Smazáno autorem
Printable View
Smazáno autorem
Smazáno autorem
Smazáno autorem
Co ja vim, tak zvysovani FSB by nemelo mit zadny vliv na zivotnost prociku. Jestli ano, tak leda v horizontu nekolika let-v te dobe uz budete mit minimalne dalsi generaci prociku. Jediny co 100% snizuje zivotnost prociku je zvysovani voltaze. Nejhorsi bych rekl ze je zvysovani voltaze+spatny chlazeni. Pak tu mame jeste prurazne napeti, ktere je dano vyrobni technologii a taky chlazenim. Ale kazdej normalni clovek vi, kolik do toho svyho prociku muze poustet a kdyz se tim bude ridit, tak by vam takovy to CPU melo bezet nekolik let. Ale osobne bych pockal na odpoved od Eagla.
Imho max. blbost, zivotnost procaku nevie nikto odhadnut, teda odhady su, ale je to 10? 20? 30? rokov? Sa pokukaj na userov, ktory tlacia tulenov z povodnych 1.6v ci kolko 2v co je pekny overvolt a bezia na tom, hm 4 roky? Toto co pises, je max. blabol. Aj keby sa jednalo o nejake velke navysenie frekv. a napatia, dajme tomu, ze to znizi z 20 rokov zivotnosti na 10 rokov... To je tak polopate, myslim, ze presne udaje ti nikto nepovie ;)
Gentle Giant: zivotnost cpu po OC a zvysenom napati sa tu preberalo vela krat a zatial nic co tu vravis neni potvrdene...ako mozes vediet urcit zivotnost napr. mojho cpu po OC? oc som robil uz od cias pentium...a tie procaky stale idu bezchyby...tak isto A64 co tu maju ludia maju pretaktovane stale idu v poriadku. Mozno sa znizi zivotnot, ale imho 5-10 rokov to cpu pojde,
samozrejme ak ho nebudes skvarit na vyskokych teplotach
edit: misokgb ma predbehol
Smazáno autorem
no sme na OC foru a vsetci "skoro" tu taktuju co to da!!!
a budes mat svoje cpu este aj o 2 alebo 3 roky ???
asi nie tak o co ide ???
TAKTUJME DALEJ :rolleyes:
Smazáno autorem
podle me zvyseni frekvence bez pridani voltaze na zivotnost prociku vliv nema. Jestli jo, tak v takovym horizontu let, ze te to fakt nemusi zajimat.
Smazáno autorem
Smazáno autorem
Hmm ty vole :o Sa pozri, co som pisal o polnoci a teraz, ze je to iste omFg :o Admin nech to tu premaze od OT, toto je thread o X2 a nie tema, ktora sa vela krat diskutovala a vzdy sa doslo k zaveru, ze je to tak ako som napisal ja a aj iny... Podme na to z inej strany, ukaz mi MRTVY procak, poskodeny vplyvom OC... Ja to poviem tak, za to, nemusis hovorit, ze sa CPU nici a nie je to dobre (mas pravdu, ibaze je to taky casovy horizont co nas nemoze trapit), len kvoli tomu, ze sa bojis, musel som to tak napisat... [omg ze Winch na 2.75GHz, tu tlacia ludia uz rok Venice, San Diega a aj Winche na 2.5G - 3G a furt to slape a este aj dlho bude...]
fraza ty vole samozrejme nebola myslena akoze si vol, ale bol to povzdych... :roll:
Smazáno autorem
1. Nemam rad flame a do tohoto threadu to jiste nepatri, kdyztak si to vyrikejte nekde jinde.
2. Vyjadrovani misokgb je vazne i pod urovni sveho veku, pokud ho udava spravne.
3. Gentle Giant, kdybys byl co k cemu, tak jako starsi (a moudrejsi) tuto debatu davno utnes...
4. Rozhodne by to tady mohl Admin promazat, vcetne tohoto prispevku...
Moje babicka jeste pouziva na net moji prvni masinu - Cel 300a@450, ted jsem ale dostal strach, ze uz to ten procesor dlouho nevydrzi... Ze bych ho dal honem na puvodni freq???
