Ahoj, robe, precet sem celej tenhle thread a musim ti rict ze si prosel zajimavym vyvojem v oblasti hifi :) ja sam mam focaly 716s krmeny denonem 1905 a docela to staci :)
Printable View
Ahoj, robe, precet sem celej tenhle thread a musim ti rict ze si prosel zajimavym vyvojem v oblasti hifi :) ja sam mam focaly 716s krmeny denonem 1905 a docela to staci :)
to si taky nekdy rikam :wink: stalo to docela dost penez, tak doufam ze to bude na nejaky cas konecna :-)Citace:
Původně odeslal Tomcat-cz
jako rob je tady nějaký VIP či co? mě už ste tady dávno lockly http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=84463 ,cujo ste taky lockly http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=84073
jako dobrý.já sem nevěděl že je to tady takovej hapr.moc dííííííky
---------------->LOCK
Neber si to hned osobně. Tenhle thread vznikl v době, kdy ještě nebyla nákupní poradna a dost se rozjel, takže už by nebylo vhodné ho lockovat. Pokud by se někdo ptal znovu na stejné věci, tak by se to muselo dělat v poradně. Tvůj případ je tedy prostý, musíš s tím už do poradny. Tak to je správné.Citace:
Původně odeslal Býv
Zdar chlapi, zarizuju si doma domaci kino a trosku vaham.
nechci takovou tu sestavu typu Mekosonic DVD + sada plastovejch chrchlacku z tesca, ale zas nejsem moc narocnej.
Rad bych zacal u nejakyho slusnyho 5.1 receiveru (nebo 7.1?) - docetl jsem se tu o nejakych yamahach.
Nejsem si jistej cenovou relaci - predstavoval jsem si investici max 8tis. do samotneho receiveru, ale radeji mene. cim se lisi levnejsi od drazsich?
Tak zaskoč na naše forum: http://www.f-sport.cz/hifi//index.php? kde to rozebereme dopodrobna. navíc je tam již řešeno mnoho podobných případů.
Aktivuji sledování.
take chci mit prehled.Citace:
Původně odeslal Aliencz
zaroven by me zajimalo jestli jsou D/A prevodniky v receiverech odladeny tak aby spolu hraly lip jak oddelene -> jestli maji tak shitozni zesilovac ze i pri vyberu kvalitniho externiho D/A prevodniku a jeho pripojenim na analogobvou cast receiveru budou stale hrat spatne.
Tak tohle je rozdílné model od modelu. Koncáky mají AVR povětšinou dobré, alespoň ty lepší modely. D/A převodníky mají některé taky audiofilské (Např Harman používá AKM, vyšší modely Denonu zase BurrBrown a podobně). Nejslabším článkem AVR je tradičně předzesilovač a ten samotným D/A neobejdeš. Málo který AVR má vstupy přímo na koncáky, myslím jenom NAD a to nevím jistě. Zapátrej. Pozor, neplést si linkové IN. To jsou vstupy na předzesilovač - to je to o čem mluvím, neobejdeš ho.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Dokonalé kino bych sestavil ze samostatného 5-ti kanálového předzesilovače, který už je náležitě vyšlechtěn a 5ti monobloků, nebo alespoň 5ti kanálového koncáku, takových je dost, ale takovéto řešení se blíží k částce 70tis a víc. Ono to ale není nutné. Pokud Ti jde o kultivovaný poslech sterea, nepoužívej na to 5.1 AVreceiver, který je určený pro kino. Dokup klasický stereo zesilovač audiofilské třídy (už od 10tis) a máš vystaráno.
