Ty dva odkazy (byly celkem dva testy) jsem tam dal, akorát se upsal... Myslím ve svém předchozím příspěvku...Citace:
Původně odeslal PetrT
Printable View
Ty dva odkazy (byly celkem dva testy) jsem tam dal, akorát se upsal... Myslím ve svém předchozím příspěvku...Citace:
Původně odeslal PetrT
díky, prostuduju to :wink:
Jinak bych tvojí pozornosti doporučil především tu Toshibu a NEC ND-6500A.
Ja bych chtel zduraznit, ze programy jako K-Probe a podobne netestuji kvalitu vypalovani, ale kvalitu nasledneho CTENI. A to je velky rozdil. O kvalite vypalovani tyto testy nereknou prakticky nic...
Ale kdyz to ctou furt na stejnej mechanice, tak se to da aspon porovnat. A jestli vypali stejnou vec na stejny medium atd. a ctou to ve stejnej CD-ROMce (DVD-ROMce), tak to o necem vypovida.
jj, pokud zachovavaji metodu stejneho media a stejne cteci mechaniky, tak to ma jistou hodnotu pro porovnani. Ale preci jen test kvality zapisu to rozhodne neni. V takovem testu je potreba prozkoumat vlastnosti jednotlivych pitu, jaky maji tvar, jak jsou vypalene a tak dale.
Takove testy samozrejme nejde v normalnich podminkach doma delat, delaji se profesionalne a stoji spoustu penez. Takhle jsem byl i japoucen :) A podle toho co sem se dozvedel, z takovychto testu vychazi nejlepe DVD vypalovacky Pioneer a drive CD vypalovacky Plextor, Pioneer, Yamaha.
U CD nezapomeň taky na staré TEACy CD-R50/55/56/58, W54-W540 a u DVD na NECky od 2500 výše (což lze vyzkoušet praxí).Citace:
Původně odeslal Huncut
Pioneer snad CD vypalovačky ani nedělal (resp. v životě jsem žádnou neviděl).
EDIT - tak dělal, našel jsem celkem 2 (slovy dvě) ;-) - jednu obrovskou externí SCSI 4x4 kisnu a jedno combo 12x10x40x16...
ad KProbe - rozhodně není všříkající, je to jen takové vodítko. Když vidím u média pěkné hodnoty a zároveň je perfektně čitelné, a u druhého z jiné mechaniky mraky chyb a které už dělá při čtení problémy, nebo nejde přečíst vůbec, tak to něco do sebe má a určitým způsobem potvrzuje domněnku, získanou z programu a vyzkoušením placky. Ale opakuju, je to jen informativní a důležitější je reálná čitelnost, tzn. leckdy jdou bez problémů přečíst i média, která by podle testu čitelná být neměla (protože ten je nastaven na mezní hodnoty a mechaniky jsou daleko tolerantnější.
Tak uz si nekdo kupte LG 4160 a testnete ji. At treba zbytecne nekupujou lidi 4120 :wink:
Pozdě, už jsem si koupil LG 4120... :mweheh: :mweheh: :mweheh:Citace:
Původně odeslal ScanX
naco ? Dyk je to 4120 ze zapisem 16x, kterej A) nemas na cem zkouset, paac nejsou media B) vubec nepoznas, protoze rozdil je v idealnim pripade 30s. Na DL to stejne pise jen 2,4x.Citace:
Původně odeslal ScanX
BTW: Se 4120 zatim maximalni spokojenost, jen ty DL kdyby staly tak max 80Kc. Ty sem zatim nestestil ;).
No nevim, ja se docela tesim na novou toshibu (16x a 5xDL) nebot to bude PRVNI duvod ke koupi DVD-RW mechaniky, i kdyz stale DVD vypalovani je "smejd" oproti CDR, stale nekvalitni, nekompatibilni, pomaly, atd ...
To nemluvim o mediich a trapnem DL .....
Rozmyslim se mezi touhle Asus DRW-1604P http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28829 nebo touhle NEC ND3500A http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28628 a nebo Pioneer DVR-108 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28799
a Teac DV-W516D http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29149
Hlavne mi jde o kvalitni a rychly zapis na DVD i CD,schopnost prekonavat vetsinu ochran a vubec spolehlivost
Jedine Pioneer :)
... no potom, co vysla recenze na cdr.cz, tak jsem spokojen, ze jsem koupil NEC ND-3500Citace:
Původně odeslal Huncut
edit: btw. s tema ochranama mas bohuzel spis smulu, ja mam na ochrany Plextor 4824A
Recenze na cdr.cz nejou podle me vubec smerodatne. Zkuste se podivat na nejake zahranicni recenze, popripade srovnani, ve vetsine pripadu tam vychazi pioneer ulpne nejlepe (bavim se o kvalite zapisu).