(Kdyz uz se to tu bude stejne promazavat, tak mi to proste nedalo)
OK OK potřeboval bych poradit s OC na X2 4600 nebo někoho kdo jí má a taktil na kolik jí dotanu stabilně bez extra vysoký voltaže .....malinko přidat jo ale žádnou brutalitu,mám sestavu a měnim za opterona co mám v popisce doufám že upgrade neskončí reistalací win to se fakt nechce:-(
Já teď měnil Opterona 146 @ 2800 MHz za A64 X2 4800+. Obešlo se to bez reintalace oken - jen si XPčka doinstalovaly asi nějaký ovladače, protože po mě chtěly po prvním spuštění restart. Dostal jsem ho (při zvýšení voltáže o 10%) na stabilních 2750 (275*10) a jsem spokojenej. 2800 MHz sice taky najelo, ale asi bych musel zvedat víc napětí a to se mi moc nechtělo. Tudíž, teď mi běží tak jak je v popisku.
A je to tady prostě jak na něco hrábnu tak to nejede dal jsem tam tu X2 4600 a PC se restartuje dokola i na default hodil jsem tam ty opravy a optimizer na x2 a furt stejný mám mu nějak zvyšit napětí nebo něco v biosu nastavit.Jinak mám desku níže a jádro je to Manchester jinak jsem v biosu nic nenastavoval trocho mě ta deska DFI už štve nic tam nejede bez problému jinak mám tam tan nejnovější bios který letěl na opteron jako víno.Takže pomoc???:-(
pokud mas vse na AUTO(v biosu), nastav hodnoty ktery ramky maji z vyroby
je mozny, ze deska na AUTO nastavuje blbosti
ale vzhledem k tomu, ze mas tu desku nejakou dobu bych cekal, ze s ni umis zachazet
sam vis ze je na ni milion nastaveni a vse dat na auto nemusi byt vzdy nej reseni
No jo to je pravda že jí mám dlouho a ale ani ten novej bios co jsem tam dal nestojí za moc a nastavení mám trochu upravený ale horší je že když zapnu prime95 tak po 45 minutách procesor hodí error mluvím o testu jen na prosesor netaktovanej to mě trádí a sandře se chová v testech jako jedno jádro no prostě zase začnu ladit od začátku fakt mě to štve:)(
ale o tom ladeni vykonu to prece je:D
preinstaloval jsi windows? prej to pomuze
u te desky je nejvetsi problem nastaveni pameti, jak to jednou najdes, ses za vodou
ono jde taky o to, ze pametovej radic je v CPU=>takze vymena CPU a ty ramky se muzou hadat=>musis znova hledat spravny nastaveni
HM přeistalovat win se mě fakt nechce a kdo to udělal a pomohlo to ???????? je fakt že sandra a její výsledky vypadaj jak na jedno jádro a to by asi neměli ne??:-(Jinak stabilitu už mám asi v poho ale trápí mě ty testy a výkon taky žádnej moc oslnující.Jestli to mám přeistalovat tak pošli odkaz kdo to udělal a pomohlo to???Jinak ta X2 4600 BĚŽÍ jen s 1.4V u DFI nf4 ultra-d jinak pády heh:O
tak to mozna nemusis reinstalovat
z jinyho fora:
ve Správci zařízení změnit ručně ovladač na "Víceprocesorový osobní počítač s rozhraním ACPI"
pak by se to melo chovat jako DC PC
jinak ja teda pri novym HW reinstaluju vzdy XP, i kdyz to treba neni uplne nutny
tohle ale tvuj problem s nestabilitou nespis nevyresi
Já teda nemám zkušenost s NF4 čipsetem, ale moje DFI šlape jak víno. Každopádně ty problémy co popisuješ mě dost překvapujou - řekl bych že tam musí bejt nějaká docela zásadní - ale o to nenápadnější chyba. Přece na default taktu to nemůže provádět takovýhle zvěrstva !?
