Možná je to bráno podle toho co ten maník dostal od lidí za výsledky,že nejlépe šly ty co mají 0001 až 0300 a že pak šlo taktování už hůřCitace:
Původně odeslal Semik
Printable View
Možná je to bráno podle toho co ten maník dostal od lidí za výsledky,že nejlépe šly ty co mají 0001 až 0300 a že pak šlo taktování už hůřCitace:
Původně odeslal Semik
do 0300 to sou z nejlepsich casti WAFERU...
Mno moze to byt fakt, ale tak isto nahoda :wink: By musela byt naozaj velka zlozka respondentov na test, aby mohol dakdo nieco taketo zahlasit.
I ked vylucit sa to neda...len je to nepravdepodobne.
Ja som akurat skoncil test DLT3C JIUHB0308SPMW a zatial ide na 166x14/1.775V (3000+), ale pecie jak das. Bootne aj na 2500 MHz, len padnu win pri 1.85V. Dal by som aj viac, ale dnes bol kupeny a chcem ho nechat zahoriet a aj chladenie uz nestiha.
hmm max SPMW (ktore mam aj ja) je zrejme okolo 2500mhz.....
Len stale nechapem, preco sa nevyskytuju v ziadnej databaze. Sade len RP... XP.... atd.
O tom nasom nikde nic...
mozno su velmi nove, a zda sa ze aj dobreCitace:
Původně odeslal Semik
Nonove kdyz uz sou i 0309UPMW! Ktery sou novejsi!
NO ked tak pozeram tak dost vela z nas tu ma DLT3C 0308 SPMW !! Ja ho mam tiez a ide pri 1.775V na 2400MHz fpohode. A stym zahorenim je to fakt banalita pretoze tiez mi nepomohlo ani raz pri OC ani o 1MHz. Akurat sa mi stalo ze po zahoreni sa trosku znizila teplota procesora asi o 2C ale nikdy mi to nezlepsilo OC !!
Error !!
A co takhle ze tato serie (wafer) jel celej do vychodniho bloku => zadny zapadni server ho nemuze znat.
Celkem dobra hypoteza ne ?
A o tu teplotu právě jde pokud jsi na hraně toho co jsi schopnej uchladit tak ti i ty dva stupně pomůžou k vyšší stabilní frekvenciCitace:
Původně odeslal cox
Jinak z technického hlediska je zahoření doznění chemických procesů z výroby lidově vypálení kterým se odstraní chyby v okrajích krystalických mřížek které se právě vysokou teplotou která je vlastně vyšší energie atomú v případě drobné chyby dokáží přeuspořádat což vede k dokonalejším přechodům npn pnp a k větší stabilitě (což se projevý snížením vyzařovaného ztrátového tepla a zestabilněním vyšších frekvencí)
To jen tak trochu o tom že to zahoření není úplně k prdu ale u každého vyrobeného kusu se projeví jinou mírou
OC zdar
drake: tak uz nam rekni pri jakym napeti ti to jede 2,5Ghz ;)
Lepsi je kdyz budes psat vyslednou frekvenci, at si ji nemusime pocitat, navic ti to odpovida spis 2900+ a ne 3000+, to bys musel mit 14.5x166 :)Citace:
Původně odeslal Toxic
2 MaPa: Uz som si to vsimol. 3000+ by to bolo pre Bartona.
nastavenejch 1.775 V reálnejch 1.78-1.79VCitace:
Původně odeslal wEnC
zkoušel jsem i 2600mhz při 1.95V ale nedá se to uchladit
Cim to chladis?Citace:
Původně odeslal drake
No jo pri nasej serii si treba realne povedat, kde sces skoncit s taktovanim,...inac sa to moze zle skoncet :wink: (to napr. neuchladis atd....) lebo ten proc sam nesce koncit.