Me zajima ten Teac 516D jestli je to jak pisou na czechcomputeru OEM Pioneer tak ho maji v Elapu za vcelku prijemnou cenu...ale jak je na tom? :-)
Asus, Pioneer a ten Teac budou nejspíš jedno, takže z toho nemá cenu vybírat, snad podle ceny, pokud chceš Pioneera. Ale recenze dopadla jak dopadla a bez lepšího FW to nemá cenu. NEC zase rozhodně nepatří mezi rychlé vypalky, takže ber LG 4160 nebo LG 4120 (zvlášť za tu cenu :wink: )Citace:
Původně odeslal Amd+Ati
LG by nebyl spatnej,ale ja mam celou case cernou,Plextora taky cernyho a tohle by tam vypadalo dost divne :(Citace:
Původně odeslal Kema
Btw. Asus je srovnatelnej s Pioneerem?Ja mel CD vypalku Asus a nic moc,navic na toho Pioneera jsem cetl na tomshardware recenzi a vysla dost dobre.Jinak tu vypalku nechci na cteni CD/DVD,na tom Plexe 116A :)Takze me zajimaji hlavne ty palicsky schopnost.
2AMD+ATI: Deckove Teacy, Asusy a Pioneery maji jeden a tentyz HW - lisi se jen FW. IMHO je lepsi koupit primo original Pioneera, protoze na nej vychazi casteji FW a nemusis jako pako napr. Teaca menit upravenym FW na Pioneera.
Jednak to nebyla recenze, ale test a to dost ubohej, což je ovšem poslední dobou na TH normální, byl to pouze test rychlosti vypalování a přístupových dob. Naprosto k ničemu a nic neříkající o kvalitě zápisu. To naše cdr.cz dělá mnohem poctivější recenze.
Poud ti teda jde spíš o to, jak bude vypalka vypadat v bedně a ne jak je dobrá, ber cokoli co je černé. LG je rozhodně špička v kvalitě zápisu a je mnohem rychlejší než třeba NEC 3500
No neni to tak jen o rychlosti. 4160 cte dobre poskozeny DVD zatimco 4120 nic moc (recenze CDR). Je tam malinko jiny HW, takze tam s novym FW pak muze byt vetsi rozdil ve prospech 4160.Citace:
Původně odeslal Jezevec
Nneí pravda, že 4120 čte špatně poškozená DVD, právě naopak je čte nejlíp ze všeho, co jsem měl v prackách. Mnohem líp než NEC 3500, kterej dopadl v recenzi na test poškozených DVD výborně :wink:
Nevim, vychazim jen z udaju z recenzi na CDR kde 4120 ma asi 65% uspesnost a 4160 ma 100%. Jde o testovani stejneho poskozeneho DVD, tak by test mel neco ukazovat. Jedina nevyhoda je ze v dobe testu byly obe palirny se zakladnim FW, ale kdyz byla 4160 lepsi se zakladnim, proc by nebyla s novejsim.
Spatne ctes, jinak bys vedel, ze 4120 byla domerovana s novym FW 110 a precetla skoro uplne dokolane. Shitozni media ti stejne neprecte nic.
Bracha si pucil nejaky gigamastery -R a ani jedno neslo na konci precist. Nevim teda na cem to bylo smazeny. Cteni testovano na dvou stolnich DVD (jedno je combo LG s videem, druhy nevim) + prave 4120 a 106s. Jedno z nich bylo tak spatny, ze si snim dokazal poradit jen stolni LG, ale konec stejne neprehral.
Mam nejradsi lidi, kteri se shaneji po mechanice ktera precte "vse" jen proto, ze chtej palit na pivni tacky (viz diskuse na CDR - proc mi neprecte mechanika DVD made in chujhuj za 5Kc ... :roll: ).
jj, ale je zajimave, ze nektere media odmita precist a nektere DVD prehravace / resp. DVD mechaniky / je vezmou s mensim/vetsim problemem...Citace:
Původně odeslal Jezevec
od urcite doby zkratka kupuji pouze urcite medie ( verbatim, a svete div se i Memorexy v poho schrousta... )
Zdravim, mam doma Teac 516D, nevite nekdo náhodou, kde na něj sehnat nějaký nový firmware?
Nove firmware najdes treba na cdr.cz (pokud jsou), jinak hledat na strankach vyrobce.
Zdar, tam jsem hledal, myslim spis nejaky neoficialni, nebo upraveny. Oficialni myslim jeste nevysel. Kazdopadne dik.Citace:
Původně odeslal Huncut
A co rikate na Plextor 716A? Uz se na nej tesiiiim. Ma nektere fakt zajimave funkce, ktere by mohly byt ok. Akorat cena trochu vyssi, ale snad to nebude tak hrozne.
nemohli by jste mi trochu poradit? mam koupit DVD smazku, ale jsem z toho celej zmatenej.. mela by byt do 3000,- s dani (ale mensi narust ceny nevadi) .
