-
Re: Radeon X1950 - info, recenze...
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
prosimte mohl bys post. bench z Company of Heroes jestli ji mas? v 1280x1024 vse na high bez AA dik
Bohuzel nemoh,Company of Heroes nemam... :(
Jinak jsem peknej jouda (kterej si nevsima)...Ten 3DM05 mi vlastne projel v 1024x768,takze je to zcestny jelikoz to kazdej testuje ve 1280x1024,takze asi tech cca 7900b jako mel tomase bych mel taky.Omlouvam se vsem za desinformaci. :oops:
EDIT: Tak jsem teda pustil 3DM05 ve 1280x1024 (vse ostatni default) a vysledek je 8633 bodu,coz je asi o 1000 bodu min nez v 1024*768.Ale i tak solidni,lepsi nez s PCIE.Ale to asi dela uz tech 512MB RAM nebo nevim co jinyho...
-
Taktovani 2D/3D si muzes nastavit v ATITRAYTOOLS, dokonce pro kazdou aplikaci zvlast. Pomoci Catalyst A.I. zapinas aplikacne specificke optimalizace, podrobneji to mas treba tady: http://www.beyond3d.com/misc/catai/
-
Citace:
Původně odeslal
scot666
Taktovani 2D/3D si muzes nastavit v ATITRAYTOOLS, dokonce pro kazdou aplikaci zvlast. Pomoci Catalyst A.I. zapinas aplikacne specificke optimalizace, podrobneji to mas treba tady:
http://www.beyond3d.com/misc/catai/
Diky moc.Jinak zapinani pro kazdou aplikaci zvlast neni nic pro me.Staci mi,kdyz se to proste automaticky prepne z 2D (windows) do 3D (nejaka hra a pod.) a to je vse...
Jinak jinde to nastavit nejde nez v ATI Tray Tools?Od toho byl prave na nVidii dobrej RivaTuner.Bylo to nejjednodussi,ale to bych toho uz chtel asi moc.
Kazdopadne jsem uz konecne s R1950Pro moc spokojenej :)
EDIT: Tak jsem zjistil ze taktovani je ui tyhle karty asi OUT... :(
Pokud zvysim frekvenci jadra z 580MHZ na 621MHz (v ovladacich,nikde jinde me to nepusti vys),tak je narust vykonu v 3DM05 cca 200-250 bodu.Pokud zvednu frekvenci pameti,tak jde vykon dolu.Cili ze 1400MHz na 1500(1550)MHz jsem si moc nepomoh a skore slo o cca 100-150 bodu dolu.Zajimavy,asi je to zpusobeny latencemi pameti (automaticky se meni,nebo ja nevim...).
Vice zde (benchmark 3DM05): http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=27999&page=27
-
Tak stale premyslim o tom ze na R1950Pro AGP hodim ten Zalman VF-900Cu,ale jak uz nekdo psal drive ze se prehrivaji VRM,tak ted mam prave ten problem...Jde o to vymyslet nejaky pasivky,ktery by to zvladly uchladit.Horsi je ze nejsem zrovna velkej kutil,takze bych uvital nejakou pomoc a dobry rady od zkusenejsich a hlavne vetsich kutilu nez jsem ja... :mweheh:
Jinak nevim jestli to tady neni uz moc OT a nehodi se to spis do: "Chladiče a všechny druhy chlazení".
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Tak stale premyslim o tom ze na R1950Pro AGP hodim ten Zalman VF-900Cu,ale jak uz nekdo psal drive ze se prehrivaji VRM,tak ted mam prave ten problem...Jde o to vymyslet nejaky pasivky,ktery by to zvladly uchladit.Horsi je ze nejsem zrovna velkej kutil,takze bych uvital nejakou pomoc a dobry rady od zkusenejsich a hlavne vetsich kutilu nez jsem ja... :mweheh:
Jinak nevim jestli to tady neni uz moc OT a nehodi se to spis do: "Chladiče a všechny druhy chlazení".
To je taky problem? Ked si neni schopny sam, sry za vyraz... Daj foto karty a pozri ake pasivy mas doma. Neviem si to predstavit na tej karte, no ten pasiv bude musiet byt asi nizky kvoli Zalmanovi, takze by som to vdiel na nejaky pasiv z Low profile grafiky... Napr. ja som dal na i915PL southbridge pasiv z FX5200, http://misokgb.szm.sk/p4gpl-x/chipset/ alebo na VGA http://misokgb.szm.sk/grafika Proste musis zistit aky pasiv tam ma cca byt a podla toho zohnat, spilnikovat z neho trocha nebude problem. A btw nech to radsej niekto hodi do sekcie chladenia...
-
To je prave problem,ze ja doma ted zrovna zadny pasivy nemam...Vlastne jeden stary na kterym byl ventilatorek a chladilo to Durona 650MHz (ale to je moc velky a musel bych to rezat).
Jinak nekde tady v threadu uz to bylo (jak vyresit to chlazeni VRM),ale i tak se to pry solidne zahriva.Ja jsem myslel ze bych dostal nejakou radu jak to udelat jeste jinak a bylo by to taky ucinny.Je tady nekde odkaz na PCT kde si s tim nekdo hral,jen to ted nejde,jelikoz maji dneska forum "upraveny" kvuli tomu ze je silvestr (neco jako loni tady na OC) foru.
Nebo by to chtelo sehnat ten medeny chladic co je na verzi Ultimate.
-
3 Příloh-a(y)
Docela by me ale zajimalo jestli by ty VRM uchladilo treba tohle (nekde na nejakym US foru nekdo neco podobnyho na ty karte mel):
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...copper-edition
to misokb: Jinak tady je nejaky to reseni na to chlazeni VRM (je to od jednoho uzivatele z PCT fora).Ty maly chladice Zalman to pry vubec neuchladi a ten velky je dost rozpaleny,ale uz se to chladi lepe,takze se mu karta potom v zatezi uz nevypina...
Potreboval bych vymyslet neco podobnyho,ale preci jen jeste ucinnejsiho.
-
karta je doma. 7100b 3d05 na tom srote co mam v podpise, resp procesor uz odmieta behat tak ako je to v podpise bezi na 2100(210*10).
Bezproblemova instalacia, bezproblemovy chod. Paradicka som spokojny
-
neviete kde by som nasiel nejaky test grafickych X1950pro kariet?
co by bolo lepsie vybrat?
