JJ, jdu na to, ale asi fakt ta compatibila XPcek stoji za ***
Printable View
JJ, jdu na to, ale asi fakt ta compatibila XPcek stoji za ***
Zrovna jsme resili humus XP v threadu USB problemy ....
no hele prave jak sem to videl, tak sem sem postnul ten predchozi prispevek. ne ze bych to nakonec nespachal sam, ale tohle byl takovej stavajici impulz :wink:Citace:
Původně odeslal svaca
jj xp a modry vokynka, to je slava :roll:
jj, ten thread jsem taky projizdel... njn vomalovanky :roll: , tedka jsem cerstve nainstaloval W2K Server a zatim to vypada dobre, akorat na to nemam ty service-packy a nechce se mi to stahovat.... pokud to tady pobezi dobre, tak budu muset neco udelat neco s tema XPckama, protoze jsem jinak u nich celkem bez vyhrad :?
no ja vetsinu tech potrebnejch ser více packů mam, a dokonce za chvili jedu do mechova, ale je to pouze pro verzi professional. ackoliv nevim jestli to neni stejny...Citace:
Původně odeslal IntEx
mm, tak to s tou zvukovkou dela obcas taky, zkusim to teda hodit do jinyho slotu... :evil:
no abych pravdu rekl, tak ja vicemene pouzivam originalni soft primo k te audigine a sem tam udelam nejaky update. zkousel sem i nove ovladace od kreativu ale nebylo to ono.Citace:
Původně odeslal IntEx
jo je fakt, ze tim prijdes o ty moznosti ze se to tvari jako audigy2 ale k cemumi to je? dyk ja si pustim nejakou hudbu nebo doprovod k filmu a tim to hasne. jednou za cas nejaka hra? no boze. stejne to mam pripojeny skrz zesik pouze jako stereo....
Presne tak to mam pripojeny taky, jenomze s tema novejma driverama mam moznost v EAX Control Panel pouzit Parametric Equalizer, kterej hodne pouzivam. Jinak ty cursory mi taky blbnou, je mozny, ze to dela vsem, ale proste si toho nevsimnou... Tedka to mam rozdelany a tu kartu jsem vrazil do 4. slotu odzhora a sitovku zatim vyhodil, ale dela to porad :cry:
EDIT: btw nemuzou bejt ty kurzory HW problem? ale kdyz vsechno ostatni jede, tak asi tezko...
covece tak specielne kvuli tobe ted jak vul cumim na kurzor a kazim si voci. ale zadny cerny nic pri zmene kurzoru tam nevidim a ani sem nikdy nepozoroval a to mam fest postreh na zmeny.Citace:
Původně odeslal IntEx
eax control panel? co to je? to je to jak si tam nastavis jestli mas mit styl pop nebo vocal? jestli jo, tak tam mam permanentne vocal, protoze tady se neda nic vosolit ( achych uz sem i rozmontoval svuj 70litrovej subac a na jeho 120W zesik se prasi )
Treba by pomohl update BIOSu na karte, ale vo tom nevim vubec nic... :oops: Btw: Ty ovladace kX (viz clanek na mych WWW :wink: ) jsou super, equalizery, bomba, fungujou, ale jedina nevyhoda je, ze neumej EAX. Jinak ma asi Creative problemy s kompatibilitou v prostredi NT, protoze u kazdejch ovladacu pisou, ze byl problem s kompatibilitou vyresen...
no hele o biosu na zvukarne sem jeste nic neslysel ( ale nesnedl jsem vsechnu moudrost ) nicmene neco na tom muze byt, pac ty EMU chipy jsou klasicke DSP procesory takze necim ovladany byt musi...Citace:
Původně odeslal IntEx
jo je fakt, ze SB mely problem hlavne s chipsetem KT133A ( sb 686b ) nicmene bych rekl, ze je to spis problem xp nez sb...
