Tie kingmaxi vyzeraju dopohody ... tak ich skus a potom napis vysledky a rozsudok :) Mozno ich kupim :)
Printable View
Tie kingmaxi vyzeraju dopohody ... tak ich skus a potom napis vysledky a rozsudok :) Mozno ich kupim :)
tie kingmaxy som kedysi mal na p4 a boli dost v pohode za svoju cenu :) ked si porozumeju aj s A64 tak do pohody ;)
aj doporucjem tieto - cena paradna - OC slusne (moje @DDR460) a maju peeeknu farbu ;D inak ako vravi JankoHrasko tak dobre ramky jedine na honenie e-penisu (to je zase MadCapov vyraz) :roll:
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18064
Zdravím chtel bych se zeptat, kterou ramku byste doporucili http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18842855 nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24018 . Zajimaji me vase nazory, jsou do socketu 939 a rad bych je trochu potrapil, proto ktere z nich jsou lepsi pro OC?
Shanim co mozna nejlevnejsi a co do vykonu za tu cenu taky dobry pameti 2x512MB pro dual channel, zatim jsem zahlidnul ty Geily v Alfacompu: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18064
a přijde mi to zatim asi jako nejlepsi reseni. Mate nejaky podobny napady nebo tipy na takovýhle řešení? Neco do 3000 Kč.....
Zajtra ich idem kupit .. ale az koncom tyzdna ich budem testovat .. tak vydrz a poreferujem.Citace:
Původně odeslal SECRET_AGENT_BOND
IMHO nejlepsi by byly ty Kingmaxy 433 CL2,5, akorat ze ty ti v dualu jen tak nekdo neodzkousi....Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
Edit: Hmm,tak jak koukam na ty Kingmaxy,tak na NF7-S 2.0 v dualu vubec nejedou, takže zase nic.
Co jsem tak pokukoval,tak připadají v úvahu: Corsair, Geil, TwinMOS všecko jsou to DDR 400, CL2.5, 512MB za temer stejnou cenu. Co bych mel koupit nejradsi? ( predpokladam to pozdejs na dual chanel) Potřeboval bych samozřejmě to nejlepší na taktování (vim že to neni nic moc,ale prosťe na víc nemam a ani mi to nepřijde rozumný kvůli pár MHz navíc a lepšímu časování platit dvojnásobek). Dík za rady.
tie Geily mam doma a idu DDR460 bez zvysenia napatia pri 2.5-3-3-6 takze su dost fpohode ;) Treba ale vymaknut seriu pretoze kamos ich kupoval skorej a daju ledva 410
To prave pujde blbe vymaknout,protoze vsechny tyhle znacky bych bral od Alfacompu a ten je jaksi hodně mimo muj dosah. Tady v Plzni totiž žádnej pořádnej levnej krám s trošku většim výběrem pamětí prostě neni. Nebo o něm nevim, plzeňáci? Jedině zajet do Prahy do Czechu,ale zase tam nemaj ty Geily a ty se mi docela libi, ale kdyz pises,ze kamosovi jeli jenom na 410, tak zase nevim. Nebylo to kvuli moc ostrymu casovani nebo kvuli nizky voltazi nebo treba kvuli procesoru,ze uz nesel vejs?
Některé ty Geil Value opravdu nejdou vysoko...četl jsem o tom kdysi i na geil fóru...
Já bych vzal z alfy Samsung (měl by mít TCCC chipy - měly by jet snad až na 500MHz - používaly je paměti Corsair XMS-PC3700 a taky třeba Twinmos Twisters DDR500) a nebo TwinMos.
ma DFIcku nf2 a ladoval do nich 2.8 a proste sa nepohli [casovanie 3-x-x-x] - tak ich cez leto osmazi na 3.5 a pojde po nove :) evidnentne mal ale inu seriu pretoze spod heatsinku bolo jasne vidiet APACER ??? :roll:Citace:
anduril - obaja ich mame z alfy a na TCCD zabudni ;) Inak niektore tie Geily by prave mali mat UTT ale pochybujem ze nieco take sa do CR niekedy dostane. Si to zober za 2800,- mat UTT cipy to si mozes gratulovat.
