Jak tak tady kou :o kam tak zitra tady bude HOooooooooDNE veselo ;D podivejte dolu na moji sestavu zítra to bude pravda 8-)
Printable View
Jak tak tady kou :o kam tak zitra tady bude HOooooooooDNE veselo ;D podivejte dolu na moji sestavu zítra to bude pravda 8-)
jen aby to vyslo anebyla to dalsi fama snad bude znas mit to nekdo stesti a bude mit ten spravnej kus...
ja sna neusnu :wink:
Sapphire ATi Radeon 9500@9700 128MB DDR [275/270]...to jeste pridej...prece to nepojede na default ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Tosa Inu
skoda ze mas toho Celera.......Citace:
Původně odeslal NeO_01
mi povidej ;D ten adrenalin se mnou haze :? sakrys pisek se rano probudim zase odkopanej :roll:Citace:
Původně odeslal riddle
njn na p4 jeste nemam :| snad do konce tohohle roku nejaka 3GHz bude ;D ;D ..ale zatim me to staci, oproti gf2 co sem mel predtim sem si polepsil vykonove vic nez dvakrat 8)Citace:
Původně odeslal riddle
ty jo,cumim jak...-ted jsem koukal do ceniku CC a jeste tam ty karty nemaj,hodte ji nekdo do scanneru,at vidim,jak ten krasavec vypada :|
Jdou vsechny takhla pretaktnout? Stacilo by 300/300. Nebo musim mit nakey specialni kousek ????
Já už mám od vánoc objednanou Ati Sapphire 9500Pro, ale jak tak si to tady pročítám, tak to asi změním. Jestli to tedy chápu správně, tak když si koupim Sapphire 9500 128MB, tak jednoduše pomocí nějakého Rivatuneru si ji softwarově přepnu na plnohodnotnou R9700 včetně 256Bit pamětí a 8 pipelines?!? A nebo tam přehodím ten odpůrek, přehraju bios a půjde to taky?
Freeman
jasne presne tak ale ja se redeji priklonuji k tomu softwaro. reseni jeto jednoduzsi a hlavne nestracis zaruku na grafickou kartu......
sakra co tady delam kdyz pracuji az od 7:30.....
dnes jsem nemohl ani spat...
doufam ze ji budu mit a ze zas budu moc klidne spat... ;D
...mimochodem .... všiml si kromě mě ještě někdo, že se zastavilo počítání přízpěvků ? ......... ???
hmmm to uz je asi tolik ze ut to nema cenu pocitat... ;D
jinak tady je Voltage MOD
http://www.xtremesystems.org/modules...t&id=22&page=1
http://xtreme.routehero.com/pics/ManojR9700voltmods.JPG
trosku velkej.... 8)
http://www.extremeoverclocking.com/a...00_Vmod_1.html
Takjsem si vsimnul , ze tady rozjel kolega 3DMark v Directech 9. Ja jsem to moc nestudoval-nebyl cas , ale mi nejede nahlasi chybu, ze vyzaduje 8.1 A SPADNE. Takze se ptam je nejaky zpusob ho donutit bezet pod DX9 ?. Zase jsem delal nejake upravy a chcu to testnout-nicmene uz mam v PC DX9 a mam po ptakach
3Dmark2001 ma opravny patch pro radeony 9500/9700 staci si to jen stahnout z jejich stranky nevim presne nazev ale kamos mel stejny problem a timto jsme to vyresily
PS: jeste pridam ze ma taky DirectX9 a jeste pouziva WinXP-CZ
jestli to nevyjde tak se z toho picnuuuu :)
nahodou nevite jestli maj v CC 1700+ B0 co? :) ce bych opet vymenil procik :)
ten krasavec vypada takhle az na to, ze ke cervenejCitace:
Původně odeslal Zorg
NEO_01 chci se te optat ma ta graficka karta nejakou samolepku kdy je uvedeno cislo chipu 215R8CBGA13F - totozny s R9700 nebo 215R8ABGA13F tím pádem nepujde jako R9700 nebo dá zjistit ,ze karta maka jako R9700 az po vyzkouseni s Rivatunerem + testy. Diky a Ahoj JFK
ja si myslim ze tam urcite neco budou mit ale asi jen v BOX verzi :|Citace:
Původně odeslal Maxik
TAK TO JE PRUSEEEEEERRRRRRRRRR :evil:
karty v CC jeste nemaj mam si dnes vecer zavolat jak to snema vypada ale na 90% dnes jeste nedorazi.....