Chtel bych bud koupit LG GSA-4160B (recenze na cdr.cz http://www.cdr.cz/a/11797/7 czcomp.cz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28982) nebo Pioneer DVR-108 (recenze na cdr.cz http://www.cdr.cz/a/11903/11 czcomp.cz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28605)
muzete mi pomoct trochu vybrat... nejak z tech vsech veci nejsem moudrej. dik moc
Teda tady toho ale je :eek:
Nechci zakladat dalsi dred, muzete mi dat tip na slusnou palirnu pro DVD-RAM :?:
O LG vim, prosly mi rukama uz dve a obe jdou na reklamaci :evil: , radeji bych se poohlid po jine znacce, ale netusim jestli se neco schopnyho vubec vyrabi, ev. chysta na trh... Potrebuju DVD-RAM a DVD+-, na rychlostech a cene nezalezi.
PS: DL bych klidne ozelel ;D
Tusim ze jedine dve firmy co delaji do DVDRAM jsou LG a Panasonic. Panasonic palirny tady asi nesezenes a tak ti zbyva jen to LG.Citace:
Původně odeslal Aigor
Pokud chces/potrebujes DVDRAM, tak LG, pokud RAM nepotrebujes, tak bych volil Pioneera.Citace:
2bufobufo
Já teda nechápu, co s těma LG děláte, že je furt reklamujete, u nás v práci 4 chlapíci včetně mě je máme, z toho dvě mají napáleno hrubě přes 1000 DVD, celkem mají určitě přes 3000 medií za sebou a žádný problém, spokojenost víc než maximální :wink:
No tak to gratuluju :roll:Citace:
Původně odeslal Kema
Me umrela asi po 4 mesicich, vypaleno cca 10 DVD a kolem 30 CD :evil:
Kamosovi se odporoucela asi po mesici. Ted necte ani lisovany CD, zacne to tim, ze prestane palit na CD :-(
PS: 1000 ? :eek: :-o :o Ja nechapu co na ty DVD palite :?:
holt ludia pomaly dochadzaju na to co som vravel od zaciatku, neverim LG, je na trhu chvilu aj s cestou, nikto s nimi nema skusenosti a krasne sa to potvrdzuje ze na papieri su to mozno pekne mechaniky ale inak su to smejdy
ad DVD-RAM, tusim ze Toshiba teraz uvadza nove napalky, ktore by ho mali tiez vediet a Toshiba je rozhodne slusna znacka, ktora mozno neoslni parametrami (ziadne rekordy, priemer/standard) ale tiez sa neodfajci po par mesiacoch...
Blbost, LG rozhodně není na trhu chvilku a tvrdím, že je to kvalitní vypalka. A právě proto, že je kvalitní, tak se jich taky hodně prodá a holt se v tom množství musí objevit nějaká vadná.
2Markoff: Neměl jsi ji ani v ruce, tak nevykládej hlouposti. Co je podle tebe kvalitní vypalka? To se snad dozvím že Beng, BTC nebo NEC, ne?
presne tal, LG je na trhu uz dost dlho a napalky su kvalitne.
Mam uz niekolku a kamosi a znami detto a "no problemo".
Ked reklamujes uz druhu, problem je inde ako v napalovackach.
Sry, ale tohle neberu :evil:Citace:
Původně odeslal Wuuduu
Netvrdim ze LG jsou vsechny smejdy, jen ze tyhle znacce prestavam verit. Ale pokud na ni minimalne palim, komp jede max 3-4h denne a na cteni normalnich DVD-ROM pouzivam jinou mechaniku, at me nekdo presvedci, ze je to rukama :!:
PS: Kladivem do ni taky obvykle nemlatim, komp nikam nevozim.
Takze bud to pos.. dodavatel (vymrzla mu dodavka), nebo jde o vadnou serii, jinak si to neumim vysvetlit, ale jsou to stejny priznaky u dvou ruznejch modelu uz u tri lidi :evil:
to je zaujimave o LG som prakticky nepocul pred DVDRW (CD-ROM, CDRW, DVD-ROM, DVD komba (este tak mozno tieto)) narozdiel od ostatnych znaciek, nejaky vyrobca chladniciek zacal vyrabat opt. mechaniky, vyslo na ne par dobrych recenzii bez dlhodobych skusenosti s kvalitou a uz mu hned par ludi veri...Citace:
Původně odeslal Kema
kvalitenjsia napalovacka ako LG je urcite toshiba, plextor, pioneer, sony prip. lite-on
a medzi nami nauc sa pisat Benq, ked ani to nezvladas...
jojo, jedine co z LG dela kvalitni vypalovacku jsou recenze na cdr.cz ktere preci nikdo rozumny nemuze brat tak vazne.
Jestli se potrebujes nekde vykricet, tak to udelej prosim z okna a nepis sem takove bludy a dezinformace.Citace:
Původně odeslal Huncut
2Markoff: sice souhlasim ze LG nikdo pred jejich Combo mechanikama neznal a tedka je kupuje kazdy, ale podivej se na Liteon - shity o ktere malokdo dobrovolne jen zavadil. A ted ?