Tomase: Ty ses na ty jejich Samsungy Alfě koukal,jestli mají ty TCCD nebo ne? Jako to by byla nejlepší volba samo..
2tomase: Mrkni se ještě jednou. O TCCD jsem nenapsal ani slovo a vůbec jsem je nespojoval z Geil ;) :roll: Myslel jsem TCCC, to jsem se nepřepsal ;) V Alfě mají paměť Samsung za cca 1200Kč, která je osazená čipy Samsung TCCC, nejsou to imho úplně nejhorší čipy za ty prachy - viz moduly, které je používají...
Tak jsem pořídil z Alfy ty Samsungy s TCCC, večer to potrápím na své sestavě a dám vědět, doufám, že budu mít štěstí...
aha pardon v prvej vete boli spomenute geily tak som myslel ze hovorite o ich cipoch :) inak neviem ci ti v predajni dovolia pozriet sa na tie pamate ak su zabalene :|
Tak jak dopadly ty Samsungy?Citace:
Původně odeslal Tantalos
Slabší, SPD časování mají 2,5-4-4-9 na klasiku (2-3-3- 8-11) jsem do nich musel pustit o desetinku víc, tj. 2,7V. Tak mi běžely v duálu na 200 +/- 5 MHz. S 2,9V jsem se při tomto časování dostal až k 220 MHz. Pak už hází memtest chyby, ovšem nemám na nich chladiče, ani je neofukuji a docela topí, takže by se s nimi dalo jít výš. Nicméně je znát, že to nejsou TCCD čipy.
Na druhou stranu stojí polovinu... :wink:
Samozřejmě na 1T, testy s 2T musí zkusit někdo jiný...
Hmm, to vypadá, že ty Kingmaxy budou výrazně lepší... asi je pořídím a porovnám za stejných podmínek s Mushkinama DDR550 za 7k... :wink:
holt tak to tie Geily za 1400,- budu o dost lepsi kaufCitace:
Původně odeslal Tantalos
Taky si myslim, takže holt asi vezmu ty Geily a musim je zkusit ukecat,aby se mi mrkli,jestli tam neni ten nápis Apacer. Jak jsi řikal,že ty jsi tam neměl a jeli fpoho a kámoš to tam měl a byly úplně na nic,jo? A kde byl přesně ten nápis?Citace:
Původně odeslal tomase
ano presne ako hovoris. Ten napis je na to uzsom kraji Ramky, tesne pod heatsinkom, uplne na kraji PCBcka. Tu by to malo byt
http://tomase.helfnimi.com/img/snag/snag-080.jpg
A je tam dostatecna mezera,aby to bylo videt? Neni to nejakym mikropismem,aby to slo precist?Nemusel jsi nejak ten heatsink ohnout nebo dokonce sundat,aby byl ten napis videt? (jdem mi o to,ze budu asi ukecavat v tom krame pres telefon,aby se mi mrkli.....)Citace:
Původně odeslal tomase
Edit: Ty paměti na tý fotce jsou ty tvý dobrý nebo ty špatný kámošovo?
No nevím jestli teda tím obchodem myslíš alfu .. :) ty paměti jsou navíc v krabičce, takže jestli budou ochotní to rozbalit....
Jinak si kámoš dneska koupit toho samsunga tccc, tak jsem to testnul ve svém pc: 400MHz (11-3-3-2,5 @ 2,7V (méně voltů deska neumí) ), 442MHz (11-3-3-2,5 @ 2,8V), 480MHz (11-4-4-3 @ 2,8V)...měl jsem je jen chvilu, ale takhle mi to 3x projelo MemTest. Asi si je taky koupím :)
Nízké latence těm chipům nesedí, ale myslím, že by daly i 500MHz, mně to ale nedá deska (~480max).