Fakt tipujem,,,, ze keby s nas dakdo chladil dusikom by bol super rekord...aspon 3,5 GHZ :!: :!: :!: (100% menej to nevidim)
TAK som s toho jelen.
na www.pretaktovanie.sk GABO tvrdi ze si TB rev A0 cize DLT3C velmi nezataktujeme ale vy tu zhavite kremit do krutych vysok
Ako to????
dnes som sa zbavil jedneho DLT3C kupovaneho z Agemu a zadovazil som si DUT3C z Libry.
Urobil som dobre?
Ak poviete ze nie tak som asi nepochopil zmysel a rozdiel medzi DLT3C a DUT3C.
pls vysvetlit.
a este nieco
dole je zostava, kolko mozem realne tomu fiknut s prihliadnutim na dosku a pamate.
presne oznacenie neviem - nestihol som ani poriadne pokukat
ale, zatial som skusal 1900+(133*12) a 2000+(133*13)
fakt si to presne nepamatam, bola to len rychlovka, v kazdrom pripade som menil len multiplikator.
dakujem
Ak to bol DLT3C JIUHB, tak si ho vymenil blbo. Tento kusok je B0 a ide dobre pretaktovat, az na to, ze hreje jak blazon.
a to mal kurnik sopa kto vedietCitace:
Původně odeslal Toxic
kukam na navody ako to rozoznat.
V ageme som snich robil idiotov ze co mi to trepu do hlavy
a ono to asi mohla byt aj pravda.
v kazdom pripade ked som ten prvy procik len na skusku oc na 133*12 tak bolo tich nich sa nestalo - musel som dat clear cmos.
tak fakt neviem
chladim titanom DT5CU a pamate su "len" 266
ved skuste poradit
2Loki12 : no ale keby si poriadne cital tak by si sa docital k tomu ze revizia sa nezistuje podla toho ci to je DLT3C alebo DUT3C alebe podla posledneho pismena v serii. Tj ked mas JIUHB tak to je revizia B0 pretoze seria konci na B.
Takze to co si predal bol TBred s reviziou B0 a akurat mal znizenu voltaz z 1.6V na 1.5V co udavaju tie pismena L a U v tom D?T3C !!
A tie procaky s tou znizenou voltazou sa zatial taktuju najlepsie no dost pecu. No proste si neurobil najlepsiu vec s tou vymenou hlavne ked ti islo o co najvecsi OC !!
tak potom nechapem preco mi nesiel taktovat
?????
mne nejde o nejake brutus OC
ved sa kuknite co mam v podpise
ak mi to pojde na cca 2000+ - 2200+ tak budem spokojny
2Loki12
V Bazare ponukam môj stary XP1700+, ktorý chodil na 2000-2080MHz. Má prepálený premapovací mostík, takže sa dá nastaviť napr. 15*133.
Ak by si mal záujem, pošli SZ.
dakujem ale ak to dostanem na 13*(14)*133 tak mi to bude bohate stacitCitace:
Původně odeslal mrba
prave som si stiahol ten identifikator aby som zistil aky to mal povodne byt procesor.
mne ide aj o chladenie
ak mam na cpu viac ako 50*C tak som uz nervozny (donedavny som bol intelak) :-)
Pri tých 13*133 by bežal aj na 1.525V a teplota podľa chladenia a záťaže cca 38-48°C.
teraz to mam na 1900+ (12,5*133)??? dufam ze je to spravneCitace:
Původně odeslal mrba
a podlhodobej zatazi (4 hodiny Freelancera) som mal krasnych 41*C
to som nemal ani s Duronom 1200
Tak som si osviežil pamäť a teploty boli nasledovné:
...takže ide aj na 2070MHz pri 1.825V, ale to už ventilátor hučí naplno a teplota je viac ako 48°C
...dá sa ešte uchladiť pri 2033MHz pri 1.8, ale pri záťaži ide ventilátor tiež naplno
...používam ho teraz pri 1934(107.6x18), 1967(103,6x19) a 2006(105,6x19),
...podľa potreby ticha alebo výkonu
...