:lol: nene, nemyslel jsem BIOS na zvukovce ale na grafarne. BTW tuhle zvukovku jsem provozoval jeste na starickem Pentiu 200MHz (without MMX) - ok a na KT133, kde byly problemy pri kopirovani, ze to praskalo. Potom jsem to hodil do ECSky L7VTA, ale mel jsem ji tak kratce, ze jsem to ani nestihl otestovat (reklamace) a tedka ji mam v tom Epoxu a dela mi to tohle. BTW jsem se taky dost divil u modemu (kdyz jsem jeste caloval Telecomu), ze on normalne vydaval hluk, kdyz nebyl pripojenej (takovej ten transformatorovej rusivej hluk), ale jakmile se ten modem pripjil, tak byl tichej (mam namysli ten repracek :wink: )
noo to mohlo byt tim, zes tam nemel klasicky relatko na spojeni a tudiz ti prolejzal brum z telefonni linky. to se u tech levnejsich stava. a s grafarnou? no ja sem driv to taky zkousel a pak sem prisel na zajimavou vec, atiny ( nebo alespon ta moje ) sou nachylny na flasovani, takze radsi zustanu u toho biosu ktery chodi ( 5 fps navic me nevytrhne ). jo a ted sem si jeste vzpomel na jednu vec. svyho csau ( prave kvuli tomu biosu ) se mi posrala grafika ve woknech. vypadalo to asi tak, ze na nekterych mistech byly takove zelene nebo fialove tecky v nekterych programech. no nepomohlo vratit se k puvodnimu biosu ale pomohlo ty programy reinstalovat. zajimave, tak proto zkus reinstalovat pripadne zmenit za nove ty kurzorove obrazky ( navic ty originalni jsou pekne hnusne, ja uz 5 let pouzivam pouze super animovane z jednoho tematu pro win95 ala aliens - neni to zadna animovana picovina aby nedoslo k omylu )Citace:
Původně odeslal IntEx
Takovou kuriozitku, nebo spis spatnou zkusenost s flashovanim: Kamos, kteryho znam pres tohle forum ma R9600pro a jeste mi asi pred tejdnem psal, ze abych mu hodil image spustecky, ze jde flashovat BIOS. Tak jsem ho premlouval, aby se na to vybod ze si stejne nepomuze a jeste si to zmrvi (newim, z jakyho duvodu to flashoval, kdyz mu to normalne chodilo - blbnul) a od ty doby jsem ho nevidel na ICQ, jinak tam vzdycky bejval kazdej den imrvere (hezky slovicko :-) ), copak se mu asi prihodilo ??? :-( Jinak jsem tedka videl v ATI foru, ze jim FastWrite dela bordel, takze to zkusim vypnout...
no s tim fastwrite to zatim vsude delalo bordel. a pravdou je, ze do toho flashovani bych se nepoustel, kdybych nemel zalozni PCI grafarnu. bych se proste bal. zkus a pak dej vedet.Citace:
Původně odeslal IntEx
Jo a jeste jedna vec, co delat s grafarnou, ktera ma spatne flashnutej BIOS? Zadna patice se svabem tam neni, takze co se s tim da vlastne delat ???
to je prekérní situace a taková možnost mě tedy zatím nestrašila.. napadá mě to ještě přeflešnout s grafickou (půjčenou) kartou do pci..Citace:
Původně odeslal IntEx
a co se týče těch čtverečků na místě kurzorů, jednou jsem se s takovým něčím setkal, ale nepodsařilo se mi to odstanit. ale projevovalo se to jen s plným počtem barev (32bit)...
No on to neni primo ctverecek, ale spis flek (teda moc na nej nevidim, preblikne to na 1 ns, ale tohle vim, ze delaly puvodni Microsoftacky ovladace na GF2MX (nebo aspon neco podobnyho).
ty hele, radsi tu moc s tema nanosekundama neoperuj. vsak pochybuju, ze bys byl schopen neco postrehnout co blikne 1 miliardtinou sekundy. a kdyby to byl frame, tak je to jen 1/refresh!Citace:
Původně odeslal IntEx
no dobre, nemyslel jsem to doslova ;-) , ale chtel jsem tim rict, ze je to "blik"
Mel sem SB Live ve druhym slotu a ovladace od originalnich pres kX az po A2 for SB Live (tech bylo min. 5 verzi) a se zadnejma nebyl problem.
V BIOSu mam nastaveny PnP Os installed na NO.
Problemy s kurzorem sem zadny nevidel.
Tak jsem si pozorne precetl celou tuhle diskuzi. Nektere problemy me celkem pobavily ;)
Ale vecne - nekdo psal, ze 8KRAI nema diagnosticky LED displej, coz neni pravda - presna specifikace zde: http://www.epox.nl/english/products/...oard/8krai.htm
23. jsem si tuhle desku koupil, po tom, co jsem po jednom dni prodal 8RDA3I. nForce me tedy tezce zklamal, takze doufam, ze VIA me opet nezklame (prechazim z 8K5A2+ KT333, kterou jsem si nevhodnou manipulaci se srouby kolem soketu poskodil).
V zitra jedu od babicky domu takze ji rovnou nacpu do kompa. Jediny co me na ni zatim mrzi je absence der kolem soketu a NB, pac jsem vodnikar :(
Vodníka na této desce používám,chce to jen improvizovat :-)Citace:
Původně odeslal Marty
Pokud nevíš jak,pošlu Ti foto jak jsem to vyřešil já.
Uchyceni bloku na NB udelam bud tak, jak jsi to psal ty, nebo tak, jak to vyresil prokop - pouzil jakesi ohnute srouby, takze sroub drzi na tom ocku.
