mozem bez problemu ale SuperPI nemam googloval so ale nikde som ho nenasiel ak mas nahodou link na download ???Citace:
Původně odeslal Darth Maul
uz ho mam sorrac
1M=18.734s
Printable View
mozem bez problemu ale SuperPI nemam googloval so ale nikde som ho nenasiel ak mas nahodou link na download ???Citace:
uz ho mam sorrac
1M=18.734s
to si robis srandu? :-D
Downloads / Benchmarking / Super PI Mod v1.4
Proč by si měl dělat srandu? Tenhle benchmark je jen o číslíčkách (= zvětšování penisu), má minimální vypovídací hodnotu. Já třeba takovýto typ testů až na výjimky vůbec nevedu.
Tomase se jen podivoval nad tím, že ho cluzoe neumí nikde vygooglit...Citace:
Původně odeslal Eagle
O vypovídací hodnotě nebylo nikde řečeno ani slovo. ;)
no ja som ho ties doteraz nemalCitace:
Původně odeslal Eagle
OMG tak to je masaker. Prosim neflamovat, ze to nema ziadnu vypovedaciu hodnotu. To by som potom mohol tvrdit, ze Sempron 2800+ je na defaulte lepsi ;-)Citace:
Původně odeslal cluzoe
hezkyCitace:
Původně odeslal cluzoe
ja na svym P-D@na 4GHz mam neco kolem 32,5s
Jsem na tom podobně - X2 4800+ na 2,7GHz mám 31,75s a to prostě rozdíl oproti Conroe na stejné frekvenci a ceně v hrubém výpočetním výkonu JE!Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
Hmm tak dufam, ze 2700MHz neni konecna, len by ma zaujimalo jak moc to hreje a ci si mal nejake problem s doskou... Inak chce to viac benchov, viem, ze to este nemas komplet vyladene ale pokus sa co najskor pls, 3D marky a tak :) Je to fakt brutal, ale zatial je aj ta cena tak trochu brutal :(
no 2750MHz SuperPI = 18.453s
skusal so aj 3dmark06 ale neviem ho rozbehat mam s nim nieco "asi"
musim stiahnut druhy...
hlavne sem napis, jakou maximalni FSB jsi z toho dostal
muzes sem dat aji vysledky ze Sandry 2007=CPU a memory test
co se na takovychto procesorech hraje za hry?
teraz ide na 2842MHz pri 1,31v idle 31°c full 52°c
Primestable? Obě jádra?Citace:
Původně odeslal cluzoe
Prime95 64bit stable obě jádra?
pime ide stable 2h zatial jedno jadro obe so neskusal ale na jednom je pustene prime a ja sa zatil "hrajem" Americas army uz hodinu a pol
je to stable ??? :-)
Citace:
Původně odeslal cluzoe
Heh ani ne, ja sice na single core... Ale predsa, hry idu v poho bez chyb na 4300MHz ale pustim prime a je do 5 sekund dole! Znizim na 4200MHz a hry tiez ok, prime 2 hodiny, imho hra neni dobra ako test, treba to na konci ten vypocet skontrolovat, ci je vysledok spravny, co sa pri hre nekontroluje... ;) Inak co ja viem, mne sa to zda strasne malo 2800MHz i ked vykon brutal, predsa len je to 65nm... Hm... :D
a edit: prime mi na tom prescotte padlo aj po 2 hodinach niekedy !!! Takze kto pusti prime, pobezi hodku dve a mysli, ze je stable, tak je na omyle, ja uz radsej cez 20 hodin nech mam istotu...
Ja byt tebou tak necham aspon cez noc (8-12h) bezat StressPrime 2004 DC Beta
testovat prime stable u DC a nezatizit obe jadra=>>>to nema zadnou vypovidajici hodnotu primestable
jedine obe jadra, jinak to fakt nema cenu
EDIT:
2Tomase: super prime, konecne neco, co testuje naraz obe jadra
nemusi se otvirat dve okna pro prime
CPU je semi-stable v okamžiku, kdy Prime95 běží tak 4h a to na obou jádrech a to pouze pokud se jedná o 64bit verzi, protože 32bit není schopná odhalit chyby v bitech 63:32. Nicméně ani když tohle zvládne, není zaručeno, že funguje bez chyb - garance je jen na nominálu. Prime určitě netestuje všechny instrukce.
