Tak že je to úplně normální jev. :eek: :-) Tak to potom urááá! Ale je peravda že jsem to sosal asi tak ve 02:40... :lol: :-) :-(
Printable View
Tak že je to úplně normální jev. :eek: :-) Tak to potom urááá! Ale je peravda že jsem to sosal asi tak ve 02:40... :lol: :-) :-(
3.1.2005_02:40: jsem se radoval (viz předchozí příspěvek).
3.1.2005_13:00: bylo to úplně mrtvé, nikam jsem se nedostal a když ano tak na dsl.cz: 8,9Kb/s (první maximální minimum) :eek: ??? :?
3.1.2005_18:30: 23,5Kb/s. Mezi svátkami to bylo OK.
Připadá mě to jako by tyto modemy používali i firmy (pomalé připojení přez den), nebo už mi uplynulo 14 dní od podpisu smlouvy na 24 měsícu s Eurotelem... :D
me to ted obcas pres den nejede uplne idealne.. holt 30.000 uzivatelu udela svoje.. nicmene mi to jeste nepadlo pod 300kbps, vecer po 22:00 stahuji pres 100kB/s.
S tím ale Eurorel musel (mohl) počítat. Nebo se mu u nás v ČR vede špatně? ???
Tak jsem se dneska hned po prichodu domu vytocil :evil:
Chtel jsem se pripojit ale modem na externi antenu nemohl nalezt signal. Takze jsem zkusil tu malou a take nic. Hm, pripojim teda zpatky externi antenu rekl jsem si - podivam se na ten konektor a co nevidim, uvnitr je poskozenen! Pravdepodobne tim jak se meni anteny (k notasu prece nebudu tahat externi antenu). To teda opet potvrzuje kvalitu Gtran modemu!!
Dejte si na to pozor, ted mne pravdepodobne ceka mesicni reklamace?!!! :evil: Musim toto obdobi kdy vlastne internet nemohu pouzivat platit pausal? Nemeli by mi pujcit nahradni modem?
No, záleží podle firmy... Ale bylo by to logické, leda že Ti nebudou ten jeden měsíc inkasovat.Citace:
Původně odeslal Prokop
me nejde ani tak o ten pausal spise o to jestli mi pujci nahradni modem. To by prece meli ne?Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Vždyť jsem ti psal že to je logické, půjčili by ti "kus za kus" (takto to dělájí například autoservisy). Pokusím se zeptat jednoho človíčka (z autorizované prodejny Eurotelu) na názor tvého problému.Citace:
Původně odeslal Prokop
Pokud neco reklamujes a reklamace je uznana, tak ti musej uhradit veskere naklady => v tomle pripade minimalne ten pausal.
Dnes 7.1.2005_13:00-13:30: bylo to opět uplně mrtvé nikam jsem se nedostal... :|Citace:
Divné. ???
taxem ten modem ve stredu vratil a sluzbu zrusil... (posledni den z tech 14ti dni na testovni)
hlavni duvody:
a) pomale jak ... (doplnte vulgarismus dle nalady)
- dlouhodoby prumer 115kbps (tj stahovani tak do 15kB/s)
- jednou jedinkrat se rychlost vysplhala na 399kbps (vydrzelo to asi hodinu, pak zase 100kbps)
b) nestabilni jak ... (doplnte vulgarismus dle nalady)
- nekdy to spadlo po 5ti min, nekdy cca po 12ti hod, ale padalo to furt
- nepomohlo nic (vyndani baterky, zapojeni do stab. zdroje, extra chlazeni modemu - za okno-, AT prikazy,...)
- nekdy to "jen" spadlo, nekdy se ten modem vypnul uplne
na helplnajne mi nakonec rekli, ze je to v podstate negarantovane cele (rychlost jsem vedel, ale ta stabilita me prekvapila)
taxem to tem smejdum vratil
muj os. nazor:
modem stoji za...
ET to nema jeste moc vychytany (asi jak kde)
a ET se furt chova jako monopol
Podle tohoto bych to odhadoval na slabý signál (nevadí že jsi 3 Km od Brna, něco ti to tam třeba stíní).Citace:
Původně odeslal opx123
Já mám signálu stále plno (5 dílků), nemám žádný problém s nestabilitou, jen se občas připojím až na po třetí (neb se nepřipojím vůbec, vždy jen 13:00-13:30). ???
a to to furt odpojuješ nebo ti to tak často padá?Citace:
stále o tom taky uvažuju ale k NB bych velice uvítal nějaké PCMCIA řešení modemu a fur nic... :?
