Ja si tim jisty jsem, na svoji 5900 jsem vystridal min. 20 biosu z 5950Ultra , takze....
Printable View
Ja si tim jisty jsem, na svoji 5900 jsem vystridal min. 20 biosu z 5950Ultra , takze....
a nasel si nejakej bios FX5950Ultra ve kterym jde TV-out
Jak uz jsem psal, pro moji Asusku mi fungoval jen u BFG biosu.Citace:
Původně odeslal Johnyy83
Vlastním grafickou kartu ASUS v9950se(ge).
Karta mi neustále běží ve 3D režimu (V RivaTuneru není možnost volby 2D/3D režimu(takty pro tyto režimy ani režimy), tato možnost není ani v ovladačích). Zajímalo by mě jestli se tato možnost zprovozní po změně BIOSU od jiného výrobce nebo z jné karty?
A jaké biosy mam případně použít.
Díky
Zprovozni, ale pouze pri flashi biosu od jineho vyrobce, jak uz jsem psal vys, osobne doporucuji bios od BFG, ktery zanechava funkcni TV-OUT.
Mam este jeden dotaz, ked tam dam ten BFG bios, TV out ostane, s VIVO je to ako? A este ma zaujima pomoze to ze ultra ma 1.5V - budem moct to jadro pretatktit vyssie ? A co teploty ?Citace:
Původně odeslal Masster
Pochybuju, ze ti to s tim casovanim pameti, jake tam je nastavene to XT-cko zvladne.Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
100% muzu zarucit funkci TV-OUTu na Asus 5900NU, u ostatnich veci je proste potreba to zkusit.
No jo, vidis na to casovanie som nemyslel - preto mi to vtedy frcalo len 4 farby a nezname zariadenie. Kurnik ale potreboval by som tam tych 1.5 V urcite by to slo cez 450 jadro :(Citace:
Původně odeslal Masster
Je nejaky program /podobny vgabiosu/, ktorym si mozem otestovat bios pred tym nez ho tam flashnem???
NiBiTor ti zkontroluje integritu, nic jinyho asi neni...Citace:
Původně odeslal Duno
Caute upravil sem si bios(upravil sem si tam takty) na GF 6600 PCIe flasnu to v pohode, ale kdyz se ve winech podivam tak ta grafika jede na porad na originalni takty. Nevite cim to?
pri uprave jsi mohl bios spatne ulozit nebo spatne flashnout. nic jineho me nenapada :wink:Citace:
Původně odeslal Koutas
hm jak teda? skusils to? jede to? taky bych ten bios skusil,uz ted mi to jede solidne a mohlo by jeste lip no..ale nevim co na to teploty.zrovna nemam prachy na zalmana a ted mam pri plnem zatizeni max 75stupnu,,o kolik se mi to zvedne s 1.5 voltikama? ??? ??? ???Citace:
Původně odeslal Mr_ORO
Ani nie tak teplota ako tych 1.5 V ma trapi. Pretoze videl som chlapikov co pretaktili FX5900XT s 1.9V na 615 Mhz (jadro), len kurnik niekde som zapotrosil link. Skusim ho najst
EDIT >>> Tu sa o tom pise http://www.xbitlabs.com/articles/vid...modding_3.html
bohuzial neviem ci som jediny ale obrazky ku tomu jaksik nezobrazuje alebo uz neexistuju
a tak jak teda mas to tam vpalene? zvlada to normalne? porad nevim ,,jo kdyz uz sme u toho,jakou verzi si to palil? a ten bios?
jej za cely vikend ani jedna odpoved no teda,,takze ten bios asi tenhle ne? http://www.mvktech.net/index.php?opt...&filecatid=199
ale rad bych vedel jestli to XTcko rozbeha. na kolik vam jde taktnout bez zasahu do biosu? mi jde stabilne na 475/950 tak by to mohlo vydrzet ne? rad bych kdyby to nekdo odvaznej skusil predemnou. dik :-)
Nabootoval som do DOSu, napisal nvflash.exe -b zaloha alebo aj nvflash.exe -b zaloha.rom a vypisalo mi toto ,,load error: no DPMI - csdpmi*b.zip.Mam sparkla 6600 non gt a novi nvflash.Co mam spravit.
na te diskete musis mit krom nvflash.exe jeste soubor cwsdpmi.exe, potom to pojede. najdes ho v tom zipu, kde je i nvflash.Citace:
Původně odeslal Paloxp
Chtěl by se optat jestli už někdo u Clubu 6600 128MBAGP zkoušel BIOS ze Sparklu? Já jo, naflashoval jsem a karta se po restartu zahlasila OK, ovšem jako 256MB.Myslím, že Bios jsem stahnul na 128MB, je to i názvu toho flash souboru. No a potom naběhly Windousy a modrá obrazovka s nápisem Vítejte a konec. Ztvrdlo to a tak jsem radši naflashoval původní Bios zpět, abych něco neodvařil. Nemáte někdo pobobnou zkušenost, popř. radu jak dál. Nejde mě dál jak 410/681MHz. Paměti už dál nechci, ale to jádro je fakt málo. Flashovat mě nedělá problém.
