Ked ti ide hlavne o hlucnost tak si precitaj posledne 2 strany a budes to mat vyriesene a ani nemusis cakat odpoved na uz zodpovedane otazky.
Riesenim je toto
Printable View
Ked ti ide hlavne o hlucnost tak si precitaj posledne 2 strany a budes to mat vyriesene a ani nemusis cakat odpoved na uz zodpovedane otazky.
Riesenim je toto
hm .. ztisit ide kazdy zdroj ... pokial nevrci, nepiska, nehuci a jedinym zdrojom hluku je ventilator tak to nieje ziaden problem .. skor ide o to ci sa takto ztiseny zdroj bude stihat chladit .. aj super special fanless pasive zdroje maju fan ktory si zapinaju ked im je pripis teplo .. cize najrozumnejsie riesenie asi kupit zdroj predimenzovany, urceny na dost vyssie zatazenie ako nanho chcete zavesit a proste spomalit vetraky .. vsetko ostatne saskovanie okolo miliona znaciek je imho hype ... teraz by som kludne siel do ECciek novsich, da sa tam za velmi nice peniaze poridit 500w s 12cm fanom .. a to sa ztisuje v pohode
tak tak, otazkou ovsem je, ci sa da verit tym vyse 30A !!! :o na 12V vetve... ??? u tej novej rady zdrojov Eurocase 450W a 500WCitace:
Původně odeslal SajmoN
tak sem dneska koupil ten chill 400W a je docela tichej
docela :lol: ??? takže slyšet je jak moc ?Citace:
Původně odeslal LOVIT
Nevite nekdo, kde by se daly sehnat zdroje OCZ?
Dik
-= DoDo =-
Ma tu nekdo zkusenost se zdroji Levicom(serie X-alien), ale zajimaji mne i celkove zkusenosti s touto firmou.
400W nemá aktivní 510W pokud vím má :wink:Citace:
Původně odeslal Rhapsody
nevite jak je na tom tenhle zdroj ? 3R System DYNAMIC RPS 350
Se serii X-Alien zkusenosti nemam, ale s obyc zdoji Levicom mam dobre xp. Napeti drzi dobre, nikdy nebyl problem... :wink:Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
Dnes som si kupil enermax 420w - noisetaker ,aktivne PFC
co si o nom myslite ?
ze uz je tu o nem neco popsano.. nemel by jsi spise napsat co na nej rikas ty? :wink:Citace:
Původně odeslal Rampage
ja mluvil o 400W, ze, mno a ta 510W ma myslim jen 25A na 12V oproti 22A u 400W...Citace:
Původně odeslal bc.Yo!
Co poviete na Thermaltake 420 2 fan silent (PurePower ATX 420W 2F) myslim, ze vyzera byt celkom v POHO... ???
Prave nan cakam, tak by som rad vedel aky je vas nazor naň... :idea:
Koupil jsem si Fortron FSP400-60PN(PF) 400W a zase jsem ho vratil.
Piskal - seagate neseagate, proste piskal. Takovy jemny neharmonicky piskot, na nervy.
Kdo ma rad ticha PC tak bohuzel Fortron neni volba :-( :?
Fortrona 400W imho není vůbec dobrá koupě...je drahý a charakteristiky ceně neodpovídají...Za ty prachy jsou lepší zdroje ;)
Ja som kupil enermax 420w.
Este som ho nezapojil, cakam na moju 6800ultra.
Neviete ci ma nahodov LED fan.
nema :-) je jen z čirého plastu . si ho koupil od Nugeta?Citace:
Původně odeslal Rampage
co rikate na tenhle?AOpen FSP400-60GN 400W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22723
potrebuju aby to v pohode bralo 2xsata hdd + 1x ata hdd + GeForce 6600GT deska MicroStar K8N Neo4 Platinum - nForce4 + a64 3000+ + 2x 512 ddr + 2x CD/DVD, utahne to?... dik
Taky jsem si nejprve myslel že stačí zastavit větrák, tak jsem koupi tento zdroj, bohužel většina zdrojů opravdu jemně píská, nebo bručí, nevím jestli to dělají všechny, nebo jen ty výkonnější, třeba to dělají zdroje nad 350W, každopádně mě ten můj 420W zdroj celkem bručí a když mám pasivně chlazené CPU, grafiku a harddisk v HD Silenceru tak je to celkem slyšet, tak na úrovni klidového otáčení harddisku Seagate 7200.7+ 200GB v HD Silenceru, celkem mě to mrzí, myslel jsem že němci umí dělat věci lépe a ne jen dráže.