Asi je to uplně mimo, ale máš spolehlivě dobře nasazenej chladič? Píšeš Blue.Orb ... předpokládám že je to BlueOrb II ?? teda s 120 mm ventilátorem atd. ... ? Jaký Ti to ukazuje teploty přes CoreTemp? Jakou tam máš pastu - není ji tam moc (nebo málo)?
Zkoušel jsi udělat ClearCMOS na desce po instalaci novýho CPU? Mě to v některejch případech pomohlo, když jsem měnil CPUčka. Samozřejmě musíš pak provést všechny nastavení znova, ale to není na škodu ...
A do tý reinstalace Woken bych se fakt nehnal ... já jsem to neudělal a žádnej problém. Sandra 2005 naměří výkon odpovídající zhruba dvěma Opteronům 152.
Každopádně je asi dobrý mít nainstalovaný taky aktuální verze ovladačů a utilit co stáhneš přímo od AMD.
Miskoboss: Tak to jsem opravdu netuši.l Zaplaťpánbůh, že jsem si tehdá zvolil DFI LanParty s ATI. Ta má sice nastavováního taky dost, ale co se týče stability, a vybíravosti, nemůžu si stěžovat. Naopak ... FSB 275 se synchro pamětma, v to jsem ani nedoufal (při HT x4).
JJ BLUE ORB 2 nebyl špatnej teploty na přetaktovaným opteronu 37max v zatížení a velmi dobře chladil okolí ale váží skoro kilo a istalace do desky je docela problematická protože se tam houpe a při tý váze nic moc teda o život a mít ruce jak chobotnice.Ale to už je za mnou ted jsem hodil na X2 NUCTUA A VĚTRÁK NEXUS 92mm.Chladí super 33 stupnu na X2 4600.Jinak CMOS jsem samo dělal ale už je stabilní jen mě trápí ten slabej výkon jako u jednoho jádra a to jsem tam dal ty hotfixi s microsoftu i s amd ten opti software na dvě jádra možná je problém v tom správci a ruční zapnutí dvoujádrového procesoru.Nevim zkusím to :-(
aspon aby sme boli na istom.. mas v taskmageri dve jadra?
http://img201.imageshack.us/img201/3...g371lw7.th.png
nemas? V tom pripade si teda nepreinstaloval ovladac procesoru, cize sa nikdy nebude chovat ako dvojjadrovy. Odinstaluj ovladac, restartuj komp a nainstaluj novy (ovladace maju priamo winy)
http://img102.imageshack.us/img102/4...g372jq4.th.png
On tym mal na mysli ovladac AMD, predpokladam, co nie je to iste. Je to ovladac, ktory umoznuje CnQ. Nech sem Festak hodi screeny z task managera a ovladaca zariadeni a potom sa mozme bavit dalej, pretoze naozaj netusim co spravil a co nespravil (kedze sa nevie poriadne vyjadrovat)
Festak: tak mě napadla taková hloupost: nezkoušíš to všechno náhodou na Windows XP Home?? ... poněvadž mi nejde do hlavy, že si to druhý jádro wokna nenadetekovaly automaticky. Já jim v tom taky nijak nepomáhal a bylo to první co udělaly, když jsem je poprvý nabootoval.
No jakej myslíš ten ovladadač od amd tam mám ale kdyžtak pošli odkaz at vím co přesně myslíš jinak screen pošlu až dorazim domů.Odpověd na níže mám XP profi ne home.Ještě se vrátím k tomu screenu cos poslal ze správce jak tam sleduješ proces a tam mám jen jednu tabulku nahoře a když kliknu je tam jen jedenoprocesorový.A v ovldadačich zařízení to procesor nezobrazoje vůbec.Jo tam jak je počítač ve správci zařízení je standartní pc.Měl jsem předtím P4 HT a vše bylo jako to tam máš ty nevim co to tady znamená nemusí se něco poladit v biosu.....fakt mě to štve.
to poukazuje presne ako som predpokladal na jednu zasadnu vec. Operacny system vobec nerozpoznal dvojjadro a tak sa procesor sprava ako jednojadrovy - preto tie vysledky testov. Ujasnime si pojmy.