To existuje jenom Sparkle?
Proc nezkusis nejaky jiny bios?
Jinak velikost pameti si karta zjistuje pri startu, bios by do toho vubec nemel mluvit.
2 kalbony
ak to mas z MVsajty tak tam je moj BIOS a ja mam 256megovu verziu takze asi preto sa ti tak chova :wink:
Tak poraď nějaký jiný BIOS, aby mě šlo taktnout core okol těch 500MHz. Mám toho Cluba 3D 6600 128MB AGP 8x. A stáhnul jsem to z toho mvtech.Už jsem tady vyčetl, že je to kvůli voltaži 1,3V nebo 1,4V (Sparkle 6600 non GT nemá přídavné napájení a tak má nastaveno v 3D modu napájení z AGP 1,4 místo 1,3V oproti všem ostatním, co mají přídavné napájení na kartě), ale dělat na SMD součástky můstky s odporama, tak to je pro silný nárury a možná pro profíky.Nicméně jsem tady taky vyčetl, že ti co maj Leadteka tak z MVsajtny stahují Sparkl BIOS( předpokládám, že většina má 128MB kartu) a hlásí samé uspěchy, core přes 500,takže nevím proč to Clubu vadí těch 256MB, který jsou pravděpodobně nějak zavrtaný v tom BIOSu.Citace:
Původně odeslal Masster
Takže lidi, kdo máte Sparkle 6600 non GT AGP,128MB,prosím stáhněte z něho BIOS a pošlete mě ho.Děkuji
Zdravim,flashoval som bios na 6800Gt,a ked chcem teraz dat iny,tak mi v nvflash stale vypisuje ze "NO NVIDIA DISPLAY ADAPTER FOUND",nvflash ma verziu 4.41, a nejde to ani s prikazmi -r -p -u -f.Vo wfflashi,najde ze bios unknow,ale ze ziany ktory sa tam pokusam dat,nesuhlasi,s nim,tak to nejde,a s prikazom NM,zase vypise nejaku chybu s adress,ci co.Prosim poradte
EDIT: A este jedna otazka,prosim vas neviete ako sa da obyst chyba v nvflash "PCI SUBSYSTEM ID MISMATCH" ,skusal som to predtym pomocou -n ale nefungovalo to.Dikes
Každý ne ja se i s BIOSEM ze Sparklu nedostanu s leadtekem vys jak 431/685 :-( Jen ted nevim co je lepši jestli muj mod BIOS z Ledteka z kterym to jde dokonce :-) 440/680 :-) Nebo ten ze Sparklu ??? :-)Citace:
Původně odeslal kalbony
Já už jsem to částečně vyzkoumal sám. Stáhnul jsem si MVKtech bios na prolink 6600 a ejhle! Core na 491 (asi tam pouští AGP slot 1,4V na 3D) a vcelku stabilně (po delší době záhulu menší artefakty) nicméně paměti šly lépe s CLUB BIOSem. Teď jedou max na 663, předtím na 691.Závěr BIOS Club 401/691, BIOS Prolink 491/663.3D mark 05-2404bodu, 03-6204boduCitace:
Původně odeslal Al2
Mam mensi problem, kdyz si otevru BIOS v Nibitoru tak tam mam uplne jine defaultni hodnoty jadra nez jsou takty z vyrobni... je to chyba?
...aky BIOS tam otvaras ??? (z akej karty)Citace:
Původně odeslal phate
...aku mas verziu NiBiToru ???
No ja vyzkousel moded A6600 a ten Sparkle a ty takty jsou celkem stejne tak vychazim z toho ze vys uz to ani nepude. Max tech pameti by mel byt okolo 700 tak zas az tak moc s 685 pod carou nejsem ale to jadro na 431 je hodne malo zvlast kdyz ty si to zastavil u 491 Do vmodu se mi zatim nechce.Citace:
Původně odeslal kalbony
Ten nvflash je celkem stary zkus novejsi verzi uz je 5.13 mozna vyssi. Je mozne ze pri vydani 4.41 6800GT neexistovala. Tohle nevim tak me nekamenujte jak to neni pravda. A zda se mi ze i commands jsou ine tak zdar SK :-)Citace:
Původně odeslal hurrican
BIOS z moji karty (Leadtek od MaWy), NiBitor posledni myslim, ze 2.0aCitace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Ja lama ja hovado ted sem si precet clanek o testech 6600 sice pro PCIe ale az ted se ja hovado dovedelo ze ten jebli interni test frekvenci pri OC muzu vypnout :-o . Sakra dyt ja mohl byt mozna davno vys a nemusel se trapit s flashem BIOSU. :idea:Citace:
Původně odeslal Al2
...no keby sa to niekomu hodilo (okrem Al2 ;D ) tak ten clanok so zmienkou o vypnuti interneho testu frekvencii pri o/c je tu :arrow: http://www.svethardware.cz/art_doc-A...B001CB97C.htmlCitace:
Původně odeslal Al2
...vysiel novy NiBiTor v2.1
Changes in this Version:
- Added option to edit all 8 timingsets of GeForce 6 cards
- Added support for:
--> Quadro FX Go1400
--> Quadro FX 1300 PCI-E
--> GeForce FX5700 VE
- Fixed Go6800 BIOS issues
- Fixed BIOSes with device type "NVIDIA PCIE-E 6800 Series GPU"
- Various bugfixes
http://www.mvktech.net/content/view/1496/
Měl bych dotaz, myslíte si že lze provozovat kartu na voltáži 1.6V pro GPU ???