Takze zase nic dalsi bezesne noci :|
2 Martine:
V stredu by som mal dostat tuto kartu z BGS. Predpokladam, ze ju mas odtial. Mozes mi potvrdit, ze ta tvoja je po modifikacii bez artifaktov?
Predsa len mam trocha obavy, aby som nenatrafil na nejaku s chybnou pipeline. :?
2 ALL:
Pripadne dalsi, co ju uz mate, dajte vediet svoje vysledky s vyskytom artifaktov v obraze (sachovnice a vadne pixely).
Dik
blackie no mam ju odtial! ALE! komunikoval som s jednym clovekom co ju ma tiez odtial a ma vadne pixely, ale on prezuval ten rezistor. ja som pouzil lak!
ano moja je bez artifactov! vtedy ked som to robil som ani netusil ze moze vobec nastat takyto problem..
zlata neznalost ;D
Hmm, tak to su sance otvorene...Ja skusim software mod a uvidim 8-)
Si stastny chlap, dufam, ze sa pridam :-)
celkom ma prekvapujete ze upgradujete z gf 42oo na r95oo este ked teraz je tam ten hacik s tymi artifactami..
to asi pro to ze ta 9500 je rychlejsi jak to Ti4200 konecne i Nvidiaci to pocho... ze to je *r*c*a
mno ja upgraduju z GF2ti ktera je stejne posrata :) Mit GF4 4200 tak asi upgradovat nebudu...
co jsem četl tak člověk co dělal software plugin pro riva tuner se zmínil že pracuje na to,aby se vadné pipeliny daly kdyžtak vypnout.Otázka ale je,vlastně jaké člověk bude mít vadné pipeliny,jestli jich nebude moc.
Tak až budete někdo jednu GF4 prodávat, za rozumnou cenu ji koupím. Jinak hodně štěstí z moddingem R9500. ;)
no ono to zas nebude tak zle.....
jinak Radeon 9500 (128bit sbernice) he asi na urovni Ti4200 ale 9500(256bit. sbernice) je na tom daleko lepe co se tyce do vykonu a jinak aspon ten overclocking a sance ziskat vakon za jine penize laka.......
A jeste pokud by to nebylo az tak uspesne tak by to nikdo nechetl...
;D 8) 8-)
ja vim že upgradovat z GF4Ti je trosku zhyralost, ale opravdu chci mit uz jednou kvalitni a znackovou kartu, nerikam ze tahle neni kvalitni, ale sem hrozne zvedavej na tu Ati kdyz ji tak vsichni vychvalujete.
to Pavlis
to pak jo....
ATi ma dokonalej obraz na TV a hlavne ta barva ve hrach no proste to budes koukat
Doufam, ze tam nejaka pro me zbyde, jinak budu vrazdit :evil: :)
no nejaky samolepky tam sou, ale ted sem v praci, takze ti nepovim co na nich je..az budu doma takto sem hodimCitace:
Původně odeslal jfk
zatim ani jeden vadnej pixelik ;D zkousel sem 3d mark, unreal tournament, ms rali chalange a v poho...UTcko v 1600x1200 s detailama na max a pri botmach prumerne 42fps..coz na myho celerka de 8)Citace:
Původně odeslal blackie
flyby lita kolem 100fps
kua....kolik tak stoji a kde maj nějaky dobry r9500 128mb??
