Jen ho dus, nestyď seCitace:
Původně odeslal ros
Printable View
Jen ho dus, nestyď seCitace:
Původně odeslal ros
no na 1,52V jel na 2,7GHz, potom uz se kousal (takze nic moc).Citace:
Původně odeslal Spajdr
1,6V uz se mi jako moc nepozdava, bych z nej nerad mel smazenku. :wink: Nekde sem cetl ze max bezpecny je 1,55V.
1,65 je uplne v pohodeCitace:
Původně odeslal ros
Pro jakékoliv SanDiego? Moje topí na 1,5V jen 35°C v zátěži a tak bych i přitopil...
Sakris to snad ty CABNE z Levi nebudou mit MaxTCase 55 st. .... JInak uz je mam, sou to opravdu CABNE 0540 APMW a dle googlu je az na jednu vyjimku vsude nataktili celkem dobre ... V pet se vrham na prvniho.
Dam vedet.
tak dej vedet mam tu na stole 3 kousky CABNE 0540APMW ktery cekaji na fosnu a horim nedockavosti kolik z toho vymacknu :) bral jsem je ze 100megy v levi uz nemeli, btw. mozna jeste nejaky maji :)Citace:
Původně odeslal danikd
a co je kua tohle http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=78361
Opteron 146 CABYE 0540 FPBW @ 3.5GHz ?
Opteron 144 CABNE 0540 APMW
2.85ghz @ 1.6V water
144up
1.64v 3ghz watercooling.
http://www.xtremesystems.org/forums/...ABNE+0540+APMW
hmhm slint
Tak jak?Citace:
Původně odeslal danikd
Já mám na stole dva CABNE ještě z Levi a vrhám se na ně až zítra, takže během dne dám vědět alespoň maxTcase.
Takze oba 55 st. :( no ale ted do vecera dam jednomu pokourit a uvidime, zatim cus. D
Doufejme, ze pojedou nejak rozumne...skoda, ze uz to nejsou TCM 65C...Citace:
Původně odeslal danikd
Orientacne - 1.58V - Prime 5minut - zatim 2844Mhz - na 2872 po minute chyba ...
To je krasny, on se jeste urcite trochu zahori a pujde jeste vic...na TCM 55C je to peknej vysledek...Citace:
Původně odeslal danikd
Jo jeste pls poradte - ktery myslite ze bude lepsi
CABNE 0540APMW - 133785AJ50552
nebo
CABNE 0540APMW - 133785AJ51226
???
Jde mi o ty koncovy ctyr(3?)cisli, nekde to tu nekdo resit, okraje waferu, atd... pripada mi to takova alchymie, ale jenom tipnete ...
teoreticky ten ten druhejCitace:
Původně odeslal danikd
nebo jinak ten co ma mensi cislo->blizsi ke stredu waferu ale i ten na okraji muze dosahnout vetsich taktu nez ten na stredu .]
hehe, babo rad :lol:
takze ten druhy to samy, 2844 5 minut, necham tam tento a budu ho trapit. JInak oba 2900 Windows v pohode, Prime hned chybu. 3 Ghz POSt OK, Win nee ...
Takhle to mam presne taky,pri 2900 XP pohoda,ale prime nestable.Dneska sem koupil Chill zdroj a pocak zacal trochu vic topit,a zjistil jsem, ze zdroj je silnejsi a dava mu vic stavy,musim to v BIOSu o 0,025V snizit. Zvedla se mi teplota o 2°. Bude to taky tim,ze zdroj tolik nesaje jako Eurocase 400W, co sem mel predtim. Zase je ale krasne tichy a vubec netopi.Citace:
Původně odeslal danikd
trochu mimo .. rozbehal uz niekto CnQ ??? :idea: Ono ked je ten komp zapnuty 24/7 tak na ucte za eletriku a to urcite prejavy :-(
c'n'q akosi nexce fungovat, chce to asi novy bios,
ale s rmclock to ide ok
http://img391.imageshack.us/img391/27/rmclock0gp.jpg
Tak první mám tvého sourozence:Citace:
Původně odeslal danikd
CABNE 0540APMW - 133785AJ50551
Rev.= SH8-E4
MaxTCase=57°C
Druhý
CABNE 0540APMW - 133785AJ50842
Rev.= SH8-E4
MaxTCase=55°C
Taktovat to nezkouším, nemám zatím vhodnou desku ani paměti.