Odpojuju, ale na druhou stranu nevím proč... :-)
grrr, mapky eurotelu jsou na dvě věci. Ted sem oběhal celej barák i celou zahradu a signál nikde. přitom na mapce sem v zeleném. grrrr
S magnetkou, nebo bez. :|Citace:
Původně odeslal herma
hrozna vec tenhle modem.Kamos s nim ma neustale problemy.Ted mu delsi dobu nesel, tak mu vymenili modem po dlooouhym telefonovani(opakovanym).Prisel technik, podal mu ho mezi dverma a cau.ja mu to byl teda nainstalovat a porad spatny jmeno heslo.Po pulhodinovym rozhovoru a proklikavani se cisly a prokecavani se s ruznymi callgirl, co tam sedej jsem prisel na to, ze mu dali na tu obalku uplne jiny heslo, nez ma aktivovane u nich...ufff.Hrozny.Navic modem se kolikrat neprihlasi, musim ho restartovat nebo restartovat pc, nekdy se sam vypne, proste porad neco.jedinou radu, jakou jsem mu mohl dat sem mu dal.....at to zrusi ;D
Hmmm to s tim,ze mu dali jiný heslo je celkem castej jev já jich mám v práci pod kontrolou 21 a zatim se mi stalo trikrat,že modem měl v obálce špatný heslo :roll:Citace:
Původně odeslal dutch3s
No a od verze firmwaru _9 se nevypíná a je naprosto OK pokud se používá společně s ASUSem 500b nebo g.
Já jsem měl takovéto problémy při první instalaci, nyní je to v pořádku... :smoke:
P.S.: osvědčilo se mi: instalace modemu z CD Eurotelu > následný restart > připojení modemu zapojeného do sítě (230V) > instalace ovladače (samoinstalace ve W_XP).
EDIT: modem je stále pod proudem...
no ja mu stahnul nejnovejsi ovladace, tak ted jsem zvedavej, jak casto tam budu chodit na "servis" ;D
Vyzkoušej také modem bez dodávaného prodlužovacího USB kabelu (vyzkoušej jiný), popřípadě konektor uprav tak aby měl lepší kontakt. Možná asi záleží jak který kabel, ale mě to ve Windows XP jednu chvíli "bimbalo" jako na zvonici :-) :lol: :lol: a PC hlásil že nemůže rozeznat již připojené nové zařízení... :|
no ja mam to cdma hned od zacatku jak to zacalo, a musim konstatovat ze zadny problem s tim nemam akorat vcera k veceru byl 30min. vypadek jinak mi to jede super.
http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=32131
Citace:
DĚKUJI AUTOROVI !!!
Vyzkoušel jsem to a skutečně se mě zlepšil signál. Anténu mám na stejném místě jako předtím, ale signál mě vyrostl z původních 30% až 35% na 50% až 55%. Dříve mě kolísal a držel se převážně na 30% nyní už tolik nekolísá, drží převážně na 55% kdy občas spadne na 53% a jen vyjímečně a na chvíli padá na 50%.
Tak tyto výpadky mám také (respektive Eurotel). Připojení trvá, modem signál má, ale prostě se nikam po internetu nedostanu "stránka nelze zobrazit"... :?Citace:
Původně odeslal honzAK
no nevim obalit si antenu alobalem a jeste nejakym dratem a postavit na to kartonovej chliv se mi moc nezda.
Tak jsem to proletl a vypada to slibne. Zkuste to nekdo vyrobit a hlavne vyfotit. dikyCitace:
Původně odeslal mudboy
no LOL. tesim se na fotoz!
A Vám někomu ten modem ukazuje sílu signálu v % ??? Já že mám na modemu indikaci pouze po dílkách a to 5. a z toho se procenta těžko odečítají. :?
Potrebujes program GTRAnal. ten umi zobrazit signal v procentech.Citace:
hledej na cdma.cz foru
Ze by konecne tip na to jak obejit FUP??
http://www.cdma.cz/diskuze.php?vlakno=32134
Tak tedy díky "sofokless", fungují a ukazují stejné hodnoty signálu.Citace:
Původně odeslal sofokless
Ale nyní nevím na čem sem, buďto špatně ukazuje modem nebo prográmky. :? Na modemu je všech pět dílků a prográmky ukazují jen 44% signálu... ??? Přesto někdy stahuji DATA i 100kB/s.
