-
Re: [FOTO] Fotky, konfrontace výtvorů, rady, tipy... III.
Kaltas: No on je problem, ze ta puvodni fotka prave neni ostra. Ted z tvych fotek nemohu dostat EXIF, takze nevim jakou jsi mel uzaverku, ale psalo se tu o velke clone, takze jsi to mozna neudrzel. Proste bych to rekl tak, ze se ti to nepodarilo a ted uz z toho moc nevytahnes, ale i tak ty fotky nejsou spatne. Ovsem to jak to ty vyhladis, to je jako kdyby tu holku vyredrovalo PC :)
-
ta fotka je divne/zle odfotena a z hovna bic neupleties, takze nabuduce si to lepsie odfot a budes sa musiet menej hrat z PS ;)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
ta fotka je divne/zle odfotena a z hovna bic neupleties, takze nabuduce si to lepsie odfot a budes sa musiet menej hrat z PS ;)
Nebuď tak tvrdý...:) Fotografie je na první pohled sympatická, především kvůli krásné modelce, ale při bližším zkoumání se dají objevit zmiňované neduhy. Mně se zdá pro použité ohnisko ekv. 105mm čas 1/45s už dlouhý, možná kvůli tomu je to původní foto neostré. Já bych rozhodně snížil clonu, zkrátil čas a udělal to tak více "prostorové" či plastické, jak někdo používá. Ale ta druhá se Ti Kaltasi imho povedla ;)
-
Citace:
Původně odeslal Dismembered
Nebuď tak tvrdý...:) Fotografie je na první pohled sympatická, především kvůli krásné modelce, ale při bližším zkoumání se dají objevit zmiňované neduhy. Mně se zdá pro použité ohnisko ekv. 105mm čas 1/45s už dlouhý, možná kvůli tomu je to původní foto neostré. Já bych rozhodně snížil clonu, zkrátil čas a udělal to tak více "prostorové" či plastické, jak někdo používá. Ale ta druhá se Ti Kaltasi imho povedla ;)
dobra modelka ti ale dobru fotku sama o sebe neurobi ;) nejaku tu ostrost z toho vytiahnes ale obecne je to prilis neostre/soft aby vysledok za nieco stal :) treba si pametat, ze chybami sa clovek uci :)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
dobra modelka ti ale dobru fotku sama o sebe neurobi ;) nejaku tu ostrost z toho vytiahnes ale obecne je to prilis neostre/soft aby vysledok za nieco stal :) treba si pametat, ze chybami sa clovek uci :)
Podla mna je ta fotka kompozicne a svetelne dobra. Jedine, co tam imho vadi, su tie chlpy na hlave a vysoka clona.
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Imho nebude. Použitá velká hloubka ostrosti to prostě dělá hodně "placatý", nemůžu si pomoct.
bohuzel jeste nemam takovy fotograficky mysleni ... kdyz mi to nekdo takle naserviruje tak to tam taky vidim, ale jinak by mi ta fotka prisla dobra po tech upravach co sem psal ... takze s tou hloubkou ostrosti samozrejme souhlas (ale zatim bych tady potreboval rank "fototele")
-
Chybami se člověk učí ;)... Příště to vyfotím s kratším časem, to rozostření je tam tak brutálně markantní kvůli tomu, že je to výřez menší než 1/4 původní fotky... Připadal mi zajímavý výraz, jinak bych se na to úplně vykašlal...
E1: zkus trochu víc popsat, co se Ti na tom nelíbí, než nám říkat, že Tě něco bolí, na to je fajn brufen ;)...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
E1: zkus trochu víc popsat, co se Ti na tom nelíbí, než nám říkat, že Tě něco bolí, na to je fajn brufen ;)...
Sorry, máš pravdu. Takže pozrel som si tú pôvodnú fotku a s tým blurom si to extrémne prehnal. Ten nos vyzerá, ako keby si cez neho prešiel rozmazávacou gumou. Myslím, že toto ti uź písali, len vtedy som tú fotku nepozeral, tak som ani nehodnotil. Zatial táto veriza je podľa mňa najlepšia: http://temp.powermac.cz/_oc/osklivy_new.jpg
-
Jj... To je pravda... Z té fotky tak, jak je vyfocená se toho asi víc dostat nedá... Alespoň ostatní z toho focení tím naštěstí netrpí :)...