Njn, myslim Alfu :-) Nevim,jak jsou tam ochotný,ale pokaď ty paměti nejsou zavařený v ňáký folii,aby nešla rozbalit ta krabka,tak by to mělo bejt při troše ochoty fpoho... doufam :oops:Citace:
Původně odeslal Anduril
No nekecej...! Mě teda musí běžet na 2.9V a dají jen cca 430...Citace:
Původně odeslal Anduril
je to dostatocne velke biele pismo a nic ohybat nemusis, iba sa dobre pozriet - ja som to zo zaciatku tiez dlho nevidel ;)Citace:
Inak celkovo k tymto "medium-end" pamatiam - asi vyrazne zalezi na serii a kusku, pretoze ako je vidno tak niektore daju 400, sotva 410 a niektore aj 480 - holt chce to kus stastia :?
2Tantalos: No ale ty jim dáváš pokouřit nízké latence ne? :)
Jinak jsem to docela očekával, pže mi všechyn paměti co jsem zkoušel jely min. kolem 440MHz...PQIčka dostanu na 480MHz s klidem, AM1 CL3 (!!!) na 460MHz. A tyhle tcccčka, co jsem viděl na netu, tak byly použity např. u Corsair XMS-3700 (466) a daly těch 460 při 2,7V myslím (8-4-4-3).
no tak este im skusim "pripiect" a znizit casovania a uvidime kam sa dostanem ;)
Takže-pokaď je štítek shodnej s identifikační ma číslama těch Geilů,co jsou nafocený v internetshopu na Alfa computers, a paměti maj na svejch čipech dvě stříbrný tečky(čárky)tak jako je to na tomhle obrázku: http://img157.echo.cx/img157/3516/geilutt6cu.jpg , tak se jedná o čipy UTT, a já jsem šťastnej jako blecha,jelikož jsem si tam teď právě tyhle kousky za 2884 Kč objednal :-) (neberte to jako jistou informaci,ale proste Winbond takhle ty svy UTTčka znaci a navic nikomu na svete,kdo prispival na internet a uvadel,ze ma ty stribrny tecky+ "BHDC" na konci identifikačního čísla, ty pameti nejely nijak špatně a potrvdily to jenom frekvence klidne i 480 MHz na 2.5-2-2-11, chce to jim pokourit nad 3V, v tom si tyhle čipy libujou)
Edit v názvech čipů
Njn, ale nikdo ti nezaručí, že vyfocené paměti odpovídají těm, co jsou zrovna skladem ;)
Prostě já jsem si tam tyhle paměti zařídil a vim,že je tam maj. (ale nejsou to všechny ramky od Geilu,co maj skladem, musel projít pár kousků,než našel ty správný :-)Citace:
Původně odeslal Anduril
V tom případě jsi šťastný člověk :-) Dej vědět jak jedou, až budou :)
Bohužel zatim nemůžu testovat- mam KT333 a prostě tam si s frekvencema moc nepohraju. Chystam se koupit si ňákou nForce2, asi Abita NF7-S Takže pak můžu testovat a i tak ta Abitka dá do pamětí realně max. 3,1V. Ty UTTčka chtěj na pořádný frekvence asi tak 3,4V :arrow: asi se bude dělat Vmod :-)
no tak to su mi potom tie UTT nanic :/ tolko do A64 rvat nebudem :roll:
Tak Samsung TCCC nebudou špatné. Při lepším chlazení (a vyšší voltáži) zvládnou i poměrně agresivní časování na vysoké FSB. Bohužel mě už na 220 MHz nečekaně omezuje CPU. Měl jsem totiž sníženou voltáž a chyboval o 106. Když jsem do něj pustil 1.75V pustil mě jen o kousek dál, přesto ramky stále drží. Dnes jsem navíc zkusil i jiné moduly a 220 MHz je pro můj procesor evidentně hranice stability. Za ní už s jakoukoliv ram není stabilní, i tak ovšem bootuje na +/- 240 MHz.
Bohužel tím pádem nejsem schopen otestovat skutečné limity těchto samsung TCCC modulů.
dotaz : chci koupit 512 bo nejlip 2x512, nezalezi mi moc na rychlosti pameti, jako spis na spolehlivosti. Preferuju velikost pred cenou pze sem videl jakej ma rychlost vliv na real vykon(vpodstate minimalni) SOu ty Geily z Alfy dobrej kauf ? popr muze mi nekdo testnout esli dou napr na 333 na 22251 ?