Namátkou řešení kina v HIGH-END třídě:
Předzesilovač 6.1 s tunerem NAD T163:
http://www.nad.cz/AUDIO/images/C163.jpg
A koncový 6.1 zesilovač NAD CI9060:
http://www.nad.cz/AUDIO/images/9120.jpg
Pokud bych to měl shrnout tady, tak je jedno, jestli to bude 5.1, nebo 7.1, takže 5.1 z druhé ruky, nebo starší model tě vyjde finančně mnohem výhodněji. Filmy jsou ozvučovány jen 5.1 jak v DD tak v DTS. Režimy 6.1 a 7.1 jsou přepracovávány DSP procesorem a zvuky jsou vlastně "dovyráběny" takže je to na nic, je to vymyšlené. 5.1 je naprosto reálný DK. Yamahy, zejména v nejnižší cenové třídě vůbec nestíhají kvalitou zvuku, zejména ve stereu. Jinak se můžeš mrknout na www.hifibazar.cz a osobně doporučuji modely značek DENON, Harman Kardon, Marantz, NAD, Cambridge, Onkyo ..... až v druhé vlně Pioneer, Kenwood či Sony ..... a potom teprve levné Yamahy. Ve vyšší cenové už je to lepší. Opravdu slušná Yamaha je až RX-V 1500 a 2500 to už jsou super mašinky.Citace:
Původně odeslal Marty
Slušné kusy jsou tam teď z druhé ruky Onkyo TX-SR 600E, nebo nové Marantz SR4600 či DENON AVR-1906 (v kategorii okolo 10K).
Nejlepší kauf je tam teď Harman Kardon AVR-630 a DENON AVR-3805.
No, Aliene, vim ze o hifi vis hodne a neminim to zpochybnovat, ale slysel jsi uz nejakou tu zatracovanou Yamahu? sam jedu prez RX-V450 s zvuk ma krasnej a velmi slusnej nato ze je to receiver za 8 000,- tudiz v nejnizsi kategorii. porovnaval jsem ho s Onkyem ( 6 500,-) a yamaha vysla neporovnatelne lepe. Nevim co se s tebou stalo ale nekdy o prazdninach jsi mi sam doporucoval vzit tuto yamahu a vubec toho nelituji protoze je opravdu dobra! Samozrejme na stereo zesilovace nema ani nahodou ale k tomu taky neni urcena, ze.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ahoj, neber si to hned osobně. Posunul jsem se trochu víc do sterea a co se týče těch nejlevnějších YAMAH, tak jsem měl možnost přímého srovnání YA350 a 440 s Marantz 4500 a svým HK, a byly slyšitelně slabší. navíc YAMAHA trpí dost nepříjemným neduhem a to je to, že si sedne s málokterými bednami. S některými hraje vyloženě špatně, poslední zkušenost kamaráda např. katastrofa s AQ Toba. Výraz "katastrofa" je ale potřeba brát s nadhledem, jelikož mám na mysli vlastní představy a potřeby. V té nejnižší kategorii u posledních verzí modelů dělá většina konkurence lepší receivery, toť vše. Já vím k čemu je určen AVR, neboj, nesrovnávám to se stereo zesíkem, sám nemám buh-ví co, ale budu upgradovat a už dlouho sleduji a poslouchám do čeho chcu jít a přitom narazíš na kde co a děláš si obrázek jak to je doopravdy. Prostě pokud je možné za stejné peníze vzít DENON, Marantz, Harman, nebo Cambridge, tak určitě vzít raději to, než tu Yamahu ...... OK, nechci to ale nikomu vnucovat, že by to mělo být dogma. Každý může mít práh kvalitativní potřeby zvuku jinde.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
Zdravim... omylem jsem napsal inzerat na Vasem foru kam jsem nemel. da se to nejak editovat??? (motogod) ps. jinak muzu doporucit kombinaci Harman-Kardon HD970+HK970+Le 109. k receiveru uz bych se nevratil (AVR 200)Citace:
Původně odeslal Aliencz
Vypada to ze budu mit moznost mit za nakupku cokoli od H/K, takze jakmile budu mit nejaky $ pohromade a projdu si nejaky vhodny model, tak se uvidi.Citace:
Původně odeslal Aliencz
jinak koukam ze tvoje rady uz sledovat radeji nebudu, protoze to co jsi doporucoval pred pul rokem ted uz zda se vubec neplati a celkove se tvoje nazory shlukly do dost subjektivnich myslenek :)
ten H/K AVR-630 jsem měl, a byl asi nejlepší z trojice Denon AVR-1804, H/K AVR-630 a H/K AVR-7300, které jsem vlastnil. je to opravdu slušný receiver, i na hudbu neurazí. Ten 7300 jsem neměl moc rád, byl dost ostrý a chyběly mu středy, měl jen masivní velmi hluboké basy. Ten AVR630 byl příjemnější, prokreslené středy, výrazný pevný bas, jemnější výšky, ale nejvíc záleží na sladění s repro, takže pokud je to možné tak vyzkoušet doma.