mam CABGE 0532SPBW
pri 1,472Vcore 2700 - 300*9 a pri 1,536Vcore 311*9 - 2800Mhz
jo je to Tmax. 55 chlazeno Pirsem[vodnikem]
Momentálně testuju CABNE 0540 APMW TCase 57°C s koncovým 4 číslím 0277, testuju ho na frekvencích, které mělo CABGE, co se mi válí teďka na stole, tj. 2.7GHz při 1.45V real
---
Tak SuperPI mi chcíplo, pánové, ty nové kousky jsou veliké zklamání, četl jsem o nich na XS a tohle jsou fakt bastardi, série z 30 týdne byly špičkové, proto i to moje CABGE, které je z 32. týdne jede mnohem lépe, takže zůstávám u něj a zkusím ho vytáhnout víc.
2700 Mhz snad už stable
2835 Mhz super pi padne do 20sekund
still testing
no tak uz posledni poznatek, moje prkno mi dava max 1,55V, ale je to asi uplne jedno protoze jakmile du prez 300 tak uz prestava comp bejt stable (at uz na default Vcore nebo na 1,55). - preci jen asi mozna vina desky (nebo ram)Citace:
Původně odeslal Champion
OSA144DAA5BN
CABNE 0540APMW
133785AJ51186
TCaseMAX = 55°C :?
zatim jede cca hodinu prime pri freq 9*276=2484MHz, pri 2520 to spadlo do hodiny :-(
davam mu 1,5V, chladim to AC FREEZER64 PRO
jakou mas vyslednou frekvenci RAM, kolik Hypertransport (nutny zkontrolovat ve win!)?Citace:
Původně odeslal jimmy
pamet jsem pres delicku v biosu nahodil zatim na 266MHz, aby neovlivnila pretaktovani CPU
HTT na desce nechano na "AUTO" (DFI-LP4) ... mozna tady bude zakopany pes ???
HTT dej na 1, ale chce to jeste zkontrolovat ve win pomoci gcpuid a podobnejch. Me to na na HTT auto dava porad 5Citace:
Původně odeslal jimmy
taky este zalezi na zahoreni CPU, po tejdnu muze jit vo dost lip
nicmene prumer serie TCM 55 je nekde kolem 2,4 GHz takze i tak to de
Tam bude urcite.. Me moje deska zvladne max 1200Mhz HTT.. Pri fsb 276 staci bohate 4x :wink:Citace:
Původně odeslal jimmy
No přátelé, tak grafiku mám na stejných taktech jako předtím AGP variantu, procesor mám výše, průtok pamětí je stejný a vypadá to tak že v aquamark3 mám méně, v 3d mark 03 o kousek taky, jediné co mě těší, že mám tu PCIE sběrnici :roll:
Já když nechám HTT na auto, tak prime hned padá (dává totiž HTT 4x), to samé u děličky na CPU, nechám auto, unstable.
No nevím pánové, ale co jsem měl všechny DFI, tak paradoxně AUTO při HTT fungovalo vždycky bez chybičky, ať jsem taktoval jakkoliv. :wink:
Jinak už jsem narazil na jednu věc, která mě začala omezovat a tou je bohužel TCaseMax. CPU při 2.8 a VCore 1.55V při Primeu dojde asi na těch proklamovaných 57°C při full loadu a PC udělá shut-down, přitom Prime valí, asi budu muset koupit lepší chlazení, eventuelně sundat IHF. :-(
no vidíš, já když dám 2.8 a 1.6V, tak mi to přes 51C nepřeleze, takže navíc mi blbě asi měří deska :wink:Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Takze pri dosiahnuti tcase max je cpu/pc zastavene? Snazil som sa najst informaciu co sa stane pri dosiahnuti tcasemax ale nic som nenasiel, na mojom cpu mam tcasemax 57 a ked pozeram do starsich zaznamov tak som mal aj 59 (ked som este nevedel o tcasemax) ale pc nikdy nespadlo.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Při dosažení TCaseMax by se to zastavit snad nemělo, navíc když máš TCaseMax třeba 55C, tak může dioda v jádře hlásit 60, možná i 65C a v určeném bodě (což je střed heatspreaderu) je teplota nižší než je udaná hranice.
Prostě TCaseMax se nerovná teplotě procáku z čidla, aspoň tak jsem to z různých článků pochopil já.