2-2-2-5 tie pamate nedaju ani pri 333mhz.
BTW pozeral som tie svoje cipy a vyzeraju presne ako tie UTT na obrazku. Zeby som mal az take stastie? ;D
kdybych koupil ty Geily k ty my 512ce, pudou mi ty GEILy v dualu ?
to akoze kupis dualchannel kit a hodis ich k tej jednej ramke a cakas ze pojdes dual? Predpokladam ze nie, ale kompatibilitu Ramiek dvoch vyrobcov ti nikto nezaruci a v zhladom na vyberavost A64 by som sa skor priklonil k nazoru ze ta Geil s tou Kingstonou nepojde..Citace:
Původně odeslal NazQul
No Venice by mela byt mene vybirava na typ RAMek.. no asi ty geily koupim a kdyz nepudou tak pude Kingstonka pryc.. Btw je neco lepsiho v tomhle levnym segmentu pameti nez ty GEILy?
To imho záleží, jaké čipy budou ty geily mít...už tu bylo zmíněno, že některé nejdou ani přes 410MHz ;)Citace:
Původně odeslal NazQul
o tu rychlost mi ani tak nejde jako o kapacitu..Ale zase nechci kupovat naky noname aby po pul roce odesly.. Je teda neco lepsiho nez ty Geily za tu cenu ?
Tie Geily su za tu cenu naozaj dost dobry kauf. Ked to budes davat k A64 tak ti moze byt celkom jedno ci mas 5000MB/s pri 333Mhz alebo 7000MB/s nie? :-)
Imho Corsair Value, Samsung TCCC budou taky dobré...ty samsungy jsou levnější.Citace:
Původně odeslal NazQul
jj jak sem psal tak propustnost pro me moc neznamena..porad lepsi mit pomaly 1giga pameti nez rychlou 512ku..
No rekneme ze mi nezalezi na 1 nebo 2ou stovkach u ceny takze Corsair, SAmsung nebo GEIL ? Nemam sympatie k zadne z tech znacek ani osobni zkusenosti..
Tak v takovém případě vem ty Geily. Aspoň pěkně vypadají ;DCitace:
Původně odeslal NazQul
Rad bych koupil pameti s TCCD cipy a nechce se mi do toho moc investovat. Za kolik a kde se daji sehnat nejlevnejsi pameti s temito cipy?
Něco takového? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29160Citace:
Původně odeslal max2
To mi prijde na pameti docela drahy. Co takhle nejaky A-DATA 566/600, kde se daji v cechach sehnat nejlevneji?
levi.cz, ostatni to aj tak beru od nich.
To neni o moc levnejsi nez ty kingstony. Je to na mne porad moc. Chtel bych koupit 2x512MB do A64 na taktovani, tak do tech 2000 za jeden modul. Co byste mi doporucili?
za frekvenciu sa plati. do 2000 nic lepsie ako 400mhz nezozenies.Citace:
Původně odeslal max2
Do 2000 těžko seženeš něco, co zvládne vysoké takty. Možná tak jedině něco s Hynix D43 chipy. Jinak o DDR400 kolem 1300-1500 za modul 512MB najdeš info na předešlých stránkách ;) Ale od takových pamětí nelze čekat více než nějakých 460Mhz.Citace:
Původně odeslal max2
To sem cetl. Nekde jsem videl Corsair DDR400 XMS CL2 za 2070. Co rikate na tuhle pamet? Jak moc je lepsi nez ty levnejsi kusy za 1300-1500?
Ta by mohla být dobré. Měly by tam být čipy Winbond. Ale na nějaké vysoké frekvence to imho taky nebude. Spíše nízké latence. Na A64 stejně imo moc nezáleží na taktu pamětí, takže klidně vem ty Corsairy CL2. S levnějšíma nedosáhneš asi takových nízkých latencí.Citace:
Původně odeslal max2
Dobre a na jakym taktu by mohl ten corsair bezet pri CL3?