vlastně si ani neuvedl jestli nemáš zájem o stereo, pak bych se na Harmana vykašlal a koupil tento integráč
http://www.bvaudio.com/a300se.htm
http://www.bvaudio.sk/
je to slovenská firma, když si ho necháš poslat vyjde tě na 26240 Sk, a přehraje každý AVR i každý stereo zesík do 50tisíc od značek jako Denon a podobně. Za všechno hovoří to, že starší model A300S v USA prodávájí za 1799$, ten koupíš na Slovensku za 23992 Sk. ;)
P.S. když už rozebíráme Harmana, doporučil bych poohlédnout se i po H/K AVR-430, sice jsem ho neslyšel, ale na německých fórech říkají, že je vyváženější než AVR-630, že nemá tak přehnaný bas.
Pokud je staršího data, tak ne. Požádej Martina - administrátora, on to smaže.Citace:
Původně odeslal janos
Tak to jedine souhlas, reciever na hudbu nebrat !!!Citace:
Původně odeslal janos
Da se to zkombinovat s recieverem s preout a predni bedny hrajou prez samostatnej sterozesik (mam to tak a spokojenost).
Tohle je jedina moznost jak mit vyborny DK a stereo - bohuzel.
no to je trochu vic nez jen dost odvazne tvrzeni! jak muzes rict ze integrac prehraje cokoli 2x tak drazsiho? uz si slysel vsechny zesaky co koupis do 50 000,-??? to pochybujiCitace:
Původně odeslal Rob
zkus jeste vymenit repro.-) Cantony nezahraji nikdy hifi,staci se podivat na cenu novych LE a pocet repraku,ve srovnani s Mission 782 katastrofa:)Citace:
Původně odeslal janos
tak že to přehraje receiver je snad jasné, například můj DPA380, který jsem sehnal za 18 tisíc hravě strčil do kapsy H/K AVR7300 za 73tisíc.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
ve stereu do 50tisíc koupíš zase jenom integráč, a tohle se venku prodává taky kolem 50tisíc, zahraniční značky jsou přecejenom víc předražené než neznámý slovenský výrobek. Těm 50tisícovým intergáčům se to minimálně vyrovná. Ten A300SE je vlastně složený z desek samostatného předzesu a koncáku, a ten koncák je výborný, předzes má svoje slabiny, ale za ty prachy ujde.
prave DPA380 sem videl jako lepsi volbu (za 18k uz musi hrat krute, to muselo byt uprav s tak razantnim narustem ceny), sam sem ho ted chtel sehnat, ale jak te slysim basnit o BV Audiu tak sem na holickach, preci jen to je 20 000,- CZK za integrac, mno jeste si to necham projit hlavou, tedy do konce roku.Citace:
Původně odeslal Rob
pravěže za 18k je to skoro zadarmo, vždyť se to prodávalo před 10 lety kolem 40-45 tisíc. tak DPA380 je taky výborný, ale zase je to jenom koncák a sehnat kvalitní předzesilovač za rozumné peníze je problém.Citace:
Původně odeslal Fraj#r
ten BVaudio určitě někdo v Brně má, zkus se zeptat na High-End fóru na lopuchu:
http://www.lopuch.cz/klub.php?klub=high_end
Přesně tak, ten Robův Dudkáč je kousek hodný dvojnásobku, viděl jsem fotky. Šak Robe, hoď odkaz, Tě neubude :) :)Citace:
Původně odeslal Rob
Pěkné Vánoce chlapi.