Tenhle je imho zbytečně drahý- > je to Fortron 400W...kup si tu na fóru od MaWa nebo NUGGETA LC Power 550W za nějakých 1400Kč a budeš mít imho nejen lepší zdroj, ale i levnější...Citace:
Původně odeslal v1s1on
nj, ale temhle je psanej ze je kvalitni (vydrzi 100 000 h) a taky ze je tichej... de o tu tichost.. takze tedko nevim... :(
nebo tenhle vypada dost solidne a rikaj ze de i tichej ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29294 pokud by byl vazne dobrej... tak bych na nej tatu ukecal...
Btw když ti napíšu k nějakému noname zdroji, že je supersilent a velmi kvalitní, budeš tomu věřit..no podle toho co píšeš asi jo... :roll: Nechci říct, že je Fortron nekvalitní, to ne, ale za ty prachy jsou mnohem lepší zdroje než ten fortron... Třeba ten Chill Inov. ;) Myslím, že když si přečteš několik posledních stran tohoto threadu, tak na to příjdeš taky a nebudeš muset klást stejné otázky znova ;)
dik du do Chill Inov... :)Citace:
Původně odeslal Anduril
já taky doufám že je na Czech Computeru budou mít zejtra skladem.. jinak nevim kde jinde se dá sehnat ???Citace:
Původně odeslal v1s1on
www.bostar.cz - vyhradni distributor Chill innovation, ale ceny horsi nez na CC.Citace:
Původně odeslal -martin-
mam na vyber:
Enermax Noisetaker EG425AX-VE, 420W , max. load 160%, dual FAN, automatická + manualna regulácia otáčok - SMART FAN - chladi aj po vypnutí PC, aktívne PFC, medené tienenie
alebo
Enermax EG465AX-VE FMA, 460W , 9 x 5,25 + 2 x 3,5 konektorov, dual FAN, manualna regulácia otáčok, PFC, 24+8pin
pripadne poradte nieco lepsie v BA, ale potrebujem aj blok.. :? Cena neni rozhodujuca..
edit:
tak v Ageme som este objavil:
Zdroj Enermax EG485AX-VHB (W) SFMA :drool:
ma to turbinovy chladic, a celkom slusny vykon, len dufam ze to nebude nejaky hucaak :roll: . Ked to niekto nahodou poznate tak poradte pls.
v Ageme odkedy predavaju Enermaxy? ???Citace:
Původně odeslal Mavko
ja som si prezeral Enermaxy v TNTrade http://www.tntrade.cz/skshop/index.p...UP=5&expndbl=1
tam sa mi celkom pozdava ENERMAX EG475AX-VE(G)(SFMA) zo serie Noisetaker, a este som rozmyslal aj nad tym 480W Coolergiantom... ak teda vezmes ten Coolergiant, tak daj vediet, ako je hlucny... to je pre mna najdolezitejsie
Citace:
Původně odeslal Ed Reznor
A co treba OCZ PowerStream - neni to lepsi volba? :-)
No ten Enermax Noisetaker EG475AX-VE(G) je super. pekne tichy zdroj oproti predchadzajucej verzii EG465AX-VE(G).ma 12V oddelenu vetvu co 465 nema splna najnovsiu specifikaciu ATX 12V V2.0.ten coolergiant kupil zaroven so mnou kamarat na skusku. povedali ze ho moze bez problemov vratit ak sa mu bude zdat hlucny .na druhy den nadaval ze je hlucny skoro ako predchadzajuce verzie enermaxov tak som mu pozical noisetakera a bol o dost tichsi tak tento tyzden ho vymenil za noisetakera a je spokojny.
Ten agem ma tiez prekvapil, v cennikoch to nemaju, ale v online shope ano... boh vie ci to maju, alebo len o tom slintaju :drool:
ked to bude aktualne, tak sa este rozhodnem, diky za info zatial
dodo: neviem ci sa to da u nas zohnat
chodec: kde si ho kupil pls?
no lebo agem uz na cennik viac menej kasle a sustredi sa na online obchod
inak mam doma ten Chill Innovation a je perfektny
Můžu taktéž potvrdit, mám CHILL 510W a je naprosto perfektní, stabilní a zcela tichý.
Petr
nevím jak chodec, ale kontaktuj Nuggeta** ten ti to přitáhne z ReichuCitace:
Původně odeslal Mavko
ja s nim mam stejne zkousenosti. uplne tichounky a voltaz drzi sice ted nemam poradnou grafikuCitace:
Původně odeslal Kooca
akorat jedno minus ma jen 5x molex /klasickej/ a kabelaz s molexama je celkem kratka. ale to jen asi tim ze mam castek a te¨n ma disky otoceny o 90 stupnu.