Zrovinka prochazim ceniky a nasel jsem 512MB Kingmax DDR500 CL3 za 2280. Co rikate na tuhle pamet?
pokial ti tych 250mhz naozaj treba tak si ju vezmi. Ja idem s pamatami 400mhz na 333mhz a nepoznam rozdiel medzi 333 a 460. Ako uz bolo povedane pri A64 az tak velmi nezalezi na frekvencii pamati. Radsej tie Corsairi s nizkou latenciou.
A jeste do tretice jsem narazil v jednom obchode na:
PC3200, 1024 MB, Geil Ultra Dual Channel Kit, časování CAS 2-3-3-6, GL1GB3200BC za 4300
V czechcomputeru je maj za neco pres 5000. Zajimalo by mne zda se v necem lisi nebo to jsou ty samy.
A jaky byste mi doporucili ty corsair 2x512MB XMS CL2, nebo tyto? Co sem koukal tak mi prijdou, ze ty geily jsou trochu novejsi. Nebyli by potom i lepsi?
tak pozor na ty GEILy..procet sem zahranicni fora a dost lidi si stezuje ze ty pameti nejdou ani na default a hazej spoustu chyb v memtestu.. zacal sem teda pokoukavat i po Corsair value, nema je nekdo?zajima me jestli dou na 166 2225 ?Citace:
Původně odeslal Anduril
Lidi, k A64 berte ty Kingmaxy DDR433 CL2,5 - teď mám doma jedny na testy a vypadají fakt cool... :wink:
2darthmaul: cool muze znamenat cokoli, podel se o vysledky
Testy ještě nejsou hotové - schválně si zkus představit nějaký zajímavý reálný výsledek a pak to můžeme porovnat, zda to ramka splnila... :wink:Citace:
Původně odeslal max2
napr DDR480+ trebars aj pri 3-x-x-x :wink:Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Procital jsem to tady a bavili jste se tu o levnych pametech a hlavne kingmax ...
Ke kingmax mohu rict toto:
1. Mluvim o kingmax Super RAM PC400, PC433 CL2.5, cervene
2. zelene chipy a tinyBGA nebrat.
3. Ty kingmaxi MILUJI nf3 nf4 chipsety, vetsinou bezi DDR480-500 pri casovani CL2.5-4-4-7-1T nebo CL2.5-3-3-8-1T odzkouseno na deskach: EPoX 9NDA3+, 9NPA+, Gigabyte NF3 a NF4, zatim jsem jine desky netestoval ...
4. Na K8T800Pro (AV8) a K8T890 (AX8) podavaji o neco horsi vysledky...
5. Ted jsem mel v ruce taky Kingmax hardcore PC500 (hynix D5) a na dvou 9NPA+ jeli pri 250Mhz na CL2,5-3-3-6-1T !!! Bozi. a jak by vypadaly ty hardcory s kingmax chipy ....
Klidně přidej - dostal jsem v CC dva červené moduly v pytlíku a jedou v dualu naprosto stabilně DDR500 CL2,5 4-4-8 1T při 2,8V!!!Citace:
Původně odeslal tomase
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/26502v.jpg
Propustnost v Everestu i Sandre lehce pod 7000, latence cca. 42-43!!! :eek: :eek: :eek:
To je bomba, vid ? ... :-))))
A ted si vem, ze kdyz tam narves jeste dalsi 2 moduly, tak to jede uplne stejne ... :-) Tedy alespon na venice ... :-)
EDIT: dnes jsem jeste delal dalsi testy, a jedu SUPER stable na 330x8 a pameti 220MHz CL2.5-3-3-6-1T .... :-) s timto casovani jedou do 227Mhz ...