MSI ATI RX1950PRO VT2D256E
ASUS EAX 1950PRO 256 HTDP PCX
alebo od Sapphire?
-
Citace:
Původně odeslal
gremlin
karta je doma. 7100b 3d05 na tom srote co mam v podpise, resp procesor uz odmieta behat tak ako je to v podpise bezi na 2100(210*10).
Bezproblemova instalacia, bezproblemovy chod. Paradicka som spokojny
Velice chytre. Jednak tu tvuj podpis nebude navzdy a za druhe na spouste LCD neni bily podpis vubec videt.
-
Citace:
Původně odeslal
skorec1
neviete kde by som nasiel nejaky test grafickych X1950pro kariet?
co by bolo lepsie vybrat?
MSI ATI RX1950PRO VT2D256E
ASUS EAX 1950PRO 256 HTDP PCX
alebo od Sapphire?
no co sem cetl tak MSI neni zadnej zazrak, reklamace apod. ikdyz tim trpi vetsina novinek.. pokud jde o ASUS tak na nej slysim samou chvalou takze bych sel klidne do nej.. a Sapphire?? snad jedine Ultimate Edice pac ta obyc ma jen stock chladic kterej neni zrovna tichej.. pokud si ho ovsem nevymenis za neco jinyho, pak ale pocitej s tim ze budes muset chladit VRM ;)
-
Co sem cetl o Sapphire tak s nim meli celkem problemy.. hodne lidem padal pc v zatezi, jadro se prehrivalo a nesnelo vyssi teploty ... Mam Asusku a naprosto bez problemu, jak je na tom s OC nepovim, prtze to pri mim CPU nema smysl. Ale chladic je prakticky neslysitelnej i v Load...
-
Citace:
Původně odeslal
.:OMAR:.
Co sem cetl o Sapphire tak s nim meli celkem problemy.. hodne lidem padal pc v zatezi, jadro se prehrivalo a nesnelo vyssi teploty ... Mam Asusku a naprosto bez problemu, jak je na tom s OC nepovim, prtze to pri mim CPU nema smysl. Ale chladic je prakticky neslysitelnej i v Load...
jj, to mas pravdu.. ale myslim ze to delala Sapphiru jenom jedna z prvnich varek co se dostaly ven.. uz sem jich mel v ruce asi 10 a zadna to neudelala ;)
-
Citace:
Původně odeslal
.:OMAR:.
samozrejme ze im pc padal ked to napajali manli/eurocase 400W zdrojmi... Sapphire ma docela onicom chladic, chcelo by to vymenit za nieco normalne ale inak tym sapphirom nic nie je. Moja ide paradne.
-
Citace:
Původně odeslal
gremlin
samozrejme ze im pc padal ked to napajali manli/eurocase 400W zdrojmi... Sapphire ma docela onicom chladic, chcelo by to vymenit za nieco normalne ale inak tym sapphirom nic nie je. Moja ide paradne.
By ses divil.. i na EC zdrojich to jede :roll: :lol:.. a kolik ti jde pretocit??
-
Me se nastesti teda zatim nestalo ze by to padlo a to se mi jednou podarilo dosahnout teploty cca 78*C (v tom testovacim bench. v ATT).Jinak hry jsou max. tak 72C.A v klidu mam porad tak 4649*C,protoze mam otacky nastaveny na 32% (tak je to neslysitelny) a v zatezi mi to je jedno jak hluci...
Kazdopadne pokud vymyslim jak chladit efektivne VRM,tak bych skocil do VF-900Cu.
Jinak pretocit se mi ji povedlo celkem slusne (viz. podpis) a mozna se s tim jinym chlazenim by sla asi jeste o neco malo vys,ale tohle naprosto staci.
EDIT: Jo jeste neco,nejakej kluk na PCT foru si upravil BIOS na takty 660/1600MHz(1650) a jede mu to pry OK.Docela jsem cumel...
-
Zdravim, mel bych dotaz ohledne regulace otacek ventilatoru na GeCube X1950Pro 512MB.Ventilator je pripojen tremi draty a na krabici se pise o regulaci otacek, ale ve skutecnosti ventilator jede na plny vykon.V CCC jsem nic k regulaci nic nenasel a pres Riva tuner(ver.2.0 final) a ATT(1.2.6.964) regulace nefunguje.Mam peska a poridit si jiny chladic nebo vyckat na dalsi verze RT a ATT?Verze Catalystu je 6.12.
-
Alebo si kup za kilo regulator (zalman fanmate, prip. kopiu od primecooleru) + predlzku a zreguluj manualne. Mam gigabyte taktiez bez regulacie a na 5V je s tym zalmanov VF700Alcu nepocutelna.
-
Tip na nákup. Teď jsme si s kámošem objednali x1950 512MB AGP kartu
je za super cenu 5729,-. Takže kdo váhá nad koupí, tak za tuhle cenu je super.
Už se moc těším, až dorazí. Používáte na této kartě někdo Zalmana VF900? Ještě jsem přemýšlel nad Pentagramem 70 Cu+, ale proti Zalmanovi se moc nechytá.
HalenTech.
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Už se moc těším, až dorazí. Používáte na této kartě někdo Zalmana VF900? Ještě jsem přemýšlel nad Pentagramem 70 Cu+, ale proti Zalmanovi se moc nechytá.
HalenTech.
mno ja mam tohto zalmana na X1650Pro tiez AGP a oproti STOCK chladicu takmer -20 stupnov a to na nanizsich otackach !!! (STOCK bezal na maxime... ) Takze spokojnost...
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
...Používáte na této kartě někdo Zalmana VF900? Ještě jsem přemýšlel nad Pentagramem 70 Cu+, ale proti Zalmanovi se moc nechytá.HalenTech.
Ja se na nej taky chystam,ale nejvetsi problem je s chlazenim VRM... :(
Zkus zkouknout tady o tom ruzny diskuze (popr. na PCT foru,tam je toho o tomto problemu taky dost psano).
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Ja se na nej taky chystam,ale nejvetsi problem je s chlazenim VRM... :(
Zkus zkouknout tady o tom ruzny diskuze (popr. na PCT foru,tam je toho o tomto problemu taky dost psano).
jj už máme domluvenýho frézaře :-) zkusí kartu oměřit a vyrobit 2 kousky lepšího chlazení. Ten chladič co tam je ten nestíhá?
-
Tak me to stiha celkem solidne (zadny restarty PC kvuli prehrivani VRM a podobne co se objevovalo u jinych lidi-byly to ale ty uplne prvni kusy X1950Pro).