Ale nezabudnite ze tie vypalovacky robi LG spolu s Hitachi. A Hitachi nie je ziadna zacinajuca firma.
Holt musíš víc číst, víc se dívat do ceníků. Když to budeš poctivě dělat, tak zjistíš, že LG dělá do opt. mechanik už pěkně dlouho...Citace:
Původně odeslal Markoff
Když na ně vyšlo "pár dobrých recenzií", tak to asi nebylo jenom tak, co myslíš? A dlouhodobé zkušenosti? Mám druhou LG, první jsem měl někdy v únoru (myslím tím DVD vypalku), vypálil jsem na nich jenom já přes 2000 DVD a stovky CD bez problému a v perfektní kvalitě, takže proto nechápu, jak někomu nejde po vypálená pár kousků.
A ke kvalitnějším vypalkám, Toshibu beru, i když to byla donedávna zarytá minusová mechanika, Plextor je kvalitní možná jenom cenou, jinak je to šmejd, kterej neumí přečíst ani škráblý medium, Pioneer (aspoň kolegovi z práce to dělá) neumí kloudně vypálit + medium - zatím všechny media mu zničil, takže pálí jenom na minus, a Lite-on snad ani nemůžeš myslet vážně :eek: Že je někdo největší výrobce neznamená že je kvalitní a o Lite-onu to platí dbvojnásob, kdo měl jejich mechaniku z okruhu známých, tak se jí rychle zbavil. O sony se ani nebudu bavit, ta si ani vlastná mechaniku nevyrobí...
Kema: souhlas, Plextor je kvalitní jenom cenou. Dnes už Plextor není taková třída jako bývala v CD-R/RW mechanikách, ale s tim se dalo počítat.
Přešel jsem z Plextora PX-708A na LG a ejhle, jsem nějak moc spokojenej. :-)
DVD/RW LG jsou dnes nejproblémovější vypalovačky. Ano, jednak je to způsobeno tím, že je lidi hodně kupujou, takže je logicky víc reklamací, na druhou stranu má spousta lidí problémy se zapojením na IDE, buď jde LG a nejde druhá mechanika, nebo opačně a někdy se musí nechat samotná na secondary master. Nepamatuji se, že bych tak často musel řešit tenhle problém u jiných značek, takže mě ušetřete toho, že vy s tím problém nemáte. Nejspíš v tom má prsty vzájemná nekompatibilita s ovladači té které základní desky a vím, o čem mluvím, opravdu se to stává často.
Další problémy má s různými typy médií. Některé série v pohodě pálí na shit média a jiné se s nimi nesnesou. Je to takový dost 50 na 50. Jiné značky vypalovaček mají taky problémy s médii, ale většinou jenom s těmy shity.
Jinak LG tady možná podle ceníků je už delší dobu, ale je fakt, že většina z nás tuhle značku registruje až s příchodem LG GSA 4040 a jeden z důvodů, proč jsou tyhle vypalovačky tak oblíbené, je schopnost zápisu na DVD-RAM.
LG rozhodně nejsou špatný vypalovačky a myslím to hlavně v porovnání ceny a výkonu a je dobře, že tady jsou, protože větší konkurence tlačí ceny dolů. :-)
No ty ses lolik...nejdrive si zjisti kdo je to LG a pak si do te "tvoji" lednicky dej chladit hlavu :-)Citace:
Původně odeslal Markoff
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2260
urcite si to precitajte :!:
zaujimave porovnanie dvd vypalovaciek Pioneer 108D o chlp prehrava v hodnoteni oproti Nec 3500, a ja som chcel pioneera,
pioneer staca v kompatibilite dvd dual layer medii v stolovych dvd prehravacoch, ma automaticky bitsetting,Booktype dava automaticky, takze v buducnosti tak o rok zlacneju dual layer media, a v mojom prehravaci pod televizorom bude urcite viacej chutit podla hodnotenia na anandtech medium vypalene v Nec 3500vke, ktora je aj u nas o 500Sk lacnejsia.
Inak Pioneer ma Nec chipset, takze tak, chce to precitat ten test, je tu niekto kto by mi radsej doporucil Pioneera oproti Nec3500??
pred touto recenziou som bol urcite rozhodnuty pre 108D :roll:
Ja mam pioneera takze jednoznacne odporucam ;D
Co ine mi ostava ;D
Pioneer DVR-108
At $78, the DVR-108D is a great value. We saw in our benchmarks that Pioneer's drive performed as one of the best drives that we have tested. It had little to no trouble burning both high and low quality media in all flavors and kicked it into high gear, writing to 2.4X dual layer media at an average speed of 4.00X. The DVR-108D also performed well on - R media, writing at an average of 10.01X and reading it back at an average of 9.38X. More importantly, the quality of the writes was extraordinary. When read back on our Plextor drive with the PlexTools software, we encountered 0 PO errors on all of them.