Popravdě nevím, čemu to mám dát za vinu, ale je to opravdu dost divné, prostě se PC vypne natvrdo, žádný restarty, BSOD apod., SuperPI projede celé OK a při Prime lehne do 15 minut takovým způsobem, jedině že by byl na vině HTT, jelikož to dávám na 300 1.5V a při 311 jsem přisolil na 1.6V, ale dělá to pořád to samé.
TCaseMax na něco mít vliv bude, jinak by se to neoznačovalo bezdůvodně, to mi netvrďte, ale to je spíš otázka na fundovanějšího Eagla.
No brutalne vypnutie systemu (ziadny bsod) som jedneho casu maval na abit nf7-s 1.2, ktora davala o 0.05 V na vcore. Tcasemax o niecom bude ale asi nie o power off.
Všichni tu lamentujete, že to o něčem bude, ale nikdo neví o čem, je mi divné, proč se to tedy značí, tipoval bych to - logicky - že to je udáváno jako max. teplota pro bezpečný provoz CPU a pokud dojde k jejímu překročení, nastane právě tvrdej shut-down.Citace:
Původně odeslal ace
Pokud by šlo do CPU víc šťávy, tak to nebude dělat takovej bordel, co popisuješ, maximálně se to víc přikrmí a bude více tepla.
SuperPI... to som jedneho casu prestal pouzivat na testovanie stability systemu lebo ked som ladil a64 3200 na 9x300 tak superpi vzdy vydrzal (32m) ale taky prime padol do par minut.
==
edit: Este jedna vseobecna otazka. Preco je vlastne opteron tak vychvalovany? Na taktovanie sa mi to zda ako macka vo vreci, nefunguje c'n'q... Podla toho com som pozeral, je to totozne cpu s klasickym a64, akurat ma 1024 l2 cache, ktora neznamena automaticky vyssi vykon.
Pozeral som letmo ceny napr a64 3000 vs opteron 144 http://www.czechcomputer.cz/product_...=26402&artno3= a zda si mi klasicky a64 3000 vyhodnejsi. Co vy nato?
Mně můj (bohužel šmejdovej) Venice udělá při 2.6GHz a 1.55V SuperPi 32M taky v pohodě, Prime padne v řádu minut (5-20), párkrát mi to i shodilo kompl stylem resetu se zastavením HDD, při následném POSTu pak PC čekalo na nové roztočení disku.
To co popisuješ znám moc dobře, ale většinou Prime padne, problém v mém případě je ten, že Prime jede naprosto bez chybičky a zničehonic tvrdej shut-down, proto se tomu tak divím, tohle jsem ještě nezažil a to jsem s CPUčkama dělal kolikrát psí kusy.Citace:
Původně odeslal Vykuk
2ace:
SuperPI je solidní na rychlý test, neznamená, ale že to je rock stable, proto dělám komplexní testy tj. benche + real aplikace (games).
Co se týče tvého porovnání Venice vs Opteron, tak je to jak mluvit o koze a o voze, jelikož dnešní Venice jdou sotva na 2.5GHz při vysokých VCore a Opteron je větší šance na jistotu se k tomu dobelhat alespoň při defaultu, přestože momentální várka stojí za... a otázkou je, jaká bude výroba nadále.
CnQ je ti úplně na hov.., když taktuješ. :wink: ad 1MB cache, nevíš o čem mluvíš, proč si asi tak myslíš, že si někdo kupuje FXka (krom toho, že chce vyhodit prachy z okna)? Ve starších hrách to moc vidět třeba není, ale na nových enginech se to začíná projevovat čím dál tím víc (díky velkému náporu na propustnost RAM), nemluvě o kompresi či dekompresi souborů, vzhledem k tomu, že hodně konvertuju mp3, tak mi přijde dost vhod. Takže spíš to tvoje tvrzení mi přijde jako "mačka vo vreci" ;D
a Opteron má SSE3 (což je imho ve hrách na prdlajz) ale i to se počítá jako + ;D
woe, to má i Venice :lol:Citace:
Původně odeslal Spajdr
BeachKEN:
A nemohlo by to byt tak, ze ten tvoj prime co ti bezi bez chybicky ti prave zhodi system?
- SuperPI, jasne, ze je dobre na uvod s nim zacat ale neosvedcil sa mi ako test stability. Ale ked spadne superpi tak dalej ani netreba skusat.