Pro ty z Vas kdo nebyli v CC. Seslo se nas tam 8, v CC pro nas bylo pripraveno 8 karet. 5 jich uz bylo otestovano, 3 jsou s cernym Petrem. Ted jsem v praci, takze sem hodim nejaky vysledky az pozde vecer, ale ocekavam kazdou chvili nejaky info Glassmana, ktery jel kartu hned testovat :-D
Takze my kdo sme je meli mit na dobirku mame predpokladam smulu ?
Noooo to by som nescel :| (kooksa tak vas odvarit lacnym suntom a ostatny si pekne podelia tie dobre :evil: )Citace:
Původně odeslal Charon
co to nechapu melo jich bejt 9
7+2 na dobirku
tak nevim proc jich tam bylo jen 8 kdyz dalsich
15 jich meli mit ne nic no ;D :evil: ;D
:-( Mluvil jsem s Glassmanem, a prej do tejdne bude v Actebisu další várka a CZC zase nějaký vezme... takže doufám že se na mě tentokrát už dostane a někdo ochotnej mi testlou kartu pošle na dobírku ! :wink:
A co budeš dělat s tím GF4???
Pockam si jeste co na to Glassman, jinak se s tim smirim, s dalsi varky uz nechci to si radsi na jistotu koupim 9500PRO
Jaky je presny ten sw postup? Mam ji na vecer zamluvenou, tak bych ji rad jeste dnes otestoval. V cem testovat? 3DMark?
Muzu tam flaknout tenhle bios Saphire 9700 non-Pro Pal to NTSC BIOS???
je to uplne jednoduchy... vocad si stahnes soubor k driverum ktery pouzivas a podle navodu ho tam nahrajes...preliznes drivery..restartujes..a je hotovo 8)Citace:
Původně odeslal Capi
podrobnej popis ma na ty strance
Tady je ten postup http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=16947. No a k tomuz otestovani ti opravdu zbyde jen ten 3Dmark. Dobre na otestovani je i UT2003 :-)Citace:
Původně odeslal Capi
takze jaka je uspesnost?
nechal jsem si ji poslat primo z CC na dobirku a zitra nejpozdeji dalsi den ji mam tady doma.....
Diky!!! Jestli to dobre chapu, nepotrebuju ani bios 9700 ani RivaTuner?Citace:
Původně odeslal NeO_01
Tak uz jsem to prelouskal, takze je to tak ;D
jak presne to mohu otestovat jestli to funguje tak jak ma?Staci si pustit nejakej soft treba 3Dmark a cucet na obrazovku jestli se tam neobjevi nejakej ten artefakt?Citace:
Původně odeslal re076
Takze ji mas taky? ;D V CC to asi netestovali jinak.
jo presne takhle, po uspesnem dokonceni 3Dmarku muzes pridat 5Mhz a zkouset ta tak az do nekonecna(v idealnim pripade). Nebo taky hry pri maximalnim rozliseni + max detaily. No a pak se nam pochlubis, jak si dopadlCitace:
Původně odeslal riddle
Jak to vidítě s tou další várkou z Actebisu? dneska tam známí volal a prej to tam už mají, ale že je ještě nikdo nezkoušel, tak je to zatim moc riskantní .... jestli se oběví někdo kdo si koupil z té nové várky, tak sem hoďte výsledek ...
HELP ME!!!!Potřebuji upravenej soubor na Riva Tuner2 a to ati2mtag.sys abych mohl změnit toho radeona ??? Mám nainstalovaný Catalist 3.Díky všem :wink:
A oni to na test nepujčí ?Citace:
Původně odeslal bird birdovicz
no mě asi ne-e, když oni sou z Prahy a já z jižní Moravy ;-) ... chtělo by to někoho místního ...
Tak dnes v 19:05 jsem v CC objednal R9500 128MB RAM.V online shopu tvrdi ze dodavka bude az 28.ledna - tak jsem zvedav co prijde....Zitra tam volam ohledne reklamace Logitechu,tak se poptam co a jak....