Modem je k mereni signalu naprd. Ja mam taky pet carek a signal 46%Citace:
Posledni dobou mi stahovani padlo nekam k 40-70kB/s.
Jinak jsem zkousel dc++ s pouzitim navodu vyse uvedeneho a facha to perfektne :wink:
jj souhlasim s Prokop kámoš má taky 5 dílků a signál má 51% doma a cca 80% v práci a v práci tahá rychleji než doma...
doufám, že už brzy ET vyleze s lepším modemem (třeba pro PCMCIA :drool: )
tobe to snad funguje?Citace:
Původně odeslal Prokop
Prokop : mě to prd pomohlo, jede to pořád max do 5KB/s
Me to jede ve spicce 48kB/s (nekolik segmentu) a mimo spicku 80kB/s.
Staci zaskrtnout send garbage data v obou smerech samozrejme!!
hele vážně to funguje! Musim si to pořídit taky ;DCitace:
Původně odeslal Prokop
pouzivate nekdo cdma na linuxu?
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?p=836122#836122
To kolik vám ukazuje modem (nebo nějaký program) signál, moc společnýho s tím, jakou rychlostí pojedete nemá :wink:Citace:
Tak to s tebou nesouhlasim jestli jsi měl možnost modem vyzkoušet na více místech nemohl bys toto napsat :wink:Citace:
Původně odeslal Busch
Čím míň signálu :arrow: tím menší rychlost (přímá úměra ;D )
Modem měří jenom intenzitu el.pole a rychlost je plánovačem paketů řízena podle úrovně SNIR (Signal to Noise and Interference Ratio) a tu ti IMHO modem neřekne. :wink:Citace:
:-) dobře vezměne to logicky, NO signal = NO moznost stahování = No rychlost...Citace:
Původně odeslal Busch
Takže jestli to dobře chápu tak říkáš, že rychlost připojení není závislá na intenzitě signálu...
To by pak ale klidně mohli garantovat stejnou rychlost nemyslíš?
hele http://www.eurotel.cz/page/pers/jnp/...res-modem.html
Modem lze využívat se základní malou anténou. Pro lepší kvalitu signálu a dosažení vyšších přenosových rychlostí doporučujeme používat externí anténu, která je součástí prodejního balení.
tzn. víc signalu - vyšší rychlost
Zde také
http://www.eurotel.cz/page/pers/jnp/...xpres-FAQ.html
Nechci se s tebou přít je mi to úplně jedno..... :wink:
Smarja, pochop ze to je vysvetleni pro BFU. Sila signalu je jen jedna z velicin nutnych, nikoli postacujicich, pro urceni rychlosti.
Pro priklad, na WiFi mam signal -80dB, ale sum mam -75dB => rychlost se bude blizit 0, protoze sum podstatne prelejza ten signal.
no konečně mi někdo pomoh to uvést na pravou míru. Takhle jsem to chtěl napsat jen jsem asi volil špatně slova...Citace:
Původně odeslal Jezevec
To kvůli čemu to vzniklo:
kámoš má taky 5 dílků a signál má 51% doma a cca 80% v práci a v práci tahá rychleji než doma...
z něho pak vypadlo že jde o počet přenesených dat neboť mu to doma čas od času spadne a tím stahne méně (to už jsem sem nenapsal)
Jasně, bez signálu ti to nepojede, ale to že budeš mít 100% signál ti taky bude prd platný, když budeš na plně vytíženým vysílači :wink: Někdy je lepší mít sice slabší signál, ale být na míň vytíženým vysílači..Citace:
Jinak doporučuju se podívat na vucako.bloguje.cz nebo pro obzvlášť otrlé do whitepaperů Qualcommu :lol:
musis si ve firewalli nebo v prohlizeci povolit cookies aby te to automaticky prihlasilo!A nebo si proste jen na forum nastavit vyjimku tez v prohlizeci nebo firewalluCitace:
Původně odeslal Spajdr
tak uz mi taky jde Strong DC RC9 bez omezeni ;D ;D
To jsou ale výkyvy... :roll: Jednou stahuju 200B/s a nebo například včera (dnes ráno okolo 2:30), až 120kB/s. :| ???
EDIT: 20.03.2005 - Došli mi nervy, modem se pořád opojuje od internetu (včera 6x za odpoledne). V úterý REKLAMUJI!!! :evil: :evil: :evil:
Ta rychlost také už nic moc,nyní bych si jej již raději nepořizoval... :?