Potrebuju poradit...Budu si kupovat ke svojí sestavě novej disk (80GB WD) a ramky (DDR 512MB).Zatim mi to pořád jede na Fortron 250W ale je to fakt zoufale málo. Jo a k prociku, mam staryho Willika, takze musi žrát nějakejch 90W. Ještě mam modem a síťovku
Bude stačit tenhle Fortron 300W?
http://www.roverscan.cz/DetailPage.asp?DPG=47534
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26803
Díky moc
ta 300W 12 cm fan ti ted bude stacit ale az budes jednou upragovat na nejakyho prskota tak nevim nevim jak to bude zvladat.
ale voky ... 2,2G willamette zere asi tolko ako 3,6 prescott ;)
asi tak nejak, ale porad jedu na Fortron 250W viz http://hwshop3.tiscali.cz/DetailPage.asp?DPG=41925
VCORE - 1,75
+3,3 - 3,23
+5 - 4,94
+12 - 11,58
Takze mam vzit 350W? :?:
By mohlo bejt zajmavy, jak zjistim, kolik zere?Citace:
Původně odeslal MadCap
102W peak 80W typical, pritlac votlaz na 1,85 a je to 126/90 ;D viz CPU HEAT by Eagle ...
V pohode :eek: :lol:Citace:
Původně odeslal MadCap
Mam vzit tu 350W?Nefim jak u nej zvedat voltaz.Neni stable, jezdi od 1,74 az po 1,79
Fortron uz by som dnes nekupil ... bez do Chill Inova. ... citaj trosku s5.Citace:
Původně odeslal Speed-y
neviem nesiel by som do zdroja ktory nieje overeny casom .. tak ako bol hype lc550 a teraz uz ludia prichadzaju na to ze to tiez nebol holy grail, tak aj chill inovation bude mat svoje musky ... pokial clovek nechce robit za vlastne peniaze betetestera, urcite sa oplati kupovat casom overeny vyrobok .. pri zdroji, na ktorom mnoho ludi robi flexo to plati dvojnasob ..
Presne. Fortron je vynikajici a az se mi ani chvilema nechce verit, co treba blba 300ka utahne... :wink: JInak treba Chief 360W taky super (mam ho temer pasivne a taky no problemo...)Citace:
Původně odeslal SajmoN
Pokud mas obavy, tak vem 350W Fortrona a mas vystarany...Citace:
Původně odeslal Speed-y
Jo lenze si porovnaj pri vysokom OC Fortron alebo Chief a nejaky fakt dobry zdroj ako enermax alebo lacny LC a videl by si rozdiel .... fortron a chief (alebo aopen) na OC fakt niesu najvhodnejsie. Sice to utiahnu a maju mozno stabilne napetia ale s inymi zdojmi sa da dosiahnut lepsi OC. To je jedine preco by som nesiel do fortrona.
A ked uz casom overeny zdroj ta ENERMAX !!!
No s Enermaxem bohuzel zadny zkusenosti nemam :? Ale zrovna ten LC 550 zadna vyhra neni, osobne si myslim, ze lepsi nez Chief neni...navic pece jak stetka ;DCitace:
Původně odeslal janko_hrasko
Ten LC je urcite lepsi ako Fortron (aj Chief) ... mal som do nedavna 350W frotron a teraz mam LC550W black. Po vymene slo hned vsetko o nieco lepsie taktovat a pri zatazi krasne drzi vetvy narozdiel od fotrona. A mne sa ten LC teda vobec nehraje ... pri maximalnom zatazeni (prime + 3dmark + kopirovanie dat) je nanajvys vlazny !!Citace:
Původně odeslal player1
Enermax pouziva velmi kvalitne suciastky co sa napriklad u LC povedat neda ... a preto su enermax vynikajuce a dlhodobo pouzitelne zdroje.
A ja fortron obec neodsudzujem ... su to uplne v pohode zdroje ale proste niesu vhode na velky OC.
nemohol by si si odpustit tieto vseobecne demagogicke poznamky a normalne napisat ze proste tvoj fortron nestihal tvoju zostavu ? a aspon napisat aky typ ?
podla mojho nazoru ide o zvolenie spravneho zdroja pre konkretny pocitac ... bud mas dost prostriedkov a kupis si do buducnosti 600w tagan, alebo si zistis aky maju odber komponenty, ktore tam chces dat ... ci uz oc alebo bez oc a podla toho si kupis vhodne dimenzovany zdroj .. to co si napisal je tak zovseobecnene, ze sa to da povedat o KAZDOM zdroji .. a napisal si to bez jedineho dovodu ci argumentu .. to je proste vyrok zalozeny cisto na tvojom presvedceni a snazis sa ho tu prezentovat ako fakt .. tomu ja hovorim demagogia ..Citace:
su to uplne v pohode zdroje ale proste niesu vhode na velky OC.