V biosu mi totiž nejde nastavit 1.5V, ale pouze 1.6V a to se mi zdá trošku moc :?
musíš vybrat jinej nvflash...v některých jde nastavit 1,6 a v některých 1,5 Osobně si myslím, že 1,6 ještě není nic extrémního, pokud to teda chladíš vodouCitace:
Původně odeslal sodom
No jasně, chladím vodou. Ale asi se na to vykašlu. Jede dobře , tak proč ji trápit :-)
Zkus BIOS z PALITU je to spica. Hned jak sem ho flashnul hodil sem to rovnou na 500/700 3x3DMark a nake to hrani super stable zadne artefakty zkusim kolik to jeste da a to sem zatim v nibitoru nezved napeti.Citace:
Původně odeslal kalbony
Nezkoušel někdo flashnout NX6600 Diamond PCI-e biosem ze 6600GT? Nebo upravit Nibitorem bios Diamond verze a flashnout to ? (Tam je problém, jelikož Nibitor tohoto "hybrida" nezná a musí se ručně změnit ID na 0140 aby to makalo, a naopak Diamond verze nemá SLI konektor...) Ostatní nastavení obou biosů časování atd. jsou pravděpodobně stejný.
Je zajímavý (alespoň podle mého zkoumání v Nibitoru), že BIOSy na 6600 i na 6600GT pro PCI-e od MSI jdou změnou ID použít jak pro 6600 s DDR, tak pro 6600GT s DDR3. :idea:
Moja 4200 ma uz 2 roky je od MSI
mam otasku oplati sa mi na mej preflesovat BIOS ???
vdaka
kovo
Zdravím, mám Leadtek Winfast A400 TDH 128MB flashnutou biosem na 350/800, rad bych dal zase frekvence na normal, ale nemam originalni bios. Pokud bych flashnul tento http://www.mvktech.net/index.php?opt...&filecatid=276
pozna se pri pripadne reklamaci že si clovek hral s biosem? Nebo tyhle biosy jsou primo od vyrobcu a neda se to poznat...díky za odpoved.
poznat se to samozřejmě dá, že tam je třeba jiný bios, ale pokud je to bios určený pro tuto kartu,tak no problem.Citace:
Původně odeslal Belgarion
je jasny ze pokud tam je jiny bios tak se to poznat da (kdyz ani nejede na standartnich frekvencich), ale jestli tam flahnu ten v odkaze jestli je to ten pravy, podle toho co jsi napsal by to s nim melo byt v pohode.Citace:
Původně odeslal Meridius
vyzkoušej ho utilitou VGAbios, ale dle mého je v pohoCitace:
Původně odeslal Belgarion
Potrebuju poradit mam grafickou kartu Leadtek WinFast A350XT TDH flashnul jsem bios pomoci programu Winfox ktery je u ovladacich graficke karty flashnul jsem tam bios BFG ale nejde mi TV-out problem je ten ze nejde bios nejde preflashovat nevite jak ho mam vratit. Dik za radu
Res to jen tady ;)Citace:
Původně odeslal Curipisek
Co presne to pise?
No prave kdyz to chci zpatky flashnout ve winfoxu tak to nedal nic taky jsem ve winfoxu flasnul ten BFG bios vsechno ok takty ale nejde TV-out a ted nejde preflashovat zpatky zkousim to zase ve winfoxu
no to mas tazke skus nvflash a znamy pufCitace:
nvflash.exe nazovsuboru.bin -p -u -f
precitaj si tento tread od zaciatku , a este pokial si tam flashoval bios z FX5950 ultra tak to sa neni comu divit. vtedy tv out je bloknuty
cize vrat si to spat a precitaj si upravu biosu na fx5900xt na stranke pctuning.cz
citat, citat, citat ...... :!:
Potrebuju prosim vysvetlit toto.