...teplota a napätia pri Idle
...... CPU = 41°C, U5V = 4.93V, U12V = 11.95V, Ucore=1.76V
...teplota a napätia pri CPU BurnK7
...... CPU = 47°C, U5V = 4.81V, U12V = 12.13V, Ucore=1.74V
...vetráky v zdroji som pripojil znovu na 12V, lebo v case už teplota dosahovala 36°C
......teplota okolia bola vždy 25,0°C a v Case bolo od 31°C do 34°C
......teplota pamätí v klude 39-40°C, pri memtest 41-43°C
pekneCitace:
Původně odeslal mrba
ale ako vravim ja uz som si kupil
toto napis do bazaru a verim ze niekto povie ano
ja by som sa aj tak bal mat v kompe modovany cpu - proste strach
Hele,to je divny.Co je to?(107.6x18)To mas jako 107,6FSB a 18 nasobic? :roll:Citace:
Původně odeslal mrba
2nex
Áno, mal som násobič 18 a FSB 107,6MHz.
Noooo...pak tomu nerozumim.Vzdyt defaultne jede na 11*133 tzn,18*107,6 je nejakej underclocking ne :-)Citace:
Původně odeslal mrba
matematika ti nehoroti nic?Citace:
Původně odeslal nex
11*133 = 1463
18*107,6 = 1936.8
ver tomu alebo nie ale underclocking to nieje
[quote="Loki12"]matematika ti nehoroti nic?Citace:
Původně odeslal nex
11*133 = 1463
18*107,6 = 1936.8
ver tomu alebo nie ale underclocking to nieje[/quot
....ale horoti ;D Zakladem je mit co nejvyssi FSB a ne nejnizsi.A vubec,ze jsem se do toho montoval :P
ano zaklad je mat co najvyssie FSB - ak chces poriadne nadupat cely system - celkovy vykon.
ale pokial ti ide len o to ako dostat co najvyssie OC tak mozes aj takto svindlovat.
je rodiel medzi
maximalny OC CPU (OC na chvalenie)
a
maximalny OC systemu (uzitocny OC)
Problém bol v tom, že išlo o dosku Abit KT7A v 1.0, ktorá oficiálne nepodporuje Athlon XP. Násobič ide maximálne 12,5, takže výsledná frekvencia bola 12,5x133 = 1666MHz. Keď som premapoval, na tejto doske systém nenabehol, pokiaľ bola delička nastavená na 4, takže FSB 133MHz nechodilo. Systém ale chodil na 107x18=1926 aj 107x19=2033. V oboch príbadoch bol výkon celého systému výrazne vyšší ako pri 133x12,5. Preto som ho tak používal, nie pre najvyšší OC (Loki12).
ako si ho potom premapoval spat aby ti islo 11x?Citace:
Původně odeslal mrba
kazdy podla moznostiCitace:
Původně odeslal mrba
Ja som tiez ked som mal durexa pouzival kombinaciu 13*100 a nie 10*130 - mal som zly bios.
po flashnuti som to uz dal na 10*133
to len pre vysvetlenie preco je niekedy nizsia FSB viac
Neviem moc o problematike premapovavania. To je taky problem?Citace:
Původně odeslal Vorlon
Cital som nejake clanky a na Trbredovi sa nastavuje nasobic jednoducho aj pomocou HW modingu.
NO proste ak xces mas spristupnenu premapovanu sadu nasobicou co je od 12.5 vyssie trak potrebujes HW-ovo zasahovat do procaka !!Citace:
Původně odeslal Vlko
Presnejsie musis spravit nieco take !! :
http://www.kwpsite.wz.cz/Downloads/Obrazky/amd2.jpg
2 Vorlon
Späť som nepremapovával, ale stačilo by spojiť tie prepálené mostíky elektrovodivým lakom.