- Venice/Opteron... ok, dik za info. Starsie winchestre/venice chodili aj 2.7 az 2.8, o dnesnych varkach uz nemam info to je fakt. Ale zas tie nove varky opteronu su tiez divne.
- C'n'q - ked taktujes ok ale vseobecne to nie je plus, ze to nejde, poznams ludi co by ho vyuzivali (teraz nejde o to ci je to uzitocne).
- Cache 1 MB - prosim ta pekne posli nejake linky na testy v novych hrach a v aplikaciach (len nie synteticke testy pls), kde je poznat rozdiel 512 kB a 1024 Kb. Velmi rad si to pozriem (vazne).
něco málo:Citace:
Původně odeslal ace
http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2149&p=5
Bohužel si nemůžu vzpomenout na stránku, kde vliv cache na moderní hry byl pěkně zpracován. (hexus, ocworkbench, ... fakt nevim kde to bylo)
ve hrách to není až tak markantní, jako právě při práci s kompresovanými soubory, což je pro mě důležitější.
To že mi tímto způsobem padá Prime mě spíš udivuje, jelikož kdyby to CPU nebylo schopná dát, hodí error, jako vždycky.
To asi nebude problém procíku že ti to s ničeho nic padne, spíš bych typnul desku nebo napájení (zdroj) případne nakej bug v řadiči pamětí že to náhle klekne. Skus přenastavovat naky hodnoty jesli ti to nezlepší.
- Cache - anandtech... no povedzme, ze nejaky maly rozdiel tam je ale ohromujuce to nie je (3.6%), navyse nie je pri teste uvedene rozlisenie a detaily doom3, ak si dovtipim, ze je to 800x600 high quality (ako na prvom obrazku na tej istej strane) tak neviem ako to mam brat, povedal by som, ze rozdiel bude na bezne pouzivanych 1280x1024 este mensi kedze sa pritlaci na graficku kartu. Ak by si este na nieco natrafil (dalsie testy) tak budem vdacny, samozrejme pri solidnej praci bude rozdiel asi vacsi.
A este z clanku co si poslal:
"Bottom line: cache size is far less important for the Athlon 64 than on the Pentium 4 as you would expect thanks to the on-die memory controller."
Padanie prime - som velmi zvedavy na vysledok cim to je
btw, pada ti to po urcitom case alebo uplne nahodne? Keby si prime nahradil nejakym testom, pustit 3dm01 dookola ci to tiez spadne alebo len poskusat iny test v prime.
Zdrojem to nebude, ten mám hodně solidní a na 2.7GHz jede jako z praku a memcontroller by házel chyby už v SuperPI.Citace:
Původně odeslal aless
Zkusím o víkendu udělat pár testů, ale zatím mám opravdu podezření na tu TCase. Shut down nastal pokaždé u jiného roundingu, takže to vypadá právě na ty teploty, přeci jenom 43°C idle už je docela dost, ono se není čemu divit, když je ta frekvence dost vysoko nemluvě o VCore.
2all : myslite si, ze by dualcore opteron pre soc 939, siel taktit lepsie ako x2 ?
moje skusenosti s Opteronom 144 verziou CABYE a doskou MSI K8N Neo4 Platinum:
procesor slape 9x300 bezproblemovo pri 1.5V, teploty boli cca 48-50st pri loade, chladic zalman 7000B Cu, na chipset na doske som mal 1.6V a origo fan.
Teraz idem na 9x280 pri 1.34V, prime uz ide 10hod a teplota na procesore je 42st a na chipsete (1.5V) 43st (odpojeny ventilator).
myslim, ze to necham na tych 2520MHz, tych 180MHz hore dole ;D
Imho az teraz ma to napadlo nemas V health settings zaskrtnutu volbu shutdown temperature nastavenu prilis nizko ??? a vypol si aj CPU Throttling ??Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Thermal throttling mám vypnutý a shut-down temp mám na minimu, což je 60°C, takže buď dochází k vypnutí díky TCaseMax nebo díky pojistce na desce, v obou případech to je ale na pováženou, jelikož takhle vysoké teploty jsou pro stálý provoz naprosto nevhodné.Citace:
Původně odeslal Sharker
Mne se stava naprosto stejna vec jako tobe - pri benchmarcich nebo hrani znicehonic a naprosto nahodne tvrdej shutdown.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Puvodne jsem mel podezreni na zdroj, ale vzhledem k tomu, ze mam 460W Enermax, tak mi to prislo dost podivny. Ovsem tvoje vysvetleni by souhlasilo - na sve odvazne OC pokusy zatim pouzivam jen klasicky box cooler na A64ky a veril bych tomu, ze teplota je na nastaveni 2600MHz a 1.5V na tehle male hlinikove mrse asi dost vysoko...