Já jsem si jí tam objednal taky, tak až něco zjistíš, tak poreferuj :wink: Jinak kdyby je v Actebisu opravdu měli už ted, tak tu objednávku klidně zruším 8-)Citace:
Původně odeslal ITpozemstan
takze po malych peripetiich se mi to podarilo konecne rozchodit, uf! mel sem porad problemy s tim patchem od Wizzarda, az sem nakonec pouzil RivaTuner (diky Maxiku :wink:), s pomoci nehoz sem byl okamzite odemknut.. Maxik s Erbriakem si ode me odnesli dve ocejchovane karty a me tu nechali potencionalniho zmetka.. ale nastesti vsechno dobre dopadlo a zadny artefakty nikde nevidim.. spokojenost 8)
a co vy? ;D
nic :(Citace:
Původně odeslal Glassman
Jak jsi to udělal pomocí toho RIVA TUNERU??Mě to tam hází zasranej EROR!Kde jsi vzal tan soubor kterej je tam třeba??? :oops: Za radu díky! :wink:Citace:
Původně odeslal Glassman
Ted jsem koukal do noveho ceniku fy Levi a co nevidim:
ATI Radeon 9500, 128MB, DDR+DVI+TVout, 5824,-/dealer, 6485,-/konc. uzivatel, bez DPH.
Zitra bych tam mel pro neco jit, tak zkusim ziskat nejaky informace.
Zitra vyrazim na okruzni cestu po vsech obchodech s vypocetni technikou v Pardubicich.Jestli nekde na neco narazim,tak dam vedet.....Je jich tady fakt dost,takze uvidime...
edited 20:40 - behem litani po kramech se stavim v Grandu (netpub) a dam vedet - odpoledne jdu do prace a pak uz nikde nic nezamluvim...
:-o takze 100% funkcnost ?to je teda bomba... kolik jste jich nakonec vzali? 8)
jestli je to tedy 100% tak to dnes vubec neusnu.... :evil: jeste yitra a mam ji doma....
boze slituj se nad nami jako i my se slitujeme nad tebou a posvecej sve bohem dane radeony 9500 vuli svou jak v pocitaci tak i v krabyci jelikoz i my ctime tveho umeni taktovat.
no proste uz my hrabe na majak ;D
ehm, myslim ze sem dneska koupil R9700PRO ;D
R9500@R9700PRO (325/310)
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5633962
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOW :o tak to mam v compu zde je vysledek Score 12747 http://service.futuremark.com/compare?2k1=5633773 8)
Kazdopadne COOL vysledky 8) Jen tak dal :) GO ATI GO ;D
ja ZATIM jedu 333/322 , ale ve 2d slo gpu bez problemu na 415 ;D
Vy jim davate sodu, zatim jedu 300/310. Multitexturing fillrate vzrostl o 100%, Nature taky :-D Nekup to za ty prachy :lol:Citace:
Původně odeslal Kamikatze007
Jestli chcete nekdo porovnavat s Built by ATi Radeonem 9700 Pro, tak nabizim svoje:
http://service.futuremark.com/compare?2k1=5634443
tak tohle je fakt husty!!!!
2kamikatze: ty ma.gore!!abys ji hned nevoddelal!!!! ;D tam dej pasiv aspon z globalwina fop38 ;D i s deltou!!!! ;D
JAKY drivery? Catalyst 3.0 whql certified
Description: WHQL certified CATALYST™ 03.0 only for RADEON™ 9700 PRO / RADEON™ 9500 and RADEON™ 9700 / RADEON™ 9500 products.
??
Maj 20mg FUCK modem
To je vsechno hezke ale jednu vec nechapu jak to ze mam nejlepsi vysledky v techto hodnotach ???
Pixel Shader
(FPS) 215.5 :o
Environment Bump Mapping
(FPS) 221.8 :o
DOT3 Bump Mapping
(FPS) 232.3 :o
Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5633773
Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5634298
Zatim ji skousel na XP a W98se:
Nemohl sem applynout patch protoze sem pouzil drivery z CD...