1. Vezmete bootovaci disketu, nakopirujte na ni flashovaci utilitu vasi volby a nabootujte do DOSu. Pokud jste pouzili nvFLASH, dalsi postup je nasledujici:
Nechapu kde mam sebrat bootovaci disketu kdyz mam XP a pak jak se mam v XP nabootovat do Dosu vysvetlete pls dik
Potrebuju prosim vysvetlit toto.
1. Vezmete bootovaci disketu, nakopirujte na ni flashovaci utilitu vasi volby a nabootujte do DOSu. Pokud jste pouzili nvFLASH, dalsi postup je nasledujici:
Nechapu kde mam sebrat bootovaci disketu kdyz mam XP a pak jak se mam v XP nabootovat do Dosu vysvetlete pls dik
No butovaciu disketu v XP spravíš tak ak pravím klikneš na ňu a dáš formátovať a potom tam zaškrtneš Vytvoriť spúšťaciu disketu systému MS-Dos, nechaš nech to prebehne.
Nabootovať do MS-dos dosiahneš tak, že v Biose matičnej necháš bootovať z FDD - je to tam niekde treba zaškrtnúť. Ak ti pri štarte kompu zahučí FDD tak to zrejme máš nastavené. Potom stačí počkať a samo to nabehne do Dosu a vypíše ti to nakoniec A:> :arrow:
...skus sa pozriet na stranu 20 tohoto dredu, je tam popis jak vytvorit bootovaciu disketuCitace:
...alebo snad ma byt popis vytvorenia bootovacej diskety na kazdej stranke tohoto dredu ??? :roll:
No nechci rýpat, ale pokdu lidi neumíte vytvořiit a nabootvoat z boot diskety tak se do flashovani karty radeji ani nepouštějte, moho by to špatne dopadnout... :eek:Citace:
Mam 6600 Turbo od Gigabyte ma 3.6ns pameti taktovane na 250MHz, ty pameti bezi bez problemu na 350MHz (DDR700) a jsou NAPROSTO studeny, ale NAPROSTO, takze si myslim, ze pohraju-li si s casovanim pameti, pujdou vis .... :-)))
1. Mate s tim nekdo zkusenosti ?
2. Jakou utilitu na to pouzit ?
Diky ... preci jen jsem byvali ATIsta, tak nemam v tomhle prehled ...
NiBiTor v2.2
Changes in this Version:
* Added support for Asus N6200TD
* Added support for GeForce 7800 GTX
* Improved detection for all GeForce 6 Series GPU's
* New option to edit Fanspeed for GeForce 6
* New option for Advanced Users to edit Performance Table entries directly
* New option to Activate 2D Mode on GeForce 68xx
Download
NiBiTor v2.2a released...
Changes in this Version:
* Fixed wrong clockrate multiplier for GeForce 7800 GTX
* Fixed BIOS version not displayed on some GeForce FX
* Timings editable on GeForce 7800 GTX
Download
nVidia BIOS Modifier v1.1
This tool (NBM) is intended for modification of BIOSes of nVidia 6x00 and 7x00 cards ONLY!!! BIOSes of nVidia 5x00 and older aren’t supported.
NBM (v.1.1) is used to view, extend and erase (or just modify) data from GeForce 6x00 and 7x00 BIOS files, you can alter the following:
1) General Info section;
2) Voltage Table section;
3) Performance Table section.
Info & Download
Hmm, no nevím no...to, co každého majitele 6600 zajímá..tzn. možnost měnit voltáž i na vyšší hodnoty než 1,4 V tady stejně není..respektive je, ale v reálu to nezmění nic.Citace:
...no popravde, mne ani HW-mod nepomohol k vyssiemu o/c na mojej 6600GT :?Citace:
Původně odeslal Meridius
NiBiTor v2.3 Released...
Changes:
- Corrected GeForce 7800 GTX VID mode
- Enabled GeForce Go 6800/6800 Ultra exact mode
- Added support for GeForce Go 6800 Ultra
- Added option to edit Geometric Delta Clocks on GeForce 7800 GTX
- Added option to save BIOS without changing checksum
- Added option to edit boot up TV-out mode
Download
nVidia BIOS Modifier v3.0
NBM is used to view, extend and erase (or just modificate) data of:
1) General Info section;
3) Performance Table section;
4) Thermosensor & Timings section.
Added to build 3.0:
1) support Quadro series cards built on NV4x & G70 !
2) Geometry Delta for 7x00 series cards !
Info & Download
Umi uz nibitor konecne editovat asusacke biosy pro FX5900 aby fungovalo taktovani pod FW 6 a 7kove rady? Diky Nak
Když zvednu v BIOSu napětí, např. na 1.4V zvedám tím napětí do jádra nebo i do pamětí ?
Jenom jadro...NakCitace:
Původně odeslal Don Carlos
Takze pokud to chapu dobre tak napeti do pameti zvysim tak mozna leda pres nejaky HW mod?
Chapes dobre :-)Citace:
NiBiTor v2.4 released...