No tak hlavně je potřeba pustit Prime na obě jádra, protože třeba u X2 je většinou jedno jádro slabší a tím omezuje OC celého procesoru...Citace:
Původně odeslal cluzoe
EDIT: Sakra, vy jste všichni nějak rychlí... :oops:
mas nekde po ruce odkaz na 64bit verzi?Citace:
Původně odeslal Eagle
nedari se me to najit
a pojede to i na 32bit windows?
Ma vyznam to testovat pokial nepouzivam 64bit OS/programy? Vyuzivaju sa bity 32:63 aj v 32bitovom prostredi? Nieco mi hovori, ze nie :-DCitace:
Původně odeslal Eagle
Samozřejmě že 64bit Prime95 funguje jen na Windows XP Professional x64 Edition. A pro 32bit Windows to smysl nemá. Jen abyste pak ale nebyli překvapeni, až upgradujete na 64bit Vistu nebo 64bit WinXP, že to najednou dělá chyby :-)
No tak to "nieco" mi hovorilo spravne. Pokial nieco nepouzivam je zbytocne to testovat. Ale dik za info, pri prechode na Vistu (Tak sme se ted zasmali, ze?) budem na teba mysliet ;-) (K+)
takze test bezi zatial 2h ale teplota sa vysplhala az na 62-63°cCitace:
Původně odeslal tomase
no pece to paradne aj X2 tak piekla
Která volba testu? Jdu to zkusit taky...Citace:
Původně odeslal cluzoe
ja pouzivam Small FFTs (procak dostava zahul, na zvysok sa "trochu" kasle") a teploty su pri tom fakt asi najvacsieCitace:
najvacsie teplotz su pri burnk7, vacsinou 2-5 stupnov viac ako na prime :) ale to je druh zataze, ktoru nikdy nezazijete v praxi, takze to osobne nepouzivam
ano, presne ako vravis, v praxi taku zataz nedostanes, preto je dobre si to vyskusat s "naddimenzovanou" zatazou ;-)
Tech 2800Mhz je maximum pri default vcore? To mi prijde hodne slabe. Kdy zkusis maximum pri zvysenem vcore?Citace:
Původně odeslal cluzoe
No urcite to jeste ma rezervu ;-) Na jake frekvenci pameti (s jakou delickou pameti) bezis?Citace:
Původně odeslal cluzoe
A cim chladis chipset? P965 pece docela dost a heatsinky od vyrobcu jsou pri OC jen vysmech :-( Pri FSB nad 300 a zvysene voltazi si northbridge urcite zaslouzi lepsi chlazeni...
Test = stres CPU-CPU with Gromacs coreCitace:
Core 2 Duo 2400@3015MHz 1.31v (uz moc hreje treba lepsi chladic)
vravel niekto ze nejdu taktovat ???
SuperPI 1M=16.875s
Citace:
Původně odeslal cluzoe
Nerozmyslas nad vodou? Sak lebo od hentoho chladica co mas ty uz moc lepsi neni, ked v testoch trhol aj Ninju, naviac je dobry v tom, ze ofukuje aj napajacie casti dosky, co Ninja fakt ma blbo poriesene... Inak 600MHz je nic moc ked si to tak zoberes tolko ti daju vsetky NW v podstate, Prescotty urcite a Cedar Mill ani nehovorim :P No flame pls, ale, ze to hentak moc hreje sa mi nepaci, stale ma ten procak moc nepresvedcil, povedal by som, ze cim dalej tym horsie :D Tak ale su to prve revizie... Som zvedavy kolko na tom das s lepsim chladenim, btw co doska? Ten chipset uz vraj zacina kurit od 300FSB + ako je na tom? Ta Biostar nema tusim ani HP chladic :o
no priznam sa problem je v TOM ZE mam na nom stale BOXCitace:
Původně odeslal misokgb
ale obiednal som v TNTrade ramik na s 775 na Thermalright! co zostal X2
tak teplota ked tam konecne dam Thermalright bude dufam mensia
HP nema ale je v pohode moc nekuri system ma 31°c
Ahaa :) No preto, lebo aj na XS fore to tlacia o dost vyssie, jasne na tie TR treba tie ramiky blbe... Tak som zvedavy kolko z toho vymacknes, btw na chipsete si pridaval voltaz, alebo default na tych 300FSB? A kde si ju kupil a co stala? :)
votaz je dafault aj na 323 FSBCitace:
Původně odeslal misokgb
v sofose
cena http://www.sofos.sk/default.aspx?nid...ms=kod_id;5601
NW, Prescott, CedarMill - ako kces porovnavat pretaktovatelnost CPU s 31 stage a 14 stage pipeline? Blbost nie?Citace:
Původně odeslal misokgb
A mna ten CPU teda presvadcil, pozri na tie vykony v superpi co Cluzoe dosiahol. S Prescottom by si sa ani na 4500MHz k takym cislam nedostal. Hruby vypocetny vykon je teda uplne inde ako pri netburst.