tady je diskuze o BV audio A300, čtu tam že ta akce "25% sleva na vše" bude platit i v lednu, takže žádný spěch ;)
http://www.f-sport.cz/hifi/index.php...m=11&topic=489
tož taky pěkné vánoce, fotka mého DPAčka je tu
http://audio.kvalitne.cz/dpa_380_2.jpg
ještě by jsi mohl napsat odkud to máš:o) ale radši ne,nedostal si info jak hraje CD HK 970,vypada hodne zajimave,skvela vybava,jeste si ho nekde poslechnout:)Citace:
Původně odeslal Rob
Uzasny. :roll:Citace:
Původně odeslal paolo_
Tak on uz je ted mezi HiFi-guru pocet repraku na cenu novym meritkem kvality. A samozrejme hned s oblibenym "katastrofickym" dopadem. Co se tady jeste dozvim, nez sem uplne prestanu chodit? Ze mam obalovat nizkoimpedancni repro dvojlinku alobalem a dratkama do spiralky? Nebo ze typ privodni snury 220V ma kolosalni vliv na vysledny zvuk? A nebo ze mam nacvakavat feritovy valeckovy filtry na napajeci draty uvnitr zesilovace, kde je mimochodem konstantni stejnosmerne napeti? Pripadne ze cokoliv co ma >2 kanaly je povl? (Sbirka postrehu z HiFi fora, ce sem linkoval jeden presvedceny audiofil.) A to jsem doufal, ze aspon sem budou prispivat normalni lidi, kteri si dokazou precist nazev threadu.
No nic, tak pekne vanoce a novy rok s dobrym zvukem vam preje zcela spokojeny vlastnik repro Canton LE109+105+103, receiveru Pioneer VSX-D812 a projektoru Panasonic AE500. :)
Citace:
Původně odeslal PePo
Musím se PePa zastat, sestavu Canton LE 109 + 105 + 103 + AS40 jsem měl taky, a na domácí kino je naprosto dostačující, i na hudbu společně s H/K AVR630 to bylo fajn. Počet repráků je naprosto normální, na svých Xavianech mám úplně stajný počet :) ale samozřejmě pokud mám být puntíčkář tak ten střeďák byl docela velký a těžký aby zahrál detaily na vyšších středech a ten výškáč taky není žádný Scan-speak, ale za ty peníze ty repro jsou na kino OK.
P.S. ale vliv feritových jadérek bych nepodceňoval ;)
je celkem jasne proc to nehralo na Yamaze, Canton ma vyrazne az ucinkane vysky (i s Denonem) a ve spojeni s Yamahou, ktera je vyskova a jejich receivery nejsou zadne hifi to muselo byt spatne. Nebo mas stereo Yamahu?Citace:
Původně odeslal paolo_
jojo s Yamahou RX-V 440,ta neni ale moje:) je ostrejsi,proste se mi vubec nelibily Cantony,jsou to ty nove LE 190,jsou dobre na kino,ale na hifi se podle me moc nehodi,i moje Heca Odeony (citlivky:) )+ Eridan 1 zahraji lepe v porovnani,ale treba nekdo kdo neni hifista a neporovna je,tak se mu budou libit,ale jen do te doby nez je porovna s jinymi repro....Citace:
Původně odeslal Rob
PS:nema tu uz nekdo CD od HarmanKardon HD 970? mam o nej zajem:)
Myslim ze Le 109 jsou vyborný poměr cena/výkon.... jsem maximálně spokojen v hifi. Jinak Harman Hd 970 ,používám v kombinaci se zesilovačem Hk 970 je solidní volba . Zvukově je to posun k lepšímu... výborný je DAC na CD, který pouzivam jako ext. prevodník na zvukovce pc. Došlo k výraznému posunu v kvalitě zvuku
Nerad to říkám, ale Cantony dokáží s adekvátními komponenty předvést v hifi výborné výkony. Slyšel jsem je zahrát špatně, ale take výborně. Po roce rozehraní .Citace:
Původně odeslal paolo_
To věřim, jednu dobu jsem hral na 3P sloupech za 11K AQ Kentaur 651 + NAD370+NAD540 a hralo to velmi velmi dobře.Citace:
Původně odeslal janos
Je sranda jak drahy bedny si dneska kupujou lidi k AVR kdyz z nich stejne nedostanou maximum.
