Aspon maly prehlad : http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=62353
Printable View
Aspon maly prehlad : http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=62353
Takže jsem dnes vyzkoušel Venice 3000+, stabilně funguje na 2900 MHz při 1,64v, vyroben v 17 týdnu, série začíná na LLBBLE 0517??????
co uvest chlazeni, Prime aspon 8H?Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Mam na pujceni od kamose Venice 3000+ LBBLA(nebo tak nejak), ale nedari se mi vubec zvednout FSB pres 220. Delam to stejnym postupem, jako driv s Winchesterem (ten sel urcite na 2300 s 1.5V), ale nedari se :(.
Jak je FSB nad 220 (i kdyz dam to Vid special +110%), poc se resetuje pri nabihani WIN (pak se mi zda, jako by se disk spoustel uplne znova).
Pameti mam 2x Corsair (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397) - jedou v dual rezimu, LTD snizim na 4x ci na 3x, nastavim delicku, zvednu napeti na procaku, ale nic nepomaha. (kamos by mi ten Venice pripadne nechal za muj Winchester - on OC neholduje)
Zkusil jsem i BIOS 3.16 misto 3.10 a nic.
DFI LP NF4-ULTRA, 2x 512 Corsair DDR400, Venice 3000+, Seagate 7200+ SATA 160GB, Gainward GF6600, Chill 410W
kdyz se tu porad resi ta propustnost pameti, zajima me jestli to ma nejakej vliv treba na fps ve hrach ? treba rozdil 3gb/s a 5 Gb/s
Nema .. staci sa pozriet na rozdiel DC vs SC .. :wink:Citace:
Původně odeslal NazQul
Chlazení bude asi vodník, když ho mám v podpisu, prime 10H stabilní.Citace:
Původně odeslal elemeNt
screen pls :)Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Tak muj LBBLE 3200+ zatim testovan na 2400 s def a 2600 při 1,456V real. Test v Prime a 3DM05. Vic ho zatim nemam cas smazit neb ladim naprosto shitovy pameti :-(
fotit to sem nebudu, protože bych to musel pustit ještě jednou a dělat nebudu jen proto, abych Ti dokázal, že mi to tak jede. Jestli nevěříš, je to tvůj problém.Citace:
Původně odeslal elemeNt
Hele fotit to nemusis udelej screen z CPU-Z to staci. Snad te to tolik nezdrzi, urcite jsi hrozne zamestnany, ale chapej nas, chceme vedet takhle pekny vysledek! :)Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
screen bys hodit mohl
neni to o tom, ze by ti nikdo neveril, ale zajimaji nas hodnoty, atd
a kdyz uz jsme u toho prime, neni problem to pustit pres noc!
tech 8 hodin stejne spis, nebo ses v praci,skole
ono stačí postnout CPU-Z s prime95 po 30minutách - to už má dostatečnou vypovídající hodnotuCitace:
Původně odeslal CZ_Viper
nediv se tomu zájmu, protože 2900 tady, pokud vím, ještě nikdo neměl
snad ale bude mit :) dle ty XS databaze mam celkem slusnou serii a s H2O se na 2800 a vic snad dostanu
Tak mám Venice 3200+ a nějak se s ní nemůžu srovnat na MOBO epox 9npa+ mi win běžel v pohodě ale venice se pořád bouří dělá to psí kusy jednou blbne grafika potom zase boot disk a hlavně při nastavení frekvence FSB vyší něž 250mhz mi bios vtipně připomene že frekvence procesoru není správně nastavená a resne komp skoušel jsem všechno co mě napadlo ani noví bios nepomohl tak nevím co stím zatím mě to docela sklamalo ale mám dojem že problém bude na úrovni mobo-procesor nějak se nemaj rádi.
jestli máte někdo nějaký skušenosti s epox-venice tak pleas HELP!!!! :oops: :oops:
mne ted zacinaj problemy s grafikou od 2,6ti, takze sem zvedav na vyvoj...
mas tam novej BIOS s podporou Venice ?Citace:
Původně odeslal rex
Jo mám ale příjde mi to jako když nejak nefunguje PCI lock
Tak ja mam 3500 venice, a s taktovanim nemam moc priaznive vysledky .
