Citace:
Původně odeslal Halen
Citace:
Původně odeslal Adio
myslýš, že by to nešlo udělat třeba tak s cca. 5 komurkamy a měničem od TVM. mě to docela láká dělat takový ňáky hovadiny :) a na konci se dává co? bassreflex nebo je tam jen prostě konec tý poslední komůrky?
S menici TVM jdou delat krasne BANDPASSY. Ale jen s nekterymi typy. Kdybys chtel velmi slusny bandpass s repro TVM, muzu doporucit ARN 312 4OHm. V bedne cca 65 litru dosahnes kmitoctoveho rozsahu 36-140 Hz pro pokles o 3dB, charakteristickou citlivost bedny 88dB a povoleny SINUS prikon 100W. Ten reprak stoji cca 1800 s dani a je opravdu na bandpass dobry, ma vysoky zdvih, nizky rezonancni kmitocet, vhodne parametry Qtc a Qel. Bedna pak vychazi s dvema komorami - zadni uzavrena 40 litru, predni 25 litu s 2x bassreflex natrubkem prumer 80/16,5cm. Tlumeni v bedne staci jen mirne (opravdu jen malo). Tuhle hovadinu jsem slysel hrat (podle myho navrhu v BassBox Pro) a BUDU stavet - zvuk je SKVELY.
no já už měnič mam od TVM a to ARN 6618, už sem si ho kupoval dřív. no a hlavně si já domu nemůžu ani udělat jinej woofer ne ten bandpass, protože mam ty geniusy a když to dam trochu víc nahlas tak ten měnič brutálně zkresluje!!! nebo sem přemýšlel o tý ozvučnici typu ŠNEK, ale Arteee psal že je to blost dávat to domu.
2Arteee: zítra schválne skusim vzít ten Genius woofer a zapojit ho do auta na ten zesík a ten má asi víc než 45W než zesík v Geniusu, tamten má psaných těch 130W max. tak sem zvědavej.