NEC ND-3500A
As we mentioned earlier, the ND-3500A has taken the gold in read/write performance. It not only burned 2.4X DL media at an average of 4.13X like the DVR-108D, but again, even more important than the speed of the write, it burned each type and brand of media flawlessly. As we read each media back with PlexTools, we encountered only one problem with the Ritek 003 +R media. It seemed to be written perfectly, but both the NEC unit and the Plextor drive had trouble reading the disc back. Out of the 14 different types of media that we tested, though, one bad disc does not make much difference in the overall performance and quality of the drive. The ND-3500A is priced $10 lower than Pioneer's DVR-108D at $68 and features the bitsetting capability, which makes it the cheapest and best deal so far.
To by som rad vedel ktore su to tie Ritek 003 +R media ktore moc nechutili Nec3500vke :?:
Este som hladal a Pioneer vie citat DVD RAM a NEC nevie, tak vcul co, na co mi vlastne citanie DVD Ram je???
Lepsie som si precital neviem ci automaticky Book Type je oproti plnohodnotnemu taka nevyhoda pre dual layer media v beznych dvd stolovych prehravacoch, ale tento pioneer napalil jediny v teste vsetky media, hovorim vsetky a vsetky precital, no comment, just excellent, aj tak dual layer stoji este vela tak ho kupovat nebudem ;D
Pioneer cital 2krat tak rychlo 9gb dvd ako vacsina dvd rw teda aj Nec :!:
Aha takze ked tieto mechaniky podporuju Dual Layer DVD DL+ tak na Necu v Nere sa da zmenit DVDcko na DVD- a to zabezpeci vraj vyssiu kompatibilitu so stolovym prehravacom. V tejto problematike som amater, a Pioneer ma autmaticku zmenu booktype, co vlastne ta automaticka sposobuje?? da sa to dako zistit?? nevidim na to nijaky ohlas :?
Akorát ta rychlost vypalování DL médií 2,4x je děsně pomalá. Možná to v budoucnu vyřeší nějakej firmware alespoň na 4x, ale Pioneer jsou na tohle prevíti. Jinak vypalovačka je dobrá. :-)
dobre na tom je ze 2,4x media napr. Verbatim Dual Layer, napaluju Nec 3500vka a Pioneer 108D najrychlejsie na Necu dokonca 4,13x rychlostne a na Pioneere 4x, obidve maju podporu overspeed pri dual layer DVD 2,4x takze kazde vypalis naozaj 4rychlostne ;DCitace:
Původně odeslal .Voivod.
To zní dobře a jak je to s kvalitou zápisu ???Citace:
Původně odeslal MK2
Ono to s udávanejma rychlostma zápisu neni tak hrozný viz. desetirychlostní CD-RW na který každej stejně zapisuje 12x (teda pokud mu to mechanika podporuje)
kvalita zapisu je 100percent, ale moja chudacka mechanika ani jeden automaticky launch Level DVD neumozni, ani manualne, proste menu Level DVD nebude, a ked som spustil demo co cita priamo s DVD tak to bolo uplne naprt trhane, a zasekavane, neviem ci maju aj iny taku skusenost, ale tato shitka ide ako vsetko na reklamacku. Level DVD nahodilo za bratske 2 minutky :evil:Citace:
Původně odeslal globalkiller
potrebujem rychlo kupit nejaku DVDRW, celkom sa mi poznava PHILIPS 416K, mate niekdo skusenosti s touto mechanikou?
Čau všem
Přemýšlím o DVD palírně, do které mám jít? Pioneer DVR-108 nebo Teac DV-W516D ? ten teac je podle CDR.cz Pioneer DVR-A08, u teacu se mě nelíbí že skoro nevydávajo nový firmware na tuto mechaniku zatím co pioneer jo. Do které mám jít? abych nelitoval. Poraďte prosím
Dyt jsi si sam odpovedel.Citace:
Původně odeslal hit.man
čaues, můžete mi helpnout, kterou DVD palírnu ??? max kolem těch 2400,- víc nemam a ani mít nebudu :(
rozhoduju se mezi těmito dvěma:
DVD+-RW DL Toshiba SD-R5372
LG OS DVD±R/ ±RW/ RAM/ ROM CDRW Drive GSA-4160B
díky moc :)
Neváhej a jdi do LG... :wink:
i když ta Toshiba umí pálit na dvouvrstvý DVD 5x a LG jenom 2x ??? vyznam se hluboce v PC, ale v DVD moc ne. Na LG sem četl samou chválu, ale na tu Toshibu právě nevim, protože ta je teď nová a na netu je asi jenom jedna recenze.
tak počkej na LG 4163...Citace:
Původně odeslal Big Muscle
tak asi vemu tu LG GSA-4160B protože umí i DVD-RAM :)
mam 4160 a max. spokojenost
a kolko stoji dvd ram medium???Citace:
Obvykle 90-110 korun, 3x speed.