Skusal som aj napajanie, aj zmenit nasobic no asi tak ze od 220 fsb, to robi problemy aj mne. Aj s pametami som sa hral, ale iba s mhz. Teraz mi to ide stabilne na 2320 mhz, ale neni to nic moc. Iked vykonovo v sandre je ne urovni p4 3,8 ghz.
No samozrejme ze si nestazujem, iked by to mohlo byt lepsie. :-) ( to taktovanie ) Budem laborovat dalej, ale na teraz mi to staci.
3d mark05 okolo 5000 b.
Asi mám velké štěstí, ale mě 3000+ chodí při 1.4V na 9x275 a při 1.575V na 9x300. Vše ozkoušeno, PrimeStable 8 hodin.
Neviete ako je to s podporou double sided modulov? Pocul som ze prave venice mala riesit problemy a snad by uz aj mal ist dualchannel s doublesided na command rate 1T.
Tak mám teda obrázek z CPU-Z + Crystal CPUID + Prime, ale nevím, jak sem dostat obrázek, popř. pošlu na mail.
Tady je teda důkaz
http://img213.echo.cx/img213/610/a64...size4yh.th.jpg
Pls je nejaky ovladac do winXP pro AMD64 ? Neco jsem o tom zaslechl :?:
AMD Athlon™ 64 Processor Driver for Windows XP 1.1.0.18Citace:
Původně odeslal JOHN
http://www.amd.com/us-en/Processors/...1_9706,00.html
[quote=".:::iGor:::."]AMD Athlon™ 64 Processor Driver for Windows XP 1.1.0.18Citace:
Původně odeslal JOHN
k cemu je ten ovladac vubec dobrej?
5x430... koukam ze ta deska je fakt maso ;D
Jo, jenom skoda ze vysoky FSB je u A64 uplne na nic :?Citace:
Původně odeslal epidot
2CZ_Viper: gratuluju, sqelej kousek :drool:
Díky, ani jsem od prvního kousku tolik nečekal, dokonce i to napětí šlo dolů, stačí mu těch 1,584, což je super, ale na 3 GHz se mu nechce ani při 1,70v, ale i tak super.
mno neviem ale podla podpisu 1.64 mu davat je celkom killovina .. za pol roka budes musiet ist s OCckom dole :eek:Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Však jsem psal o příspěvek výše, že mu stačí 1,584, ještě jsem to neopravil v podpisu, na tom testu z Prime je to jasně vidět.
Opravdu moc pěkný kousek.Co víc si přát.Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Phee...Citace:
Původně odeslal JohnXXL
Poriadny Cell procesor, ktory by som pretocil na 4GHZ s teotretickym vykonom 256 GFLOP/s ;D
Ale Inac je Athlon celkom v pohode ...nic moc, ale je lacny :D
Tak nam napis, ktery procesor na trhu je vyrazne vykonejsi nez A64 na 2,9G? :idea:Citace:
Původně odeslal Semik
jenže to napětí jsi upravoval podle toho, že ti jel Prime 37 minut? to nic neznamená...mohlo by ti to třeba padnout po hodině.Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Fakt trefna poznamka... :roll: nezmylil si si to tu s konzolami?Citace:
Původně odeslal Semik
tak to vypada ze jsem zakotvil na 9x305=2745MHz pri 1,52V v ITE..... mohlo byt hur :wink:
pod 1.65V je to v pohodeCitace:
Původně odeslal tomase
takovou voltazi se nesnizuje drasticky zivotnost
LOL :lol:Citace:
Původně odeslal GABO
Cell nebude vyuzity iba v konzolach. Toto CPU ma siroke uplatnenie aj obore PC ... renderovacie masinky, super pocitace, ale aj v takych beznych veciach ako bude TV, ladnicka ci podobne.
Mno Cell...Citace:
Původně odeslal JOHN
http://www.freewebs.com/semik/sonye3press.jpg
ide o GFLOP/s pri 3.2ghz. Po OC na 4ghz cou Cella neni problem ma vykon prave 256 GFLOP/s.