:evil:
http://mobilmania.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=109647
pri stahovani mandraku sem byl na plnej rychlosti tak 5minut za hodinu jinak pod 10kb/s :evil:
tohle jestli zavedou napevno :evil: :evil: :evil:
No...
Kdyz to tadu tak ctu tak jsem celkem rad ze jsem si to v pocatecnim nadseni neporidil... :roll:
Eurotel Data nonstop sice neni zadna vyhra, ale je to porad stejne a stabilni... :?
me se to po zavedeni nove FUP velmi zlepsilo ..kolem 0,5mbit stabilne po cely den stejna rychlost
co vsichni blaznite?
mne cdma routuje linuxovej stroj, bohuzel pod linuxem je tam zprasenej acm driver, takze spicka prenosove rychlosti je 60kB/s ... ale ta mi drzi bez ohledu na denni dobu. Nicmene P2P nepouzivam.
vcera jsem stahnul 2.9GB a naprosto bez jakyhokoli problemu.
to kolisani na grafu je tim ze jsem stahovani obcas pausoval.
http://pics.myslenka.net/ppp0-week.gif
CDMA rulez, rozhodne si nemuzu na nic stezovat.
btw, mam to od zacatku listopadu.
V průběhu 14-ti dní o vánocích 2004 v pohodě. Skončily vánoce a jako když "utne" a čím dál je to horší. Průměr tak 128kbps (někdy je problém načíst stránky 4um.ocguru.cz do 30-ti sekund)...
zlepsilo ???Citace:
Původně odeslal G_R_E_E_N
mne to jede i 100kB/s ale tak 5minut pak se spusti to zas... FUP a zbytek hodiny nejdu nad 10kB/s :evil:
driv bych 3CD MDK dal za den a ted se s tim trapim 3 dny
njn je to pekne nah*vno kdyz si treba pustis radio a po 20min se zapne omezeni a prestane hrat ..ale zlepsilo se mi to obecne ..i z P2P toho i presto omezeni nataham vic nez predtim protoze v my lokalite to bylo asi dost zatizeny a tim novym FUP se to uvolnilo
snizeni rychlosti po 70MB bych mozna jeste snesl,ale tech 30MB je zoufalost :evil:
ono je to ruzny spomaluje se to nekdy po 50ti MB nekdy po 30ti ..aspon v mym pripade ..je to pekne videt ve statistice v netlimiteru
prvni hodinu to spadne po 70MB a kazdou dalsi po 30MB
mam to stejny v plzni i doma (klatovy)
:evil: tak uz mi beha i StrongDC++ jenom 4kB/s
a toto znate?
http://efs.wz.cz
Mě to spadne na 10kB/s ihned po začátku stahování...ale občas (ojediněle) to jede chvilku min 80 - 100kB/s (vyjímečně až 120kB/s).Citace:
Původně odeslal lucky
EDIT: Stálé odpojování modemu od internetu (cca 2-10x za odpoledne!). Mám již novej modem (vyreklamovanej), dělá to samé !!! :evil: Už jsem z toho na "mrtvici"... :?
Skáza dokonána. :evil: :evil: :evil: Navždy končím s tímto modemem (nebudu si nadále ničit nervy)! Raději přejdu zpět na Data Nonstop, nebo na cokoliv jiného!Citace:
EDIT: tak prý musím vyzkoušet ještě jeden, třetí modem... :evil:
Druhý modem pracuje bez chyb 24 hodin denně, dosahované rychlosti jsou od 20 do 100 kBps, většinou to je mezi 30 a 50kBps, pingy stabilní, ztrátovost minimální, výpadky neexistují, FUP se neprojevuje/nevadí. Modem zapojenej do Asusu, wifi + notebook je geniální ;) - jsem spokojený zákazník. V malé obci bez ADSL, KTV a s wifi spoji co mívaj packetloss 15% a více... co může být lepší?? ;)
PS: vyjadřuji pouze spokojenost se službami ET (mimochodem: na prodejně (Sivera Electronics, Přerov) je velmi ochotný personál a modemy mění bez problémů), nejsem žádným podplaceným/zaplaceným imagemakerem Eurotellu, jak už jsem se jinde dočetl ;)
ehm, maly tip, dlouhyjohny ... nepouzivas doufam tu originalni dodavanou USB prodluzovacku, ze ne?
ta mi totiz zpusobovala uvedene problemy ..... :|
Používám, ale to už je problém Eurotelu... Mimo jiné používal jsem i jinou prodlužku a to samé. :evil:Citace:
Původně odeslal Marty
zkus to bez prodluzky.Citace:
ja jsem prestal pouzivat euroteli prodluzku a problemy s odpojovanim ustaly.