-
Jako "něco" se z toho jistě dostat dá, ale bude to chvíli trvat a tu malou hloubku ostrosti neuděláš. S vlasama jsem se nemazal vůbec, ale když tomu dáš půlhodinku, určitě z toho něco vydojíš ;D (tohle byly asi 4 minuty a umím kulový) http://jan555.madcap.info/osklivy2.jpg
-
-
kozmetiku, make-up a vlasy by si mal nechat na vizazistoch a nie to robit v PS :roll:
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Jako "něco" se z toho jistě dostat dá, ale bude to chvíli trvat a tu malou hloubku ostrosti neuděláš. S vlasama jsem se nemazal vůbec, ale když tomu dáš půlhodinku, určitě z toho něco vydojíš ;D (tohle byly asi 4 minuty a umím kulový)
http://jan555.madcap.info/osklivy2.jpg
Pěkné, to se docela povedlo :) ... Ale asi dám přednost nafocení znovu :)...
-
po úpravách vznikl celkem hezký kousek umělé hmoty...
-
Citace:
Původně odeslal kamil
po úpravách vznikl celkem hezký kousek umělé hmoty...
Začínám na takové posty být alergický ... Jestli umíš lépe, ukaž a já se rád podívám, jestli umíš poradit, poraď a já si rád poslechnu, ale to, cos sem napsal teď opravdu velkou hodnotu nemá...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
Začínám na takové posty být alergický ... Jestli umíš lépe, ukaž a já se rád podívám, jestli umíš poradit, poraď a já si rád poslechnu, ale to, cos sem napsal teď opravdu velkou hodnotu nemá...
Jj, Kamil je velký odborník - hlavně otázky perspektivy jsou jeho silná stránka... ;)
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
Ale asi dám přednost nafocení znovu :)...
Jj, strongly recommended ;) Jestli to můžeš udělat, tak máš fakt štěstí ...
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Jj, strongly recommended ;) Jestli to můžeš udělat, tak máš fakt štěstí ...
Jojo, slečna naopak bude ráda, že půjdeme fotit znovu :)...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
Jojo, slečna naopak bude ráda, že půjdeme fotit znovu :)...
Máš ateliér v Teplicích nebo v Praze?
-
-
-
Moc pekne, architekturu mam rad. Opravdu nevim co vytknout, snad mozna uzsi ramecek :)
-
Taková hloupost z jednoho muzea. Fotka je bez úprav
www.volny.cz/maxoc/foto/car.JPG
-
-
-
Samuel Gordon: ta prvni neni spatna.. ale chtelo by to svetlejsi pozadi a trochu si pohrat ;-)
-
Citace:
Původně odeslal Vinc Black
img
tohle se mi vážně dost líbí...
-
Zapomeňme na hrůzy minulé :) ... Trochu jsem se zase "pochlapil" a zase se naučil o trochu víc práce v atelieru a Photoshopu...
http://www.citric.cz/foto/30.jpg
http://www.citric.cz/foto/31.jpg
-
no prd tomu rozumim , ale opet mi ten oblicej prijde az moc uhlazeny . . .
-
2Kaltas, no je to lepsi, ale zapomen na ty vyhlazovaci nastroje!! Proste to zahod :D Vzdyt tam potom kvuli tomu nemas zadnou kresbu u vlasu apod, nejde jen o plet! Jinak ta fotka barevne je docela fajn, pekne svetlo. A kompo je taky fajn, proste jen to vyhlazeni/ostrost.
-
Já na to ani nesáhl :D žádný vyhlazování, žádný Noise Ninja, ani kousek klonovacím razítkem ani čímkoliv jiným :D ...
Jenom jsem chtěl mít trošku misty fotku :) a celkem si za ní stojím, jde mi tam o tu "rozmazanou" náladu, není to žádné vyhlazení, jen blur...
Moje inspirace je Roge, to jsou fotky podle mého gusta :) ... http://www.roge.ru/
EDIT: do prvního postu jsem hodil i verzi bez bluru :)
-
Tak to potom jo. A mozna to dela JPEG nebo nevim, ale je to dost sila blur, ale jako naladovka vyborna!