V klidu mam teploty cca 47-50*C (32% otacky-neslysitelny.Default je 40%) a v zatezi (napr. nejaky hry) mam tak 72-75*C (otacky 90-100%-uz celkem dost hlucny).Mam v pokoji celkem teplo,tak ty teploty jsou o neco malo vyssi.
Jinak kazdopadne se taky snazim vymyslet to chlazeni VRM (i kdyz mam uz vymysleny nejaky maly pasivni chladice-daji se normalne koupit,tak snad by to zvladli).Chci totiz chladit tim VF-900Cu a mit teploty o dost nizsi a hlavne at je to tissi.
-
a co by ste povedali na
SAPPHIRE ATI RadeonX1950XT,256GDDR3, PCI-E,Dual DVI/ViVo, Dual Slot Fan Cooler; 256-bit GDDR3 8M x 32; 625Hz / 900MHz, Lite Retail
?
je to lepsie ako
LEADTEK WinFast PX7950GT 256MB HDTV PCI-E jádro/paměti MHz: 580MHz/1.4GHz
?
-
lepsi urcite,ale hlucnejsi a zravejsi
-
tak jsem dneska dodelal chlazeni VRM a doufam ze uz je to konecna verze pac sem se s tim natrapil celkem dost.. prvni verze ktera byla pomoci dvouch malych pasivu na pameti byla neuspesna :???:.. ted tam mam takovy mensi vetsi hovado ale neni to moc pekny.. bohuzel nemam dilnu ale pokud to bude slapat jak ma tak budu spokojen :).. zatim testuju takty...
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
tak jsem dneska dodelal chlazeni VRM a doufam ze uz je to konecna verze pac sem se s tim natrapil celkem dost.. prvni verze ktera byla pomoci dvouch malych pasivu na pameti byla neuspesna :???:.. ted tam mam takovy mensi vetsi hovado ale neni to moc pekny.. bohuzel nemam dilnu ale pokud to bude slapat jak ma tak budu spokojen :).. zatim testuju takty...
Kdyžtak prosím nahoď obrázky.
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Tip na nákup. Teď jsme si s kámošem objednali x1950 512MB AGP
kartu
je za super cenu 5729,-. Takže kdo váhá nad koupí, tak za tuhle cenu je super.
HalenTech.
Já zakoupil Sapphire Ultimate X1950Pro a ten má už od výrobce nainstalován Zalman VF900Cu a krom toho má i pasivy na pamětech, které jsou Zalmanem ovívány. Krom toho mám ve skříni docela průvan, takže pohoda... :-) Nevím proč, ale ten Zalman je taky děsně sexy, hehe. Teploty do 70 stupňů na 80% výkonu větráku. Taktovat jsem zatím nezkoušel, protože udávaný default 580/1600MHz mi to znázorňuje jako 581/1400MHz (všude: CCC, ATi Tray Tools, ATiTool, vše poslední verze) - vypadá to, že ještě není zcela podporován.
-
Mam dva dny v kompu Msi x1950 pro a zatim teploty max 55 stupnu a otacky vetrani 40%.
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
tak jsem dneska dodelal chlazeni VRM...
Ty fotky to bude kazdopadne chtit...Jsem na to taky hodne zvedavej jak jsi to vymyslel.Zrovna moc se na to netesim az to budu delat ja.Snad mi vse poslape OK.Jen si musim jeste chvili pockat.
EDIT: Tak jsem ted nahodou narazil za supr prachy novej VF-900Cu.Zitra si jdu pro nej,takze doufam ze co nejdriv vymyslim to chlazeni VRM.No snad by stacily tyhle pasivky (hlavne aby tam v poho drzely-nechce se mi davat dalsi min. stovka za teplovodive lepidlo).
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...copper-edition
http://www.tntrade.cz/shop/index.php...eatsink-cooper
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Predevcirem jsem tam daval prave nejnovejsi...Mam VIA,takze VIA Hyperion 5.10A...
Jeste me napadlo jestli u tyhle karty neni problem zaply treba AGP fast Write...
Taky poradne nevim co v tech ovladacich znamena to DXT texture formats,atd...Jo a k cemu je Catalyst A.I. (fakt netusim)
Jak rikam,ATI mam poprve,takze je to na me takovy trosku jiny (i kdyz je to v podstate podobny jako nVidia) :(
Pokud přidržíš myš u určité funkce v catalystech,dostane se ti vysvětlení o čem to je.
-
1 Příloh-a(y)
Myslite ze by tam na ty dva maly VRM vedle sebe padlo tohle (presne do tech der)?To by tim "mozna" slo uchladit...
http://www.zalman.co.kr/upload/product/ZM_VHS1_c_p.jpg
Link: http://www.zalman.co.kr/eng/product/...x=162&code=013
EDIT: Ten rozmer mezi tema "uchytama" je 43mm,takze by to chtelo zjistit kolik maji ty diry mezi tema dvema VRM.Nemohl by to nekdo pls zmerit?Ja jen ze se mi to asi nepovede,mam tam jeste stock chladic a ten VF-900Cu budu brat od nekoho,kdo by mi moh dat rovnou i ten Zalman ZM-VHS1...Moc diky
EDIT2: Tak uz nic,zjistil jsem ze ty diry jsou od sebe cca 27,5mm... :(
-
tak tady sou fotky toho myho chlazeni, doufam ze to nikoho neurazi jak je to ''kvalitne'' udelany :D
http://img165.imageshack.us/my.php?i...sc00798hk5.jpg
http://img73.imageshack.us/my.php?image=dsc00799md5.jpg
a puvodni matros ;):
http://img167.imageshack.us/my.php?i...sc00791nd4.jpg
http://img77.imageshack.us/my.php?image=dsc00792hn8.jpg
vyhoda byla to ze tento pasiv mel zespoda vystouplej obdelnik ktere stacilo na nekterych mistech jen vypilovat aby se nedotykal zadnejch soucastek.. stejne jako u VRM, tam jsem pouzil tu puvodni zvykacku z origo chladice.. nejvetsi problem jsou montazni diry, maji prumer M2 coz je problem.. obycejne se tyto srouby sehnat nedaji.. ale na netu je vsechno, staci hledat ;).. ja pouzil hrebicky :D
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
Vypadá to zajímavě hlavní je jestli to chladí dobře... furt stejne přemýšlím spíš o ty Ultima verzi co už tohle má pořešený.