Ovladac procesoru - ovladac operacneho systemu, v spravci zariadeni vlastnosti, odinstalovat, restartovat a nechat automaticky nainstalovat novy.
AMD ovladac procesoru [TU] - pokial mne je zname, nie je nutne ho mat nainstalovany pokial clovek nepotrebuje pouzivat CnQ. V opacnom pripade nutnost.
tady bys to mel jednoznacne videt
predpokladam, ze je jedno, ze mam pentium
http://img221.imageshack.us/my.php?image=aaahx4.gif
Od Miskoboose Jsem Si Pujčil Obrázek Máš To Na Emailu:-) Sice Hrozný Ale Polopatický He He.neni Proste Neni
uz to pisem tretikrat:
1) odinstalovat ovladac procesoru
http://img220.imageshack.us/img220/2...g373en3.th.png
2) Vyziada si to restart pocitacu -> restartnes ho
3) Po starte pocitaca by to malo najst nove zariadenie, skus manualne vyhladat
dalsie screeny nemam, ale mal by si tam najst nieco ako "Viacprocesorovy pocitac"...
http://img246.imageshack.us/img246/6...g374dz0.th.png
http://img90.imageshack.us/img90/4882/snag375gj0.th.png
Takže asi win budou v háji protože ve správci zařízeni jak je položka počítač tak když dám vlastnosti a aktualizovat ovladač a zvolím vlastní nastavení ovladače tak je tam na výběr jediná položka a to standartní PC což u druhého počítače kterej ted používám jsou všechny položky jak tam mají být.Prostě win nemají další ovladače na počitač s víceprocesorový ani jednoprocesorový s rozhraním ACPI prostě je tam standartní PC.A doistalovat to do win asi nepůjde takže díky ale už mě došla trpělivost a reistal sakra:-(blbý okna
Tak jsem vzal za lepší cenu X2 4800+ tak dám zítra vědět, jestli ta hujda dá aspoň o 300Mhz oproti default navíc ;)
mo takze nakoniec z toho mojho CPU je 3800+AKURAT NEVIEM MAM HO ASI 15MIN a nexce ist ani na 2.5GHz ale predpokladam ze to je koli AC chladicu bo na 2.4 ma uz 56C:(ale na druhej strane ide na 1.25V na 2.2 n a aby som som nezabudol takz je to 06021 LDBFE a TCase =61 a TPD 59.4
No tak uz aj ja som majitel X2ky a musim povedat ze ma velmi milo prekvapil vykon oproti winchestru 3000+ je to viditelny rozdiel. Verzia procaku ADA3800DAA5BV LDBFE 0621WPMW Z942319E61357 TCASEMAX 63 TPD 65,6 zatial idem na 10x240 na defaulte prime stable teplota v 2x prime 57-58 iddle 46-47 merane core tempom zalman 7000B na max
Tak už to šlape jak má po instalaci novejch voken heh a musim říct že je ok takže jdu nastavovat a taktovat ...........konečně:-)
setti: jakou verzi používáš? Jak je to s licencováním? A je znát nějkej rozdíl oproti 32 bit (doufám že ano?) - X2 64 bit by měl jet jako vítr, nebo ne? A jak pod tím běhají Win32 aplikace? Není problém s ovladačema?
Chlapy ako je to s OC pri X2 na sockete AM2 ????? :rolleyes:
Pouzivam anglickou verzi se SP1, jina snad ani neni :). Rozdil oproti 32-bitum je znat u programu podporujicich 64-bit, dale je taky trochu rychlejsi prace pevnych disku a hlavne vetsi stabilita OS. Neprijemnym rozdilem je vetsi mnozstvi alokovane RAM po startu systemu (stejne nastaveni jako WinXP x86-32). S ovladacema uz problemy prevazne nejsou, pouze u starsiho harwaru. Napriklad me uz chybi jen sehnat originalni ovladac od tiskarny Canon i560, jinak vse funguje OK. 32-bitove aplikace behaji bez problemu, to se ale uz neda rict o tech 16-bitovych :(.