Na CPU blok si holt budu muset koupit sponu.
spona rulez..
skoda ze nemam ten zasr... fotak.. sou to normalni U Srouby pres ty to de krasne
To uchycení na NB se dá vyřešit mnoha způsoby :-) a na CPU doporučuji tu sponu :wink: ,stojí 90,- a je to paráda,žádné problémy a tříbodové uchycení :!:
Aku mate teplotu NB ??????
piše 28 C ale je tam stale ta ružková žvíkačka musim to už vymeniť..Citace:
Původně odeslal SPARTAN-117
no, ono je dulezity ze to cidlo neni v NB nebo pod NB ale nekde kolem.. bez vodnika mi to psalo okolo 33°C a ted s vodou 38°C full load
Tak jsem si celej cacnej koupil 8Kra2+. Dva dny fungovala super. Thorton 200x10 PrimeStable. Paměti jsem měl 333Mhz, ale na 400 to unesly. Na Štědrý den jsem dal FSB na 205...nenaběhl...reset CMOS...naběhl...hrabu se v Biosu a nastavuju default 133x13,5...nenaběhlo to...reset CMOS....nic, ani monitor se nezapne. Ozkoušel jsem snad vše. Přehazoval komponenty tam i zpět. Všechno v jiné desce běží. Je z CC, takže hned jak otevře pošta posílam. Docela mě to naštvalo. Vybral jsem si Epoxe kvuli spolehlivosti a teď tohle. Pěknej dárek pod stromeček. Nestalo se Vám to někomu? Co by to mohlo být?
Mne ta teplota NB naskocila pr FULL load 60°C je tam aktivny chladic....rozmy slam kupit Zalmana NB47J oplati sa to ??? ???
Viem ze to sem nepatri ale vopred sa ospravedlnujem..... :wink:
Huh tak jsem konecne doma a desku jsem nacpal do kompa. A hle - prekvapilo me par veci:
za prve 8KRAI neni full atx, takze tam je vsechno tak nejak nacpane, a v mym case vypada jak nejaka chudinka ;D
za druhe skutecne NEMA P80P LED displej, coz me dost mrzi..
jinak jsem zatim velmi spokojen, jede jako vino, s NF se to srovnavat neda.
VIVAT VIA ;D
Psal jsem to ja a muzu ti rict, ze sem nekecal, mel jsem jich v rukach 11 ks a skutecne tam ta diagnostika nebyla, prestoze to na fotkach maji, pripraveny to na ni bylo, ale osazene to nebylo, ver mi ;-)Citace:
Původně odeslal Marty
EDIT: Tak vidis ze to tam nejni, sem psal ze na strankach to maji s diagnostikou a ve skutecnosti neni osazena....
Mě pomohlo vypnout auto detect AGP/PCI clock...Citace:
Původně odeslal Jochynator
Tak se mi podarilo nainstalovat (po dvou dnech badani) XP na SATA hadr bez disketovky, staci nakopirovat soubor viasraid.sys do adresare I386 a upravit soubor TXTSETUP.SIF tamtez:
pridat tenhle radek do sekce [SourceDisksFiles]
viasraid.sys = 1,,,,,,_x,4,1
pridat tenhle radek do sekce [HardwareIdsDatabase]
PCI\VEN_1106&DEV_3149 = "viasraid"
pridat tenhle radek do sekce [SCSI.Load]
viasraid = viasraid.sys,4
pridat tenhle radek do sekce [SCSI]
viasraid = "VIA Serial ATA RAID Controller(Windows XP)"
-------------------------------------------------------------------------------
Jeste jsem si na CD pridal ovladace na zvukovku, grafiku, automatickou instalaci Dx9.0a, zaplat a adresar s Totalcmd-rem, kretej se zkopiruje po skonceni instalace do Program files a spusti se.
Tak to jsem nepochopil. Já se nedostanu ani do Biosu. No, už jsem ji poslal do CC. UvidímeCitace:
Původně odeslal Rhapsody
to znám, já jsem musel dát flešnout nový bios. deska se chovala jako přetaktováná...
Mě by zajímalo zda se k desce standartně dodává SPDIF Bracket. Jestli ne kde se dá koupit.
Jochynator: ta deska mi dělala to samé, když jsem přehnal OC. I když jsem zresetoval CMOS, vůbec nenajela. Pomáhalo vypnout zdroj a znova zapnout, někdy na podruhé, nevím jaký to mělo význam, ale fungovalo to. S novým biosem je to OK.
Mně nepomohlo lautr vůbec nic. Uvidíme co řeknou v CC.Citace:
Původně odeslal Ernest
Tak me potkalo to samy co Jochynatora:
Zmenil jsem v BIOSu casovani pameti a po nem uz deska nenajela. Teda najela, vsechno se toci, na displeji je FF, ale na monitoru se neukaze vubec nic (ani klavesnice tusim neproblikla).
Reset CMOS (vcetne vyjmuti baterky) nezabral, napajeni zdroje jsem zkousel vyjmout a taky to nepomohlo (zatim jenom jednou, treba si da rict).
Tak jsem z toho trochu zoufalej. :?: :?:
Mel jste nekdo podobnej problem?