EDIT: zapomnel jsem se zminit o tom, ze kdyz snizim takt a napeti procesoru, tak mi komp jede zatim uplne v pohode, tudiz je to bud prilis pretaktovanym CPU (cemuz se mi nechce verit, protoze by se to projevilo jinak a rozhodne driv), nebo fakt tou teplotou...
Přesně tak, když jedu na 2.7GHz 1.45V real, tak se mi teplota dostane max k nějakým 46°C full load, jakmile ale dám 2.8-2.9 při 1.55V real, tak to má v idle 43°C a teplota při full loadu vyletí brutálně nahoru a pak se dostavuje tento efekt.Citace:
Původně odeslal Zilla
Ovsem zarazi me jedna vec - ja mam tepelnou ochranu v BIOSe vypnutou, takze teoreticky by se nemelo nic samo vypinat.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Jinak podle speedfanu idluje muj procesor na zhruba 35°C a load ma nekde kolem 46°C, ale nevim, jestli se tomu da verit.
No právě a pokud se tak děje, tak to musí způsobovat TCaseMax, o kterém tu všichni tvrdí, že to nemá na toto chování vliv, přestože se obávám, že to je přesně naopak.Citace:
Původně odeslal Zilla
TCaseMax máš jakou? Máš ty teploty v Prime při full loadu?
Ne, ty teploty jsem meril pri behu United Devices a SuperPi, Prime mi od jiste doby nebezi dobre (ne ze by padal, ale proste ten procesor nevytizi na 100%) a ja kvuli nemu nechci reinstalovat system.Citace:
Původně odeslal BeachKEN
TCaseMax mam 55...
tak ted pri 1,55V (1,52V dle utility) to jede PRIMESTABLE (8 hodin) na 313*8=2504MHz...Citace:
Původně odeslal jimmy
Tak mam doma dva kousky, bohuzel novej 550W zdroj jeste nedorazil a s tim starym neda deska vic nez 220FSB...Prosim tedy, zkuste dat CPU na default a otestovat co nejnizsi stabilni voltage. Ja jsem sa zatim dostal zrejme stabilne na 1,120V. Testovano SuperPi 32M. Dik moc za ochotu... :wink:
Jak je na tom MaxTCase?Citace:
Původně odeslal Hrady
55CCitace:
Původně odeslal Tantalos
Taky jeden z těch horších kousků koukám. Co máš vůbec za fošnu?Citace:
Původně odeslal Zilla
DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D, coz je mimochodem nejdementnejsi nazev motherboardu, kterej jsem za posledni dobu videl... :-)Citace:
Původně odeslal BeachKEN
myslíš nF4 Ultra-Dement ? ;D No já mám Ultra Infinity, takže úplně stejný desky nemáme a BIOSy jsou taky odlišné, že by opravdu TCase?Citace:
Původně odeslal Zilla
Vzhledem k tomu, ze mame jine BIOSy, jine desky, jine pameti a jine zdroje, tak jedine spolecne je typ procesoru a ten TCase. Tudiz je fakt dost dobre mozny, ze to bude tim...Citace:
Původně odeslal BeachKEN
BTW taky chladis boxem?
Ne, mám tray, takže jsem koupil ThermalTake TR2 M8, ale asi ho vyměním za ZalmanaCitace:
Původně odeslal Zilla
2.75Ghz ... 1.65V - 51C při zátěži (hodku a půl stable) snad to už nezhučí ;D
Ja mam taky tray, ten box cooler byl darek na dobu, nez si koupim neco poradneho a jestli je tvoje teorie pravdiva, tak bych to mel udelat opravdu co nejdriv...Citace:
Původně odeslal BeachKEN
já mam zalmana a v zatezi na moji 4000+ mam 47C° :-) ale chci vodnika takze zalmana asi necham bezet 8-)
Obcas mam pocit, ze surrealizmus neni jen vymysl zfetovanych umelcu...