-
no chladi to dobre, problemy se stabilitou sem nezaznamenal.. nechal sem ten pasiv schvalne tak velkej aby se to teplo mohlo rozsirovat na vetsi plochu a stejne je v zatezi teplej uplne celej.. no pokud chces neco tichyho tak se Ultimate verze urcite vyplati.. jelikoz sem mel svuj chladic na grafiku tak sem si rekl zhe je to pro me uplna zbytecnost platit takovy prachy navic ;)
-
ATI Radeon X1950 XTX Uber Edition
Citace:
ATI Radeon X1950 XTX Uber Edition is two Radeon X1950 XTX graphics cards (one of which is a master edition version required for multi-GPU CrossFire mode) with clock-speeds of chip/memory increased to 670MHz/2100MHz from 650MHz/2000MHz on default graphics cards. Each of 500 of such bundles is supplied in a special suit-case equipped with a combination lock. Every Radeon X1950 XTX Uber comes with certificate of authenticity signed by ATI’s former chief executive officer David Orton.
http://www.xbitlabs.com/images/news/...50xtx_ue_2.jpghttp://www.xbitlabs.com/images/news/...50xtx_ue_3.jpg
http://www.xbitlabs.com/news/video/d...118094149.html
No v dnesni dobe uz spise takova sberatelska raritka :)
-
Tak je to tady... :)
Daval jsem na X1950Pro Sapphire AGP VF-900Cu a vse slo naprosto bezproblemu do ty chvile nez jsem dosel k VRM.Jak jsem psal vyse,mel jsem vse vyresene a tak jsem to tak i udelal.Jenze pri pripevnovani vetsiho pasivu na ty dva maly zmetky VRM jsem si jaksi nedaval moc pozor a tak najednou ejhle...a co to slysim...Jako bych trochu vic pritlacil a slysel jsem jak se ten cip tak trosku skrabne.Tak to sundam,koukam na to a chybi kus rohu toho malyho cipu VRM.Hned mi bylo jasny ze je s kartou nejspis AMEN!!A taky ze jo...
Takze jsem to vse dokoncil,a sel jsem to jen tak zkusit.PC hned nenabehlo,napodruhy nabehlo,tak si rikam ze je vse OK a cca chvili pred startem win to padlo a to bylo konecny K.O. Radeonu X1950Pro.
Takze ted mi nezbyva nic jinyho nez to zkusit uhrat na reklamaci a nebo hold nekde sehnat cca uz 5600Kc a koupit zase novou...Juchuuu...
Kazdopadne toho Zalmana tam chci zase nekdy narvat,ale uz si nebudu delat sam pasiv(pekne dlouho jsem se s tim sral a nakonec...KO).Nejspis az nekdo vymysli slusnej pasiv a dobry prichyceni,tak si to od nej necham udelat.
Tomu rikam fakt umeni... ;) (pekelne me to sere...)
-
chlape ty si smolar :(.. no sice to neni spravny a hodne bych to zvazoval ale kdyz nasadis zpatky ten origos chladic i s tou zvejkou tak ze nebude poznat ze uz byl sundanej a nebudes mit na tech sroubech vytlaceny stopy po sroubovaku tak by ti reklamace mohla projit.. pochybuju ze budou sundavat chladic aby se ujistili ze si s tim nekdo hral ;)
a nemas fotku toho co si tam daval?? a jak se ti to vubec povedlo?? ja sem pouzil pod ten svuj presne tu zvejku co byla u VRM na tom stock chladici aby se mi nestalo neco podobnyho pac vim ze jsou dost krehky.. a nebo ze by spatny uchyceni toho pasivu...
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
chlape ty si smolar :(.. no sice to neni spravny a hodne bych to zvazoval ale kdyz nasadis zpatky ten origos chladic i s tou zvejkou tak ze nebude poznat ze uz byl sundanej a nebudes mit na tech sroubech vytlaceny stopy po sroubovaku tak by ti reklamace mohla projit.. pochybuju ze budou sundavat chladic aby se ujistili ze si s tim nekdo hral ;)
a nemas fotku toho co si tam daval?? a jak se ti to vubec povedlo?? ja sem pouzil pod ten svuj presne tu zvejku co byla u VRM na tom stock chladici aby se mi nestalo neco podobnyho pac vim ze jsou dost krehky.. a nebo ze by spatny uchyceni toho pasivu...
Covece,ja vim ze jsem smolar a taky vim ze to neni spravny jit s tim na reklamaci... :(
Fotku nemam,ale musim rict ze to vypadalo perfektne.Kdybych ja vul tam dal tu zvejku hned ze zacatku taky,tak by to bylo OK.Jenze to mi hned necvrnklo,a tak jsem ji tam zkusil dat aspon potom at to neni jeste horsi.Jenze to uz bylo k nicemu.
Kazdopadne nahodil jsem zpatky stock chladic a vse vypada uplne stejne jako predtim...
Njn,jednou se mi neco takovyho muselo stat,kdyz uz se tak dlouho v tom hrabu a porad nikdy zatim nic (ale nemuselo to byt zrovna s touhle grafuli)... :confused:
-
No tak jsem si rek,ze az bude vse s grafikou zase OK,tak ze uz nebudu moc laborovat s tim jak vyresit chlazeni VRM a napsal jsem na CZ podporu Sapphire jestli by bylo mozny nejak ziskat ten medeny pasivni chladic jako ma verze Ultimate (presne na to delany).Tak uvidim co mi dorazi za odpoved...
-
X1950GT (? ? ?) - 500/1200MHz
http://img6.picsplace.to/img6/25/7d48otl79457.jpg
http://img6.picsplace.to/img6/25/59rhs9ka2i8t.jpg
http://diy.yesky.com/52/3046052.shtml
oproti X1950PRO - jiný napájecí obvody, jednodušší PCB, úplně chybí pozice pro rage theater (pokud není zezadu) a jen jeden DVI
těžko říct, jestli je to referenční PCB nebo ne; je možný, že ATi ani pro GT referenční PCB nevydá a nechá ho na výrobcích stejně jako v případě gemini a AGP karet...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
No tak jsem si rek,ze az bude vse s grafikou zase OK,tak ze uz nebudu moc laborovat s tim jak vyresit chlazeni VRM a napsal jsem na CZ podporu Sapphire jestli by bylo mozny nejak ziskat ten medeny pasivni chladic jako ma verze Ultimate (presne na to delany).Tak uvidim co mi dorazi za odpoved...