Davam to sem pre informaciu ... ze Athlon64 neni vsemohutny, i kde je namakany.
Třeba se pletu, ale není tento thread náhodou právě o AMD Venice ???
Je, ale reagoval som tzv. "on-topic" na prispevok od JohnXXL, ktory sa pytal, co viac si priat ako A64 na takych MHZ.Citace:
Původně odeslal Tantalos
vsichni ti uz zavidime tu tvoji lednicku s tim cellom :lol: , boze dej at ji mam uz tez at ji muzu poradne pretaktovat ;DCitace:
Původně odeslal Semik
co mas za vodnika aku mas temp na tych 2.9 ? dalo by sa to uchladit vzduchom ... trebars zalman7000 na medium ?Citace:
Původně odeslal CZ_Viper
Vodníka mám obyčejný CPU blok, ruční výroby, + GPU blok od Aquacolu na tom Radeonu + 20l barel za stolem + ponorné čerpadlo = max teplota je 51 °C. Jestli bys to uchladil Zalmanem nevím, nikdy jsem Zalmana neměl, páč jsem přešel s vodníkem už z Athlona XP.
myslite ze se vyplati si do new pc koupit 3000+ venice nebo winchester?
Co bys po přečtení 24 stránek téhle diskuse řekl? ???Citace:
Původně odeslal Cujo
ze venice je dost neprozkoumane (v CR) :lol:
prosim te precti si to cely ;)Citace:
Původně odeslal Cujo
je faktem,že jsem měl půjčený Venice ještě,když nebyl na trhu a dostal jem se takto:Citace:
Původně odeslal Sharker
A64 3800+/ 2400MHz@ 2940MHz=245x12 +0.1 V
Epox 9NPA+ Ultra
Zalman 7000Cu
Kingston KHX 3200ULLK 2.5 3 3 6 1T 2.7V
chlazeno bylo vzduchem a teplota při Prime max. 45 stupňů při zavřené skříni
Koupil jsem si Venice 3000+, cekal jsem na nej .... :-)))
Tak a ted par zajimavosti ... :-)
Pobezi v EPoX NF3Ultra (nemam ji cekam na ni), tak jsem si zatim pujcil AV8 z prace. Tak tady pisou ( http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=69110&start=45 ), ze, jsou nejake problemy s BIOSem 2.0 (podporuje Venice, + uplne nova sprava pameti - v biosu), OK jdu na to.
1. Deska bootuje
2. Moje OCZ EL (bezi POUZE na 400 MHz CL2-3-2-6-1T) s Winchesterem, jsem z nich vymackl pouze par MHz na vic .... davam na 333Mhz a AUTO nebot ....
3. Procesor davam 9x233 (voltaze default)
4. HT 3x
5. Restart a CMOS error
6. :-( davam vse na default, restart a CMOS error !!!!!!!!!!!!!!!!!
7 CO TO JE !
8. 2 hodiny to trapim, CMOS, se ulozi pouze v 10 pripadech ze 100 !!!!
9. Nasel jsem reseni .... :-)
10. Zjistil jsem, ze cely promblem je v casovani pameti a hlavne v nastaveni. FSB jede defaul na 204MHz, dam-li FSB na 266 tak pameti dam na DDR266, tak pameti jedou na 177Mhz, dam-li FSB na 266 a pameti na DDR333, jedou 222Mhz. OK, nastavim vlastni casovani (vetsinou toho cemu nerozumim), ktere nehazi CMOS Error a hlavni casovani na CL2-2-3-6-1T pri 222Mhz s OCZ s blbejma Hynix ! a Jedu:
266x9=2400Mhz, 4xHT, DDR444 2-2-3-6-1T s DEFAULT VOLTAZI ! (na vsem)
VAU ! Tesim se na EPOX ... :-)
Jeste se mi libi, ze je vse studene jak psi cumak ...