Taky oni uvazuju, ale mam pochyby kvuli ochrane proti podteceni, mate stim nekdo zkusenosti?Citace:
Proč pochyby? Všechny novější vypalovačky (dá se říci, že vpodstatě - až na výjimky - od 12x CD) mají burn-proof, resp. nějakou jeho obdobu, takže nevím, čeho se obáváš. Problémy s čitelností nebo integritou dat při zásahu technologie proti potečení bufferu nejsou, tudíž není co řešit, naopak nezničíš médium při nedostatečném přísunu dat. Problémy působil jen přechod na všší rychlost při Z-CLV zápisu u audio CD, a to ještě pouze u některých přehrávačů (lupanec, nebo ztratily stopu), což souvisí s BP jen v tom, že dříve při změně rychlosti muselo dojít k jeho zásahu.Citace:
Původně odeslal macainz
já si radši ještě pár dní počkám na recenzi nového modelu a to doporučuju i všem ostatním
LG GSA-4163B http://www.cdr.cz/?dvd_rekordery/lge/gsa_4163b.html a http://www.cdr.cz/a/12435
oproti starší
LG GSA-4160B http://www.cdr.cz/?dvd_rekordery/lge/gsa_4160b.html
zdá se že jde jen o zvýšení rychlostí, takže otázka pro odborníky...
stačí pro 4160 nový firmware aby vypalovala vyšší rychlostí jako model 4163? ???
Dle CD-R serveru si počkáme 3 týdny na Toshibu 5372, nová LG bude následovat po ní (Martin psal, že recenze bude do Vánoc).Citace:
Původně odeslal wena
S otázkou firmwaru bych raději počkal, myslím, že tu je šance, narozdíl od 4120, ale ruku do ohně bych za to rozhodně nedal :-/
Ta Toshiba 5372 už je dávno venku
http://www.losan.cz/shop/products_de...od_zbozi=19055
to že je v ceníku neznamená , že je venku, některé e-shopy mají třeba Plextora 716A v ceníku jak dlouho a kdy bude ví bůhCitace:
Já myslel recenzi, zmiňoval jsem to jen proto, že ta LG bude následovat hned po ní...Citace:
tu toshibu jsem si poridil, funguje dobre, rychlosti jsou taky super. jsem ale zvedav na recenzi a halvne s jakym firmwarem ji dostanouCitace:
Původně odeslal peta303
Plánuji koupi této vypalovačky, zajimají mne vaše zkušenosti, pozitiva, negativa, problémy. Vzhledem k tomu, že se Plextora 716 asi nedočkám, tak to zatím vypadá na tohle LG...
dejv
Jen malý povzdech... Na tuhle Toshibu jsem se dost těšil, jenomže v recenzi nedopadla nejlíp, což jsem si už na jednom kousku i vyzkoušel. :-( Hledám dobrou mechaniku do druhého PC k TEACu CD-540E, chci kvalitní zápis CD/DVD a dobré čtení (i zrasených) DVD (sice už mám jednu osvědčenou kombinaci Toshiba 1712/NEC ND-2500A, jenže dvě pracoviště), no, ten zápis CD u Toshiby mě docela vyděsil (já doáhl i horších výsledků, než Zero). NECa 3500A bych bral, kdyby k němu byla DVD-ROM, což není, OptoRite a LiteOn nechci už z principu, Pioneer mi v poslední době (od konce 106S) moc nesedí, takže zbývá Plextor, BenQ a LG... Hm, to není moc na výběr, když BenQ taky nemusím a Plex už je cenou trochu jinde, přičemž u CD býval lepší (no a požadavku na obyčejnou a ne úplně bílou barvu mechaniky jsem se radši vzdal aby zůstala aspoň LG) :-(
Pioneer DRV-108, mám doma a pomalu se to pro mě stává (momentálně) vypalovačka č. 1. Vypálil jsem okolo 40 DVD většinou značky Verbatim, jak datový, tak filmy a bez jediný chyby. Dokonce přečetla i jedno starý DVD, se kterým měli jiné mechaniky problémy a nedokázali ho přečíst, nebylo poškrábáné, ale špatně vypálené na LG GSA-4040.
Všechny filmy šli bez problémů přehrát ve stolním DVD přehrávači a zrovna tak všechny CD, co jsem pálil neměli chybu. Navíc je mechanika perfektně tichá ....... prostě, docela mě překvapila, sám jsem nečekal až takhle výborný výsledky.
Podařilo se mi i vypálit nejnovější ochrany např. SafeDisk 3.20.022, o kterém na CDR psali, že to mechanika neumí.
Co si myslite o teto pekarne ?
NEC ND-3500 stříbrná (silver) - DVR±R 16x, DVD+R9 4x, DVD±RW 4x, interní bulk
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48199
Když si k ní pořídíš i DVD-ROM, je to výborná koupě (osobně ale nakupuju jinde). Jinak bych se rozhodoval mezi LG 4160 a Pioneery 107/108/deriváty, Toshiba 5372 vypadá zajímavě, ale zatím s rozporuplnými ohlasy.