Jinak v XP: 9850bodu. Ale co nechapu jede to treba 100 fps a vzdy se na sekundisku cukne a takhle porad i fillraty a tam je to fatk vosklivy to cukani je ve vsech testech je po 3-5 sekundach a a tak na jednu sekundu. Body ani vysledky to to nesnizuje... FUCK
Ve 97se: Jde zde aplikovat Rivatuner?? Asi ne. Jinak to cukani zmizelo 9900bodu ale po 1 rebootu me to vzdycky sekne a vubec sem nemohl do OS. Tak sem musel Vratit Voodooo.... FUCK!!
CO TED??
Jinak po vyndani z pytliku sem zjistli ze uz byla v nakym kompu!! Tozn ze mam asi tu co testoval a nebyla dobra!!!
Taky se mi to zda divny - vsechno o trosku horsi nez moje, ale ty tri polozky co uvadis mas o dost lepsi. Kdovi, co vsechno ma na vysledky vliv - treba frekvence FSB, AGP, ... ??? Zkusim to jeste jednou - pri testu jsem stahoval z webu nejaky data a nemel povypinany vsechno co se da. ;DCitace:
Původně odeslal Tosa Inu
POZOR POZOR
NA GURU 3D SE UZ OBJEVIL UPDATE RIVATUNERU-TECH 8 PIPELINE DE UZ AKTIVOVAT I VE WIN98!
Tak pašáci konečně sem to zprovoznil ufff!S mojí sestavou mám Radeon 9500 původní 11113bodů po odemčení 14260bodů a po taktnutí 310/310 je to 15100 bodů!!!!!!!!!!! ;D Tenhle job opravdu stál za to! :wink: Ještě jednou díky moc GLASSMAME! :wink:
Tak to mas v pohode. Ja stahuju catalisty3.0 WHQL a z 20mb mam uz 6,25 -31procent to se jeste nacekam abych zjistil jestli nemam cernyho petra. Jinak nevite co muze spusobovat to jiz zminovane zasekavani ktery neovlivnuje FPS???
Asi na tom neco bude vzdy povypinam ICQ, AVG a ZoneAlarm a pak testuji ;DCitace:
Původně odeslal Mymak
Opravdu Glassmane diky moc je to supr
Tak jsem vsechno povypinal a doslo ke zlepseni o temer 500 bodu!!!
Pro srovnani predtim: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5634443
a potom: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5635198
K nejvetsimu narustu doslo u Game 1 - Low detail a High Polygon Count 1 i 8 lights.
2-=Ondra=-: Pri prvnim testu mi to taky skubalo jako tobe, ale po vypnuti vsech zbytecnosti to bylo krasne plynule. ;D
2 Tosa Inu: to povypinani evidentne na Bump mapping a Pixel shader vliv nemelo - bude to necim jinym ..... ze by AGP 8x ???
Cos vsechno povypinal?
grafika je mozna super - este sem nemel cas na predelavani R9500-R9700, ale ta moje je nejspis nejaka posrata protoze mi pres obraz litaj takovy uchylny pruhy, stejny jako kdysi na nejaky zkurveny Manli :( :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: DO P*******
to glassman: myslis, ze bys mohl zajistit dalsi "otestovanou" dodavku karet? ;)
ICQ, DU meter, Logitech drivery pro klavesnici a mysku, a taky jsem pro jistotu u Norton antiviru zakazal auto-protect. Jinak z wokennich veci nic - ale mozna by stalo za to killnout v taskmanageru i explorer. ;DCitace:
Původně odeslal Pavlis
Tak uz provadim zaverecny zatezovy testy (10x benchmark v 3DMark). Momentalne mam kartu pretocenou na 324/317 a vsechno se zda v pohode. 3D Mark mi povida neco o 11600 bodech :wink: Bude to chtit poradny zelezo pro tuhle karticku :-D
Asi jsem zapomel zamknout AGP na 66 jestli frci jako FSB na 166 tak by se to vysvetlit dalo ;D
nejlepsi score pod sluncem:
Pixel Shader
(FPS) 215.5 :o
Environment Bump Mapping
(FPS) 221.8 :o
DOT3 Bump Mapping
(FPS) 232.3 :o
Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5633773
Compare URL: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5634298
2 Maxik: To je spatny. Jak je to viditelny?
Me se evidentne sere karta s w98se. System zatuhne po najeti do profilu i nekdy pred najetim zkusim udelat Flash biosu 75DRV5...