HT bych imho snizil na 3x.. eliminujes tim zdroj dalsich moznejch problemu
co takhle se kouknout na par stranek do zadu, prece ty musis mit celej thread precteny kdyz tady spamujes s lednici, uberguru ma pravdu na A64 s*r a kup ledniciCitace:
Původně odeslal Semik
snizil jsem na 2x ted jedu 300x9 s 1.5VCitace:
Původně odeslal NazQul
a stabilita? snad by to melo byt
Je to SPUER PI a Prime95 (24 H) super stable, maximalni teplota 64 stupnu s BOXem (dam lepsi chlazeni) a chipset (celkove deska) je uplne studena ... :-)
a to uz je s epoxem?Citace:
Původně odeslal svaca
Nee, AV8 (8KT800Pro), EPoX bude az pristi tyden ....
Ale jestli nebude NF3 plne kompatibilni s linuxem, tak se u me ani neohreje ... :-)
No tak ja ted resim celkem haluz. S original biosem jsem jel vpoho 2600 pri 1,45V stable ale nejely mi kloudne pameti na 200 s zadnym casovanim. Tak jsem flashnul novej modovanej bios od OSCARWU a pameti jedou jedna basen. Nedostanu se ale pres FSB 240 proste jak dam cokoli nad 240 tak mi spadnou wokna. Na napeti nezalezi. Vi nekdo co stim ? HTT i delicku samozrejme snizuju. Diky
no proste ruzny verze biosu ti udelaj ruzny veci..musis si sam zvolit co je pro tebe spravna verze biosu (esli ti de vic o ramky nebo o takt procaku) nemyslim si ze by byl problem nekde jinde kdyz ti to predtim slo na 260 a s novou verzi nejde...tak je proste problem v ty verzi
Neboj, nforce3 mi slape v linuxe normalne...Citace:
Původně odeslal svaca
Premazane OT Semika a veci s tym suvisiace :!:
LDT delicka asi zalezi od kusu ( me jede 9x305 /4x. Ale s pametma take haluzim. Mam bios od oskara 414-3, jeste zkusim ten posledni 510 ci co to vlastne je...Citace:
Původně odeslal JOHN
Delal jsem takovy zajimavy test s kolegou...
1x venice 3000+
1x venice 3200+
1x winchester 3200+
1x EPoX NF4
1x EPoX NF3
1x Abit AV8 - 8KT800Pro
1x Kingston HyperX PC533 CL3
AV8: 3000+@300x9@1.55real
AV8: v3200+@300x9@1.6real
AV8: v3200+@266x10@1.6real (pameti 1:1 8-) )
NF3: 3000+@300x9@1.55real
NF3: v3200+@300x9@1.6real
A ted problem ....
NF4: w3200+@266x10@1.425real !!!! (pameti MUSI byt DDR400 :-( )
NF4: v3200+@300x9@1.xx no stable !!!!
NF4: v3200+@266x10@1.675real !!! (pameti MUSI byt DDR<400 !!! )
Kde je chyba ??? S mojema OCZ ten NF4 jel trosku lepe, ale jinak ten venice na NF4 brutus, pritom na NF3 a AV8 tezka pohoda ....
Jeste me mrzi, ze jsme nestihli otestovat muj venice 3000+ v tom NF4.
dal bych jeste chvilku stop time a uvidime, jestli se oskar trochu predvede a doladi ty biosy pro venice, zatim je to problemovy.
tak jsem se nechal zlakat s939 (pred tim s754), doufam ze nebudu zklaman. obednal jsem si MSI K8N - Neo2 (predevsim kvuli grafarne). procesor jsem bral 3000+. uvidime co z toho vznikne,..
dopadlo to kvalitne, dneska jsem koupil tu desku s procakem, a deska me vyhorela do dvou hodin (od koupe). zkousel jsem jenom trosku pridat na 9x240 pri 1.5v. nedal jsem ani restart, a deska me pri manipulaci v biosu zhorela. jednalo se o rev.1 MSI K8N Neo 2 - Pltinum edition. takze vysledky venice,.. cekejte az po reklamacce. jinak na MSI nehrabnu uz ani dvoumetrovou smradlavou kladou!