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
Zapomeňme na hrůzy minulé :) ... Trochu jsem se zase "pochlapil" a zase se naučil o trochu víc práce v atelieru a Photoshopu...
http://www.citric.cz/foto/30.jpg
]http://www.citric.cz/foto/31.jpg
Rek bych ze je tam hodne velky posun k lepsimu, nicmene par chybicek by se naslo a stoji za to si je priste pohlidat.
Stin od slecniny leve ruky v obliceji je asi nejvetsi chyba. Stacilo mit levou ruku jinde nez ve vlasech a bylo po problemu, vcetne toho lezouciho ouska a sperku v nem. Pak nezapomen spravne exponovat. To vypalene celo a ruce teda nic moc. Add postprocesing, no pokud si pouzil blur na celou fotku, tak si zkus vzit gumu a vymaz jesto to rozmazani z vlasu a i obleceni. Jo ty vrasky co ji zustaly vedle leveho koutku by chtelo vymaznout taky. Jinak pohoda, jen tak dal !
-
Carlos: díky za pochvalu i za připomínky, zkusím to příště pohlídat...
-
Citace:
Původně odeslal Kaltas
Carlos: díky za pochvalu i za připomínky, zkusím to příště pohlídat...
btw, ty skutocne pouzivas blur? na ten "snovy" efekt, tj take to lachke rozmazanie a zvlasne svetlo sa blur rozhodne nepouziva, to je kombinacia zakladnych filtrov alebo niektore specializovane, pohladaj alebo sa nauc poriadne pouzivat ;)
-
Muzu tak jeste male OT, kolik te slecne je? (jen tak se ptam, nic v tom nehledejte :D )
-
-
pekne, libi!
Nemate nekdo neco ze silvestra? Ja jsem bohuzel neforil :( Pritom bylo prekrasne pocasi na to ... :(
-
Vadí mi tam ten kus vyčnievajucého zábradlia.
-
Citace:
Původně odeslal e1
Vadí mi tam ten kus vyčnievajucého zábradlia.
Mel sem foťák položenej na tom protějším "zábradlí" lavičky, všiml sem si toho, ale už sem nemohl udělat další fotku z toho vzdálenějšího, protože by mi ujel vlak;D
-
To fotenie je vždy o čase... :)
-
e1: a o světle ;)
http://www.asset-cz.cz/pripitek.jpg
jedna ze silvestra...
-
Citace:
Původně odeslal Busch
...
Krásná večerní depresivní nádražní atmosféra, to zábradlí sice malinko vadí ale je to detail..
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
btw, ty skutocne pouzivas blur? na ten "snovy" efekt, tj take to lachke rozmazanie a zvlasne svetlo sa blur rozhodne nepouziva, to je kombinacia zakladnych filtrov alebo niektore specializovane, pohladaj alebo sa nauc poriadne pouzivat ;)
Give me a hint ;).
-
Např. filtry / efekty označené jako "Soft focus" (vlastně simulace soft focusového portrétního skla).
-
Dolbac: laickym okem uzasna fotka :D me se to libi ...
-
tak jednu ze silvestra, me to jednu velkou vadu, neveslo se to :(
http://wtphracky.cz/admin/fotky/boom.jpg
-
Citace:
Původně odeslal Dolbac
e1: a o světle ;)
jedna ze silvestra...
co si na tom dělal za úpravy?
-
Citace:
Původně odeslal russianblue
ja by som povedal ze celkom hodne, pretoze cierna plocha je solid black takze bola zaciernovana a je to poznat aj na maskovani niektorych okrajov ;) vysledok je gut aj ked trosku umelo posobiaci
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
ja by som povedal ze celkom hodne, pretoze cierna plocha je solid black takze bola zaciernovana a je to poznat aj na maskovani niektorych okrajov ;) vysledok je gut aj ked trosku umelo posobiaci
To mas pravdu, hlavne me to vadi na krku, kde je uplne odrzilej. Mne by se tam libil kdyby tam byl tmavy naznak krku, ale to asi neni kdyz to fotil s bleskem, vlastne by to slo ztmavit... no nevim, taky to vsechno muze byt uplne jinac :)
-
-
Oboje hrozne stredovky, jinac by se to mozna dalo nejak hezky zkomponovat, urcitou atmosferu to ma. U prvni jeste spatne vyvazeni bile, u druhe se ti to kaci ale barvy jsou hezky zajimave. Kdyby byla lepsi kompo, tak se z te druhe da neco udelat, ta prvni me moc nezaujala.