Nejenze mi znicehonic sam od sebe zacal zase chodit Prime a peclive tortutuje jak ma, ale muj procesor na 2610MHz @ 1.5V uz asi 45. minutu v naproste pohode pocita a ten system mi proste ne a ne spadnout. :eek:
Buď rad....horsi by bylo kdyby uz si ho nenahodil nikdy :lol:Citace:
Původně odeslal Zilla
TCaseMax to nebude, na jednom opteronu jsem ji překročil dost výrazně a nic nespadloCitace:
Původně odeslal Zilla
Citace:
Jedná se o teplotu, do které výrobce (v tomto případě AMD) garantuje funkčnost čipu a do které se na procesor vztahuje záruka - pokud tuto teplotu překročíte, záruka zaniká. V případě překročení teploty také může dojít k trvalému poškození procesoru. Jedná se o položku nacházející se v kolonce "Absolute Maximum Ratings", které jsou definovány jako potenciálně zničující.
chlapi ma dakto opteron 146 box? Zaujimalo by ma TCase max a jeho pretaktovatelnost a oznacenie jadra, su aj CABNE?
A to se nekde zaznamenava? Ne teda za bych tuto teplotu nejak prekrocil, ale jen me to zajima ???Citace:
Původně odeslal M.K
Jakmile překročíš teplotu, tak ti shoří papír se záručákem :lol:Citace:
Původně odeslal Jirka_koffee
OT jak praseCitace:
Původně odeslal Spajdr
tak to je nehoraznej JOKE :D :D :D
konec OT jak prase
Je to citace z Eaglova článku.
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...ght=0,Tcasemax
Osobně si z této teploty nic nedělám. Jen upozorňuju, že jsem ji jednou překročil min. o 20°C a komp v pohodě jel. Pochybuju, že by to někdo nějakým způsobem při reklamaci poznal.
tak so zasobami na Slovensku je to dost mizerne. Do BGS sice dostali 144 ale cenu tam dali na tray jaka mala byt na box.
tak som sa na...l a objednal tri kusky 144 BOX z UK /samozrejme lacnejsie/. som zvedavy. Cital som ze BOX-ovane by mali byt vsetky zatial CABNE?? A myslim ze aj CABNE 55 ide lepsie taktik ako CABGE 55 ???
BTW: budem mat na predaj 2 kusy 144 BOX. /ale odbalene a spinave od pasty :lol: /
no neviem ja mam box a je to CABYE
ja tiezCitace:
Původně odeslal dexterav
hm. ale tvoje CABYE pri 2,8 Ghz je tiez pekne. som zvedavy co to bude zac. Aspon jeden aby tikat na 2,8Ghz 1,55VCitace:
Původně odeslal dexterav
K nestabilitě - IMO je to problém zdroje nebo nedostatečného napájení na desce, případně ještě kompatibility s deskou. Tvrdé resety nebo shut-downy nastávají jen při fatálních selháních, za normálních okolností se něco takového neděje. TCaseMax samotný je jen hodnota a je na BIOSu, jak s tím naloží. CPU samozřejmě obsahuje tvrdou ochranu vypnutím, ale ta funguje až při cca. 120 stupních. BIOS nebo program ale může kdykoli vyvolat shutdown zápisem do PCR registru (psal jsem o tom)... jenže to mi přijde minimálně nepravděpodobné, že by se takhle nějaký choval. Obzvlášť když TCaseMax != teplota v jádře a navíc teplota v jádře je měřená analogově, takže dost nepřesně.
Jinak Opteron vs. Athlon 64 3000+... hlavní rozdíl (vyjma cache) je taky v tom, že Opteron používá Strained Silicon, zatímco A64 ne. A z toho plyne, že Opteron má mírně vyšší spotřebu, ale taky jde lépe přetaktovat.
No, zdrojem to nebude si myslím, možná že ten odběr není schopná zajistit deska. Dělal jsem na ní test a je schopná jet bez jakéhokoliv problému i s HTT330 bez zvyšování napětí, pokusím se tedy ještě zaexperimentovat s CPU.Citace:
Původně odeslal Eagle
V mem pripade by to zdrojem byt mohlo, jelikoz mam sice 460W Enermax, ale jen 20pinovou verzi a na dfi-street.com je jasne napsano, ze minimum pro bezproblemovy chod je 480W 24pinovy zdroj... :?Citace:
Původně odeslal BeachKEN
Ja newim asi mam luck ci co ale mam DFI a 3000+@2.7Ghz@1.5V na fortronu 350W
A zkousel sem Prime @2.7Ghz@1.65V a po 10 hodinach v poho .]