Jak psal kolega pode mnou, jsi opravdu smolař :-( snad ti to pánbůh oplatí na jiných PC komponentách...
Jinak si myslím, že Sapphire ti ani neodpoví, případně odpoví že máš smůlu a nic ti nepošlou (osobní zkušenost kamaráda). Anebo si rovnou napiš o nový čip VRM :-)
Co se týká reklamace, tak tě podpořím - taky si myslím, že pod chladič nepůjdou, takže věřím že ti bude karta vyměněna. Každopádně dej vědět, jak jsi dopadl...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Až ti odpoví z ty CZ podpory dej vědět dost mě to zajímá... protože mám doma na X800GTO2 taky tu VF900Cu a rozhodně si jí chci nechat na další grafiku a to asi bude X1950. :)
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Jak psal kolega pode mnou, jsi opravdu smolař :-( snad ti to pánbůh oplatí na jiných PC komponentách...
Jinak si myslím, že Sapphire ti ani neodpoví, případně odpoví že máš smůlu a nic ti nepošlou (osobní zkušenost kamaráda). Anebo si rovnou napiš o nový čip VRM :-)
Co se týká reklamace, tak tě podpořím - taky si myslím, že pod chladič nepůjdou, takže věřím že ti bude karta vyměněna. Každopádně dej vědět, jak jsi dopadl...
No rad bych aby Sapphire odpovedel a taky bych rad aby to vyslo...
Jinak reklamace OK.Cekal jsem asi 10min a pak jsem si odnes novou karticku...viz. podpis :) (vim ze to neni fer,ale musel jsem...)
EDIT: Bohuzel ale tahle karticka nejde pretocit (mozna jen zatim) stejne jako ta predchozi - @635/1552MHz :(
EDIT2: Tak GPU nastesti na tech 635MHz slape jak to tak vypada OK,ale tem pametem se na tech 1552 moc nechce (vzdycky to okamzite hodi artefakty pres monitor).Snad zmaknou o neco malo min...
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Až ti odpoví z ty CZ podpory dej vědět dost mě to zajímá... protože mám doma na X800GTO2 taky tu VF900Cu a rozhodně si jí chci nechat na další grafiku a to asi bude X1950. :)
Urcite sem napisu,neboj...
-
"vim ze to neni fer,ale musel jsem..."
To myslis vazne to co si napisal?
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
"vim ze to neni fer,ale musel jsem..."
To myslis vazne to co si napisal?
Tim jsem myslel ze bych byl zaprve bez karty (jinou nemam) a za druhe ze jsem na tom ted financne spatne,takze bych nemel na to si ji koupit novou.
Kazdopadne dal bych to uz radsi neresil...
-
Ale v poho, to neřeš, aspoň že z toho nemáš dobrý pocit :-) 99% lidí by se chvástalo, jak s tím pěkně "vyjeb*li". Docela to chápu, já bych to řešil stejně i s tím pocitem viny. Na druhou stranu je život boj a kdo nemá ostré lokty... má zřejmě lokty tupé :-D
Nicméně se chci zeptat, jakou utilitkou jsi taktoval svoji X1950Pro? Protože já mám to samé ve verzi Sapphire Ultimate (chladič Zalman, takty prý 580/1600MHz) a CCC 7.1, poslední ATiTool i ATi Tray Tools mi ji detekují jako 581/1400MHz a co se týká OC, tak s paměťma nejde vůbec hýbat, s jádrem ano, ale zase se to nedá uložit... Tak nevím co na to použít, nebo jestli si počkat na nové verze SW?
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Ale v poho, to neřeš, aspoň že z toho nemáš dobrý pocit :-) 99% lidí by se chvástalo, jak s tím pěkně "vyjeb*li". Docela to chápu, já bych to řešil stejně i s tím pocitem viny. Na druhou stranu je život boj a kdo nemá ostré lokty... má zřejmě lokty tupé :-D
Nicméně se chci zeptat, jakou utilitkou jsi taktoval svoji X1950Pro? Protože já mám to samé ve verzi Sapphire Ultimate (chladič Zalman, takty prý 580/1600MHz) a CCC 7.1, poslední ATiTool i ATi Tray Tools mi ji detekují jako 581/1400MHz a co se týká OC, tak s paměťma nejde vůbec hýbat, s jádrem ano, ale zase se to nedá uložit... Tak nevím co na to použít, nebo jestli si počkat na nové verze SW?
No ja jsem nekde cet (asi nejaky forum,ted presne nevim) ze s tou Ultimate jsou prave tyhle problemy u nejnovejsiho ATT,takze to chce asi pockat na novejsi.Nevim presne cim by to mohlo byt.
Ja ji taktuju pres ATT a je to v "poho".Jadro jde taktovat jak chci a u pameti jsem zjistil,ze je musim taktovat na 1488,1496,1510,1524,...MHz (min jde samo sebou taky,ale musi to jit asi po 7 a 14MHz) aby to nepadalo.Jak dam jinou hodnotu,tak se to kousne,naskoci cerna obrazovka a nezbyva nic jinyho nez restart... :(
Bohuzel u tyhle novy X1950Pro jsem zjistil ze mi pameti padaj uz pri 1510MHz (zkouseno u her-hned se objevily sileny artefakty a nasledoval zasek),takze ted jedu na 1500MHz a vypada to,ze to jede naprosto OK.Ta stara karta jela v poho na 1552MHz.Ale tak treba se tahle trosku zahori a tak za tyden az dva pujde takhle taky...
-
taktovat jde v pohode i po malych krocich v WinClk.. akorat to nejde ulozit takze po startu to musis nastavit znova ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
taktovat jde v pohode i po malych krocich v WinClk.. akorat to nejde ulozit takze po startu to musis nastavit znova ;)
To jde,ale je fakt bohuzel spatny to ze to nejde ulozit...Uz vidim nekoho jak to po kazdym startu zase nastavuje - to by me brzo prestalo bavit.
Ale myslim ze v tom ATT jak jsem psal to neni spatny.I tim se daji v poho zjistit maxima pameti na karte.Treba dalsi verze ATT uz umozni nastavovani frekvence po 1MHz bez zasekavani GK.
-
Jeste jsem si vzpomel ze me v nejnovejsim ATT stve jedna vec.Mam nastaveny takty grafiky a otacky ventilatoru (podle teploty).Vse funguje OK,ale jakmile vypnu PC do "uspornyho rezimu" a zase ho potom zapnu,tak vse co mam v ATT nastaveny se hodi na default,takze takty jsou zpet a otacky taky (takze def. zase na 40% - pri normal praci dost slysitelny,mam nastaveno 32%-to je OK).
