho E8400 na def taktech ma kolme 29-32 C
-
Citace:
Původně odeslal
ja.viper
Zdravim panove , tak mam mensi problem s E8400 + sestava viz podpis
Zkousel jsem ho taktit ... a dostal jsem se do vidli i s 500*9 pri 1.45 V ale nebyl stabilni a teplota v idle byla 57C zatez 70C cca
problem je ze kdyz jedu na def taktech 9*333 (1.2V)tak mam porad idle teplotu na 56-57C to same pri 450*9(1.36V)
uz jsem cetl jak tady na foru tak na cizych ze byli nejake problemy s nekterymi kusy s teplotou .... nejedna se mi o burn tu mam max do tech 70 C ale o teplotu v idle.
docetl jsem se ze teplota do ktere ruci INTEL je 72.4 C sice jsem to nezkousel s box chladicem ale myslim ze by jsem byl velice blizko ... takze neco je v neporadku
Dal jsem to znamemu co ma tu samou desku at to zkusi , kolik mu to bude hrat , jeho E8400 na def taktech ma kolme 29-32 C
muzu potvrdit, ja mam E8400 na default 32 C.
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
muzu potvrdit, ja mam E8400 na default 32 C.
Default 3GHz při 1,225V a zapnutým EIST? Kolik Ti točí ten Ninja mini?
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Default 3GHz při 1,225V a zapnutým EIST? Kolik Ti točí ten Ninja mini?
default 3Ghz, EIST zapnuto, ninja mini jede 2300. je na tom neco spatne ?
screen http://img355.imageshack.us/img355/8544/vistahp5.jpg
ukazuje mi to speedfan i bios.
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
Nene, špatně nic - jen se pořád zkouším objevit, jestli ty obrovské rozdíly teplot u E8400 jsou dané citlivostí procesoru na okolní podmínky, odlišným měřením, nebo křivostí IHS některých kusů...
Ten rozptyl je prostě strašně velký, sám se při 3,6GHz na default pohybuju s Ninjou pasivně okolo 50°C v IDLE... jenže to měřím v CoreTempu...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nene, špatně nic - jen se pořád zkouším objevit, jestli ty obrovské rozdíly teplot u E8400 jsou dané citlivostí procesoru na okolní podmínky, odlišným měřením, nebo křivostí IHS některých kusů...
Ten rozptyl je prostě strašně velký, sám se při 3,6GHz na default pohybuju s Ninjou pasivně okolo 50°C v IDLE... jenže to měřím v CoreTempu...
tak mozna mam stesti na kousek....
no jo 50 ale pasivu. Dej si ninju na 1500 otacek a uvidis. budes na 30 C taky, nebo ?
-
Citace:
Původně odeslal
GreenOrchid
tak mozna mam stesti na kousek....
no jo 50 ale pasivu. Dej si ninju na 1500 otacek a uvidis. budes na 30 C taky, nebo ?
Nebudu - Speedfan mi ukazuje cca. o 15°C míň než CoreTemp... něco je prostě špatně obecně...