To bych potom potřeboval tak o 2m delší kabel >MODEM - PC< (bez prodlužky USB).
EDIT: modem mám umístěný skoro u stropu na polici s cedéčkama, tak abych mohl mít magnetku v půdním prostoru co nejvíše...
Ale na druhou stranu by se mohl více snažit Eurotel, ne (za 9 995Kč, nebo za 1069Kč/měsíc)?
ty si myslis ze se eurotel kvuli par lidem kterym vadi, ze jim cdma pada/nefunguje/whatever, zblazni? :)Citace:
odpovim si sam: nezblazni, ba je mu to dokonce uuuuplne jedno. :wink:
A tobě by to nevadilo, když řekněme od 12:00 do 20:00 ti to například 10x spadne? :evil: :evil: :evil: Pokud by to bylo tak jedenkrát za den tak nad tím mávnu rukou...Citace:
Původně odeslal Marty
Tak co, uzivatele CDMA, jak vam to lita?
http://img390.imageshack.us/img390/7428/cdma9gb.th.jpg
.. to jsem jednou za cas zkusil neco stahovat ;) a dokonce jsem si kvuli tomu pripojil modem primo k NTB. jinak jej mam pripojen do routeru a lezu na to pres wifi :)
jake jsou dlouhodobe zkusenosti?
moje nasledujici:
- tak jednou do mesice se stane ze spojeni spadne a cca ctvrt, pul hodiny se nelze pripojit
- signal se mimo prahu relativne obtizne lovi
- vadi mi mnozstvi HW (antena, kabely...) okolo modemu
- mala vydrz modemu na baterku (at aspon vydrzi tech 7 hodin co muj notebook... )
+ skvela dostupnost v praze i s integr. antenkou
+ rychlost, kvalita spojeni pri dobrem signalu
spokojenost. co vy?
posledni pul roku mi to jede stejne jako Martymu predtim sem mel ale taky spoustu problemu ..nektery se vyresily samy :-) az na ten ping je to OK ale stim se neda nic delat ..btw jde nejak udelat abych byl na DC active? nebo na to musim mit verejnou IP? moc to nepouzivam tak se v tom nevyznam
Myslim, ze na active u DC musis mit verejnou IP, coz u CDMA nebudes mit nikdy :-) Jak se to da obejit (pokud vubec) netusimCitace:
Původně odeslal G_R_E_E_N
A kolik % signálu máš? Já měl 44% a takovou tu rychlost jsem měl "jen ojediněle". Jinak tomu bylo prvních tak 14 dní mezi Vánočními svátky 2004...Citace:
Původně odeslal Marty
dá se to obejít přes hamachi, existujou CZ hamachi CDMA huby ;). Ale jsou tam řádově jen desítky lidí :(Citace:
Původně odeslal motorolarulez
O veřejný IP za příplatek prý ET uvažuje (ale to slyším už aspoň rok ;))
Samozrejme jsem o Hamachi uvazoval, ale s DC++ uz to toho moc spolecneho nema :-) Navic jak je znamo, upload zabiji download a navic upload neni zrovna silnou strankou CDMA. Takze tyhle huby asi nebudou to prave orechove :-) Kazdopadne moc kladnych ohlasu - hlavne kvuli rychlosti - jsem na ne moc neslysel.Citace:
Původně odeslal karliko
tohle je doma v praze v dejvicich, s cca 50% signalu (zmerim presneji az tam zas budu).Citace:
jinak jsem byl ted u rodicu na chalupe a tam jsem s cca 20% signalu stahoval prumerne 90 - 120KBps.
Mam tu dalsi poznamku, dnes jsem si poridil ASUS WL-500g a napalil do nej firmware na cdma - viz http://koppel.cz/cdmawifi/
Funguje to dokonale, skvele, samotny ASUS je husta hracka, podporuje i USB hub, takze se k tomu vedle modemu da pripojit i USB tiskarna, flashdisk a webkamera, proste parada. ma very pokrocile funkce a bezi na nem cistej linux.
edit - za necelych 2500 bez dane, pohoda.