Co prudis clovece ? Ked si nervozny, zuj kamienky. Ja som sa len snazil napisat svoj nazor na vec ... jediny kto tu je demagogicky si ty :wink:Citace:
Původně odeslal SajmoN
ja Ti dam ty stetko :wink:Citace:
Původně odeslal player1
Enermax je špička, cemuz samozrejme odpovida cena..
Mel jsem Fortrona 300vku 350tku , Chiefa 360tku a ted mam LCcko 550tku..
Nejlip natom je to LCcko, sice nevim jak dlouho vydrzi, ale myslim ze si toho musi vytrpet celkem dost, nebudu tady vypisovat ze ma celkem laciny pasivy, kabelaz.. protoze voltaz umi drzet naprosto perfektne. problem byl kdyz jsem pripojil R9800 a pretocil, s fanem na 5V se zdroj prehrival tak ze se na nem dal udrzet prst nejdele dva vteriny. (kdybych mel vetrany kejs mozna by to tak nebylo) takze jsem musel dat fan na 12V (revoltec blue takze to zas tak nerve)
Chiefa jsem mel uz hodne davno, nekdy s prechodem na AMD jsem ho koupil ke case.. Dobrej zdroj, ale vcore a 3,3V nebylo moc stabilni, dost lidem taky shorel.. ja ho mel rok a pul a bezproblemu, potom i s fanem na 7V pohoda (CM)
Fortrony- nemam na ne dobre vzpominky. Koupil jsem 300vku kdyz to bylo v mode, tenkrat to kupoval skoro kazdej.. ale mne totalne zklamal, nedrzel ani +5V ani vcore tak sel.. a objednal jsem 350tku.. to stejny navic piskal (jak s MSI tak s Epoxem).. sel a misto nej zpatky Chief
pak jsem videl inzerat na LCcka od Brucefa a za litra jsem do toho sel.. nelituju..
IMHO jsou Fortrony dobry zdroje, sice to neni Enermax ale zase je za dobrou cenu a ta 300vka toho zvladne fakt HODNE.
Ale ja je radim jenom lidem co maj Intel... s AMD + Fortron nemam dobry zkusenosti.
Souhlas s Prokopem...měl jsem FSP-300W a mojí sestavu (XP1700+@2,1GHz, 768RAM, 3xdisk, DVD, DVDRAM, GF4Ti, Audigy, 4xFAN) to prostě stačilo tak tak...když jsem chtěl více taktovat, zdroj už to nedával...Koupil jsem tedy LC Power 420W a je po problému...
Musim vystacit s penezma takze mi prosim poradte mezi temahle:
Chieftec GPS-300BB-101L 350W
3,3V a 5V -- 30A
12V -- 18A
Fortron FSP350-60BTP 350W
3,3V --
5V --
2V --
Fortron FSP350-60PN(PF) 350W
3,3V -- 28A
5V -- 30A
12V -- 16A
Musim se vejit do 1400
LC 550W za 1200 ne + počta... :idea:
musim ti oponovat: i pri modu na 3,3V z nej jde mnohem studenejsi vzduch nez z fortona 300, ktery jsem mel pred tim. co se drzeni napeti tyce, viz prokop vyse :wink:Citace:
Původně odeslal player1
Asi do něj taky pujdu, na 12V potrebuju 22ACitace:
Původně odeslal nex
Ale 550W je pro me zbytecne moc :evil:
Kde si ho videl za tech 1200? :?:
Jeste jedna otazka, kolik toho bere ze site? To abych mel zapojenyho samotnyho kompa na jednu zasuvku.Je to vlkej rozdil oproti 250W?Mam totiz v pokoji spatnou elektriku :eek:
jak moc, ze zásuvky ti to bude žrát? Stejně jako fortron, kolik to má wattů neznamená kolik si to bere, myslíš že jako, když by počítač bral 300W a ze sítě by se bralo 550W, že by se tam těch 250W ztratilo jo? naivkoCitace:
Původně odeslal Speed-y
Ok v pohode :oops: :oops: :lol:
mel jsem chieftec 360W a byl hodne dlouho v pohode
drzel napeti, ani moc nekolisal
pak jsem koupil Nvidii a zacal mu dochazet dech
nechal jsem si poslat LC550W a ten byl jeste horsi jak ten Chieftec 360W
tak jsem ho vymenil za Enemax 420W a to je panove drzaaaaak jak k*r*a*v*a
stabilni, tichej, fakt parada
co je horsi je cena Enermaxe,ale je zase pravda, ze za ty love dostanete odpovidajici kvalitu!
jak jsem psal.. Nemuzes po LCcku za litra chtit to co po Enermaxu.. Nejen ja jsem s nim spokojenej, problemy ma s prehrivanim pri vetsim zatizeni - jelikoz autoregulace nefunguje musim to vyresit nejak jinak :/Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
nemel jsi ten vetrak pri koupi toho gtcka na 5V?