Reklamace desky je az posledni moznost a nechce se mi verit, ze jine reseni neni. :-(
Diky za radu nebo alespon slova soucitu. Jiste si dovedete predstavit jaka byla v nedeli doma atmosfera. :-)
hele me se osvedcilo komplet to rozdelat ( vytahnout procik i karty ) odpojit od napajeni a vymazat cmos a uvidis.Citace:
Původně odeslal Connor
ale jeste predtim zkus hned po zapnuti pocitace podrzet klavesu INSERT...
kdyby nepomohlo ani jedno z vyse uvedeneho, tak tam zkus dat jiny procesor a melo by to fachat.
Diky, zkusim to udelat, sem predtim zkousel jen vyndavat karty. A ten insert jsem taky nedelal (jenom del jak to psali v manualu). Doufam ze to pomuze, protoze zadnej jinej athlon v sirokem okoli neni :-)
no o insertu take pisou v manualu :wink:Citace:
Původně odeslal Connor
nicmene s tim athlonem by nemelo vadit ani pokud to bude durex, pac ten ins prave nastavi pri startu default hodnoty...
To je fuk durex nedurex, moji znami jsou sami intelari, amd nikde siroko daleko. :-)Citace:
Původně odeslal mISHA
Takze kdyz rosborka-sborka nezabere, tak holt budu muset reklamovat. :-(
no hele fakcit by to snad melo. prinejhorsim to doneses do te firmy a oni to tam zpatlaj ( nende to jako reklamacku ale ze to proste zatuhlo a pravdepodobne by pomohlo nastartovat to s jinym CPU jen ze ho nemas )Citace:
Původně odeslal Connor
To bude problem (to jsou ty negativa nakupu z velkoobchodu) :-)Citace:
Původně odeslal mISHA
Ha, ted jsem si toho INSERTu v manualu teprve vsimnul..je to v pdf verzi hned na zacatku....ale v tistene verzi jsem to nejak prehlid..:-) jen je divny ze nezabralo Clear CMOS...fakt divny. Uvidim doma, jsem fakt netrpelivej. :-)
Tak insert nezabral. :-(
Zkousel jsem to vzdalenym pristupem (bracha :-)) a nepomohlo, tak jeste zkusim vecer rosborku. :-/
Ahoj,
tak jsem zkusil odpojit zdroj, vyndat/zandat karty, pamet i procesor (jiny na zkousku nemam) a bohuzel neuspesne. :-(
Ach jo. Jeste dnes zkusim vymenit RAM a pokud neuspeju tak tramtadaaa reklamace. Nebo myslite, ze ma smysl tahnout to do GME aby me tam nahrali znova aktualni bios?? :?: :?:
no za zkousku nic nedas. hlavne furt premyslim, cim by to mohlo byt. hele napadla me jeste jedna moznost. na desce jsou dva piny oznacene JCK1 a JCK2 je to hned vedle druheho USB portu mas tam predpokladam obe na 1-2 ( bios default ). zkus je dat JCK1 na 2-3 a JCK2 nechat na 1-2 ( to je nastaveni FSB na 133MHz ). pak opet resetovat CMOS ( funguje ti vubec reset CMOS? odpoj zdroj a clearcmos - pokud nechas clear cmos, tak by se nemel zapnout pocitac ) a pak by to pokud mas spatne hodnoty v biosu nastavene mel zapnout. pokud mas poskozeny bios coz je dle me blbost, tak ani toto nepomuze...Citace:
Původně odeslal Connor
Nastaveni JCK1 a JCK2 mam na BIOS DEFAULT a i nastaveni na 133 jsem zkousel a bez ispechu.Citace:
Původně odeslal mISHA
Ano, kdyz prepnu jumper na CLEAR CMOS, tak PC zapnout vubec nejde, pokud to vratim zpatky, tak ano ale jako obvykle (vsechno se toci, hlasi to FF, ale na rozdil od obvykleho startu predtim neblikaji zadne jine kody, proste jen FF a dost, ani klavesnice neproblikne).
Pokud vyndam vsechny komponenty (cpu, ram, karty) a pc zapnu, tak to vypada uplne stejne!!! Tj. zadny error na displeji, jen FF.
Podotykam, ze PC predtim pekne bezelo pretaktovany (na 2300MHz cely den) a dohoto stavu se dostalo az po zmene nastaveni pameti v BIOSu (nastavil jsem to tusim na Fast nebo Ultra) a konec. Nic jsem od pocatku instalace PC na desce neprepojoval, pouze mnohokrat pouzil Clear CMOS a az do te chvile v pohode.
Nemam moznost zkusit jiny procesor, takze je mozne, ze je na vine procesor, ale pro zacatek poslam na reklamaci desku a pak se uvidi.
Btw: Co hlasi zdrava deska, kdyz z ni vyjmete CPU??