Changes in this Version:
- Added support for GeForce 7800 GT GPU
- Added support for new ASUS V9999GT Series
- Added Clipboard and Search functions to HexView
- Better support for Unknown Devices
- Amount of Active Perfomance Levels can be changed right on the Clock Rates tab
Download
Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli modnout BIOS a zkusit zvednout napětí z 1,3 na 1,4V. Nějak mám obavu, abych neodpálil kartu nebo MOBO. Přece jen už teď to má odběr jako blázen.
Zatím jsem s 6800GT 350/1000 na 410/1200. Dál už to jádro nejde.
Ne že by to bylo špatné, ale ... :-)
Jo a co by mě zajímalo: máte někdo vyzkoušeno, že s některým BIOSem jde karta více přetaktovat? Teď nemám na mysli jen zvednutí napětí, ale i zřejmě celkové nastavení BIOSu.
ja bych videl rozdily asi v nastaveni casovani pameti,tedy kdyz je vice agresivni pujdou mene a naopak,jinak spis prijdes o vystup nebo neco jineho. spis se podivej na tvuj oreginal ale nejakou lepsi verzi,treba bude lepsi :wink:Citace:
mam 6600 ,stahl jsem bios pomoci navodu, ve 3D je 1.4 default.... ale 1.5 tam na vyber uz neni.. jak toho dosahnout?? karta skoro vubec nepece .. jadro je stable na 550 bez artefaktu... jak dam vice 560 tak to sem tam vytuhne, takze kdybych dal vetsi volatge tak by to bylo ideal.. poradte chlopi jak no to.. diky moc
ok no... vsechny voltaze jsem pekne upravil no.. a grafarna po flashi nejede..... tak jsem zkousel flash naslepo... ale nejde mi ani boot menu mackam F8 a pak dam sipku domu ze chci vybrat disketovku a nic se nedeje... to nechapu!! .... co mam delat jsem celkem bezradny...
jeste me tam napada nekde si pujcit starou PCI grafarnu... ale nevim nevim kde ji splasim...
jinak mam stary bios zalohovany... myslite ze jsem tu kartu mohl ¨timto odpalit?? vezmou mi reklamaci?? :roll:
[MJK]Ali: zozen si tu PCI grafiku a naflashuj tam tu zalohu :wink: ked si ju nemas kde pozicat, tak Scorp v bazare predava ATi Rage 8MB PCI :wink:
no tak vcera sa mi darilo.do mojej 6200PCIe so flashol 6600PCIe samozrejme upravenu ale problem je v tom ze grafika ide normalne az nato ze BOARD ID je 0149 co je 6200 a BIOS ID je 0141 co je 6600 a teraz je problem v tom ze mi nejdu nainstalit ovladace.viem mi z vas niekto poradit ako zmenim ten board ID??
Jo este som zabudol momentalne sa mi grafika hlasi ako 6610XL a everest mi ukazuje za mam 6600 go GT :lol:
no a je normalni ze mi nejde klavesnice???Citace:
restart resetem na case funguje.... ale CTRL+ALT+DEL z klavesnice ne..... je to krapet divne..... zvladl bych to poslepu... ale bojim se ze si PCI grafarnou nepomuzu.. nemohlo se fakt neco pojebat na PC krom te grafarny??
no tak jsem si splasil od kamose PCI grafarnu a ono porad nic... monitor ani nenajede.. jeste zkusim vytahnout tu z PCIex - potom to aspon musi jet s tou PCI, ne??
EDIT : Tak to nejde! hmmm.. a co ted?
jinak ta PCI je 100 pro funkcni... a PC se mi zda ze dela normalni post... zvuk je normalni jako predtim - blika menchanika a pod.. lan sviti , sviti i kontrolka na desce,,, v cem je ten zakopany pes?
Zdravym tak ze ja chcem predovsetkym podakovat cloveku ktory ma prezivku Masster. A to za navod plus odkaz na stranku mvktech.net na preflashovanie biosu na karte s cipom nvidia. Ja som si svoj uz preflashol asi 10 krat lebo stale skusal rozne nastavenia ale to je nepodstatne.
Chcem sem napisat hlavne uplne podrobny navod ako na to.
Ale este jedno upozornenie navod na preflashovanie kariet serie
6200 ,6600 ,6800 , 7800 znacka a tip ci uz LE alebo GT a ine nerozhoduje!
A to preto lebo na flashovanie tam su dva programy a este jedna vec.
Programy nvflash su asi rozdelene podla verzii ako je to na tom odkaze na mvktech.net. Verzie 4.XX su na karty GFX4 a FX serie.
No a program nvflash5.13 a viac je na karty serie 6 a 7 teda 6tisic a 7tisic
co su karty myslim 6200,6600,6800,7800.
No a ja som to robyl pomocou programu nvflash5.15 a na stranke mvktech net je aj odporucanie na ten to program.