Ale aj tak nechapem, preco to tak kcete taktovat, ten vykon je uplne dostatocny aj na default.
Že by to bylo tím fórem, na kterém se nacházíme? >:}Citace:
Původně odeslal iPoK
Je to přece nová technologie a měli bychom zjistit její hranice, ne? :cool:
Tiez ma to uz trkloCitace:
no dufam ze hranice tej 6600 budu co najdalej...Citace:
aspon dufam ze 3200-3400MHz ;-)
bez tohto sa dalej nepohnem takze cakam na dodavku!
dufam ze to dodaju tento tyzden !!!
http://www.thermalright.com/product_default.htm
Citace:
Původně odeslal iPoK
No narazal som skor na vyrobny proces, i ked to nie je vsetko ja viem... Ale NW 500MHz OC nebol problem takmer kazdeho kusu, Prescott kazdy, Cedar GHz jak nic... A to je 130, 90, 65nm tak preco by toto nemohlo ist ovela vyssie? Ze preco to chcete taktovat, myslis, ze hry nepojdu lepsie ked tam bude mat pretocenu silnejsiu grafiku? Ked to bude 2.4GHz procak VS pretoceny aspon na 3G? Rozdiel tam bude ;) Aj napriklad v konvertovanie a pod. sak to vies aj sam... A ten vykon? Praveze nic moc, co budes sa kukat na SuperPI ake mas? Ked vykon v 3Dmarku cca odpoveda frekvencii AMD X2? Teda, ze v hrach je to podla toho tepleho 3dmarku rovnako vykonne? Nevravim, ze inde to vykonnejsie urcite je, aj Conroe pojde vyssie nez X2 a prave preto bude vykonnejsie, kvoli vyssej frekvencii... Sak a taktovanie je zaklad :D
no pri chladeni vzduchom je na X2 max 650-850MHz
ale dufam ze pri Core 2 Duo to pojde so vzduchom viac aspon 1G
tak preto som isiel z X2 do Conroa ;-)
Tak ti to napisem aj sem. Pozri si vysledky CPU testu v 3d06. Tam ma Conroe na rovnakej frekvencii takmer 25% navrch.Citace:
Původně odeslal misokgb
no skusal som ho aj pri 3015MHz 3Dmark06 bol 2500bCitace:
Původně odeslal tomase
hmm sa ospravedlnujem neviem ci to bolo pri 3015MHz alebo len pri 2900MHz
ked dojdem domov vyskusam :-)
procesor sa bez zataze sam podtaktuje 323x6=1942MHz 0,97v
a pri zatazi sa hodi do normalu 323x9=2914MHz 1,31v
zaujimave
To je diky EIST (speedstep) ;-)Citace:
Původně odeslal cluzoe
A to vydrzi skoro 2Ghz pri 0,97V :o Tak to je vytecnej kus.
no je fajn ze "zere" tak malo teplotu ma idle 29°c s BOX chladicom.
http://www.hardwarezone.com/articles...2&id=2014&pg=2
To je lahůdka :)
tak to je pecickaCitace:
Původně odeslal Spajdr
jenom by me zajimalo, kolik ta deska bude stat u nas, az se tady objevi
:?: http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=55307Citace:
to by mne zajímalo jak to dělajCitace:
Původně odeslal Spajdr
já z E6400 a GIGABYTE 965P-DS4 http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55301
nedostanu víc jak 340MHz FSB, nevíte nějaké vychytávky v nastavení BIOSu u i965?
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=3Citace:
Původně odeslal Julian
dole na strance je to popsany
Pomaha v biosu vypnout USB legacy device detect a casovani pameti i delicku nastavit rucneCitace:
Původně odeslal Julian
A jeste jeden tip. Jednak prikourit napeti chipsetu a za druhy taktovat pres easytune ve winech. Dosazene fsb je tak mnohem vyssi. Videl jsem i pres 500Mhz, ale bootovani kolem 400Mhz by tato deska mela pri zvednutem napeti zvladnout.