Jj, Venice sice nemám, ale pokud pojedou s Winchesterem stejně i na 2T, budu absolutně happy - právě před chvílí jsem si další dva kousky vyzvedl v CC a už se těším, jak je testnu. No řekněte, není to nádhera 2GB slušné RAM za bůra? :drool:Citace:
Původně odeslal svaca
Tak jsem dneska koupil pro sebe Samsung TCCC 512MB. Natěšený po předchozí zkušenosti dal do pc....No a byl jsem velmi nemile překvapen...na 11-3-3-2,5 @2,7V ten modul nedal ani 200MHz. Přitom předchozí tohle zvládal v klidu a zvládal i mnohem více. Takže jejich kvalita bude kus od kusu jiná asi :-/ Naštěstí jsem to obratem střelil za kupní cenu :)
Chcel som sa len opitat skusenejsich ludi ako som ja ci 2x512 a data 600 pri fsb 265 cize ram idu na 530 a casovanie je 2.5,4,3,7 1T je to len premier alebo ako to hodnotite a priepustnost v everest 2.01 je okolo 7600Mb/s..mozno sa to casovanie da este zlepsit ale nebol cas to poriadne skusat ale v prime 95 stabilne 7hod.Ak to je podpriemer budem sa snazit to casovanie este trochu znizit..A napetie je default cize 1.6V dakujem za odpoved. :-)
A64 3200+ venice 265x10,thermaltake tower 112 + 2fan, abit an8 fatal1ty,a data 2x512 600Mhz, sapphire X850XT @ 540-620 ati silencer 5 rev.2, audigy 2,teac w516d, tagan 480w, thermaltake armor 8000swa,lcd lg1980u, logitech mx 1000
Propustnost je OK, ale spíš mi není jasné, proč je máš jen na DDR530, když chceš maximum? Rozhodně zvýšením frekvence dosáhneš větší proustnosti než agresivním časováním...Citace:
Původně odeslal Rado85
No já pro změnu koupil další dva Kingmaxy a kupodivu makají úplně stejně jako ty předchozí... :smoke:
Otestoval jsem je i v EPoXu nF3 a naprosto v pohodě opět DDR500 1T CL2,5 4-4-8 na 2,75V real.
4 moduly najednou jsem zatím netestoval, ale vzhledem k Winchesteru zázraky nečekám... snad aspoň, na 2T pojedou... :wink:
A podla teba by som mal ako nataktovat ten procak aby to bolo na max?Citace:
Propustnost je OK, ale spíš mi není jasné, proč je máš jen na DDR530, když chceš maximum? Rozhodně zvýšením frekvence dosáhneš větší proustnosti než agresivním časováním...
No já pro změnu koupil další dva Kingmaxy a kupodivu makají úplně stejně jako ty předchozí... :smoke:
Otestoval jsem je i v EPoXu nF3 a naprosto v pohodě opět DDR500 1T CL2,5 4-4-8 na 2,75V real.
4 moduly najednou jsem zatím netestoval, ale vzhledem k Winchesteru zázraky nečekám... snad aspoň, na 2T pojedou... :wink:
Třeba 9x295 a paměť synchro na DDR590, když už je to šestistovka... :wink:
A to namiesto 400DDR nastavim v biose AUTO? Jako aby to bolo 1:1Citace:
Citace:
caute chci se zeptat mam nize uvedenou desku a chcu se zeptat zda si myslite ze to ma smysl koupe techto pameti a zda to ta fosna da pac mam podporu DDR 333MHz ale nektery DDR 400MHz sem rozbehal ale typy PQI atd. to nak nesezrala... takze doporucte.. potom sem ted nasel jeste Geil je me jasny ze u me na me desce to nesezere duáč,ale to me neva .... :-)
DIMM DDR GeIL 512MB Ultra (Dual 2x256MB) PC400 CL 2
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18027
DIMM DDR Corsair Value 512MB PC400 CL 2,5
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18105
DIMM DDR GeIL 512MB PC400 CL 2.5
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18065
DIMM DDR Samsung 512MB PC400 CL 2,5
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...l=50&zbo=18091
tak prosim o rady....predem vsem diky za pomoc...
nebo pokud vite o jinej alternativach dejte taky vedet...
;D
jak sem psal nahore tak v zahranici maj s tema GEIL Value fakt velky problemy..
Nee, nastavíš DDR400 (což je 1:1) a ony se přetaktováním HTT o 50% (200MHz=>300MHz) zvednou taky o 50% (DDR400=>DDR600) :smoke:Citace:
Původně odeslal Rado85
Tak co uz mas 4x Kingmax ???? :drool:Citace:
K tomu casovani, ono je to asi vsechno uplne jedno ....