Nezbývá mi než souhlasit !Citace:
Původně odeslal ros
Tím si chtěl říci že třeba Denon 2106 je sračka? zkus se podivat do nemeckeho Audia,jak tam hodnoti nektere zesiky a AVR...Citace:
Původně odeslal ros
Paolo, ja ti nevim, ty si kupujes audio veci podle toho, jak je nekdo hodnoti? Nebo podle ceny? IMHO trosku ujety, ne... To je jak kdybys pujcil svou babu trem lidem, aby se s ni vyspali, a pak rekli nazor, jestli s ni mas taky spat... To je snad individualni, ne? kazdymu se libi neco jinyho ;)
Paolo: Denon je dobrej AVR s obstojnym stereem (ve svy cene), ale na dobrej stereozesik trebas i za stejnou cenu jako ten denon to nema ani nahodou.
s tim naprosto souhlasim;) jsem jen ukazoval priklad,ze AVRka nehrajou spatne,stejne nejvice bude zalezet na prehravaci a ne na zesilovaci + bedny,navic AVR ma vyhodu,ze uz nemusis kupovat tuner,navic prostorove efekty uz jsou dnes hodne vychytany,ale nekomu se stejne libit nebudou;)Citace:
Původně odeslal Hardman
To ma,slysel jsem vedle sebe toho Denona a stereo zesik taky Denon,myslim ze 1500ka a zadnej markatni rozdil jsem tam neslysel;) zalezi taky hodne jestli je to propojeny obycejnou dvoulinkou,nebo lepsim kabelem za x tis.,x stovek;)Citace:
Původně odeslal ros
no 1500-ka nic moc teda, tu sem zrovna nemyslel jako dobrej priklad zesiku, co takhle ROTEL, NAD, VINCENT, to uz je o jinym ;-) (vsechno do 20K)
taky bude zalezet na jakejch bednach to pojede, jestli tam das nejaky citlivky jako cantol LE tak se neni co divit, ale lepsi bedny s narocnejma vyhybkama ti proste drtiva vetsina AVR uz neutahne - nezeby to nehralo, ale dynamika bude tatam. Pak uz to nezchrani ani kabelaz za x-K ;-)
tak tak 1500 neurazi ani nenadchne.... a zlepseni kabelem je v radu 1 procenta ne-li promile. takove trochu audio homeopatikum :-)))
jooooooo a kolik lepsich kabelu si slysel,smim li se zeptat?:))))))Citace:
Původně odeslal janos
No bolo to celkom zaujimave citanie. Nie som ziadny audio maniak ale mozem odporucit tuto kombinaciu:
Receiver: Denon AVR 1705
Repro: Canton Movie 10 MX II (5.1)
Kabel treba jednoznacne kvalitny, znacku ale neporadim.
Stojany pre repro som zobral neznackove ale vyzeraju na 99% ako Canton, cena je zlomkova.
Mam tam pripojene DVD cez Coax, Playstation2 cez Optical a TV cez analog stereo a som absolutne spokojny.
Inak do 6.1 a vyssie by som sa nehrnul, je smutne ked si niekto kupi 6.1 a zadny center ma 5 cm od hlavy.
Ceny su tiez zaujimava kapitola, u nas boli tie repro (davnejsie) za 15k (skk), v jednom CZ e-shope som ich videl za 12k a v dalsom DE e-shope boli za 10k takze asi sa oplati trochu pohladat. Ale zas ten receiver som nikde lacnejsie nevidel a ked uz som vsetko kupoval nakoniec v SR tak som si aj lepsie ceny dohodol.