Co mas za pameti?
no ty volby z PC tuningu jsem nenašel // resp jejich bdobu jsem vypnul ihned, PC projde postem, ale padne do modré smrti // resp nenabootuje do win // bohužel se příliš nevyznám v časování u DDR2 - jsou tam nějaké zvláštnosti?
jinak strašně díky pujdu tu hrůzu zase trápit, ten výkon je odpudivý
deska byla již dodána s upd. biosem
No flashni hlavne novejsi bios, pokud tam mas puvodni. Tohle vypada na problem s pametmi, gigabyte P965 desky si totiz rady nastavuji timing pameti jak chteji, treba misto CL5 daji CL3 a tak... ;DCitace:
Původně odeslal Julian
To Julian:
Mrkni se sem, je tam hodne veci co by se ti mohli hodit.
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=110460
Tak sem tady s nějakým infem. Conroe 6400 mi běží na 3200 MHz na P5W DH Deluxe na defaultním napětí a s box chladičem (FSB 400, nejnovější bios). Super PI 1M za 16s. Kolem FSB 420 už deska tuhne, ať dělám co dělám. Jinak desku bych moc nedoporučoval, taktování s ní je celkem alchymie, ale bohužel zatím není moc na výběr.
UPDATE: pro 100% stabilitu v dual prime95 bylo potřeba zvýšit napětí na 1,325V
no mne to rata SuperPI 1=16.875s pri 3015MHzCitace:
Původně odeslal Theone
tak to musi byt pri 3200MHz lepsie ako 16s ???
moj conroe ma nasobic je 9 ak to ratam 400x9=3600
co tam mas za nasobic ??? prepac som teraz zbadal je to 6400 :oops:
asi mám dost špatné časování pamětí (nechal jsem tam SPD), proto horší Super PI. Pokud zkouším nastavit paměti manuálně, tak je kompl nestabilní. Ale těch 3200 je 50% overclock, takže spokojenost. Procesor by podle mě jel ještě mnohem líp (napětí je na default), ale nestíhá deska
No hlavně máš poloviční cache než Cluzoe, ne?Citace:
Původně odeslal Theone
Spravte porovnanie na L2 Cache na rovnakych frekvenciach. Podla mna 2MB vs 4MB bude rozdiel maximalne "chyba merania"
Bylo to v nejake review. Uz jsem o tom v tomto threadu psal. Zkus si to najit. Rozdil v te recenzi byl prumernych 5%. U her to bylo jen 1-2%.Citace:
Původně odeslal tomase
Edit: Julian&Cluzoe
Kluci zaznamenali jste nejake tiche piskani na tech deskach od Gigabyte? Na xtremesystems se o tom pise a vzpominam si, ze to desky od Gigabyte s i865 a i875 delaly. A uprimne tehle veci bych se dockal nerad. (vadi mi to opravdu hodne)
jj obcas DS3 zasyci/zapiska, ale myslim ze to je jen pretizenim napajeni desky, on smithfield neco sezere ;DCitace:
Původně odeslal Krimi 2000
No tak to je zly. Tak tim padem uz nevim nic. :confused:Citace:
Původně odeslal MV
Diky za info. Asi se budu modlit, ze to preziju a potom koupim DFI az budou dostupne.
Jinak intel u 965 odebral podporu 2GB modulu DDR2-800.
No projevuje se to jen pri OC a tehdy kdyz zatizim treba jen jedno jadro (prime), tak to chvili piska, kdyz zapnu druhy prime a zatizi se obe jadra, tak je to v pohode :-) Ale predpokladam, ze ten procesor si momentalne vezme tak 130W, to u conroa jen tak nedocilis ;D
tak již to jede 8x400 - no tohle jsem fakt nečekal
problém byl způsoben těmito pamětmi
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=54539
prostě nejsou kompatibilní s deskou s DS4 trochu s DS3 ani ránu, jinak neslyšel jsem žádné pazvuky z těch desek
Jj, vsimnul jsem si, ze tyto Gigabyte jsou hodne vybirave na pouzite pameti. Kamarad mi mel dotahnout z USA G.skill s chipy Micron D9 a kdyz jsem to videl na xtremesystems tak jsem to radsi vzdal. G.skill temto deskam taky moc nevoni.Citace:
Původně odeslal Julian
Toto je bohuzel pravda, DS3 ma na zacatku nastaveno 1.8V napeti pameti. Nektere pameti se pri takovem napeti nerozbehnou (paradoxne to jsou vetsinou kvalitni typy). Takze resenim je dat tam na chvili jine pameti, zvednout voltaz a vratit puvodni pameti. Uznavam, ze to je docela ostuda.Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Jinak na teto desce extremne hreje chladic northbridge. Pasivni reseni tady asi nebylo nejlepsi volbou.