Citace:
Původně odeslal Connor
no mam takovej dojem, ze se to zastavi na FF ale netusim. hele tohle mi jednou delala deska ( ale MSI ) ktera mela v hazjlu napajeci obvody a musela na reklamaci. nicmene bud zkusit jeste ten bios anebo dat do reklamace. skoda, ze nemuzes vyzkouset funkcnost / vymenit cpu... btw nemas tam nekde kram trebas bazar? normos ja si z bazace pujcim veci anebo kdyz ti to nepujci tak to koupit a jeste ten den to jit vratit s tim, ze .... neco si vymyslis. oni to vetsinou ten den jeste vezmou zpet.
Uz je to pripraveno na reklamaci a dneska to odchazi.Citace:
Původně odeslal mISHA
Uz jsem tady s tim otravoval dost. :-) Fakt jste mi tu dost pomohli, ale tohle uz vypada preci jen na HW chybu (doufam :-)), takze uvidim co tomu rekne reklamacni technik. :-)
Ted uz jen doufam, ze to bude tou deskou a neodesel mi procesor. :-/
Pak napis jak to dopadlo, protoze to klidne muze byt procesorem, nebot, kdyz procesor tam nemas, tak to dela presne to cos tady popisoval a vsechno zkouseni je na nic, fakt ten procak nemuzes nekomu pujcit ????
Rozdil mezi jakkoli MRTVYM procesorem, nebo zadnym procesorem se totiz stejny, proste NIC se nedeje, jen se toci vetraky .....
Ovsem, kdyz je ten EPoX bez procesoru, nemel by svitit FF, myslim, zitra mi prijdou nejaky, vyzkousim to .....
no ja mel na jedny desce procik v poho ( jak sem psal vyse ) a taky se roztocily jen vetraky a nic ( zustalo to cerveny cely - MSI ten LED panel )Citace:
Původně odeslal svaca
Opravte me jestli uvazuju blbe, ale napadlo me:
Udelam si pro jistotu "HW zalohu BIOSu", tj. koupim ve firme typu GME jeste jednoho prislusneho svaba (eprom) a necham si rovnou u nich na nej nahrat prislusny bios. Kdyz koupim presne tu samou eprom (podle typu ktery je na ni napsanej), tak by to nemel bejt problem, ne?
Mimochodem nikdy jsem eprom z desky nevyndaval, jde to lehce? Vercajk na to nemam (ted teda nemam ani tu desku :-)) ale v manualu od toho zrazuji. Jak to vyndat?
Co vy na to? Ma to smysl?
no napad to neni spatnej. nicmene bysis musel poridit takove specielni klesticky na to vyndavani, nebo tu patici i svaba znicis.Citace:
Původně odeslal Connor
Jmenujou se ty kleste nejak? Abych vedel kolik stoji. Protoze pokud naklady na to porostou tak se na to vykaslu. :-)Citace:
Původně odeslal mISHA
tak to bohuzel nevim. jsou oznacene v manualu snad, ale ja to ted nemam po ruce. ale pokud pudes si nechat napalit tu eepromku, tak se muzes zeptat. myslim, ze by to meli vedet...Citace:
Původně odeslal Connor
Taky jako vy jsem se obdaroval KRA2+. Vsechno bylo na 100% OK. (Bartona 2500+ jedu bez problemu na 11x210) az do vcerejska. Do USB sem pichnul digital fotak (Olympus C-350) a nic. Po chvilce mi napise nezname zarizeni USB???(kde to sme? na zadnem jinem kompu se mi nic podobneho nestalo! A to sem to uz skousel na 9 sestavach) Vsechny ovladace USB mam nainstnute (aspon mi nehlasi, ze by bylo neco v konfliktu). Stahnul jsem si i USB2 driver a taky zadny pokrok! Uz sem i 3x reinstaloval Okna a nic. Jsem uplne bezradny :eek: (tesne pred zhroucenim) :eek:
Mam KRAI doma na testiky a nastal problem. Mam momentalne jen tu pamet co je v popisku a stale se mi nedari aktivovat delicku 1/6 aby pameti nebehali sinchronne s FSB CPU. Sice ta pamet je super a vychytava i 408MHz ale chci jit s FSB vejs a tam uz me ta pamet brzdi. Jak nastavit aby mi behala na 333 a vejs? Kdyz nastavim ze chci pameti na 166 tak mi to nabotuje, napise ram speed 333MHZ, ale CPU-z ukaze 400MHz. Dost me to depta. Jak na to? Jo a kdyz nastavim pameti na 133Mhz tak mi CPU-z ukaze jen casovani ale frekvenci zadnou.