Můžu se zeptat, proč tady v podstatě nikdo neuvažuje o koupi LiteOn 1633. Vždyť v recenzích, třeba na cdr.cz, to zas tak špatně nevyšlo, snad až na zápis CD. Má to ještě nějaký další mušky?
A co LG GSA-4160B - DVD+R 16x, DVD-R 8x, DVD+R9 2.4x, DVD±RW 4x, DVD-RAM 5x
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=48153
Co vy na to?
Momentálně nejuniverzálnější koupě.Citace:
Původně odeslal howard
4 howard:
Mam ji tak 2 tydny a zatim spokojenost, jen ji nechutnaji Gigamastery, za coz jsem ji ovsem vdecnej :wink: Na 4081B jsem jich 12 vypalil a uz neprecetl. Ale hlavne ji krmim DVD-RAM.
Dobrá koupe, kvalita pálení super a navíc pálit na 4x verbatim 8x... to je dobré!! Je na ni hlavne spoleh, ani jedno DVD sem nemusel zahodit. Má vyjít nějaká 3530 s rychlejšim pálenim na RW tak bych ty 3 tejdny pockal.Citace:
Původně odeslal howard
Uz jsem ji koupil, za hodinu si pro ni jdu. Doufam, ze bude sqela.
Uff, muzete mi nekdo rict, co ma spolecneho rychlost paleni s nejakym ukazatelem kvality ??? :oCitace:
Původně odeslal Frost
Podle me to znamena jen to, ze vyrobce kasle na doporucene specifikace media, aby zlepsil prodejnost. A pokud to tak dela i v dalsich vecech, vazne bych se bal o citelnost medii po delsi dobe :-(
Ja obvykle nastavuju rychlost paleni o 1/3 az 1/4 nizsi nez je maximalni doporucena. Osobne bych si vystacil i s 4x na vsechno.
Ale ne každý radši pálí pomalu a dlouho. A pokud ta mechanika umí palit rychle a kvalitně a pálím na kvalitní média, tak bych se zas tak moc o přečtení za pár let nebál.Citace:
Původně odeslal Aigor
Já si třeba radši počkám na LG GSA-4163 a bych mohl pálit rychlejc, rpostě mě nebaví čekat ;D
doporucuji-liteon-1633s mam ji a max.spokojenost-jeste se nestalo aby mnou vypalene dvd nekomu nevzalo.navic na cdr servru jedina mechanika ktera obejde vsechny momentalni ochrany.
Na cdr.cz už psali větší kraviny :lol: , já ti s Pioneerem DVR-108 udělám taky všechny ačkoliv tam psali, že neumí SafeDisk 3.20.022 a o NEC ND-3500A dokonce ještě starší. I jejich info musíš brát s rezervou, byť jsou to u nás nejlepší stránky o vypalování ... :wink:
Já k CD-R víceméně nemám připomínky (snad jen to, že se teď méně věnuijí mechanikám a utíkají k jiným věcem, bohužel už je to na několika posledních recenzích vidět), na druhou stranu - recenzí se nelze bezmezně řídit, vždycky si výsledky i závěr porovnávám kromě dalších recenzí i se svojí zkušeností (jak s recenzovanou emchanikou, tak i s dřívějšími produkty), většinou +/- v závislosti na kusových odchylkách to sedí, ale ty LiteOny jim proti praxi vychází příliš dobře na to, jaké ve skutečnosti jsou..., u některých mechanik (NEC 3500, Toshiba 5372, Pioneer 108) zas mnohem hůř než v reálu. Taky mě trochu mrzí, že u LiteOnů mechanice několikrát pomohli i flashnutím nového firmwaru (OK, během testování jiných mechanik pro ně sice nevyšel, ale pak proč zvýhodňují LTN?) a dalo by se občas pokračovat... Na jednu stranu je CD-R to nejlepší co máme, ale na stranu druhou dřív byli trochu objektivnější a víc se drželi toho, co umí nejlíp.Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Je to tak, Lite-On je na CDR hodně vyzdvihován a skutečnost už tak růžová není. Já jejich recenze beru pouze jako jednu z X informací, které jsou na netu k sehnání a můžu porovnávat se svojí mimopracovní činností, protože mi pod rukama pár nových mechanik za měsíc projde, takže můžu srovnávat. Na CDR jsou perfektní popisy, specifikace, technologie, protože to tam rychle dohledáš když je třeba, jsme jen lidi, nelze si všechno pamatovat, ale ta recenze na Toshibu 5372 mě docela překvapila, testy u nich nedopadli zrovna nejlíp a trochu shodili i toho Pioneera, a těch už jsem pár v ruce měl, takže říkám, kdo nepotřebuje DVD-RAM ať vezme DVR-108, protože je to momentálně nejlepší DVD/RW/R9 vypalovačka...