2 Mymak: Cos povypinal? Me to delalo ABSOLUTNE V KAZDYM TESTU!!! Mozna naka chyba v driverech... nebo co!!
To snad porad se stahujou ty catalisty!! 61 procent!!
jj, pokud vím, tak když jsem updatoval poslední BIOS, tak tam byla vyřešena stabilita s Radeonem 9500 / 9700, takže by ti to po flashi mělo jet normálně...Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
souhlas, já chci taky 14000+ bodů ! :-o Ale co tak čtu, tak ne každýmu se do rukou dostala 100% otestovaná karta :|Citace:
Původně odeslal gregorius
No me se zda divny ze v kadym OS to delalo jiny chyby!Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
Jinak ja tomu testovani od zacatku neveril. Ja ji mel podle technika neotestovanou ale na karte(piny ktery dou do AGP slotu) bylo videt ze ji nekdo nekam strkal.... :evil:
no tak nevim, ale ve hrach jsem objevil 1 vadnej pixel. dela to jeste nekomu? vetsinou si toho nevsimnu , ale na svetlym pozadi je to videt.
tak panove prvni vadnej kousek....
1. Po pouhem nainstalovani jak sem rikal behaj pruhy pres obraz
2. pri modifikaci SW, ma evidentne aspon jednu vadnou pipeline
3. A TO JE TESTOVANA TECHNIKAMA V CC :evil: Magori ani nepoznaj vadnou kartu - je to evidentne videt ve 2D po nainstalovani jakejchkoliv ovladacu :-( :-( :-( :-( :evil: :evil:
hosi, poradim vam jediny, uplacejte lahvema Martini a urcite si nejakou testlou kartu z druhy varky budete moct odvezt ;)Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
jinak po takovym experimentovanim s frekvencema a pokukovanim na ATi Nature Demo jsem se ustalil na 330/330, tedka si du pohrat s FSB, zajima me, kolik to ustoji.. pokud zvladne i 200MHz ~ AGP 80MHz, tak si ji necham, pokud ne, pujde k nejakemu stastnemu majiteli (ale nedelejte si nadeje, uz je to jasny kam :lol:)
A ja sem dopadnul takhle: http://service.futuremark.com/compare?2k1=5635588
docela smula technik ted saje Martini a smeje se :roll:Citace:
Původně odeslal Maxik
poradim ti kup dalsi flasku Martini prijd tam a slehni mu ji o hlavu snad pak pozna dobrej obraz :evil:
No von ho este nesaje pac mu ho este nikdo nedal :lol: :lol: :evil: :evil:Citace:
Původně odeslal zap
A mozna ani nikdo neda.... ;D
Stejne by me zajimalo proc ta moje je "jeta"...
Jinak testujou je ve fabrice nebo co? Podle me ne!! ??? :|
Pokud se bude ještě někde hromadně objednávat, tak dejte vědět. Jednoho OTESTOVANÝHO Radeona 9500 128MB taky bral. :wink:
to ze nam to nekdo byl vubec ochotnej testovat je jenom jeho dobra vule, vsechny karty co testoval byly u nich v poradku.. to nevylucuje, ze to nekomu muze delat nejaky problemy, konkretne nekompatibilita s deskou nebo spatne napajeni cipsetu, AGP apod., myslim ze podruhy se vam na to vykasle s timhle pristupem :evil:
8-)Citace:
Původně odeslal Glassman
dyz sem mel na test z CC Herculese FDX8500LE tak mi doma taky v mym kompu delal cary pres obraz, grafika byla rozpadla atd, oroste nebylo nic poradne videt a v CC jela ta karta v pohode....
al jestli ma spatnou pipeline tak je to divny