Ja mam teraz 2 vetraky na 5V .... ma sa prehrievat alebo co ?Citace:
Původně odeslal Prokop
PS : moj LC ma teraz asi izbovu teplotu .. a pri full loadu je mierne teply ... fakt iba mierne.
ja jsem na ten LC550w vubec nesahalCitace:
Původně odeslal Prokop
foukal jak pominutej, urcite se tocil na 12V a vzduch z neho sel vlaznejsi
ani se me nezdal tak teplej
nerikam o LC550W ze musi byt spatnej, ale me desce proste nesedel
nebo jsem mel treba hodsi kus
tak dnes mi prave metal blesky muj zdrojik..EC350X s pasiv PFC a thermocontrol (PC:okolo 600KC)
nevim proc nebo jak..siti to nebylo..bohuzel zaruka je out takze koukam po novem.. nechci zas nakej uuplnej shit ale zas ne supr vec..takze mam varianty:
Zdroj Huntkey® Active PFC 350W, 120mm, serialATA 150, 12V/4A pro LCD, 22dB
cena: 866 vc DPH
http://shop.computershop.cz/StoreCSV...roductID=10002
vyrobce: http://www.huntkey.com/eng/HK350-13AP.htm (neni to presne on -ma jiny vetrak)
nebo
Zdroj KME PZ-350W ATX LGA P4 15cm ventilator
Cena s DPH: 759 Kč
http://shop.computershop.cz/StoreCSV...productID=9981
vyrobce: http://www.kmepc.com/B00_products/06.../PZ_300350.htm
vyrobce neznam a ani nemam reference krom toho ze nekdo nekdy nekde tady s neurcitosti rikal ze KME je shit..ale jen obecne..nic moc konkretniho nebo proc je shit..naopak se zas obecne rika ze fortron je dobrej..ale obecne se rika ledacos a i fortron muze mit sunky ..kazdopadne sem ale udelal alternativu:
Fortron FSP350-350GTF(PF) 350W
cena vc DPH:819Kc
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26803
predem upresnim ze uz i tech 800 je pro mne dost:( a 350 potrebuju min ani ranu..mam tam toho hodne naveseno:(
ps:podle parametru maj slusnej vykon (myslim v A - otazka jak moc budou "drzet" slibovane hodnoty) i ty prvni dva a navic maj hromadu vychytavek navic..at kabelaz aktivni PFC TC a jine.. takze chci spis vedet jak moc velke sity to sou a jak se to projevi..dik
Osobně bych vzal toho Fortrona. GTF sice patří k těm slabším Fortronům, ale je to Fortron. Měl jsem 300GT a problém s ním nebyl (až na to že nestačil :) ). KME určitě není moc dobrá volba a ten Huntkey neznám, ale parametry má stejné jako ten Fortron a Fortron je asi více osvědčený ;)
GTF Fortrony jsou nejlevnější řada, která nemá takovou stabilitu. Pokud jseš omezenej financema, tak zkus Fortron FSP300-60ATV(PF) 300W - podle testů na tomshardware.com REÁLNĚ utáhne 390W!!, má pasivní PFC, spoustu ochran, měl by být tichej a v czechcomputers.cz ho maj za 700,- s DPH. Co víc si přát?
No treba Enermax ma ve specifikaci spickovy overload 110-160% na ruznych vetvich.Citace:
Původně odeslal Hybee
Jinak tenhle 300W fortron je dobra volba, znamej ma GTF je to tichy, ale ne zas tak moc, stara klasika s 8cm vetronem. Kdyz koupis ten ATV je to lepsi, ma taky 8cm vetraka a tady je pekna recenze http://www.bit-tech.net/review/155/
Vem spis tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24691
Fortron FSP300-60PN(PF) 300W
Ale neber ho pokud mas Seagate ! :evil: bude ti piskat, ja uz mel dva 350W a 400W a piskaly.
Koukali jste na tu novou nabidku zdroju Super Flower? Co na ne rikate?
Ten minuly model byl v recenzich dost dobre hodnoceny a zda se, ze system odpojovatelnych kabelu ma budoucnost, uz to maji min. 3 znacky vcetne Antecu.
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2654
Zaslal: so 1. leden 2005, 21:18 Předmět: Prosím poraďte mě výkonný a extrémě kvalitní zdroj s...
--------------------------------------------------------------------------------
Takže potřebuju radu na zdroj který je výkonný ve W i A na 12V větev.
Dále by mohl být přeci jen tišší.
Výkon min.400W a více.Cena nejlépe do2500kč s dph.