tak to je prvni kousek co jsem videl, ze je balenej na slovensku :lol:
Jako FAKE je ten obrázek squely. Kdyby to byla realita, nebylo by o cem diskutovat, jen posbirat prasule a jit si pro ten model 6000+Citace:
Původně odeslal cox
A jooo 6000+ :drool:.Vymenim za mirny doplatek za DLT3 :mweheh: :mweheh: :mweheh:
A keďže to má fialové jadro, nejde to ani dobre pretaktovať na 8000+. ;D :mweheh: :mweheh:
Ještě k tomu vysokému FSB. Co tomu řeknou zvukovka a harddisky s cdromkama? Nehrozí, že to za pár týdnů odejde?
tak jsem se pridal mezi vlastníky DLT3C mám JIUHB 0308XPMW a jede na 2.3GHz pri vcore 1.65 (real 1.632-1.616) ale topi jako sv.ne.
Dioda - 63
CPU - 53
System - 35
Prime stable zatim 40 minut
No najlepsie je uz mat dosku s nForce2 ktora ma PCI/AGP lock. Ale ked ju nemas tak pri 200FSB s delickou 1/5 nehrozi nic !! Aspon ja som sa stym nestretol aby niekomu pri 200FSB nieco chciplo kvoli vysokemu PCI/AGP !!Citace:
Původně odeslal jagoro
fuj jeste ze sem si ji včera nekoupil .... :o ... ja mam na 2.3Ghz na 1.65 cca 38st. :lol:Citace:
Původně odeslal tombianski
jestli mas tohle (aquacool profesional set with EHEIM 1046) tak ta tvoje teplota je normalni, se vzduchem to jde o kapku hure a navic pokud se bavime o ruznych deskach, ruznych cidlech a ruznych podminkach, neda se prakticky teplota objektivne stanovit, ale je fakt obecne, ze DLTC topej jako kamna (ale taky se nesmi zapominat na to, ze vetsina lidi je ma pretoceny na cca. 2300 MHz s napetim o desetinku nebo 2 vyssim...[/b]
to tiktak: A cim to ty chladis - V7+? Kolik ti meri v IDEL a Prime95-40minut? A pri jaky voltazi?
Velice pěkný výsledky :eek:
Je to PRIME STABIL? Pri tech 2,3 a 1,60-1,65v? A jeste se te zeptam na barvu jadra jestli si se dival... :D 8-)Citace:
Původně odeslal P1T
jo, je prime stable - test 16 hodin.
Jadro je bile. No příští týden rozkuchám druhý komp a dám tam druhý CPU (naprosto stejný jen č. 508 ten co jsem tam dal byl 509). Oba downgrade z 2800+. Uvidíme až se trochu zaběhne kam až půjde (hlavně s vodníkem). Škoda že soltek nemá díry na vodníka zajímal by mně totiž rozdíl teplot jádro a pod CPU při vyšší voltáži.
Jadro je bile jen na svele z uhlu? Jinak je fialovo-vinove?
No je takove svetle a leskle, zadnou fialove vinovou nevidimCitace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Chlazeno V7+, LOW, Idle ve WIN2K kolem 46C, PRIME par hodin cca. 55C, 11.5x200MHz=2300MHz pri 1.675 dle BIOSu real 1.62 - 1.63VCitace:
To je slušný výsledek při tak nízkém vcc
JJ mám to samé ale jedu na 1.725V 200 x 11.5 2300Mhz
aby se nereklo tak ja se taky pridam... viz popis
tak po dvou dnech jde snížit napětí na 1.625 (real 1.6).Citace:
Teploty nyní :
Dioda - 59
CPU - 49
System - 33
takže pokles o 4 stupně.
2drake : Kolko do toho sekas voltof pri tych 2500MHz ??
PS : nejak to forum blbne kuaaa !!
mno ja mam v biosu 1.675 ale real v winech je neco kolem 1.63-1.64.. nekdy i min ... na 1.60 real 1.58v to po 30 min v prime pada... ale jinak nikde jinde ne...Citace:
jinak na 1.675 prime 8h bez chyb...dyl už me to nebavilo...