-
Citace:
Původně odeslal Skodik
Oboje hrozne stredovky, jinac by se to mozna dalo nejak hezky zkomponovat, urcitou atmosferu to ma. U prvni jeste spatne vyvazeni bile, u druhe se ti to kaci ale barvy jsou hezky zajimave. Kdyby byla lepsi kompo, tak se z te druhe da neco udelat, ta prvni me moc nezaujala.
No nevím, podle mě je ta první zrovna hodně dobrá kompozicí i barvami a dýchá z ní přesně ta atmosféra, která tam během focení byla...
Druhá se mi nelíbí a IMHO jí ani středová kompozice moc nepomohla.
-
Na tej druhej ma nic nezaujalo, ale ta prva je pekna. Ten pohlad "zdola nahor" je trochu zvlastny, ale po chvilke pozerania je v poriadku.
Stredovka to nie je, ostatne lampy, smriecok vpravo a linia stromov to roztiahnu.
Farby OK - nie je to biela, ale vecer na ulici pod neonkami ma svet nejake zafarbenie - do oranzova, zlta, zelena.
Takze - pekna fotka.
-
-
Pěkné to je. Tvoje hory se mi líbí mnohem víc než ženský ;)
-
Citace:
Původně odeslal jan555
Pěkné to je. Tvoje hory se mi líbí mnohem víc než ženský ;)
Fotit hory je totiž easy ... na to clověk nemusi nic moc umět (mimo to že tam musi vyšlapat), stačí jenom mačkat. Navíc tam má vkus každej stejnej a každýmu se líbí ty barvičky ;-)
To práce s člověkěm - modelem je o něčem jiným. Tam už fotograf dává mnohem víc ze sebe a svoje představy na kterejch se s ostatníma nemusí shodnout. Hory jsou víceméně jen dokumentačka - neříkám že se to nedá pokazit. Ale když jsou pěkný hory, tak je většinou i pěkná fotka. U člověka to tak není.
-
Okrem toho hory ti nedaju za zlu fotku zopar faciek :)
-
A nemusíš jim žehlit pleť ( :D )...
Foltynova první fotka je IMHO dobrá a to "špatné" vyvážení barev je na ní řekl bych mnohem lepší než to "dobré"...
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
Skodik:To mas pravdu, hlavne me to vadi na krku, kde je uplne odrzilej. Mne by se tam libil kdyby tam byl tmavy naznak krku, ale to asi neni kdyz to fotil s bleskem, vlastne by to slo ztmavit... no nevim, taky to vsechno muze byt uplne jinac
na první pohled to vypadá dobře, ale na druhej :(
-
-
jsem nalitej a jsem laik. presto se odvazim hodnotit. (ber to jako hoooodne nezavislej pohled).
fotka me na prvni pohled oslovila, na druhej pohled mi prisel ten cernej pruh prilis cernej ... tak jako kdyby tam neco chybelo... (teda mozna mam jeste spatne sestelovany lcd, ale do toho ted hrabat nebudu ... )
(jak u ty dolbacovo fotky mi ty tmavy kusy nechybely, tak tady mi chybej vyrazne)
(ale jak rikam, mam dost upito, tak me prosim berte s rezervou :) )
-
Souhlasím (a ani v sobě moc alkoholu nemám :D ), že v tom pruhu opravdu nejsou vidět detaily, na druhou stranu, nejsem si jistý, jestli mi to vadí...
Pokud by se z toho (např. pokud to máš v RAWu) maličko detailů vytáhnout dalo, bylo by to fajn, ale jinak to IMO žádná tragédie není a fotka je dobrá.
-
1 Příloh-a(y)
omlouvam se Vincovi za zprzneni fotky, ale nedalo mi to :) ... az me prekvapilo jak hodne to zmenilo perspektivu ...
Příloha 118
-
tjo hmm, akorat to ted uz vubec nevypada jako rybnik :)
-
ted de o to jestli to vadi :D ja v tom teda rybnik nevidim ani na prvni fotce :)
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Malá Fatra
složeno ze 2 fotek ...