Nechapu proc to nemuze byt ulozeny i po zapnuti PC z rezimu spanku...
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
To jde,ale je fakt bohuzel spatny to ze to nejde ulozit...Uz vidim nekoho jak to po kazdym startu zase nastavuje - to by me brzo prestalo bavit.
Ale myslim ze v tom ATT jak jsem psal to neni spatny.I tim se daji v poho zjistit maxima pameti na karte.Treba dalsi verze ATT uz umozni nastavovani frekvence po 1MHz bez zasekavani GK.
ad. Sapphire Ultimate X1950Pro:
Tak v ATiTools 0.26 rovnou píšou, že nepodporují X1950Pro (jsem si předtím nevšiml). V ATi Tray Tool 7.1 nejdou taktovat paměti, jádro jde - ale nejde to uložit...
-
Zdravim,
uz dlhsi cas sledujem debatu okolo x1950 pro. Idem kupit
takuto grafiku a mal som uz dlhsi cas jasneho vitaza: ASUS EAX1950PRO 256MB pcx ale az do vcera. Totizto mozem mat za rovnaku cenu SAPPHIRE X1950 PRO Ultimate, ktora pribudla vcera do Agemu. O Ultimate som nerozmyslal, lebo bola o dost drahsia ale kedze cena je teraz rovnaka (Asus z Alzasoftu a Ultimate z Agemu za VOC), tak ozaj neviem.
Bol by som vdacny, keby ste mi mohli poradit, hlavne ti co maju Ultimate, lebo o tej sa az tolko nepise. Viem, ze Asus je chvaleny vsade.
Vdaka
-
Tak jestli jsi to tu sledoval, zřejmě není co dodat. Ale mohu své zkušenosti shrnout:
Verze Ultimate by měla mít takt pamětí 1600MHz, bohužel ještě (zřejmě) není SW, co by to správně detekoval. Mně to ukazuje 1400MHz s tím, že paměti nemohu taktovat, pouze jádro (ale to pak nejde uložit, čili si musíš po zapnutí PC vše nastavit sám). Jinak výkon dobrý, chladič Zalman je tichý a na pamětech máš pasivky. Za ty prachy řekl bych supr grafárna. Pokud je za stejné peníze jako ASUS, vzal bych opět tuhle.
Jinak doufám, že budoucí SW (ATT, ATiTool, CCC) bude tuhle kartu 100%ně podporovat.
-
Mám ještě jeden malej problém a to ohledně ovladačů.Nejdřív jsem nainstaloval catalysty 6.12 , dělalo to tu chybu, tak jsem zkusil 7.1 a dělá to stále. Omegy jsem zkusil také, ale bohužel(do teď na R9800PRO jsem je používal k plné spokojenosti) je PC nestabilní a nechce ani naběhnout a nebo se hned resne. Ale ta chyba kterou dělají cytalisty. Jakmile na ně sáhnu, vyskočí na mě tabulka:
CLI Application (Command Line Interface)
---------------------------------------
CLI Application (Command Line Interface) has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.
---------------------------------------
If you were in the middle of something, the information you were working on might be lost
A pod tím už jen tlačítko CLOSE. Tím se vypnou Ctalysty a tuhle hlášku to na mě hodí 3x. O nic nejde, je mi to celkem jedno, protože vše stejně nastavuji přes ATI Tray Tools, ale rád bych to měl v pořádku Nevíte co to prosím znamená?
Samozřejmě jsem před instalací ovladačů staré odinstaloval v nouzovém režimu a pak i vyčistil pomocí Driver Cleaner Pro a vyčistil registry.
-
Nainstaluj si .NET framework 1.1. Verze 2.0 nestačí.
HalenTech
-
Včera jsem si stáhl prográmek WinClk a světe div se, ten mi sice nadetekoval paměti jako 1400MHz, nicméně při volbě Set default clock (nebo tak nějak) to hodilo takty jak mají být (580/1600MHz) a následně ostatní utilitky je také detekují správně :-) Zajímavé...
Taky jsem zkoušel tak lehce taktovat a zatím jsem se dostal na 640MHz na jádře při teplotě do 65 stupňů Celsiových. Paměti jsem nešťavil, myslím že už ani moc nepůjdou (měly by tam být 1,4ns).
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Nainstaluj si .NET framework 1.1. Verze 2.0 nestačí.
HalenTech
Díky moc.Přesně to byl ten problém, jak jsem ho nainstaloval a resnul comp, je vše v pořádku. DÍKY!!!:)
-
Prosim mam 1950 pro a je to moje prvni radeonka a ve spravci zarizeni mam dve grafarny 1950 pro a 1950 pro secondary.Je to tak dobre u Nvidie byla jen jedna.Ptam se proto ze me to pripada divny, ale mozna to tak ma byt. Dik za odpoved.
-
Citace:
Původně odeslal
Hunk
Prosim mam 1950 pro a je to moje prvni radeonka a ve spravci zarizeni mam dve grafarny 1950 pro a 1950 pro secondary.Je to tak dobre u Nvidie byla jen jedna.Ptam se proto ze me to pripada divny, ale mozna to tak ma byt. Dik za odpoved.
To znamena,ze ten Radeon umi 2 monitory nebo spise pripojit pres DVI primarni 1x LCD a napr. pres sekundarni DVI 1x TV (LCD),takze na monitoru na PC pojedes napr. s rozlisenim 1280x1024 a na TV nastavis o hodne vyssi rozliseni (napr. HDTV).Jeden je primarni a druhy sekundarni.Snad jsem to jaks taks vysvetlil... :confused:
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
To znamena,ze ten Radeon umi 2 monitory nebo spise pripojit pres DVI primarni 1x LCD a napr. pres sekundarni DVI 1x TV (LCD),takze na monitoru na PC pojedes napr. s rozlisenim 1280x1024 a na TV nastavis o hodne vyssi rozliseni (napr. HDTV).Jeden je primarni a druhy sekundarni.Snad jsem to jaks taks vysvetlil... :confused:
Dekuji
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Včera jsem si stáhl prográmek WinClk a světe div se, ten mi sice nadetekoval paměti jako 1400MHz, nicméně při volbě Set default clock (nebo tak nějak) to hodilo takty jak mají být (580/1600MHz) a následně ostatní utilitky je také detekují správně :-) Zajímavé...