:roll:
reálně tam lítá od 1,78V - 1,8VCitace:
Původně odeslal cox
teplota ve win 46°C
to já se s teplotou dostávám na 52 --57 a jedu na 1.725Citace:
Původně odeslal drake
Ondro.Takovou barvu jadra mam ja.Proc se porad ptas :roll:Citace:
Konecne nekdo,kdo ma trochu realny teploty.Muj proc ma po 6 hod Prime az 74 stupnu :eek:To bude asi hodne umrelejch procesoru pri 1,8V a vic. :lol:Citace:
Tie dva treba rozpojit??? Podla mna iba ten krajny jeden staci ??? .Citace:
Původně odeslal cox
Ale chcel som o tom ze netreba ich rozpajat staci na prislusny pin vnutit zem, a kedze tbredy maju L1 spojene da sa to urobit jednoducho privedenim Vcore napatia na prislusny pin na doske cez nejaky 100 ophmovy odpor, nie? ???
assembled in Slovakia LOL ;D
za kolik ho na slovaci prodavaj ???
A vy ste eXcaliburovi nexceli verit ze ze ma Bartona 3200+ a my si uz na Slovensku mastima na 6000+ z 366 (732DDR) FSB. Len ten trosku divny datum vyrobi tam vadi ale na Slovensku bezi inak cas ako vsade inde :D
Nezda se Vam teplota 52 stupnu na DLT3C zatim taktle na 2000 Mhz nejak velka? Chladim to Spire Falcon Rock II + stribrna pasta. Diky za odpoved
52'C pri 2000mhz je uz moc
Co je na tom? Ja mam při zátěží 62 C a vubec mě to nežere.Citace:
Původně odeslal Vorlon
Nevím, ale v jádře bude možná i o 15 víc tj. 77°C a to 85 je tuším max.Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
njn, furt jsem v limitu.Citace:
otazka trochu pomimo:
vymenil som DUT3C za DLT3C a ked do neho pustim viac ako 1,625V tak mam rusenie TV karty, bez ohladu na frekvenciu procaka...
bude to zdrojom???
lebo inak ide krasne cez 2300MHz, ale vtedy som bez telky... :evil:
nezda sa mi zeby napetie na CPU mohlo vadit TV karte, jedine FSB alebo mas blby zdroj
pri kazdej fsb to robi...napr 1,7V na 166 je rusenie vacsie ako pri 1,6V a 180FSB.......dokonca ked spustim Prime95 tak sa rusenie este zhorsi...Citace:
Původně odeslal Vorlon
clovek kupuje,kupuje a zas aby som zdroj teraz kupoval, ach jaj...
A co AXDA 1700 DLT3C JIUHB 0308XPMW? Jak to s nim vypadá? Jde dobře přetáčet?
¨Citace:
Původně odeslal Vorlon
myslíš zdroj jako -vadný -nebo slabý -a kolik by mělo být dostačující je pravda že odběr je velký - jen vent-chladič-chipset-Grafika 3x 80mm v casse zdroj -mám 300W ale asi více je lépe :))
nemal som velmi cas, ale:Citace:
Původně odeslal Dj Google
na 2500MHz(12,5x200,pamate na cl2.5)) 1,775V iba POST, do win som sa nedostal
na 2333MHz(12,5x187) pri 1,75V som to skusal asi 30 min,prime95 drzalo,ale potom som spustil TV a zbadal to rusenie...patral som po pricine a pomohlo az znizit napatie...takze uz som netaktoval a nehladal stab. frekvenciu medzi 2333 a 2500...pretoze aby nebolo rusenie, musim ist max na 1,625V, momentalne ako v popise...na tejto voltazi(1,6V) je to Primestabilne(cca 2 hod,viac som neskusal) urcite na 2240MHz,
ale je nezahoreny,mam ho jeden den, dufam, ze by postupne mohol dat 2300MHz pri 1,6V, uvidime
No minule sa tu uz rozoberalo ze zahorovanie nema ziaden vpliv na taktovanie procesora, ma tak vpliv na teplotu a trosku na stabilitu na urcite frkvencii ale lebsie vysledky o desiatky MHZ nato rychlo zabudni !!Citace:
Původně odeslal L@zo
no, dneska jsem si ho koupil. Tak uvidim až sestavim komp :-)
poslednu dobu to uz tak nesledujemCitace:
Původně odeslal cox
cez 2300 nie je problem,Citace:
ja som obmedzeny tymi 1,6V :-(
teraz mi padlo Prime na 2260 a 1,6V
tak pockam na novy zdroj na tych 2227MHz ;D
problem vyrieseny=bolo to zdrojomCitace:
Původně odeslal L@zo
novy ENERMAX EG365P-VE to zvlada 8-)
kolika Wattový si měl předtím ??Citace:
Původně odeslal L@zo
jenom info pro ti ktery shaneji misto na koupi. ja sem si koupil to co mam v signature pred 2 dni v computershopu a default napajeni ma taktiez 1,5 V. Jak ide taktit neviem a na mojej doske sa ani nedozviem.