Dalsi problem na ktery jsem narazil - nepodarilo se mi na teto desce rozbehat Audigy1. Nejede ve windows ani v linuxu takze to nebude problem s ovladaci nebo podobne.
Posledni problem- kopirovani souboru z CD (pata) na disk (sata) behem instalace WinXP sp2 trvalo podezrele dlouho. Pravdepodobne v teto fazi nefunguje DMA na dodatecnem PATA radici.
Uhmm vlastne jeste jedno upozorneni... windows aktivujte az PO instalaci nejnovejsich ovladacu z webu. Pokud naisntalujete ty z CD a pak udelate upgrade tak se dockate "hardware pocitace byl zmenen blebleble je nutna nova aktivace" :-(
zajimave, me nastesti Live 5.1 jede :-/Citace:
Původně odeslal miho
U toho radice staci nechat zapnuty legacy mod (v BIOSu jako IDE) a NEINSTALOVAT na nej zadne ovladace, pak DMA spolehlive funguje. Instalace netrvala nijak dlouho. Drivery z webu pro wokna nemaji smysl, jen pokud pouzijes SATA raid radice...Citace:
Původně odeslal miho
Miho:
Ten problem s Audigy jsem zaznamenal, jen uz nevim kde to bylo. Ale vetsina co jsem o techto deskach precetl bylo v sekci intel na: www.xtremesystems.org/forums
DS4 má oproti DS3 o trošku lépe vyladěn přástup k RAM cca 4%
avšak zatím mi přijde k taktování lépe stavěná DS3, DS4 se prostě sem tam sekne, možná by se měli tyto naše příspěvky přesunout do fora o MB, aby tu později až nebudou tak aktuální nezacláněly
více V do RAM neměly vliv na stabilitu přetaktování
Muze se to projevit i u pameti s voltazi 1.9V?Tyto:http://market.foxpc.cz/detail/7038Citace:
Původně odeslal miho
GA 965P-DS3 bios F4c + E6600 (b2, rev.6)
Konecna bohuzel uz na 3.15GHz na def. voltazi. Podle symptomu usuzuji, ze to je uz strop procesoru a ne problem desky... V kazdem pripade si pockam na novejsi BIOS, ktery (pry) ma zlepsovat pretaktovatelnost modelu se 4MB cache (modely ns 2MB cache na teto desce zda se dosahujou vybornych vysledku uz nyni).
Jinak pameti stavene na 1.9V by se mely pri 1.8V rozbehnout. To je taktez vec, kterou maji v novem BIOSu opravit.
stale nemam ramik na LGA 775 pod Thermalright
takze cakam...
idem stale len na 9x335=3015MHz s box chladicom
Tohle stoji za zhlednuti. Kingpin udelal WR's ve vsech 3Dmarcich.
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=110956
2001 - 87309 pts.
2003 - 62321 pts.
2005 - 27210 pts.
2006 - 16883 pts.
a na zaver Aquamark3 - 257530 pts. , GFX - 50034 pts. , CPU - 26503 pts.
V pondělí postnu malý test (čekám na desku) sestavy, kterou si u mě objednal zákazník. Na světový rekord to ale nevidím :)....
ASUS p5w dh-dlx
C2Duo E6400
2GB DDR2-750MHz Kingston HyperX CL4 kit
ASUS EN7900GT
HDD WD3200YS
Thermaltake VB1000BWS soprano + 500W fortron
take takovej mensi testik spise levnejsi sestavy.
Zelezo nasledujici GA-965P-DS3, E6300, 2x512 DDR2 Geil 667 CL5, WD 250GB KS,Asus X1600XT pasiv,Pionier 111D, 400W Chieftec ...