Taky jsem zkoušel tak lehce taktovat a zatím jsem se dostal na 640MHz na jádře při teplotě do 65 stupňů Celsiových. Paměti jsem nešťavil, myslím že už ani moc nepůjdou (měly by tam být 1,4ns).
pokud mas Sapphire tak tam jsou pameti 1,2ns a to jak verze Pro tak verze Pro Ultimate ;).. Gigabyte ma 1,4ns pameti
-
Zdravím, nevíte někdo jak se v ATT v.1.2.6.964 vypína zobrazování FTP v hrách?? Nemůžu to nikde najít, nebo to tam asi nedali:p
Jo a Lukyiskovi.....taky se mi stalo s grafikou něco podobnýho, akorát mi při tom shořela MB....vyreklamovali mi obě věci, ale grafika byla špatná už při dodání a MB šla asi za 14 dní po ní....byl jsem skoro 2 měsíce bez pc....Těď vše šlape jak má a do ničeho nehrabu.....mám asus EAX1950 a jsem s ní naprosto spokojenej, nevidím jedinej důvod, proč ji taktit když vše šlape tak jak má, jenak běží kolem 36-39st GPU a při zátězi neco kolem 60-65.....:-D
-
Citace:
Původně odeslal
lumpi
Zdravím, nevíte někdo jak se v ATT v.1.2.6.964 vypína zobrazování FTP v hrách?? Nemůžu to nikde najít, nebo to tam asi nedali:p
Jo a Lukyiskovi.....taky se mi stalo s grafikou něco podobnýho, akorát mi při tom shořela MB....vyreklamovali mi obě věci, ale grafika byla špatná už při dodání a MB šla asi za 14 dní po ní....byl jsem skoro 2 měsíce bez pc....Těď vše šlape jak má a do ničeho nehrabu.....mám asus EAX1950 a jsem s ní naprosto spokojenej, nevidím jedinej důvod, proč ji taktit když vše šlape tak jak má, jenak běží kolem 36-39st GPU a při zátězi neco kolem 60-65.....:-D
Tools - > OnScreenDisplay -> odskrtnut Enable OnscreenDisplay.
btw FTP v hrach? :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
pokud mas Sapphire tak tam jsou pameti 1,2ns a to jak verze Pro tak verze Pro Ultimate ;).. Gigabyte ma 1,4ns pameti
Mam tady ted Sapphire Ultimate, sloupnul jsem jeden ten pasiv co je na pametech a jsou tam pameti Samsung BJ1A, coz by mely byt 1,1ns.;)
-
Ahoj prosím o radu. Zkoušel jsem novou grafiku a mám následující problém: rozpadává se mi obraz při zapnutí shader 3.0 ve hře Call of Juarez. Také Gothic3 je rozpadnutý obraz. Ovladače XG War Cat 6.12. Dneska zkusím ATI 7.1 a Omegy, ale nevím zda to je ovladačem. Můžete někdo poradit? Čistá instalace windows.
HalenTech.
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Mam tady ted Sapphire Ultimate, sloupnul jsem jeden ten pasiv co je na pametech a jsou tam pameti Samsung BJ1A, coz by mely byt 1,1ns.;)
Nechces jeste sloupnout ten medenej z VRM a poslat mi ho?? :mweheh:
Sorry za OT...
-
Nevíte náhodou někdo, proč dodávají u přídavného napájení karty 2 konektory???Myslel jsem nejdřív, že je 12 nebo 5V, ale koukal jsem a na obou jsou piny zapojený stejně....
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Nechces jeste sloupnout ten medenej z VRM a poslat mi ho?? :mweheh:
Sorry za OT...
nenene :p:mweheh: jenom teda dodam, ze to neni med ale eloxovanej hlinik ;)
jinak co jsem zkousel takty pres WinCLK, tak jsem se zatim dostal nekam na 650/1700, chtelo by to moznost zmeny napeti, aby se tomu dalo trochu prikourit
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
nenene :p:mweheh: jenom teda dodam, ze to neni med ale eloxovanej hlinik ;)
jinak co jsem zkousel takty pres WinCLK, tak jsem se zatim dostal nekam na 650/1700, chtelo by to moznost zmeny napeti, aby se tomu dalo trochu prikourit
Tak nakonec je to fakt hlinik jo?Zajimavy...
No nic,kdyby Ti nahodou odesla grafika,tak vis na koho se jako prvniho obratit - pak by ti byl stejne uz k nicemu ;) :mweheh:
-
Citace:
Původně odeslal
Halen tech
Ahoj prosím o radu. Zkoušel jsem novou grafiku a mám následující problém: rozpadává se mi obraz při zapnutí shader 3.0 ve hře Call of Juarez. Také Gothic3 je rozpadnutý obraz. Ovladače XG War Cat 6.12. Dneska zkusím ATI 7.1 a Omegy, ale nevím zda to je ovladačem. Můžete někdo poradit? Čistá instalace windows.
HalenTech.
Tak vyřešeno instalaci nejnovějších directx a ovladačů Omega.
-
Sapphire Radeon X1950GT
...a máme to potvrzeno
500 / 1200MHz, 256MB
http://img6.picsplace.to/img6/25/thu...pcie256bj1.jpg
CDR.cz
VR-Zone
-
Citace:
Původně odeslal
no-X
Sapphire Radeon X1950GT
...a máme to potvrzeno
500 / 1200MHz, 256MB
Skoda toho AGP, pri cene okolo 4500-5000, by to bola perfektna volba pre mnoho ludi :???:
-
no nevim ale tohle bych dal spiš do AGP než do PCIe???
-
Proč? AGP grafik se prodá minimum. Primárním zájmem výrobce je vydělat a ne nabízet zboží, jehož prodejem se neuživí.
-
no lidi si spiš koupi rovnou X1950pro za an i ne 5000Kč.Kdyby byla do AGP tak za 5000 tak je to good moc ledí neinvestuje prachy rovnou do noveho compu;)
-
Citace:
Původně odeslal
Adisis
no lidi si spiš koupi rovnou X1950pro za an i ne 5000Kč.Kdyby byla do AGP tak za 5000 tak je to good moc ledí neinvestuje prachy rovnou do noveho compu;)
Nezlob se na mně, ale než něco odešleš do diskuze, tak si to po sobě aspoň přečti...