Testoval jsem 300x9:
Kingmaxi jako mas ty jeli na DDR500 2.5-4-4-7-1T pri 2.8V, diky Venice (mi sice jedou 4 moduly),ale propustnost dle Everest je uboha oproti Winchester ...:
Everest read: 6175 mb/s
Pri DDR400 CL2,5-3-3-5-1T:
Everest 5157 mb/s ... :-)
A ted real...tam vytezi DDR400:
SuperPI: DDR400=32,1 DDR500=32,8
CS Source (Video Stress test): DDR400=124 FPS a DDR500=122 FPS ...
Takze vlastne je to vsechno uplne jedno ... :-)
Ja si pro ty kingmaxy mel jet uz vcera ale misto toho sem jel pro monitor :) Esli sezenu pesos tak snad dneska a doufam ze budou mit este to cerveny PCB
mno, jedno to nie je. cim nizsie latencie, tym vyssi vykon.. frekvencia nie je az tak dolezita. keby si mal DDR400 pri 5-2-2-2, tak by si mal este lepsie skore.. len neviem aky by bol rozdiel medzi (ciste teoreticky) DDR400 5-2-2-2 a dajme tomu DDR466 5-2-2-2..Citace:
Původně odeslal svaca
Jasne ... :-)
Nekde jsem ten rozdil videl (nejake review) a taky na hexusu meli Venice@2800MHz a pameti na DDR400@2-2-2-5-1T a vykon byl BRUTALNI ... :-)
No jo, za pul roku bude tahle diskuze bezpredmetna ....
Je to vsechno mooc rychle ...
jaku ramku si mam kupit do CPU AMD Athlon A64 3000+ 64-bit HT Venice doska DFI LanParty UT nF4-D grafika Leadtek WinFast PX6600GT TDH GeForce PCX 6600GT
no zatial xcem iba niaku 512 do tych 2000-2500sk na taktovanie a este si sa oplati viac investovat do tych pamati thx predom!
Možná by nebylo od věci si přečíst pár threadů včetně tohoto, než položíš takhle stupidní dotaz... :evil:Citace:
Původně odeslal philip868
omg nema kazdy cas citat kazdy thread jeden ktory tu najdes a ked nexces odpovedat tak nemusis sa pytam tych co xcu mi poradit
Doufám, že se nespletu, když budu předpokládat, že se tady nikdo takový nenajde 8-) Zamysli se nad sebou. :evil: :roll:Citace:
OMG!!! Nemá každý čas Ti odpovídat potisící na otázky, na které se tu válí desítky odpovědí z minulosti!Citace:
Doporučuji Ti funkci http://4um.ocguru.cz/templates/defau..._search_cz.gif a neprudit, nebo Tě postihne přiléhavé ohodnocení SLEPEJŠ!!!
Kdyby to někoho zajímalo, tak v ově v alfě mají slušnou sérii PQIček 512MB .. :) SPD mají DDR400 8-4-4-2,5, ale tyhle čipy mi u dvou 256MB modůlu, co už má z dřívějška, jedou na pěkných 460MHz 11-3-3-2,5 @ 2,7V ...A dají až 480MHz (2,8V, CL3). Za 1130Kč dobrá ramka.
Mezi PQI je bohužel až moc chybných příp. špatných nonOC modulů. Jednou jsem si dal tu práci, že jsem testoval asi 20 modulů ze dvou-tří různých sérií a z nich v memtestu hned na začátku vylítlo cca 12 modulů. A nezáleželo na sérii. Zbytek šlapal v duálu, ale jen dva si nechaly líbit tvrdší zacházení.Citace:
Původně odeslal Anduril
Jinými slovy desetina byla dobrá.
Jj, to je klidně možné...kámošovi např. 2x256 PQI na NF-7 vůbec nepostlo....a mně zase jedou výborně a i dalším lidem tady na fóru. Minulej týden jsem si koupil Samsung TCCC a i přesto, že kus který jsem měl na zkoušku před tím a který jel suprově, tak ten můj nejel ani na DDR400 pořádně...U těch levných ramek to je asi fakt o štěstí :?