Dále chci aby byl od známe značky,aby byl velmi kvalitní,měl dostatek kabelů,aby dobře odvětrával teplý vzduch vydržel dlouho pracovat-tedy měl dlouhou životnost a aby skvěle napájel komponenty bez nějakého zbytečného poškozování,tedy aby skvěle ,,vachytával špičky-přepětí a také podpětí v síti apod.
Mám zdroj Chieftec 360W kupovaný v casu spokojenost skvělá ale nevím zda bych ho osadil k novým komponentům,protože se mě zdál divný.Ale přeměřil jsem ho v zaplém stavu a kabel molex ukazuje 12 a 5V tak nevím,vapadá ok.
No nic,díky za případné rady.
Uvažuji o zdrojích značek:Fortron,CHill Inovation,Chieftec,Aopen,Thermaltake,UltraPower, a možnáá i Gambird
Pokuď možno zdroj do pc ne do serveru kde je 24pin kabl.Takže jen zdroje do klasik pc.Moooc děkuji
uplne stejnej problem jsem resil nedavno a radsi jsem si priplatil za Enermax 420W noisetaker od NUGGETACitace:
Původně odeslal Nvidia fanda
ma aji redukci 24=>20 pin
sice za 3000,- ale klidne ho pak muzes pouzit i na A64
A něco levnějšího by nebylo?Potřebuju minimálně 400W spíše nad 400W.
Koukal jsem na CC ale tam mají jen Enermax 435W a to za nechutných 4152kč.Jinak mám dotaz-vím že nové desky(např:Athlon64) mají na napájení-se zapojuje 20pin do desky a samostatně ještě 4pin do desky což jestly tuším dobře je na výpomoc na vykrmování cpu.Ale jak to je pokuď koupím zdroj s 24pin?Jak zapojim 24na 20 chápu pomocí redukce,ale kde vemu těch samotných 4piny,nebo jak to tedy potom je?
ps:koukal jsem na zdroje jak tak koukám výhodný poměr cena výkon,kvlita mají zdroje:Fortron,Chill Inovation-který vypadají dobře a ,,vypadá to´´ že to jsou klasik.zdroje tedyžádné pro servery ale prý jsou kolísavé,neudržují tak stabilně napájení.
Díky .
A co tyhle dva?Citace:
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2653 cca 2700
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2654 cca 3400
Super Flower je kvalitativne na urovni Enermaxu, dokonce se ty zdroje vyrabi ve stejne tovarne, takze ;)
Vypadají skvěle až na to že je bohužel neznám.Potřebuju nastopro vědět že jsou super.Jinak moc nevím.
Jinak ještě něco co je v dostání v ČR,je hezké že je mají v Něměcku.Jinak dík
Posilaji i k nam a da se to koupit i na foru pres bazar, nic lepsiho za tuhle cenu sehnat nejde, na foru ten zdroj urcite nekdo ma, tak se snad ozve, jinak se ozvu ja, az mi prijde ;)Citace:
Jestli chceš mít klid, tak kup nějakej slušnej kus od Enermaxu, Taganu, nebo Antecu, jak tyhle SuperFlowery nevím, ale ty, co jsem zkoušel dřív, nebyly nic extra - a tohle je taky imho jen špatná kopie X-Connect PSU, navíc nevidím, kde by se daly dokoupit další kabely ...? (pokud to nejde, tak je to absolutně k ničemu)
Navic suprkytky mely problemy se stabilitou na 12V vetvi. Nevim jestli to uz vylepsili nebo ne. A k tomu obsvihnutem reseni konektoru ala ConnectX, jiste je to znacne prakticke, ale provedeni si po strance vizualni s originalem nezada. Jak to bude s moznosti koupit dalsi kably, nevim, ale neni problem si ty stavajici uzpusobit presne podle sebe.Citace:
Původně odeslal jan555
Enermax,pouvažuju nad ním,ale ta brutální cena,ještě mě musí zbýt na nějaké komponnety jinak stejně nerozjedu pc.
Případně nestačil by Thertmake?Prý jsou tak špica,480W,2větráky s ergulací a jiný vychytávky.viz: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27171
Kterej Enermax bys mě doporučil z CC?Hustě vypadá 435W ale ta cena na 435W -a možná bych potřeboval víc-pro jistotu a trochu s výhledem do budoucna.Oba na jedné stránce:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...=Zdroje%5C450W
------------------------------------------------------------------
Každý podrobně:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29122
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23152
Ak xces enermax tak skus napisat MaWa-ovi alebo Killerovi .. oni ich vedia doniest odost lacnejsie.Citace:
Inak ten Tt vyzera tiez dobre :wink:
PS : skus si par poslednych stranok stohoto dredu precitat ... je tu dost info aj ked zase fakt nic extra :D
Thermaltake nedoporučuju kupovat, i v tomhle threadu o tom je psáno.