Bohužel u MSI je to kus od kusu. Nicméně, proč nejít do DFI nebo Abitu... Venice si svůj díl vybere a nevím nevím, jestli mu budou MB od MSI stačit až k horním mezím OC...Citace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
nic nez epox.. a na abit posledni dobou fakt neslysim hezky veci... (ani na fatality verzi)
Epox ne, ramky tam nejdou tak vysoko jako na DFI zeptej se treba janko_hraskoCitace:
Původně odeslal NazQul
Nazdarek, tak jsem novy majitel Venice a musim rict ze mam par problemu s kteryma si nevim rady. Ted jedu tak jak mam v podpise(270*9,3HT, ramky 221Mhz a bezi to v poho ale zkousel jsem vsechno mozny jakmile dam 271 a ramky dam i dolu tak to vubec nenajede ani do win nevi kde je zakopanej pes?Proste CPU by slo ale asi neco s ram a deskou nebo tak no jeste to budu zkouset ale nejdriv to necham zahoret tejden
sry ale o ramky mi fakt moc nejde.. cekni si jakej ma vliv ta propustnost an vykon..
kdybych,.. nemel grafarnu do AGP, tak si DFI poridim,..
2all :
ja neviem ako velmi ta zmena priepustnosti ovplyvni vykon ,ale dovolte mi uviest priklad zo zivota : moja doska mi umoznuje NUMu ,co znamena ,ze mam priepustnost pamati okolo 11.5 gb/s pri cl 3, avsak ziadnu zmenu k lepsiemu som nezaznamenal oproti priepustnosti 4.8 gb/s . testovane na 3dmax s tym istym suborom { islo mi o render time }
takze plakat nad zmensenou pam. priepustnostou sa mi zda trochu nepodstatne
btw : som zistil a dufam ze nie som sam ze na amd64 stale aj tak najviac plati proste frekvencia ...... 8-)
On měl K8-NEO2, to je tuším NF3 250GB a tudíž AGP. Volba je podle mě jasná - EPOX 9NDA3+, jedna z nejlepších s NF3. Mimochodem, na rozdíl od 9NPA+ není na ní problém HTT 300Citace:
Původně odeslal elemeNt
na 9NPA+ mi to janko zkousel a ta moje sla na 372.. tak nevim
myslím synchronně s pamětíCitace:
Původně odeslal NazQul
Ja som mal aj Neo2 aj tu Epox 9NPA+ ... ta epoxa da 1:1 s pametami vpoho cez 300, akurat je problem vtom, ze nema rada pamete mushkin. Vobec neviem ako je to mozne, ale je to tak.
zdravim, mam velke obavy z reklamace te desky (Neo2), nedaval jsem ji nic extra 9x240 1.5v, deska proste pri manipulaci v biosu vyhorela. mam dojem ze se jednalo spise o vyrobni vadu, nez moji chybu. poslali ji do ostravy, kde se k tomu vyjadri technik (firma alfa-comp). muzou me dokazat,.. ze jsem si ji defakto oddelal sam? stalo se nekomu z vas neco podobneho, (deska frcela teprve necelou hodinu, nez umrela).
Deska umřela nebo něco na ní vyhořelo ? To je dost důležité. Pokud vyhořelo, máš velmi malou šanci na reklamaci. Pokud je jen mrtvá, dostaneš jinouCitace:
Původně odeslal Sgt.Hicks
S mouchama se nesnasi ani 9NDA+3 :wink:Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
9NDA3+ s posledním Biosem není pro NDA3+ problém s Mushkinama jetCitace:
Původně odeslal nex
S poslednim biosem nejely ani 480 s T1 nevim..presne tyto
http://www.mushkin.com/doc/products/...ail.asp?ID=154
Jenže to je problém CPU, ne desky. Bez potíží 312 ( 624 ) s Winchester A3000+ synchronně s HTT na 2T . S Venice 1T bez potíží 301Citace:
Původně odeslal nex
Nejlepsi je, proste koupit desku (nejlepe Abit, EPoX, DFI) a pak si sehnal pameti krete tam perfektne sedi (to ale kazdy nemuze).....