Já mám 365W Enermax 20pinový a pohodaCitace:
Původně odeslal Zilla
To jeste neznamena, ze vsichni budou v pohode, treba mas jen kliku. Uvidime, jak s tim budes tahnout tu X1800ku az si ji poridis... :wink:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Kazdopadne nechci nikoho urazit, ale kdyz si mam vybrat mezi doporucenim techniku od DFI nebo dopoucenim lidi odtud z fora, tak v tomhle pripade dam rozhodne na techniky z DFI, protoze asi vi, proc oproti manualu zvysili minimalni pozadavky na napajeni...
Nevim ale pochybuju ze X1800 zere vic jak X800 serie .]Citace:
Původně odeslal Zilla
GABO taky měl 20pinový 510W chill a pohoda
http://www.pretaktovanie.sk/modules....1116434858&p=6
Evidentne nevis, takze se podivej nekam na net - viz. napr. tohle:Citace:
Původně odeslal SoMeoNe
http://www.xbitlabs.com/images/video.../power_x18.gif
Zilla : no evidentně jak vidíš tak žere více X850XT než X1800XL, pokud se bavíme o default taktech na grafikách. A to jsem dával ještě GPU na 600+(s vodníkem kdysi a paměti výše).
Ty jsi asi nepochopil, o co mi jde. Je fajn, ze tobe to vali a nemas problemy, ale mne to dobre nevali a snazim se zjistit proc. A kdyz napisu na dfi street, ze mam 460W Enermax, tak me rovnou poslou k sipku s tim, ze oficialni minimalni pozadavek na zdroj je 480W 24pinu. A asi vi, proc to delaji, ze?Citace:
Původně odeslal Spajdr
http://www.dfi-street.com/forum/show...2&postcount=34
je podla mna hlupost aby bol 460W enermax malo, aje jedno kto to pise, mozno tak na 2xSLI GTX (ale bez oc by to asi slo vpohode)
to si myslis ze 20W prinesie nejaky uzitok
zalezi aj na tom ako je vykon rozdelny na jednotlive vetvy
spíš by šlo o 20-> 24pin tj. 2 separované větve na 12V, než o 20WCitace:
Původně odeslal dexterav
já ovšem s DFI jel na 300W pasivním zdroji s 20pin. a nebyl problém při 2800Mhz
pak jsem měl 400W Fortron 24pin. a taky v pohodě
dál 480W Enermax/Sharkoon a nepoznal jsem rozdíl v stabilitě/max. OC
je možný, že zrovna Zilla má pech
mozno, aj ten chill je len 20pin a bez problemov,
podla mna je jedno ci je 2X16A alebo 1X32A
pozrite sak nech si od niekoho pozica nejaky lepsi zdroj .. ak problem neprestal problem nebol v zdroji ...
na alzasofte je opteron 144 ale nevidim tam oznacenie cabne alebo cabge a je tam OSA144DAA5BN. CO JE TO ZA TYP? AK SA TO TU UZ RIESILO TAK SORRY ALE JE TU MOC PRISPEVKOV A NEMAM CAS TO VSETKO CITAT. DIK
to si mozes len tipnut. a druha vec je: ja som tiez robil v pocitacovej firme, a najlepsie procesory /tray samozrejme/ sme si rozobrali zamestnanci.Citace:
Původně odeslal DRACUL
aj preto mam objednane boxy...
Přece sám nevěříš tomu že by silnější zdroj co máš ty než já, byl tou příčinou, i když teda nevím co máš za zbytek kompu.Citace:
Původně odeslal Zilla
Navíc tady je
http://img219.echo.cx/img219/3046/dsc088431ft.jpg
A takové požadavky dodá snad i Tvůj zdroj ještě 20 pinové verzi. Můj ano a to nemám separátní 2x 12V větve.
Zkoušel si narvat molex do 4pin konektoru na desce?
trochu offtopic
co říkáte na tento zdroj za 940Kč?
http://www.rsc-computers.cz/akce/atrix.htm
24pinový konektor má
Lacnym zdrojom vobec neverim, ale tento nevypada zle.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Spajdr: oni ty pozadavky prave zvysili, ale samozrejme ti to tezko dotisknou do manualu. Ten link, kterej jsem postoval, je oficialni vyjadreni DFI. Jinak mam zapojeny vsechny napajeci konektory, tzn. i molex a kabel na disketovku...