--------------------------------------------------------------------------
E6300 default i X1600XT default(deska vse default, pameti 667 casovani SPD, catal. 6.7):
SuperPi 1M: 29.75s, 4M - 2m31.27s;
CPUMark: 259;
CPUMark2.1: 5760;
Sandra07: Arithmetic - 17222/11815, Multimedia - 103002/55567, Memory 5034/5027;
3DMark01: 23342;
3DMark03: 8918;
3DMark05: 5369 CPU skore - 6406[/color];
3DMark06: 2421 SM2.0 - 899, SM3.0 - 908, CPU skore - 1628;
Everest: read - 5670MB/s, write - 2000MB/s, Latence - 83.4ns
E6300@2.8Ghz(7x400) a X1600XT default(deska vse default, pameti 800 casovani SPD +0.1V, catal. 6.7):
SuperPi 1M: 20.9s, 4M - 1m49.7s;
CPUMark: 388;
CPUMark2.1: 11194;
Sandra07: Arithmetic - 25877/17745, Multimedia - 154651/83508, Memory 6322/6312;
3DMark01: 27629;
3DMark03: 10130;
3DMark05: 5828 CPU skore - 8373[/color];
3DMark06: 2586, CPU skore - 2407;
Everest: read - 6472MB/s, write - 2065MB/s, Latence - 79.3ns
WinRar: 550kB/s
E6300@3.15Ghz(7x450) a X1600XT default(deska +0.2V chipset a cpu 1.33V, pameti casovani SPD +0.1V, catal. 6.7):
SuperPi 1M: 19.04s, 4M - 1m41.2s;
CPUMark: 437;
CPUMark2.1: 11317;
Sandra07: Arithmetic - 29021/19966, Multimedia - 173931/94008, Memory 6736/6727;
3DMark01: 28526;
3DMark03: 10161;
3DMark05: 5914 CPU skore - 8992[/color];
3DMark06: 2613, SM2.0 - 951, SM3.0 - 936, CPU skore - 2692;
Everest: read - 6736MB/s, write - 2150MB/s, Latence - 75.7ns
WinRar: 556kB/s
take takovej mensi testik spise levnejsi sestavy.
Zelezo nasledujici GA-965P-DS3, E6300, 2x512 DDR2 Geil 667 CL5, WD 250GB KS,Asus X1600XT pasiv,Pionier 111D, 400W Chieftec ...
pro lehke srovnani jeste s jinou grafikou a jinou platformou
E6300@2.8Ghz(7x400) a X1800GTO@XT 710/750(deska vse default, pameti 800 casovani SPD +0.1V, catal. 6.7):
3DMark01: 38777;
3DMark03: 20611;
3DMark05: 10971;
3DMark06: 5370, SM2.0 - 2114, SM3.0 - 2096, CPU skore - 2430;
A64-754Sempron@2.71Ghz a X1800GTO@XT 710/750(1GB DDR pameti na 170Mhz 6-3-3-2.5, catal. 6.7):
3DMark01: 22418;
3DMark03: 17056;
3DMark05: 8846;
3DMark06: 4348, CPU skore - 1012;
jinak ten E6300 na tech 2.8Ghz i prime stable obe jadra cca 4hod (teplota s Freezrem do 55st na obou jadrech), na 3.15Ghz jsem moc netestoval nebyl cas a deska uz taky nebyla zrovna super stable mela divne stavy. Jinak ten NB na desce topi jak cert na tom se neda udrzet ruka(ikdyz jsem nezvedl voltaz) ani chvili no snad to na tech 400 pojede dlouhodobe v pohode uvidime, kamarad to otestuje:-)
:-) Takze uz dorazil ramik od Gaba nahodil som Thermalright
a zacinam testovat
SuperPI 1M = 16.250s
2cluzoe: 62°C je na CPU docela dost
jsem myslel, ze Conroe bude topit daleko min
EDIT: pro me lokalni prehrivani zname neni, slysim to poprve:oops:
Je docela známé, že se lokálně přehřívá. Tak proč to překvapení?Citace:
ze by jsi to nepochopil? To Miskobossovo P-D hreje jako mrcha... myslel to jako narazku na intel... ;)Citace:
Původně odeslal Eagle
A meril nekdo tu teplotu taky jinak, nez cidlem a softem? Nejak mi nejde do kebule, ze by procesor s mensim prikonem topil vic nez procesor s prikonem vetsim. Treba kecaj ty cidla na novych deskach, kdovi. Chtelo by to zmerit digitakem. Taky me prekvapilo 55 stupnu po minute testu GO.