Přesně tam sem byl... Hezký ;)
-
jo je fakt ze to vypada trosku zvlastne :D
-
http://monsoon.no-ip.com/public/fotk...1453_thumb.jpg
Info: Vaclavak, Vanoce, jak hodne snezilo.
Orez, michani kanalu.
Exif tam je.
-
2:monsoon
pekny , dej k tomu nejake info .
-
Ja bych ani na jedne nepoznal rybnik, ale lepe na me pusobi ta druha.
-
Re Fox: To jsi jako vyříznul kus toho lesa jo ? ... no tak to je teda lol úprava. Vyříznout z půlky fotky pás a pak to zase spojit. Za takovýto upravy já teda moc nejsem. Ale je to věc osobního názoru.
BTW mi kompozičně mnohem víc sedí formát fotky od Vince. Ten skoročtverec se mi nelíbí.
-
Citace:
Původně odeslal theedge
Re Fox: To jsi jako vyříznul kus toho lesa jo ? ... no tak to je teda lol úprava. Vyříznout z půlky fotky pás a pak to zase spojit. Za takovýto upravy já teda moc nejsem. Ale je to věc osobního názoru.
BTW mi kompozičně mnohem víc sedí formát fotky od Vince. Ten skoročtverec se mi nelíbí.
jo presne to jsem udelal. byl to spis pokus - zajimalo me co to udela, nez abych se snazil o nejaky umelecky dilo. vpodstate jsem to sem daval jako zajimavost ... uplne to zmeni perspektivu ty fotky a dal jsem to neresil. mozna ze z originalu by to slo vyriznout jinak, lip, do nectvercovyho formatu, ale jak rikam, umeleckej dojem nebyl zas az tak moji pointou ...
-
Hmm, na mě teda mnohem líp působí formát a kompozice té Foxovy úpravy - ale to asi bude opravdu čistě subjektivní záležitost...
-
Tak po delsi dobe ode mne zase nejake to foto....:-D
http://jirime.jirulda.com/Egypt---005761.jpg
http://jirime.jirulda.com/Egypt---00429BW1.jpg
EDIT: Příliš velké fotky. Darth Maul
-
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Hmm, na mě teda mnohem líp působí formát a kompozice té Foxovy úpravy - ale to asi bude opravdu čistě subjektivní záležitost...
ja nevim, mne se libi obe :)
-
http://theedge.jirulda.com/nature/trees.jpg
Mráz, ticho, klid a havrani pozorující západ slunce ...
-
Citace:
Původně odeslal russianblue
defacto nic, pouze vytazene stiny, abych potlacil kresbu v levem hornim rohu a doostreno
-
Citace:
Původně odeslal Dolbac
defacto nic, pouze vytazene stiny, abych potlacil kresbu v levem hornim rohu a doostreno
tak to míň než sem čekal. Potom tedy dost dobré...
-
toz to jo, ale shadows and highlights je dost umela uprava a preto to tak divne vypada ...
-
Ahojky,
mam tu z Vanoc 2x2 fotky.. ktera z nich na vas lip (vic) pusobi? -klik pro fullsize
http://igi.darkfuture.cz/pictures/small/IMG_5948_1s.jpg http://igi.darkfuture.cz/pictures/small/IMG_6054_1s.jpg
a
http://igi.darkfuture.cz/pictures/small/IMG_6028_2s.jpg http://igi.darkfuture.cz/pictures/small/IMG_6049_2s.jpg
(z tech prvnich se nemuzu rozhodnou, a u tech druhych je to ta prvni)..
a jeden drobny dotaz.. nevite jak v Corelu pri prevodu do cb fotky zadat "tonovou krivku" (tedy jaka barva bude jak prevedena).
Diky
Nik
-
u obojiho ta prvni...
ta druha u prvnich je prehnane do zluta a u tech druhych je to z myho pohledu dost subjektivni, obe sou pekny, ale prvni na me pusobi lip
-
Nikes:
Prva dvojica -> Skus druhu previest do BW cez gradient alebo channel mixer nie cez desaturate.