Treba ty blby kingmaxy mi bezi na 200: CL2-2-2-5-1T !!!!!!
Ta deska je proste MILUJE, takhle nebezi kingmax ani na intelu, nebo stary KT600 a moje OCZ ? Ani prd... kamarad ma 9NPA+ (proste NF4U) a ma 2x512 Kingston PC533 (hynix D5) a ani tuk a v Abit AV8 jedou BOZSKY....
Takze abych si koupil super pameti do budoucna a pak je vyhodil, nebot s novou fosnou nejedou, hmmm to neni moc chytre a ja na vyber desky nemam, nebot jsem potreboval AGP, HTT300 a 5xPCI a 4xSATA = jedina deska na trhu .... A asi opravdu ma jen vyznam hnat dopredu frekvenci CPU.
Jestli v NI vyhorelo bude to problem, ale JESTLI ona VYHORELA (ne od PCI slotu, atd, nebo pametoveho banku) bude to OK.Citace:
Původně odeslal Radim Štěpanec
Mno radime ja treba s ULL vystridal cca 3ks CPU..vetsinou po 047tydnu,kdy byl vylepsenej radic a furt to samy..480 s T1 max..Nejlip s TCCD me jdou A-DATA..Citace:
No tie mouchy co mam v podpise aj tie o ktorych sa tu bavime, mi na 9NPA+ dali max 280 1T .. aj to som ich musel tyzden ladit. Potom som skusil vtej epoxe kamosove adata ktore ma odskusane na 314 1T a to kludne davali aj na tej Epoxe .. ale proste muskiny 280 a koniec. Tak som ich skusil v DFI, a tam davaju kludne 300 1T .. takze to bolo proste doskou.Citace:
Taky si myslim, ze za tyhle problemy muzou hlavne desky, a ne radic v CPU, nebo respektive jejich biosy ....
Treba EPoX NF3/NF4 jsou na tom s kompatibilitou/nekompatibilitou prakticky stejne ....
Je to pravda, ze Venice ma o 25 procent horsi pametovou propustnost (4500 oproti 5800 MB/s) oproti Winchesteru a teprve SanDiego se vraci na winch. hodnoty ? V Computeru toto testovali a došli k tomuto závěru.....
Jestli to testovali v Computeru, tak to bude pravda urcite .... :roll: ;D
Barevny casopis, kde ani nevedi, jak se nastavuje BIOS.
Niceho podobneho jsem si nevsiml, testoval jsem 3200+ (W a V)
Tak to by možná chtělo nový brejle, protože tohle jsme tu řešili už před pár dny a došli jsme prakticky k identickým výsledkům - kromě mě minimálně ještě M.K. a MadCap, takže to asi taková pitomost nebude...Citace:
Původně odeslal svaca
To ja jsem nesledoval, ale takoveho BRUTALNI rozdilu bych si vsiml, schvlane tedy na to mrknu znova....
Mně se třeba v Everestu snížila propustnost čtení z 8000 na 6000, ostatní na tom byli podobně... http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=911732#911732Citace:
Původně odeslal svaca
No je to divny. Everest 1.51 ukazuje po preinstalaci na 2.0 taky celkem uplne jine hodnoty, kde za to MUZU dat ruku do ohne, tak je memtest86, v nem ty cisla sedi.
memtest prostupnost bych se nekoukal staci v biosu zmenit blbost ktera se ve winech neprojevi ale v memtestu ti to hodi ±50MB rozdikCitace:
Původně odeslal svaca
JO aj Venice aj SanDiego maju takto upraveny radic a ta priepustnost je nizsia. Takze SD je tiez tymto postihnute, ale kedze priepstnost u A64 nema skoro ziaden vplyv na vykon tak je to uplne nepodstatne.
Jo jo, ja jen, ze jsem si nevsiml rozdilu ....Citace:
Původně odeslal elemeNt
2 svaca: Jestli máš Winchester i Venice, mohl bys mi poslat screenshoty z WPCREDITu? Nějak se mi ta celá věc nezdá, chtěl bych zkontrolovat nastavení řadiče pamětí, zda jsou stejné.