NAVOD SI TREBA PRECITAT UPLNE CELY!!! AK VAM JE NIECO NEJASNE
TAK TO NESKUSAJTE A ZOZENTE SI RADSEJ ODBORNIKA!!!PREFLASHOVANIM STRACATE ZARUKU NA KARTU!!!
Tak ze navod uplne do podrobna pre karty s cipom NVIDIA a serie
6200 az 7800 zacina prave teraz. : ) Ako som pisal ja som to robyl
z mojou MSI 6800TD-128MB takto.
Budeme potrebovat dve diskety ktore prerobime na spustacie ale dalej uz navod.
1.
Vo windowse si vytvorime startovaciu disketu a to tak ze dame tento pocitac a mame tam jednotky C, A, D, E a rozne ako u koho : )
tak my potrebujeme A mysou ideme na A dame disketu do pocitaca a pravim tlacitkom otvorime okno kde je napisane naformatovat.
Klikneme a ukaze sa nam dalsie okno tu uplne dole je napisane ze vytvorit
spustaciu disketu tak to zaskrtneme a dame spustit.Je tam upozornenie ze disketa sa vymaze tak ze ok. No a mame spustaciu disketu.
2.
Teraz si treba stiahnut program nvflash5.15 potom program NiBiTor2.5 a show sa zacina. Rozpakujeme stiahnuty program nvflash a potom aj NiBiTour.Kazdy zvlast do svojej zlozky.
TERAZ JEDNO DALSIE UPOZORNENIE Pred tym ako si zacnete ukladat bios na disketu teda Flashovat je potrebne a pise sa o tom aj na stranke mvktech.net ze je TREBA DAT NA DEFAULT NASTAVENIA A ODINSTALOVAT VSETKY UTILITY TYKAJUCE SA
KARTY AKO NAPR.RIVA TUNER ALEBO NVTweak a podobne.
3.
Na vytvorenu spustaciu disketu spravte si pre istotu dve nakopirujeme zo zlozky nvflash5.15 nvFlash a cwsdpmi. Ked to mame tak budeme najprv ZALOHOVAT BIOS
ktory je na karte a to tak to. Restartujeme pocitac a v biose PC nastavime aby ako prva butovala disketa teda Flopy.Zasunieme disketu do PC restartujeme pocitac a budeme zalohovat Bios karty ktora je v pocitaci a to tymito prikazmi ked to z diskety vsetko nacita tak sa tam zobrazi A:lomitko alebo naopak to je jedno vy uz len pisete nasledovne
nvflash -b backup.rom Treba dodrziavat aj medzery a stlacite Enter.
Tym to prikazom sa vam zacne ukladat bios na disketu. Ono ked to dokonci tak karta dva krat pipne ale nemusi.Potom restartujeme pocitac a hlavne hned vysunieme disketu!
Pocitac nabehne do windowsu a pozrieme sa co mame na diskete.Ak ste spravne postupovali tak tam bude subor z nazvom BACKUP.ROM a to je
vlastne vas povodny bios.
Ten si potom ulozte aj do pocitaca na dve miesta a to preto lebo jeden prerobite a druhy ostane ako zaloha.Ja som to spravil tak to.Jeden som dal na plochu a jeden do zlozky ktorej som dal nazov povodny bios karty.
No nechajte ten BACKUP.ROM - vas bios aj na diskete lebo ak by nieco nevyslo tak ho budete potrebovat.K tym dvom spustacim disketam napisem vsetko na konci.
4.
Tak ze nasledovne si spustime program NiBiTour a v nom si otvorime nas bios a to tak to. Hore na lavo je napisane File tak klikneme a je tam open Bios zse klikneme a najdeme subor BACKUP.ROM.Tak sa nam otvori Bios a my vidime aktualne takty a vsetko mozne.Ja som si zmenil takt jadra z 325 na 350 a pamete som dal na 400 vysledne to tam je potom vydiet a je to 800MHz.Dalej som zmenil napetie na 1.5v.Karta my po tom to prerobeni biosu ide stabilne az na 420MHz jadro a pamete 840MHz.
Ale ak nieco nespravyte dobre tak vam to nepojde naflashovat.Tak ze treba vela citat na roznych forach a strankach a potom skusat.Ked si upravyte Bios tak ho treba ulozit a to zase cez File kde ste si uz pred tym mohly vsimnut Save Bios.Ked to mate tak ten to bios si treba premenovat teda ak ste ho ulozili do BACKUP.ROM alebo iny nazov tak sa vola BACKUK.ROM alebo inak a treba ho premenovat na FILE.ROM .Teraz ten to nas prerobeny bios nakopirujem na nasu spustaciu disketu.
5.