Tohle PQI zatím v klidu :)
Takze mam novy pameti (pro 9NPA+ Ultra + Venice 3000+):
Kingmax Hardcore DDR500 (CL3-4-4-8-1T)
takze bezi super Stable:
250Mhz: CL2.5-3-3-6-1T@2,7V
260MHz CL2.5-3-3-7-1T@2,8V
270Mhz CL2.5-3-3-7-1T@2,9V
280Mhz CL2.5-3-3-8-1T@3.1V
290MHz nenabootuji (3-4-4-8-2T@3,1V)
Bozi ne ??? 1G za 4k KC ... :-)
slušný, při těch 250mhz kdybys dal větší napětí nešlo by to třeba i na cl2 ?Citace:
Původně odeslal svaca
Nevim, jeste nebyl cas, zkusim to .... A nevim co je to za chipy, ale muzou tam byt bud TinyBGA Kingmax, nebo Hynix D5 a podle velikosti chipu jsou tam ty hynix a ty se budou urcite CL2 branit ... ;D
EDIT: Jak jsem predpokladal... Minimalni absolut stable na 250MHz je: CL2.5-3-3-5-1T @ 2.7V
EDIT1: Takze propustnost v memtestu je takhle 2938 MB/S ... Smile
Jeste jsem zkousel: DDR400 CL2-2-2-5-1T @ 2,7V a jede taktez memtest a prime95 stable, ale propustnost je mensi, cca 2820 MB/s v memtest ...
Naprosto bozi pameti, za ty penize ...
2svaca: Používej prosím tlačítko UPRAVIT. Tři posty za sebou fakt nejsou normální... UPRAVENO.
Jak dlouho jsi je vybíral? To jsou ty s červeným PCB?Citace:
Původně odeslal svaca
Zdravim, chci koupit desku DFI LP UT nF4 UltraD a CPU A64 3000+ Venice no a nevim jaky pameti. Nejradsi bych koupil OCZka ale nikde nemuzu sehnat rychlejsi nez 400MHz a ja kdyz budu potrebovat aby FSB a RAM jeli synchronne (dejme tomu 300MHz - uplne f poho (DFI+WaterCooling ;D)) to znamena ASPON 566MHz (radsi 600) pameti. Takhle rychly jsem nasel mozna tak A-Data Vitesta na Obchod.cz, tak me prosimvas poradte jaky pameti koupit...a vubec jaky pameti mate s A64 s939 vy ??? dik
treba Mushkin dela DDR 550ky, nebo dovoz z DE tam je vetsi vyber, u nas jeste sezenes nejaky Corsair co me tak napada z hlavy. klasicky to sezenes u Foxe nebo v CCCitace:
Původně odeslal Petr_Cz
No ja se ted rozhoduju mezi tema A-Data 500MHz 2*512MB CL3 DCH-Kit prej nejsou spatny, a OCZkama 400MHz 2*512 CL2 EL Dual Channel - o EL seriich jsem slysel, ze zvladaj treba 3,4V (to neni u DFI problem) a tim padem jsou dobre taktovatelny, je to pravda?, pripadne kam az by byli schopny jit ???Citace:
Původně odeslal Neller
1. Nevybiral, jsou to prvni co mi prisli pod ruku - jedou takhle totiz vsechny ... ne jako kingston :-)Citace:
Původně odeslal Tantalos
2. samozrejme, ze Nejsou !!! Tohle jsou hardcory, tzn. ty se zalenym chladicem ...:-)
Bacha na OCZ El dual !!! Jsou to sice Super pameti, ale memu Venice na EPOX 9NPA+ Ultra a 9NDA3+ prakticky nebezeli !!!!Citace:
Původně odeslal Petr_Cz
Zdravim chtel bych se zeptat na typ pameti do moji desky ktere by byly nej a ktere se daji nejlepe taktovat moje deska je EPOX 8rda3+ pro a rozhoduju se mezi temito pametmihttp://www.czechcomputer.cz/product_...8&artno3=27228 diky Lukash
Tak ty napriklad sedi ty OCZ El dual CL2-3-2-6-1T (hynix D43), nebo Kingston (BH5, BH6) - blbe sezenes ... nebo Adata vivesta i ty Corsairy budou gut ...
Geil jak kdy ....