To rušení ti pravděpodobně dělá větrák skus jiný a jestli máš zaplou regulaci ot tak to vysvětluje i to že ti to víc ruší při 1,7V ono to víc topí a větrák se točí rychlejcCitace:
Původně odeslal L@zo
POzri si toto mozno ti to pomoze : http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=9591Citace:
Původně odeslal hr
Hele, ještě takovej majinkej dotázeček. 0308 SPMW je lepší než 0308 XPMW, že jo?
mam dva 0308 SPMW jeden jede 2200@1.7V a druhej ani to ne, takze tahle suxx :( (pokud sem nestrefil dva nejhorsi kousky z cely serie) :)Citace:
350watt bol aj stary, ale nejaky nonameCitace:
Původně odeslal Fred
dik za radu,ale bolo to zdrojomCitace:
Původně odeslal drake
pri noname 350W sa TV karta spravala ako oscilator ;D
moje XPMW je na 2200@1.6V PrimestabilneCitace:
Původně odeslal bitmap.zombie
takisto na 2260@1,65V
teraz testujem 2300@1,675V
skusal som aj cez 2300 a cez 1,7V ale neviem to s Tt Volcano9 uchladit pri primeranom hluku
Nemusi byt ...Citace:
Mohl by si se mrknout na barvu jadra? I z ruznych uhlu. A taky napsat co je na tech stikerach. Predevsim to cely cislo...Citace:
Původně odeslal bitmap.zombie
já? :?:
Kamarat si kupil taky kus ako mal Gabo, len neviem aku farbu cipu mal Gabo. Totizto moj kamos ma cip do modra a velmi mu nepecie. Ma A.C. copper silent a zapina sa mu iba sem tam (pri 40°C) a toci sa mu max na 1800. Este pre zaujimavost ma nataktovane na MSI na 178x12.5 max napati co mu doska da. Pri max zatazi cca. 2 hod. mal teplotu 49°C a ticho.
Ked si dobre pamatam, tak ta seria je VPMW.
Jede to dobře, ale topí jak běs. :-o Včera jsem to zkoušel, dostal jsem se na 2466MHz 12x205,5 při 1,85V (1,79 podle monitoringu) - ale teplota v klidu 46°C. Podotýkám, otevřené okno a při 2260 MHz /1,65/1,60 real to mělo pouze 29,5°C na čidle. Prime jsem si ani nedovolil pustit, asi bych to upek. ;D BTW - 3DMarku2001 se frekvence procáku nelíbila (a ještě ji zdetekoval úplně blbě) a nepovolilo mi to dát výsledek published. :-o A takovej pěknej, 11400 bodů na R9100. :-) A další poznatek - zvýšení frekvence procáku o 200 MHz v tom 3DMarku udělalo jen 130 bodů. :-( Teď už ověřeno, pro R8500-9100 je optimum Athlon XP 2000MHz.
To samý s mojí GF3, ta má taky strop někde kolem 2000MHz. Pak už ty body v 3DM2001 nelezou o moc výš.Citace:
Původně odeslal Halen