Po reklamaci modnutelnyho 256bit radla9500 jsem dostal 128bit :evil:
Vedle chladice ma 2dipy. Nevite nekdo k cemu jsou?
Printable View
Po reklamaci modnutelnyho 256bit radla9500 jsem dostal 128bit :evil:
Vedle chladice ma 2dipy. Nevite nekdo k cemu jsou?
reknu ti to abys nebyl moc prekvapenej a zbytecne ho netahal. budes mit stejne bodu +- nejaka odchylka ;D vysledky u nonSE a SE verze se nelisej, pac to je uplne to stejny (az na to ze SE ma podporu/detekci pro novejsi HW a 1 test navic - Advanced Pixel Shader)Citace:
Původně odeslal Wolferine
jj..tusim ze to moc nebude,ale at to muzu porovant s kamosama a tak..navic jedu pres kabelovku takze ve stazeni problem neni 8-)Citace:
Původně odeslal LookAS
jeste jsem detekoval jeden problem - v unrealu 2 mi obcas problikavaji bile tecky (neni jich moc) - muze to byt temi zpnutymi pipelinami ? ale treba v Devastation (taky unreal warfare engine) to nedela....ze by omega drivery ? dela to jeste nekomu ???
btw - ted jsem to jeste testoval v 3DM2k3 a tam se ty tecky ojevuji taky - ale i v CPU testech (kde by na to grafika nemela mit vliv...) - takze ty omegy ?
nemas to pretaktovane?me tohle delala ma ti4200 kdyz sem ji trochu vic tatknul.....
ee, dela to i na defaultu...ale neni to nijak kriticke - prezit se to da...jen mne to trosicku zneklidnuje....hlavne je divne, ze to dela jen nekde - treba ani v 3DM2k1 ani tecka....
Taky se mi do rujky dostala ted ta novejsi R95np a kdyz sem ji dal OMEGA ovladace a modnul to na 9700(dela to i pri modu na 9800) Tak v 3Dmarku01 ma v LOBBY ten typek bile blikajici tecky na brejlich--- jinak je to v poho a kdyz dam 3DMark03 tak je to VE VSECH TESTECH!!! Cerne male kosticky ktere ruzne skacou a je jich mnoho!!! Cim to je? Zkousel OMEGA 3,6-3,7...
a co s katalystama?kdyz tak katalysty a mod pres rivatuner....aspon zkusit jeslti to je tema omegama...Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Ty posledni omegy postaveny na catalystech 3.7 sou uplne na nic (teda alespon u me fungovaly na prd) byly asi o polovinu pomalejsi nez omegy 3.6. :evil: Tak ted tam mam referencni catalysty 3.7 a vse jede ok.
nj, ale s tim rivarunerem to neni zas tak v poho...nefunguje se všemi catalysty....nebo musi byt nejaky special soubor pro kazdou verzi catalyst zvlast ??Citace:
Původně odeslal Wolferine
ted jsem na to nasel solidni sajtu : http://www.ocfaq.com/softmod/index.php
hned jak to odzkousim, dam vedet....
tak už jsem to vyřešil!
ty patche na catalysty nefachaj - asi fakt nějaká ochrana....takže jsem dal zpět omegy a zkusil nastavit vyhlazování na 2x - a ono to pomohlo! tečky zmizely....
pekna sajta..akorat jen pro winXP :evil:Citace:
Původně odeslal Chocen
Jsou to ty samy tecky jak sem popisoval o kousek vyse?Citace:
Původně odeslal Chocen
no, asi jo....ja to mel tak o velikosti 1 pixelu a ruzne preblikavaly...
Ty tečky, to neřešte. Já je mám v modnutým módu (8 pipelines), v nemodnutým nejsou, tak je to jasný. :idea:
Pokud je to skutečně údajnou "pomalou" nebo chybnou komunikací s pamětí, napadá mě jedině vyzkoušet, zda se to nezlepší po flashnutí jiného biosu (každý bios má prý jinak nastavené časování přístupu). Ale nevím o tom, že by to někomu pomohlo (a také nemusí jít oc paměti).
Dá se špatným biosem karta úplně "odvařit", nebo lze vždycky vrátit ten původní ? (vyplatilo se mi na to použít druhou - PCI grafiku)
no, každopádně to u mne vyřešili FSAA 2x
To musis mit zaply porad ?Citace:
Původně odeslal Chocen
v unreal 2 jo, jinak ne...asi tomu ten U2 dava docela pokouřit...
To s tím vyhlazováním je zajímavý. Mám kartu dole v popise omegama předělanou na R 9700. Všude mám dobrej obraz, pouze v DMArku 03 v testu CPU2 (ta holka s mečem) a nově v alfaverzi DOOM III mám náhodně se vyskytující zelenou šachovnici :?:
Jinak opravdu zatím ostatní naproso v poho!!!!
Zajímavý ale je, že pokud dám taky 2x vyhlazování tak šachovnice zmizí!!!!!! :idea:
Proč tomu tak je, nevím, ale zajímalo by mě kdo s tím má ještě zkušenosti
Jo, to je známá věc, že FSAA na tyhlety artefakty pomáhá. Mě to eliminovalo jak šachovnice, tak i tečky (ne úplně, ale téměř). Bohužel fps jde při tom dolů (když bude opravdu potřeba nebo při velké rozlišovačce).Citace:
Původně odeslal Iceman
Proč to pomáhá ? Jedna teorie: GPU jinak využívá paměť - tj. jinak rozděluje adresní prostor. Mám teorii, že problém je v chybné adresaci (tečky i šachovnice). GPU si pak šáhne do paměti jinam, pro jinou hodnotu a je to vidět jako chyba (buďto špatná souřadnice vektoru/bitmapy nebo adresa/barva bodu)
Nestabilní procesor ? To je jako joke ? Dělá to při nemodnutém režimu ? Nedělá. Pak je to jasné.
Nezkoušeli jste někdo tohle ? Je to k něčemu ?
ATI Radeon 9500 Modify Analyzer
http://edstudios.bravepages.com/index.html
ja bych zas rekl, ze pri tom vyhlazovani si jednak dava vic zalezet, jednak neco renderuje hned dvakrat - takze diky tomu ty artefakty zmizi...
Tak jsem rozchodil 9500np na 9700, ale nejak mne vadi, ze je to jen v ovladacich.
Kdyz ted vim ze je to v pohode, neslo by prehrat nejaky BIOS aby to bylo natrvalo 9700?
ŠloCitace:
Původně odeslal Neo
(ale nemusí to dopadnout dobře - třeba to přepájení odporu)