:-) lepsi znamena drahsi??? :-)Citace:
Původně odeslal paolo_
ne to tedy neznamena,tak kolik?;)Citace:
Původně odeslal janos
myslim ze kolem 10 to bude ... mel jsem tu cest slyset reprokabely NVE, Jung, Oehlbach a nepresvedcilo me to o investici 12000 za kabely.Citace:
Původně odeslal paolo_
To je v pořádku. V Hi-Fi je subjektivní všechno, jde o osobní pocity při poslechu. Budete vedle sebe sedět dva, poslouchat stejné železo a jeden může jít blít zatímco druhý bude nadšený. Jakékoliv rady jsou spíš pro začátečníky, pokročilý posluchač si udělá obrázek sám, protože už ví co chce a ví jak toho dosáhnout. Půlroční posun směrem kupředu u aktivního posluchače mi nepřipadá nenormální, koneckonců to pochopíš sám, až se budeš "posouvat" v poslechových požadavcích. Podívej se na Roba, jak se posunul od základního receiveru až ke stereofonnímu Dudkovi za .... rok? Přeji pěkný Nový rok.Citace:
Původně odeslal Marty
K těm kabelům je třeba dodat, že uvažovat o tom, že by mi desetitisícové vylepšili kino za 40, je utopie. Navíc velmi slušné kabely si zvládne "za pusu" udělat každý šikovnější kluk. Stačí se poptat na forech který kabel si sehnat v metráži a dokoupit konektory. Pájku má doma každý z nás a kvalitní cín má každý obchod na elektro součástky. Poslechem pak snadno zjistíte, že kabely, koupené za 2-3tis. snadno zastanou ty "udělané" za 500,-.Citace:
Původně odeslal janos
Nezbyva nez souhlasit, v teto kategorii (kino) je to neracionalni investice.Citace:
Původně odeslal Aliencz
taktez preji dobry zvuk k novemu roku :-)Citace:
Původně odeslal Aliencz
prave Robuv posun me trosku desi ;D
jinak se subjektivnosti rozhodne souhlasim, s Glassmanem jsme kdysi delali poslechovy test OZ v mem hifi zesilovaci ke sluchatkum s mymi technicsy rp-f800 a glassmanovymi senny hd650 (jestli se nepletu) a kazdymu se libilo neco jinyho...
dopadne to asi nakonec tak, ze koupim nejakej slusnejsi avr (vazne zvazuji ten hk, ale nemam tip na nejaky konkretni model zatim) a pak budu obchazet shopy a bazarky a poslouchat repro a postupne dokupovat. moc penez najednou na to mit nebudu - takze zacnu receiverem, pak predni repro, pak mozna sub, pak zadni repro a tak.
ostatne stejne mam dvd player ktery mi zadny extremne hifi zvuk s nejvetsi pravdepodobnosti neposkytne, tak co to hrotit - budu tam hrat mj. casto asi mp3, takze tak... ale cisty zvuk z cdda potesi :-)
www.hifibazar.cz.... maji tam celkem solidni ceny. I nejake HK. Ale mala rada. Netestuj zvuk receiveru se stejne drahym stereo zesilovacem. Odneses si domu stereo :-)
Pekny novy rok preju take. :-)
:-) Docela Robovi zavidim... vratil se ke korenum HiFi v dobrem slova smyslu.Citace:
Původně odeslal Aliencz
Ahoj. Tenhle "výraz" nemám rád, protože nesouhlasím s názorem, že jedině stereo jsou nějaké kořeny Hi-Fi. Hi-Fi a výraz "stereo" nejsou nijak spřažené a osobně mám proti tomuto příměru spíše averzi. Ve prospěch sterea hovoří pouze fakt, že za stejné peníze se dá pořídit kvalitnější aparatura a to nemá s definicí Hi-Fi nic společného. Hi-Fi je značka kvality komponent, resp. definice kvalitního přenosu - reprodukce zvuku podle nějaké předem definované normy - což je taky spíše marketingová záležitost.Citace:
Původně odeslal janos
Robovi závidím jeho prachy, páč to se to potom nakupuje a srovnává :-))) Málokdo si dovolí dotlačit domů HK 7300 a potom ho za polovinu prodat, protože to jaksi "pořád není ono" .....
Rob:
Mám na Tebe prosbu, ty jsi te´d určitě sběhlý v němčině, můžeš mrknout na http://www.hickmann-hifi.de a podmínky pro nákup do ČR. před cca 2-lety jsme tam kupovali dvě sestavy, ale prý se změnily podmínky, papíry k fakturaci už nechodí, pouze potvrzení a platební informace e_mailem a v ceně k úhradě není zahrnuto poštovné. kdybys byl tak hodný a vypíchl ty nejdůležitější body, co jsou popsány ve FAQ, Liefer- und Versandkosten a Privatsphäre und Datenschutz ..... díky, určitě to ocení i další. jinak co se týče tam uvedených cen, tak jsou výborné a po registraci se ještě sníží o cca 5-10% ....