Druha dvojica -> Veru neviem... Kompozicne mi to nesedi... Neviem, co si sa snazil zachytit/tymi foto vyjadrit...
-
-
Jirime, Nikes k BW fotkam: Sice nie som v BW kovany, ale existuje jedno pravidlo, co sa mi zda sa potvrdilo pri hladeni na cudzie vytvory ;) : BW fotka by mala obsahovat skutocne ciernu a skutocne bielu farbu, inak posobi sedivo. Mne sa zda, ze na vasich fotkach to trochu citit (ak nie je chyba v mojom monitore).
-
Citace:
Původně odeslal PiT
Nikes:
Prva dvojica -> Skus druhu previest do BW cez gradient alebo channel mixer nie cez desaturate.
Druha dvojica -> Veru neviem... Kompozicne mi to nesedi... Neviem, co si sa snazil zachytit/tymi foto vyjadrit...
tvoje ocicko? jeste zilky nadruhy strane a supr :D
-
Citace:
Původně odeslal Nikes
Ahojky,
mam tu z Vanoc 2x2 fotky.. ktera z nich na vas lip (vic) pusobi? -klik pro
(z tech prvnich se nemuzu rozhodnou, a u tech druhych je to ta prvni)..
a jeden drobny dotaz.. nevite jak v Corelu pri prevodu do cb fotky zadat "tonovou krivku" (tedy jaka barva bude jak prevedena).
Diky
Nik
mne se teda spis u te druhe sady libi ta druha urcite vic a u te prvni bych se taky priklonil spis k te druhe
-
2Nikes: První první a druhá druhá...
Uff, vypadá to dementně, ale určitě víš, co myslím. ;)
-
vinc_black: jojo, moje..pekne hnusny co? :D zilky se tam teda pokusim dodelat, uz se mi to tam zdalo dost cerveny, tak sem je nedelal no :)
-
Nikes: první první a druhá druhá :)
Worm: pěkné očíčko, pěkné ;)
-
Tak já si dovolím dát link, kde jsou podle mě moc pěkné fotky :).
http://digi.zive.cz/h/web/AR.asp?ARI=1147
-
-
e1: hodně, hodně dobré. Líbí se mi i ten převod. (a nelíbí rámeček, ale ten si dokážu odmyslet :) )
-
Citace:
Původně odeslal e1
Čakanie...
pekna fotka z vsedniho zivota ;)
-
jan555: Vďaka. Aký rámeček by si tam dal?
Nejaké info: fotil som to 30.12.2005 pri Zlatých Pieskoch, kedy bola tá snehová kalamita, a počas fotenia bola tiež poriadná fujavica. Mimochodom je to pri tej električkovej zastávke kde v utorok prasklo plynové potrubie. Odtial mám tiež zopár fotiek: http://e1.sk/plyn/plyn.zip.
-
Já žádný. (to je ale věcí každého, já rámečky prostě nerad a podpisy ještě míň)
-
2 e1: Pekne.. uplne z ni citim zimu :)
2 all: Dik za komentare.. Cilem druhe prvni bylo zachytit jak snezi.. jste proste venku hodne chumeli a vsude je takove to "ticho".. (no chce to jeste trenovat :)). Prvni prvni bych chtel zkusit dat do BW jak to bude vypadat (jen nevim jak to udelat v corelu :( ).
a jeste jedno fotecka (jen orez, resize, doostreni). klik pro fullsize
http://igi.darkfuture.cz/pictures/small/IMG_6074_1s.jpg
Nik
-
nikes: ten krmelec se mi zda moc dole, asi bych to vzal vic od zeme, nebo fotak sklopil..na vejsku by to taky nemuselo vypadat spatne
http://down.aria-studio.com/worm/fot...bs/12.drak.jpg http://down.aria-studio.com/worm/fot...s/13.zapad.jpg
jak se tvarite na ty postavy na druhy fotce? asi vic doprava coz? (bohuzel podminky to neumoznovaly..)
-
To by si ich mal skoro symetricky na stred a to by bolo skor na skodu. Mozno keby si vedel vyretusovat ten konar v popredi a nieco je v Slnku na horizonte, ale to nerusi. Ale je to pekna fotka.
-
no retusovanej je tam strom a kabely el. vedeni, tak sem tam chtel taky neco nechat :D