Rekne mi nekdo jak na to?
no ja mam takovej dojem, ze to co pises jde jen na nForce2 chipsetu. navic by te to desne brzdilo ( tzn 408 synchro je mnohem lepsi nez 440+353 asynchro )Citace:
Původně odeslal Frost
nicmene to bude lepe vedet GABO nebo Spec
Jo mas pravdu ze je lepsi jet sinchro, ale kdyz na to zatim nemam pameti tak chci vyskouset kam az se dostanu s fsb. Mel jsem doma a7v600 a na ty to slo prehodit v pohode...proste jasna delicka 1/6 a ted s tim nehnu.Citace:
Původně odeslal mISHA
Preci kdyz nastavim ze ram pojedou na 200...tak pojednou Na 400MHz... to znamena ze kdyz nastavim at jedou na 166.... tak pojedou na 333 a ne na 400 jak se to nastavi me.
nForce jsem mel doma taky a tam to slo nastavit taky v pohode.... ale sklamal me ten dual mod u pameti... narust vykonu temer 00....nic.....netestoval jsem to pri grabovani(tam by se to melo projevit vic), ale v sandre to bylo temer stejny jako s jednou pameti.
no jenze si nespecifikoval problem. zamerme se na tvuj pocitac: je to zalezitost OC? dal si vse na puvodni hodnoty a pak to take nebezelo? Nemas prilisnou zatez na USB portu ( trebas kabel k telefenu s nabijeckou )? funguje na tom samem portu jiny USB prvek? ( trebas at kamos prinese svuj fotak a zkusi to pripojit skrz tvuj / svuj kabel ).Citace:
Původně odeslal -Jakub-
mas dostatecne napajeni? nehapruje ti zdroj?
hmmm zkus a pak budeme moci postupovat v reseni...
2Frost: hele s nForce2 souhlasim ( take sem to doma mel ). s a7v600 netusim ( tuto desku sem zavrhl kvuli dalsim problemum ).
nicmene kdyz tak touzis po odpovedi, tak to zkusim schvalne jak to najede, kdyz nastavim pameti na 333 ( sice mam 400ky, ale nenapadlo me nikdy to zkouset - ovsem myslim, ze to proste na KT600 neni tak jednoduche - ale nekde se to uz resilo, bohuzel si nevzpominam kde ).
a jeste k dual u nForce2 - dost me zklamal - mel sem problemy se standardnim nastavenim ( ne kdyz si s tim clovek hraje nekolik tejdnu ) dosahnout vykonu sve single ddr400 na kt600... ale noflame na te desce sem jel jen nekolik dni.
2Frost: tak jsem to zkousel. DDR nastavim na 333 ( FSB 400 ) a system najede pri startu hlasi DDR333. je znatelne zpomaleni a sandra hlasi misto 3GB/s zhruba 2.3GB/s ( KT333 synchro ma dle sandry 2.1GB/s ).
no a jinak sandra, wcpuid i cpu-z hlasi pameti na 400MHz, takze evidentne chyba programu ( ony taky vsechny hlasily misto KT600 pouze KT400 )
EDIT: jen jsem zmenil prenosove rychlosti z M na G ( ujela mi ruka :wink: )
No mě CPU-Z na tom asusu s kt600 hlasilo normalne 333MHz a ted mi hlasi 400MHz. Je to desny s temahle diagnostickejma programkama.... nemuzes verit nikomu..... Diky za test!Citace:
Původně odeslal mISHA
Edit: Ted jsem si uvedomil ze na tom spatnym ukazani frekvence neco bude.... kdyz jsem si dal 3Dmark01 tak mi bylo divny ze mam na desce s podporou AGP8 min bodu pri stejny frekvenci jako na mi desce!!! Budu muset provest upgrade pametí.... muj super Seitec pude bojovat k nekomu jinymu, protoze jet asinchro se nevyplati.
Zdroj mam 350w tam problem nevidim. Nemam jine zarizeni USB nez fotak(musim si neco pucit) dela to ty same kraviny s OC i bez. Dneska sem to skousel na jine epox 8KRA2+ a nenastal zadny problem. ???Citace:
Původně odeslal mISHA
no tak pokud tam nehpruje jine zarizeni ( konflikt o kterem nemusis vedet ) a mas dobre zapojeny usb port - eh sorry, to je vestavene, tak asi bych to videl na problem s deskou. anebo mas ho povoleny polozky USB port a EHCI controller ( je to pod USB controller polozkou )?Citace:
Původně odeslal -Jakub-
jo delato i tak i tak.. i po resetu biosu na Deafult... mozna skusime jiny bios... uvidime...Citace:
Původně odeslal mISHA
no otazkou je, jestli vubec funguje ten usb port, protoze jinak nevim co by melo neco spatneho delat ( kdyz je to dobre nainstalene a povolene v biosu ). predpokladam, ze je to otazka vsech ctyr konektoru co?Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Skusil sem tam pichnout volant a okomzite naskocilo novy hardware force feedback! Takze USB port je OK.Citace:
Původně odeslal mISHA
2-Jakub-: no tak si to zhrnme
- USB funguje bez problemu
- fotoaparat na jiny masine funguje take ( se stejnym kabelem )
- vse je nainstalovano spravne
- vyzkousel si vsechny USB porty
tak ja to vidim jen tak:
- nemas nainstalovano neco pro ten fotoaparat nejaky program z dodavaneho CD ktery to USB muze obsadit? ( mel sem neco podobneho ale ne tak vyrazneho ale bylo to deskou - a delalo to jen u modemu )
- vyzkousel si jiny fotoaparat ( tim bychom vyloucili sw chybu tykajici se fotoaparatu ) - pozor! take olympus!