Je to spatny. Uz v tom jedu taky... ted mam spadeno na nejakej stereo zesik + repro, zacal jsem totiz takto:
starsi 55cm TV >> DVD Cyberhome CH-DVD465 + 2.1 souprava k PC (drevo) >> AV procesor Technics SH-AV500 >> TV Sony KV-S2941K ... ted si nesu domu satelity a v blizke budoucnosti planuju koupi zesiku + repro dopredu. Dale aktivni sub a nejaky vhodny centr. Auvajs :)
Marty nejsi sam,ja uz v tom taky litam.)Citace:
Původně odeslal Marty
zatim mam DVD Cyberhome,reciever Yamaha RX-V 396,bedny Heco Odeon,TV Sonka,zvukarna Hercules Fortissimo IV,vsechno bych nejradsi vymenil....libej se mi Harmani,tak asi pujdu do nich,akorat porad nevim jestli mam vzit reciever,nebo zesik:)
No u me zatim stoji za rec akorat ta telka (70cm trinitron, 100Hz, PIP, Stereo&Video tenhle model pouzivalo pri testovani jako referenci) , ke ktery docela dobre sedi ten AV procesor - k televiznim poradum mit dolby surround pro logic neni uplne nejhorsi ;D ... no a a vzhledem k tomu ze jsem to nacal s technicsem, tak asi budu v podobnem duchu pokracovat, protoze jsou mi sympaticky. takze asi tak..
zacinam trosku na nizsich cenovych kategoriich, ale trosku se bojim toho stereo zesiku, protoze do toho asi spadnu za hodne $.
Sice spadneš ale rapidně se ti zvedne zvuk,zvuk dělaj bedny to je základ....Citace:
Původně odeslal Marty
si taky říkal,že půjdeš do Harmanu,nebo ne?.))
jinak Sonku co mam,tak je to 50Hz,100Hz bych nechtel....sirokouhla,uhlopricka kolem 70cm,je krasne skladna:)
rikal jsem jen ze muzu mit hk za ceny kolem vyrobce, takze asi tak, ale stejne je to na me *zatim* moc ;D
no kazdopadne poreferuju ;-) az bude nejaka rozumna zkusenost.
spadnul si do toho a dobre ti tak....stejne nejaky libustky mit musime))))))
cau,Citace:
Původně odeslal Aliencz
no moc na te strance k podminkam o doruceni neni, akorat je tam tabulka cen pro Nemecko, pisou tam ze se cena ridi podle vahy. Posilaji vyhradne pres DPD. Ze v shopu ti to neukazuje poplatek za dobirku. (Ale do zahranici musis urcite platit predem prevodem z uctu a az jim prijdou penize, tak ti daji mailem vyrozumeni ze to posilaji, je to bohuzel jenom na tvoji duvere). Dale pisou ze tabulka je pouze pro Nemecko a ze se mas informovat na cenu dopravy do jinych zemi na info@hickmann-hifi.de . Tot vse. Vic tam toho neni.
To záleží na tom, jestli preferuješ multikanál, nebo stereo. Pak je výběr jednoduchý, jako facka. Ještě bych poupravil názor, že zvuk dělají bedny. myslím, že zvuk dělá spíše zesilovač. Kvalitní zesík vymáčkne i z průměrnějších beden nečekané, špatný zesilovač nerozehraje ani high-end reproduktory.Citace:
Původně odeslal paolo_
S timhle musim souhlasit. Pokud jsou repro alespon trochu slusne, jde vicemene o zesilovac. Sam mam ke svym homemade TVM bednam (hrozny rakve, premyslim o stavbe nejakych komornejsich regalovek) uz treti zesilovac (nejdrive 2x20W tesla, pak Pioneer SA-620 a ted Technics SU-A800) - kdyz se jedna o komercni hi-fi zesilovace (u toho prvniho pouziti terminu zesilovac ponekud usmevne :) ) pozoroval sem mezi jejich zvukem ohromne rozdily - technics je daleko pevnejsi na basech, a ne tolik agresivni na vyskach jako Pioneer. Skoro jako kdybych vymenil bedny.