-
Citace:
Původně odeslal
jrk
Nezlob se na mně, ale než něco odešleš do diskuze, tak si to po sobě aspoň přečti...
ja bych byl pro to, aby radsi uz nic neposilal ;D
-
Citace:
Původně odeslal
Adisis
no jo, tak ho nechte, v podstatě má pravdu....AGP je drahý jak s.... a předělávat komp taky nic moc levnej špás
ale číst by po sobě moh, no.....
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Skoda toho AGP, pri cene okolo 4500-5000, by to bola perfektna volba pre mnoho ludi :???:
ta grafika ale má PCIe, alespoň co je na krabici, jestli jsi teda myslel tohle?:rolleyes:
-
Myslel som to tak, ze skoda, ze ju nerobia do AGP
-
Bracha i kamos maj X1950Pro do AGP. Vcene kolem 5000,- :)
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
Sapphire Radeon x1950pro 512mb AGP skladom v bgsdistribution, www.bgsdistribution.sk
-
Citace:
Původně odeslal
tomase
tak se omlouvám, špatně jsem to pochopil.....
-
Citace:
Původně odeslal
MK2
omg! same novinky mi tu pisete :rolleyes: x1950gt ma byt lacnejsia, o to mi ide.
-
Já bych řekl, že o AGP výkoné grafiky je a bude ještě velký zájem. Vždyť třeba v czc.cz je to jedna z nejprodávanějších komponent, i když jí mají celkem drahou :)
-
-
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
Díky za info. Mezitím tu někdo na fóru psal, že sundal pasivky pamětí na verzi Ultimate a prej že tam byly 1,1ns moduly... Ale co už, ta 0,1ns už snad nikoho nezabije :-)
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Díky za info. Mezitím tu někdo na fóru psal, že sundal pasivky pamětí na verzi Ultimate a prej že tam byly 1,1ns moduly... Ale co už, ta 0,1ns už snad nikoho nezabije :-)
jj, ja zas nekde cetl ze maji oba dva Sapphiry 1.2ns.. ale neni to pravda! :rolleyes: .. Ultimate verzi sem v ruce nemel takze nemuzu potvrdit.. obyc Sapphire ma 1.2ns
-
1 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
rombo
jj, ja zas nekde cetl ze maji oba dva Sapphiry 1.2ns.. ale neni to pravda! :rolleyes: .. Ultimate verzi sem v ruce nemel takze nemuzu potvrdit.. obyc Sapphire ma 1.2ns
Tak pro neverici tomase jsem znovu sundal pasivek u moji Ultimate. ;)
EDIT: Takze podle stranek vyrobce je oznaceni BJ1A dokonce 1.0ns. :cool:
http://www.samsung.com/Products/Semi...ily_cd=GME1001
-
Cely den sa uz trapim s flasovanim biosu na moju Sapphire X1950Pro 256MB a zeniem sa za max. Overclockingom
Skusil som vela konbinacii ale ziaden extra vysledok: zatial 659/1540 (pri 1,35Vcore)
Mohol by mi niekto sem uploadnut bios zo Sapphire X1950Pro 256MB ale ULTIMATE . Rad by som sa pozrel na casovanie pamati a vyskusal ho naflashovat na moju "non Ultimate"
Ulozenie biosu a flasnutie robim cez ATIWinFlash.v1.14 http://www.mvktech.net/component/opt...rent,category/
Uprava biosu cez RaBiT v2.2.1 http://www.mvktech.net/component/opt...rent,category/
-
Vcore dvihas softwarovo alebo pencil modom? (ktory je tusim na x1950ke kombinacia roznych odporov)
-
Citace:
Původně odeslal
Champion
Mohol by mi niekto sem uploadnut bios zo Sapphire X1950Pro 256MB ale ULTIMATE . Rad by som sa pozrel na casovanie pamati a vyskusal ho naflashovat na moju "non Ultimate"
Ultimate jsem zkousel a nic.Casovani ma stejny jako non.U me zadnej rozdil.Mam Asus 1950PRO.
-
Citace:
Původně odeslal
nex
Ultimate jsem zkousel a nic.Casovani ma stejny jako non.U me zadnej rozdil.Mam Asus 1950PRO.
A mohol by si ho sem Uploadnut, alebo aspon poslat mne na mail
THX
-
Citace:
Původně odeslal
Champion
A mohol by si ho sem Uploadnut, alebo aspon poslat mne na mail
THX
Tady je ten bios z Ultimate.
Sapphire X1950PRO Ultimate
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
Takze konecne mam nejake testy za sebou a mozem povedat ze bios Sapphire X1950Ultimate sadol na moju kartu perfekrne ..
Pamate idu na 1600 a gpu ide na 628 takze zatial 628@1600 :-) Core defaul.
Chladic Zalman VF900 /zostal mi zo 7600GT/ v ma karta zatazi 44°C v oknach 35°C ..
Upraveny bios si mozete stiahnut http://data2.edisk.cz/stahni/82489/u...om_61.5kB.html
-
Supr, jsem rád že ti ten BIOS pomohl (i když to vypadá, že už ho sem šupnul někdo jiný :-) ).
Ty paměti ti fachčí na 1600MHz normálně, nemusíš to nikde po vypnutí - restartu PC nastavovat? Já používám poslední ATi Tray Tools, CCC 7.1 a ATiTool a všude mám v defaultu na pamětech 1400MHz, jenom prográmek ATiClk mi při "set default settings" hodí paměti na 1600MHz, ale po vypnutí - restartu PC se vše vrátí do "starých kolejí" :-( a ve zmíněných prográmcích to nelze zaprofilovat, aby to najíždělo po startu podle mojí volby.
A chladíš i paměti a VRM?
-
Citace:
Původně odeslal
Hrady
to znamena, ze tie pamate by mali teoreticky ist na 2GHz... :-o :drool:
edit: skusim dat dolu chladic s mojho x1950Pro AGP 512MB, som zvedavy co su tam za pamate...
-
Zdravim, nemate nekdo podobny problem? Koupil jsem si Sapphire radeona x1950 ultimate a neni schopen bezet bez artefaktu s pameti na standardnich 797Mhz, pokud vsak pres AtiTrayTool kartu podtaktuju (standard radeony 1950 pro maji 700Mhz, ze?) na 750Mhz tak i 3DMark05 dojede do konce. Jinak vse skonci nejcasteji hned v prvnim testu - pres obrazovku je spousta barevnych tecek a carek. Asi to je na reklamaci :(