Mam tenhle zdroj a ackoliv to nechapu jeho 5V vetev je pro me slaba :( pri zatizeni na muj OC mi to klesalo na 4,7V a rusilo TV kartu a to poradne. Musel sem mu rucne pridat napeti 5V coz samozrejme zvedlo i napeti 12V. Ale do toleranci se vlezu. Nicmene pri zatizeni 5V stoupne 12V vetev a slysim jak se zvednou otacky vetraku (i kdyz se to zveda jen o 0,08V) ... byla by lepsi ta FSP350-60PN ?? NakCitace:
Původně odeslal Hybee
Já už nevím někdo říká že má Chill a že je super.Zas na CC tvrdí že Chill nad 400W už není tak moc povedený a někde čtu že tam hodně kolísá napětí.
Někdo radí Fotron jenže ty jsou do 400W s 120mm větrákem pak jen serverové s hlučným 80mm větrákem a je potřeba redukce.A jak vůbec poznám lepší Fortron moc jsem to tady nepochopil jak se tady o tom už nněkde zmiňovalo-ono je více třídl levná a ,,lepší´´ nebo jak?
Slyšel jsem dost chvály na ten Thertmake,ale tady je na něj kritika-přitom co jsem četl co umí,že umí skvěle filtrovat špičky a podpětí atd,má 2xvětrák tichý s autom.nebo manuální regulací a ta si hlídá zda není nejsou manálně otáčky na málo aby se moc nehřál zdroj a spousta dalšího,acho jo tak už pak nevím koumu a čemu věřit.
Pak mi je dále doporučován Enermax ale ten je brutálně drahej a já potřebuju aby mě zbylo na pár komponent jinak mě je zdroj na nic a pc stejně nerozjdeu i když bude zdroj.Navíc na CC dal jsem výše odkazy na 2tyto zdroje a stejně nevím jakej ten s 435W vypadá lépe a ale lepší by byl ten výonější,takže taky nevííím.
Ještě dotaz ze strany 25 na který mě nikdo neodpověděl.
Takjže: Jinak mám dotaz-vím že nové desky(např:Athlon64) mají na napájení-se zapojuje 20pin do desky a samostatně ještě 4pin do desky což jestly tuším dobře je na výpomoc na vykrmování cpu.Ale jak to je pokuď koupím zdroj s 24pin?Jak zapojim 24na 20 chápu pomocí redukce,ale kde vemu těch samotných 4piny,nebo jak to tedy potom je?
Já mám za 730Kč s Dph tento Eurocase 400W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28701 největší spokojenost. Hodnoty má lepší než 350W Fotron. Napětí drží supr. Jediý co mě štvalo je, že se měnily otáčky větráku ve zdroji. Tak jsem zakroutil tím čidlem aby se spojily drátky co k němu vedou a vyřadily tak čido z činnosti. No a nastavily se tam ty nižší otáčky takže supr. Podle mě nemá konurenci. Záruka je dva roky, takže ho pak vklidu hodím do koše koupím novej, jen tak pro jistotu.
Enermax z CC neber, nemaji tam radu NoiseTaker. To je dost zasadni, ne ze by ten zbytek nebyl kvalitni, ale je to dost hlucny.Citace:
Vem si radsi tenhle od Nuggeta:
http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2083
Vykon to ma spickovej, ma to 20 i 24 pinovej konektor, respektive ma to 20 pinovej a na kraji je zobacek do kteryho zapichnes 4pinovej a mas z toho 24 pinu. Tichy to je. A stoji to stejne jako enermax z CC.
Stabilita na 12V je good.
Voltaz v idle:
3.3V ... 3.23 V
5V ... 5V
12V ... 12.29 V
Takze muzes OC jak chces.
IM0 Mel jsem Fortron a musim rict,ze nic moc a uz vubec ne na OC.Potom co jsem koupil Enermaxe vim,co je to kvalitni zdroj.Navic za celkem slusnej peniz.No resp. jsem premyslel,jestli je vyhodnejsi vyhodit 2000 za Fortron 400W nebo 2700 za 465W Enermaxe :-) .Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
Chci koupit novy zdroj a nevim ktery. Bude na nem fachat tohle:MSI Nforce4 ULTRA, A64 3200+ sc939,2x512MB (jeste nevim jaky :?: ), MSI Geforce 6600 GT, 1x160GB SATA SAMSUNG,1x40GB MAXTOR IDE, AUDIGY 2. Chtel bych aby byl maximalne tichej i pri zatezi a OC a drzel se. Co mi doporucite z caseking.de? Jsem z toho fakt zoufalej. Moc se mi libi Super Flower :oops: , ale nikde na ne nejsou recenze. Prijimam jakekoliv navrhy, cena do 3000kc. Jinak to vidim treba na jeden z techto:1. Enermax NoiseTaker EG425AX-VE(G)SFMA V2 - 420W, 2. Cooler Master Real Power RS-450-ALCY - 450 Watt, 3. Silentmaxx proSilence Dual Fan - 480 Watt(o tom jsem ale nic necet :?: ) od NUGETA. Jo a moc dobre jsou hodnoceny zdroje Seasonic Super Tornado, ale kde je koupit? Tak a ted kdo poradi :?