Na private mam ted toho Pioneera pripojeneho k obycejnem Aiwa bednickam od nejake veze (nejaky bassreflex dvojpasmo s max 12cm basakem, klasicka 12mm drevotriska). Staci si trosku pohrat s ekvalizerem, odstranit huhlave frekvence kolem 100-200Hz, vytahnout nizsi stredy a vysky nad 10kHz a opravdu se nestacim divit jak dobrej zvuk (ve smyslu barvy zvuku a dynamiky) z nich leze. Neverim ze puvodni zesilovac, co byl v te vezi, by se k tomu i vzdalene priblizoval.
Abych nebyl uplne OT jeste neco k multikanalum :) . Mam ted 2x zesilovac a 2 pary reproduktoru (tj. zadnej centr, pouze 4.0) Abych se priznal, posledni dobou se koukam na filmy spise ve stereu, hry hraju ve stereu - ma to jeden prosty duvod. Nejsou-li predni a zadni pary reproduktoru shodne (nebo aspon velice podobne) nestoji podani prostoru za nic. Pouzitelne to je na Dolby Surround Pro Logic, ale ne na Dolby Digital nebo DTS. Jak sem zminoval vyse, premyslim o nejakych mensich regalovkach na stereo poslech (domnivam se ze ten Technics neni zas tak hroznej a ze jeste chvilku vydrzi) a k tomu nejakou obyc. 5.1 soupravu s malyma satelitama a SW. Prece jenom u filmu mi jde spise o slusne podani prostoru a nez o nejakou kvalitu. Jenze zase tu je multikanalova hudba a jeji potencionalni rozmach v budoucnu (nic poradneho na necem poradnem sem jeste neslysel, proto nemuzu zatracovat, i kdyz vseobecnej nazor je myslim ten, ze stereo je na hudbu nejlepsi).
No doufam, ze se z toho vseho jednou nezblaznim ;D
No, s tim multikanalovym zvukem vesmes souhlasim, ale mam jednu pripominku - jestli, kdyz jsi mel 4.0, jsi do zesilovacu poustel jen 4 kanaly z 6 puvodnich, tak bych se nedivil, ze ti to hraje divne - ja mam procesor kterej mi tvori dolby surround pro logic a mam moznost tam vypinat centr a je to velmi na zvuku cele soustavy znat (kdyz centr neni pripojen ale neni vypnuty).Citace:
Původně odeslal Caleb
kazdopadne dolby pro logic pouziva zadni jen na doplneni na prostor a efekty, zatimco dd a dts i na plny zvuk, pokud se nepletu.
Tak drive sem mel Live, ted A2ZS - obe karty pri nastaveni 4.0 v ovladacich mixuji centr do prednich repro. V tom problem neni. Presne ja pises, pri DSPL sou zadni repro pouzity jako efektove (proto jsou taky na nekterych nakresech repro pro DSPL rozmisteny jinak nez pro Dolby Digital) - proto zde odlisna frek. charakteristika nevadi.
Problem pri DD je v tom, ze kazda reprosoustava ma jinou frekvencni charakteristiku a vznika nechteny pink-ponk efekt - vlivem odlisnych frekvencnich charakteristik zni v kazde bedne stejny zvuk jinak a ma odlisnou hlasitost. Sladit neco takoveho je takrka nemozne, vicemene sem tuhle 4.0 soupravu rozboural a pouzivam ji jako 2 stereo aparatury na dvou mistech.
Jinak o DSPL, DD atd jsem neco sesmolil, kdyz to ted po case ctu, par pravdivych informaci tam k nalezeni je.
Jo jo, je to pekne shrnuti - fakta o DSPL musim potvrdit, ve vetsine DivXu mi to hraje moc hezky, proti tomu co to vyrabi ze zvuku co jde stereo z TV. Ale i to se poslouchat da :-)