Na WINDOWS XP HOME nufunguju dvojprocesorove cpu ? lepšie povedane funguju len ako 1 procesorove ??? :roll:
hledal jsem na fórech a píší že XP Home normálně podporují dualcore.
Chlapy ako je to s OC pri X2 na sockete AM2 ?
Da se to vycist z kodu primo na IHS, nebo vhodnym programkem jako treba:
http://www.thecoolest.zerobrains.com...A64MaxTemp.zip
Este jedna otazka. Ake mate napatie na DDR ???
O.k. Mam OC X2 3800 Manchester na 250x10 pri 1,45 V HTT 4X a pamate PQI TURBO 3200 bez delicky bezia na 250 teda 500 pri 2,8 V. Aj ked Prime ORTHOS me bezi 24 hod bez chyby, tak sa obcas stane, ze padne firefox,ixplorer, obcas modrak. Mate niekto taketo skusenosti ?
Poradte miiiii !!!
Teraz som skusil RWM voltaz na 2,85 tak skusime ako ?
a co keby si pouzil delicku a vylucil task vplyv pamati? Hnat sa za synchro frekvenciou pamati je pri A64 nezmysel...
no mám 75W
Tcase jenom bohužel 57C
Vcore 1.350V default
S IHS sel maximalne na 2 670, po sundani jde na 2 730, ale s napetim 1.55V+2,4%, takze jedu radeji na 2,7GHz pri 1,55V.
no já jedu zatím na 2700Mhz stable, při 1.53V, sundávat asi nic nebudu. Všiml jsem si taky že oproti tomu opteron 144 co jsem měl předtím to topí méně :-)))
X2 topi mene nez Opteron??:eek:
Spajdr, Setti: i já mam ten stejnej kousek (TDP 75W, TcaseMax 57, 1,35V standard). S vodou jsem ho dostal na těch 2750 MHz stabilně na 1.52V Oproti Opteronu 146 topí trochu víc, ale na tý vodě je to vcelku jedno. Neni to nic významnýho. Každopádně, myslíte že se vyplatí sundavat ten IHS? Kolik člověk může získat? Nejsem si jistej, jestli to stojí za tu nemožnost reklamace ?? A jak případně sundavat ten IHS? Jako se to dělalo u Opteronů a A64? Nerad bych aby mi jádra zustaly na IHS ... viděl jsem nehezký obrázky jak někde sundavali IHS na Pentiích ...
S vodnim chlazenim se to vyplati urcite. Pokud se ti povede sundat IHS bez poskozeni desticky od CPU, tak moznost reklamace neodpada, protoze IHS lze zpet prilepit aniz by bylo neco poznat. Postup pri sundavani je uplne stejny, ziletkou proriznes po obvodu tu gumu a pak IHS opatrne sundas. Jen je treba davat pozor na soucastky okolo jadra.
kuwa chlapi, musíme dát aspoň 3Ghz není boha aby byl strop někde na 2750Mhz :D
no praveze je. K 3GHz sa tu s X2kami nikto ani len nepriblizil, ak ma pamat neklame.
ano klesne. Nebudes si moct honit nad 40s v SuperPI ale budes mat iba chabych 41s :roll:
omg, to bolo obrazne. Nemusis ma chytat za slovicka.
Rob ako sam uznas za vhodne. Ja davam pamate cez delicku pod svoju nominalnu hodnotu, aby som pri taktovani vylucil, ze prave ony su brzdou.
Píšeš že se to vyplatí - ale u Tebe to přineslo nějakejch 50 MHz? ... Nejsem si uplně jistej, jestli do toho mám jít. Sice to moje vodní chlazení je docela v pohodě, ale kvůli 50 MHz riskovat poškození procesoru při sundávání IHS, nebo já nevim co ještě ... ? Každopádně na 3 GHz by to stejně asi nedalo ... :-( ... i když, koho by 3 GHz nelákaly?? že?
Chlapy ako mate nastavene PCIE zbernicu ? Matu ju taktnutu ?