ja se priklanim k tomu Enermaxu, protoze ho mam a jsem s nim naprosto spokojenej!Citace:
Původně odeslal quasi
jeden z nakupu, ve kterych jsem neslapl vedle
Hmm, sel bych do nej hned, kdyz mne ale zarazi, ze Enermax maji porad jeste 2fany, je to porovnatelny co se tyce hlucnosti a tichymi 12cm zdroji? Chci si poridit zdroj, ktery i kdyz bude pod zatezi tak bude tichej ;D Je nejaka alternativa k Enermaxu noisetaker, co se tyce kvality a pritom je aspon s 12cm vetronem :?:Citace:
Chill innovation, u me ten zdroj ma plus v tom, ze je cely flexu a s tichosti je na tom vyborne.Citace:
Původně odeslal quasi
Hodne lidi ho chvali a vim jen o jednom pripadu, kdy s nim byl clovek nespokojeny.
Taky si budu kupovat podobnous estavu..temer stejnou Nforce 4 desku od MSI, 3200+ winchester, 6600GT do PCIex, giga ram, mam 3 disky a 2 mechaniky, co doporucite, at to neni moc drahe, a at to moc nehluci. Utahne tuhle sestavu v pohode fortron 350W s tim 12cm ventilatorem ? nebo koupit neco jineho ?
Taky jsem o CHILL uvazoval, vypada dobre za ty penize, ale precetl jsem si o nem na par forech a podle vypovedi nedrzi 12V, takze pro OC nevhodny :-( .Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
to: Masster. Uz sis poridil Super Flower? Chtel bych reference od nekoho, kdo ma tenhle zdroj. Jsou moc hezky (14cm fan) :oops: Na caseking.de je vubec vyber pomerne siroky, ale spoustu znacek neznam :?
i kdyz ma ten Enermax 2 fany, je porad krasne tichej
mam otevrenej case a zdroj rozhodne neslysim
to uz je vic slyset ponorny cerpadlo Eheim 600 :|
Co říkátete na tohohle krasavce Super Flower SF 500K-14BK Plug-N Power Lightning - 500 Watt http://www.caseking.de/shop/catalog/...oducts_id=2654
Má super hodnoty a 14cm větrák kterej by měl bejt hodně tichej + ty odjímatelný kabely... , flexo , aktiv PFC . jen cena 99.90€ což je od Killera za 3200kč :-/
aless: pár dní nazpět o těchhle SuperFlowerech šla diskuze :roll:
Sry , ale sem línej to procházet:-) tak OK mrknu se . ja to totiž do těchto místností vůbec nechodim , a navšetěvuju jiný thready.
Jo souhlasim, mel jsem tu Fortrona s 12 cm a nebyl tak tichej jako Enermax 92+80Citace:
Enermaxy jsou dost hodne predimenzovane, vetraky se prakticky netoci. Jen hodne pomalu.
Hlucnost u rady noisetaker je miziva.
dneska sem udělal takový malý měření starýho chiefeteca 360W a byl jsem příjemně překvapen na P4 2,6@3 512MB R9700PRO dva disky , dvě mechaniky , dva větráky
klid : 12,07 5,14
burn : 11,92 5,17 - prime po 6 minutách běhu
měřeno Vmetrem
jěště sem měl silné nutkání proměřit proud, abych zjistil kolik je rezerva, ale naštěstí jsem zachoval chladnou hlavu a odolal
ZMAZAT, moja otazka uz je vyriesena, vdaka :wink:
Jak to tak vidim, asi si koupim Chill Innovation, je prej strasne tichej, jak jsem cetl v recenzich a za priznivou cenu nabizeji v CC za 2k 400W a za 2.6k 510W, a proudy na 12V ma velice slusne. Asi do toho pujdu...pekna cena, dobre parametry...a dokonce ma tusim i aktivni PFC
Já bych Ti ho asi nedoporučil.Četl jsem si k tomu tu diskuzi a prý jim to napětí tam celkem lítáa ani ta tichost není taková jak se tam udává.A za tu cenu seženeš rozhodně kvalitnější zdroje.Citace:
Původně odeslal robox