ja koukal na teplotu hlavne v coreTemp tomu bych i docela veril a jak jsem psal nesla v nem teplota pres 55 a to deska ukazovala o cca 10st. mene takze do 45st. Jestli ma cluzoe taky 10st rozdil to uz by bylo 75st coz je dostCitace:
Původně odeslal Halen
Pardon za OffTopic
PAVLIS - na tej asusx1600xt (predpokladám pasívne chladenej)funguje tepelné čidlo,tj. vidíš niekde jej teploty jadra a aux (everest apod.) ?
jo je pasivne chlazenej teplotni cidlo ale bohuzel neniCitace:
Původně odeslal Ydarak
Trošku jsem se opozdil, ale bohužel dneska nestíhám, ke skládačce jsem se dostal až večer. Deska P5W DH se mi zatím jeví skvěle až na jednu všeobecně známou a nevyřešitelnou věc. Deska se při zvýšení FSB nad 330 při resetu vypíná. Deska si evidentně rozumí s těmito relativně levnýma pam. modulama.
Nemám moc času , takže dnes jen v rychlosti malý test
ASUS p5w dh-dlx
C2Duo E6400 2.13Ghz
2GB DDR2-750MHz Kingston HyperX CL4 kit
ASUS EN7900GT
HDD WD3200YS
vše default
CPUmark99 : 292
Super Pí : 26.1s
3dmark01: 31.120
Zatím zkoušeno lehké OC
ASUS p5w dh-dlx
C2Duo E6400 8x380 (3.04Ghz)
2GB DDR2-750MHz Kingston HyperX CL4 kit (780Mhz)
ASUS EN7900GT 675Mhz/1700Mhz
HDD WD3200YS
Cpumark99: 430
SuperPí: 19.01s
3dmark01: 43 298
3dmark03: 26 011
3dmark05: 11 720
Aquamark3: 140.847
Nato, že se jedná jen o lehké oc a singl gpu, tak jsou výsledky skvělé.
9x380=3420MHz mas tam chybu :-)Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Citace:
Původně odeslal cluzoe
Opraveno , díky za upozornění. :)
Dnes som nasiel tento obrazok. Pozrite, ze jadro Allendale ma menej tranzistorov. Dufam, ze tato inf. je pravdiva.Citace:
Původně odeslal iPoK
http://www.ddworld.cz/images/stories.../parametry.gif
Chalanom sa kua darilo. klik.
Ta recenze se mi moc libila. A docela husta je kvuli tomu diskuze na PC-Tuningu, Obermaier to neunes psychicky.Citace:
Původně odeslal iPoK
Neni zla, ale ma typicke vlastnosti vacsiny textov co pise DD ... neni to prave moc citatelne/cesky/stylisticke. Je celkom smutne ze ja ako slovak napisem lepsi clanok cesky ako on ;). Inak ma tie testy relativne strucne ale zase ma vela ucastnikov co je v pohode :). Na druhu stranu 10ty krat prevarena kasa, o ktorej si mozete precitat hocikde vo svete
Citace:
Původně odeslal iPoK
Pochopitelně že má méně tranzistorů, vždyt ty 2MB chache jsou tvořeny právě tím rozdílným počtem tranzistorů :) Intel uvádí jen funkční počet tranzistorů, ne ty vypnuté částy cache.
Plati to aj pre plochu jadra? Ale je to jedno, rozhodujuce je, ze tie vypnute tranzistory uz nezeru elektriku.Citace:
Původně odeslal Over
Zatím všechny procesory se daly naprosto spolehlivě identifikovat podle CPUID. Nemyslím si, že by existovaly dvě jádra se stejným 6F6h FMS.Citace:
Původně odeslal iPoK
Mimochodem, těch "14 pipelines" je naprostý nesmysl. Počet pipelines je samozřejmě úplně něco jiného. Conroe má 6 pipelines. A i kdybychom se bavili o počtu stupňů (CLK pipelines), pak u ALU je to Conroe 14 stupňů a NetBurst 39 (8 Front-end a 31 od Trace cache po Retire).
To bohužel není pravda. Elektricky není možné tyto transistory odpojit. Stačí si například vzpomenout, že u Celeronů Intel garantoval úplně stejné Icc_max jako u Pentií.Citace:
Původně odeslal iPoK
IMHO to bude nějaký předběžný údaj do budoucna.