Já nevím... Mě Pioneer poslední dobou moc nesedí (pravda, se 107 a 108 jsem si moc nehrál, ale A05 a A06 se mi moc nelíbily a 119 byl vyložený tragéd - kde jsou doby 106S).Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Už se změnily největší nedostatky od doby 119? (paskřeky při pohybu hlavy "dzzzt-dzzzt", vyloženě fórový tray, fórové uložení optiky, no, to beru zpět, u vypalovaček je to OK)... 119ky byly vyloženě tragické, 105 a 106 to dělaly taky a od té doby Pioneer made in China, pokud tohle nevyřeší, tak (aspoň pro mě) ne-e.
Když si vezmu bytelnost, kvalitu a výdrž starých dobrých TEACů po 540E a W540E, člověk by pomalu nad současnou nabídkou a kvalitou zaplakal :-(.
Ne, ne ...... Pioneer made in japan :lol:
Krásně tichá mechanika, pevný tray, robustní konstrukce, prostě jsem na to čuměl ..... vypálil jsem hafo médií a bez problému. Možná by se něco našlo na audioCD, ale to ještě nevím, jestli to byla chyba v NERU ..... to ještě musím otestovat ......... hodilo to při verifykaci asi 5-6 chyb, což na zvuku stejně nepoznáš, ale divný bylo to, že NERO hlásilo postupně rychlost čtení od asi 16x do 350x :idea: ........ datový byli všechny OK a DVD taky, odzkoušeno i na stolním DVD.
Tady píše Bathory z PCT taky zajímavý postřehy: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=213020#213020
.....poslední post na druhé stránce.
A tady pár testovaných ochran, i onen SafeDisk 3.2 : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20957
Hmmm... Tady jde sehnat jen made in China "dzzzt-dzzzt" :-( - ale už jsem si toho kvalitativního rozdílu všimnul i u Toshiby 5372...Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Nevím kde "tady" myslíš, ale mě už prošla pod rukama tahle mechanika alespoň 5x a všechny byli Made In Japan. Abys neřekl, tak jsem teď jen kvůly tobě rozdělal bednu a mechaniku vytáhl :wink: , takže vyrobeno v September 2004 SER.NO.DITO011755WL Made In Japan, měl jsem v ruce i mechaniky vyrobené o měsíc dřív, taktéž Japan .....
Díval jsem se ještě na staršího Pioneera DVD-106S/2 a ten tam má opravdu China :D
Abych byl objektivní, tak jsem nikdy rozdíly mezi výrobky z Číny a jinými nepozoroval (mám na mysli původní západní výrobky). To snad ani nejde. Používají západní technologie, materiály, stroje jsou předprogramované, oni je pouze obsluhují a expedují. Jde o to, že tamní pracovní síla je strašně levná, dělaj za hubičku a často i náctileté děti, proto to tam výrobci cpou. Dneska už je drťivá většina hardware pro PC dělaná v Číně nebo Taiwanu, právě jsem prošel tu haldu krabic od boardů, grafik atd. ........ skoro všechno je Taiwan a Čína.
Jinak ja jsem s tou LG velmi spokojeny, vsechno umi krasne palit i cist a je nadherne ticha.
Vlastne si take musim zmenit podpis ;D
EDIT: 30 GB mista sem uz davno nemel.
Plzeň...asi půjdu zase na exkurzi do Axesu, zjistit odkud mají A08 a jestli ještě seženou A07 - za menší peníz. No, A05 a A06, které jsem měl v ruce, byly všechny z Číny. Myslím, že v Číně ani tak nejde o kvalitu výroby, jako spíš o kvalitu VÝSTUPNÍ KONTROLY...Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Já ty Pioneery bral v OKčku z Pardubic. No a docela bych si teď přál dostat se k tomu čínskýmu, abych to porovnal ....... uvidíme 8-)
Jo, a výstupní kontroly dělají taky stroje, každej Xtej kus, snad si nemyslíš, že se s tím zabývají lidi. :D Já bych spíš měl obavu z přepravy, Japonci jsou pimrliši poctivý narozdíl od chudejch číňanů, no nic, to mi tady nevyřešíme.....
Chcel by som si kupit Toshibu SD-R5372, za 2 810 Sk.
http://sdd.toshiba.com/cda/main.aspx...00659c00002382
Co si o nej myslite?
Že se dá koupit i levněji a lépe je sehnat made in Japan než made in Malaysia.Citace:
Původně odeslal Sedli
Jinak netvrdím, že by ty A05 a 6 byly z Axesu ;-), to jen že se tam půjdu poptat na A07 a 8 :-).Citace:
Původně odeslal .Voivod.
Ale stejně si nemůžu pomoct, už 2,5 roku na trhu prostě chybí mechaniky kvalit starých TEACů.
http://cdr.cz/a/12631 :o :o No myslim, ze kdo si momentalne chce koupit DVD smazirnu musi met jasno, protoze tak kvalitni zapis jsem jeste nevidel...