- zkusit jiny miniUSB kabel ( ono se to nezda, ale muze byt vada v kabelu ktera se projevi jen s tvou deskou )
nazdar lidi, tak jsem se taky stal majitelem 8KRA2+ , koupil jsem do ni Bartona 2500+ a 512MB Transcend 400, CL2,5... Mam nasl. problem: na pridavnem HighPoint Raid radici mi nejede CD , ani CDRW mechanika, jen disky...(presne receno, radic CD ani CDRW vubec nenadetekuje). Kdyz dam na IDE1 a IDE2 jako mastery CD a RW, a na IDE3 a 4 disky, tak mi zase nebootuji WinXP - jen blika kontrolka disku, je fakt, ze jsem to nenechal jet dyl, vzdycky jsem to resetnul a laboroval dal...
Takze ted mam na IDE1 CD a RW, na IDE2 boot HD, na IDE3 druhej HD a na IDE4 suplik a jede to v poradku, ale presto bych chtel dat na jednu ksandu CD a suplik a ostatni dat jako mastery na samostatny IDE. Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
radic HighPoint bohuzel s novsimy biosy neakceptuje ATAPI zarizeni ( CD a CDRW ). hodit CD a CDRW na jednu ksandu neni nejlepsi. a nejak se driv ujalo dat RW jako master.Citace:
Původně odeslal Bolek
Tudiz jestli nechces vyuzivat HP radic pro dalsi zarizeni tak doporucuju dat na IDE1 master HDD se systemem, jako slave dat CD. na IDE2 master dat RW a jako slave dat druhy disk. jinak vsechny ostatni diskove jednotky na HighPoint radic.
btw jestli si instaloval XP v jine konfiguraci, pravdepodobne budes muset reinstalovat...
2Bolek: jeste jedna vec. pokud Ti nevadi trosku delsi cekani pri startu pocitace, tak dej disky na HighPoint a pro CD mechaniky ( kdybys jich mel vice ) nech onboard radic.
lepsi popis desky je tuna ( nevsimej si srovnani s rda3 ): http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=510671#510671
dik, ale jak jsem psal, kdyz dam disky na HP radic, tak mi nechcou najet XP (blika kontrolka disku a nic, zadna chybova hlaska a pod)...
nevis proc uz biosy HP nepodporuji ATAPI ?
no to opravdu netusim - v tomto byl lepsi Promise.Citace:
Původně odeslal Bolek
a k tomu blikani - co mas za disky? mas je dobre nastavene? me se to stavalo s jednim starsim diskem, protoze se asi nesnaselo vsechno dohromady ( starsi WD - 1.2G - s novou Barcou - ackoliv sem tu mel 3xWD 80G JB + 1xBarca 80G + 1xWD 160G JB a zadnej problem )
predpokladam, ze jsem to pochopil spravne, ze nic nenajede ( zustane cerna obrazovka )
hmm, tak moc to nechapu, ale ted to jede jak ma - CD a RW na onboard radici, disky na HPradici.
Kdyz jsem to zkousel vcera (min 2-3x), tak po probehnuti detekce disku na HP radici normalne skocila obrazovka s vypisem zarizeni (USB, multimedia apater apod) a tam se to zastavilo - podobne jako kdyz PC nemuze najit system , ale bez zadne chybove hlasky - jen blikala ledka disku... to jso veci... :o , no ale rozhodujici je, ze ted to funguje :wink:
kazdopadne dik za informaci o HP radici
no a mel si nastaveny v biosu HP ktery disk je bootovaci a samozrejme to same nastaveno i v biosu desky? a mel si je spravne naswitchovane?Citace:
Původně odeslal Bolek
2-Jakub-: prosimte ted me jeste napadla jedna vec http://forum.digineff.cz/read.php?f=52&i=17823&t=17823 - nemas nahodou WinXP? ( nejsi to nahodou ty? :wink: ) vypada to, ze c350 ma problemy s winxp...
mam takovej pocit ze tyhle epoxy sou zahadny svine... ve dvou co sem doporucil do firmy nejede ps2 klavesnice... teda jela, ale po nekolika hodinach komp ani nenabootuje :-o
a usb klavesnici po ruce nemam, co ma delat?