Restartujeme PC vsunieme disketu a budeme zadavat prikaz na
Flashovanie biosu na kartu a to tak to.Zase nam bude citat PC z diskety a ked docita tak nam nabehne zase A: lomitko alebo naopak a vy uz len pisete toto
nvflash -5 file.rom Treba dodrziavat medzery a potom stlacite Enter
Zacne sa nacitavat vas upraveny bios.Ak to bude uspesne tak vam to napise nieco po anglicky kde je napisane press "y" len ze teraz ktore zalezi aku mate klavesnicu tak ze tak. Ak by vam to tam dalo z tak napise ze je to nespravne vyhodi to tam zas to A: tak vy zase napisete prikaz
nvflash -5 file.rom Stlacite Enter zas to nacita bios a zas napise press"y" teraz skusite druhe vase Y a malo by to nacitat a potom zapipat a je to.Mate tam vas upraveny Bios. Vysuniete disketu restartujete a Hotovo. No ak by vam to neslo tak vam tam napise ze co je chyba a vy nerobte a nestlacajte nic. Radsej vyberte disketu a restartujte pocitac.
No a komu ostane cierna obrazovka MUSI MAT SPUSTACIU DISKETU
na nej nvflash5.15 a na tej diskete aj BACKUP.ROM coje vas povodny Bios. Ak budete mat len jednu disketu a vam nieco pri flashovani nevide tak vam moze ostat cierna obrazovka mne sa to nestalo a flashoval som asi 10 krat moju kartu. Budete potrebovat druhu graf kartu abi ste sa dostali do vaseho pocitaca a mohli vas povodny Bios BACKUP.ROM ktory ste si ulozili do zlozky povodny Bios karty premenovat na FILE.ROM nakopirovat na disketu a znova skusit naflashovat na slepo.
Druha moznost spravit DVE SPUSTACIE DISKETY nakopirovat do nich nvFlash a cwsdpmi.Dalej tou jednou pokracovat navodom a tou druhou tak to ked mate BACKUP.ROM vas bios ktory ste este neprerobyli tak ho nakopirujte na tu druhu disketu a na nej ho premenujte na FILE.ROM .Ak sa pitate preco tak preto lebo neviem ci vam to poje tak to ako je ten prikaz nizsie. Teoreticky by to malo ist lebo BACKUP a FILE je len nazov tak ze by tam mohlo byt aj MAMA ale .ROM tam musi byt na 100%
nvflash -5 BACKUP.ROM
no a to -b je vlaste prikaz na ulozenie a -5 zase na naflashovanie Biosu.
Tak to flashovanie ak by ste teda mali ciernu obrazovkua nic nevydeli by som robil s tej druhej diskety a to tak to vlozil ju do pocitaca restartoval PC a zadal ten to prikaz
nvflash -5 file.rom
Tak ze chce to len odvahu to skusit ja uz som to skusil.
Vela stastia pri Flashovani Biosu.
no tak grafarna je KO.... byl jsem to hodit na test a vse jede jenom grafika ne.. uz jsem ji poslal na reklamacku
Co je pre mna na tomto nete cudne - Nezdaju sa my tie datumy pod prispevkamy no ale mozno by som ich zniesol ale ked uz aj roky su na hovno tak to dost. ???
[OT]...o com tocis ??? datum odoslania prispevku je hore nad postom, hned za slovom ZASLAL: :roll: v lavej casti pod nickom, rankom a avatarom je datum registracie 8-) [/OT]Citace:
Původně odeslal Cigos
:idea: Igor :arrow: No dik za vysvetlenie mas uplnu pravdu
Takze zmena napeti ti funguje? Co ti to ukazuje v rivatuneru->HW monioring v tabulce "Core VID"? Zkousel jsem napeti menit na 6600GT a ani za boha, zadna reakce, hold to na techto kartach asi nepujde.Citace:
Původně odeslal Cigos
-FRZ- tak na tom grafe to ukazuje 3.0 a ked pustim hru tak 2.0.
A na tu moju kartu som teraz naposledy flashol bios z asusu 9999ge
a to je vlastne karta s biosom GT ale 12.5. a nie 16.6 no a v tomto
bieso GT sa da nastavit napetie až na 1.6v.
Ja napeti v Nibitoru muzu menit, ale karta se chova porad stejne, zadna zmena treba v tom grafu Core VID, zadna vetsi teplota, nebo vetsi OC potencional. Na kartach 6600(GT) to hold asi nepujde.
A co treba 6800GT??Celkem bych chtel vedet jestli pujde zvednout napeti u teto grafiky...
Chalani poradte nejake stranky kde stiahnem biosy do nvidia kariet, dakujem
A to se vubec nestydis dat tuhle otazku prave sem? Ach jo...Citace:
Původně odeslal Fab30
http://www.mvktech.net/component/opt...tfolder/cat,4/
NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) v2.5a Released
Changes in this Version
- Fixed wrong memory speeds on some GeForce FX5600/5700 BIOSes
- Added support for some NV48 BIOSes
- Added support for GeForce Go 7800 GTX
- Added support for GeForce 7800 GTX 512MB
http://www.mvktech.net/content/view/2425
Cau!