2mISHA: jasne, v biosu desky i HP, jedinej rozdil, kterej jsem udelal byl ten, ze jsem se insiproval tim, jak tady nekdo psal, ze pri nastaveni vice parametru v biosu (napr FSB a voltaz) je lepsi udelat jednu zmenu, ulozit a pak druhou zmenu. Takze jsem napred nastavil bootovani v biosu desky, ulozil, a pak znovu nastavil boot v biosu HP. mozna to bylo tim...
no nevim, ja si na ne nemuzu stezovat - ale setkal sem se presne s timto u MSI a bylo to zavineno vyskratovanim +5VSB na zem skrz ten port.Citace:
Původně odeslal Xima
co jineho na to rict nez jen rozebrat a zjistit duvod nefunkcnosti. pripadne reklamovat ( spatne kousky se daji nalezt kdekoliv )
Tak mi asi Odešel IDE řadič. Pri přehrávaní hudby mi to začalo blbnout, po restartu už mi Bios disk nenašel. Tak jsem si myslel že odešel disk, ale tím to neni. Měnil jsem disk, kabel, Reset CMOS, Flash Bios a nic. Přitom druhej kanál jede v pohodě. Nestalo se to někomu? Je ještě něco co bych mohl vyzkoušet před reklamací. Fakt mě to sere protože to je deska na pohodu.
Jo jedná se o ten VIA řadič ne ten Higpoint.
jejda. no mozny to je. tusim sem o tom taky nekde cetl. nemas jen spatne nastaveni biosu? vubec disk nenajde? nemuze to byt kabelem? pokud ne, tak je to samozrejme na reklamaci. asi nic vic s tim neudelas...Citace:
Původně odeslal Tjurny
Tak jsem pročetl celou diskuzi znova par lidem co měly problémy z řadičema pomohlo zvýšit napětí na ramce a někomu vyměnit zdroj. Připadá mi to jako haluz ale za zkoušku nic nedám. Pak napišu jak jsem dopadl.Citace:
Původně odeslal mISHA
Jen se vratim k HTP/Promise (a jine) RAID....
Tyto zadice jsou pro HDD, tezko budes mirrorovat CD-RW a v manualu je jasne napsano nepouzivat opticke mechaniky na RAID, takze nevim, proc by to melo fungovat .......
no trosku Ti budu oponovat. na sve asus a7v a a7v133 byr radic Promise ( uz nevim cislo - tusim 27065 ale to je nepodstatne ). v manualu nebylo zadne takove upozorneni ( nebo o nem nevim ) a CD mechaniky to bralo uplne v pohode. take ne kazdy pouziva dalsi radice jen kvuli RAIDu. ja sem tu mel disku hafo a raid sem nepouzil, protoze to proste nebylo pro me vhodne...Citace:
Původně odeslal svaca
To Tjurny: Ale neodesel, vymen zdroj a uvidis ....
To Xima: S tim PS/2 to bude nejaka blbost, nemyslis ?..... Ja EPoXy davam POUZE do tezce zatezovanych sestav a problemy zadne ....
Zkus to poradne prohlidnout ......
To mISHA: Pravda, ze jsem se vetsinou setkal s HTP (Abit, EPoX) a tam to proste nedoporucujou, na manualu KD7-RAID (KT400) je to primo napsane, v kazdem pripade s tim bych si hlavu nelamal .... jestli mi tam bezi optika, ci ne .... :-))))
no je pravda, ze u HTP se optika vubec nechyta. a s tou klavesnici mi to prijde take divne, ale clovek naslepo nic nezjisti...Citace:
Původně odeslal svaca
No uvidime že by muj fotron sklamal, ráno tam hodím Chiefteca 360.Citace:
Původně odeslal svaca
Pak dám vědět.
No, jasi myslim (silena teorie), ze je jaksi, 8KRA2+, "trosku" nekompaktibilni (nejak) s fortony 300...... No, uvidime .....
sakra nestras, ja mam taky Fortrona 300W :? no uvidime, treba budu mit stesti :wink:Citace:
Původně odeslal svaca
Já mám Fortrona 300W viz podpis a zatím OK, ťuk ťuk ťuk...
Tak jsem to vyměnil a ono to fakt jede. Haluz . Ale stejně mi to připadá nějaký divný Při instalaci z CD mi to nemohlo přečíst nějaký soubory. Tak snad to byla jen náhoda, uvidíme.Citace:
Původně odeslal Tjurny
Jinak dík za radu možná jsem si ušetřil trapas při reklamaci.
to s tim CD muze byt starsi mechanikou ( uz neni tak v kondici ) anebo starsim ( horsim ) CDckem... vymenil sem mechaniku a uz je po problemu.Citace:
Původně odeslal Tjurny
Diky ale zadne rozumne reseni sem tam nenasel :eek:Citace:
Původně odeslal mISHA
no ono neslo jen o to reseni jako spis o to, ze v tom nejsi sam. mozna by pomohlo prejit na lepsi system :lol: ne delam si srandu, proste asi tenhle fotak ma s xpckama problemy...Citace:
Původně odeslal -Jakub-