Koupil jsem si Inno3D GeForce3 Ti200 64MB/TV-Out a rad bych si upravil BIOS, ale jak jsem tak vycetl z prvniho prispevku, tak starsi karty od nVidie nemaji v tomhle programu podporu - je to tak? Vazne s tim nic neudelam? Jestli je to tak, potom je to fakt docela trapny!:(
nVidia BIOS Modifier v3.2
This tool must be used by ADVANCED users ONLY! This tool works correctly with BIOSes of 6x00 / 7x00 series cards ONLY (including QUADRO series, built on NV4x and higher) !!! BIOSes of 5x00 and older aren’t supported.
NBM is used to view, extend and erase (or just modificate) data of:
1) General Info section;
3) Performance Table section;
4) Thermosensor & Timings section.
NBM v.3.2. Added:
1) Extended / corrected list of supported cards.
2) The limits of delta (for NV47) were changed. Now delta parameter can be both positive (“+”) and negative values (“-“).
iNFO & Download
..to mi zcela odpovedelo na mou otazku! :?Citace:
Ten Nvidia bios editor v3.2 nepodporuje moju nvidiu geforce fx 5900xt nemoztemi poradit iny soft okrem NIBITORU A takych co nemenia realne napatie potrebujem len v tomto poradit a stare mi zamykate nove tema som tu novacek a nemozem dostat ani jednu serioznu odpovet len odkaz ktory NOT FOUND 404 .Prosim o pomozte s problemom
tady se to nekde resilo ale myslim za 5900xt neslo zvednout napeti prez bios nad 1,4VCitace:
Původně odeslal 1111andreas
EDIT// resi se to nekde na 2-5 strance
NiBiTor v2.6 released...
Changes in this Version
- Added support for GeForce 6800 XT
- Added support for GeForce 6800 GS
- Added support for GeForce 6500
- Updated Voltage Table for GeForce 7800 GT (with 1.5V)
- Added new timing registers to edit TimingSet 3-6
- Added option to edit all memory registers affected by TimingSet
iNFO & Download
Zdar
Zajimava vec.Kdyz jsem s origo BIOSem 5.70.02.11.10 dal pres "Zjistit optimalni frekvence" tyto zjistit - 537/1380 +-(natvrdo jsem nastavil 510/1330) .Ale nedalo mi to a tak jsem pres nVidia BIOS Modifier v3.2 zmenil voltaz z puvodnich 1,2/1,4/1,4 V na 1,2/1,5/1,5 V.Mno a ted at se snazim jak se snazim - 516/1310 a zadne +-.Proste porad 516/1310!Nejaka idea?
Zjistit optimalni frekvenci v ovladacich je max. orientacni hodnota, jelikoz za tu chvilku, kterou to ovladace hledaji se neda zjistit, jak stabilni na nich karta bude.
No rekl bych, ze v tomhle pripade uz to bude strop karty, uz tak je to o dost vic, nez je puvodni frekvence ;)
ZdarCitace:
Původně odeslal Masster
Ja vim ze to je jen orientacni.Ale jde mi o to,ze s vyssim napetim dava min.Respektive min a furt stejne...Bo to same je i s napetim 1,42.Ale jakmile dam zpatky 1,40 tak je to zas OK.
A ze by 0,02 V nadelalo takovou "paseku"?To se mi nezda....
NiBiTor v2.6a released...
Changes in this Version
- Added support for GeForce 6600 LE AGP
- Added support for GeForce 6800 GS AGP
iNFO & Download
Mam inno3d geforce fx5700...Dal by se tam´dat bios z fx ultra...? MUsel bych nak menit chlazeni...? Nebo jaky je nejlepsi bios na tu gk..? Dik
NiBiTor v2.7 released...
Changes in this Version
- Added support for GeForce 7800 GS AGP
- Added support for GeForce Go 7800
- Added support for Quadro FX 1400 PCI-E
- Added Windows 64-bit support
- Some small bugfixes
iNFO & Download
Potřebuju bios na ABIT Silurio GF4 Ti4200 OTES paměti 128bit 3,6ns 64mb
nevíte kde ho sehnat? nebo tam dát něco jinýho? na těch odkazech na začátku žádný není
tak bios jsem si teda našel ale mám problém.Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ
jak originál tak ten nový stažený mě nejde do grafiky nahrát? nvflash ani wfflash nepomůže!
Vždy to hodí error.
nejsem začátečník už jsem dělal ati 8500,9100,9550,atd a nVidie 2 gf 200,400 NX6600 atd ale GF2TI 4200 mě prostě nejde flešnout?!! poradí mě někdo čím tam ten bios hodit?
...neskusis napisat aky konkretny error to vypise ??? ;)Citace:
Původně odeslal Gizmo_CZ