Myslim ze s Enermax Liberty 500W neprehanam. Dokonca stoji menej ako 3k.Citace:
Původně odeslal Masster
Printable View
Myslim ze s Enermax Liberty 500W neprehanam. Dokonca stoji menej ako 3k.Citace:
Původně odeslal Masster
nj ale ten enermax neni lepsi,ten forton ma 4 +12V vetve ten enermax se na nej nechytaCitace:
Původně odeslal AjsTi
Je to tak, ten Fortron ma podle specifikaci 4x15A na 12V a to jsem jeste nekde cetl, ze to je podhodnocene a jedna se doopravdy o 4x18A.Citace:
Původně odeslal OCZ
Pro moje budouci potreby je 500W sice dostacujici, ale nechci zase v nejblizsi dobe investovat do dalsiho zdroje, takze cokoliv kvalitniho s vice nez 500W vitam.
Potom Ti mozem este doporucit Seasonic 500W ale pokial Ti ide o 4x12V tak potom ten fortron , ak stale ostavame v cenovej kategorii.Citace:
Původně odeslal Masster
/ot , podla novej specifikacie bude podmienka az 5x12V /ot
epsilon je imho mega super, mame ho tu a utiahol uplne hocico :) jedina chyba je hlucnost, teda vetrak je nastaveny tak, ze sa toci fakt dost, takze pre tichy pocitac to chce modifikaciu :) inak je to proste najlepsi pomer cena/vykon imhoCitace:
Původně odeslal Masster
No jeste bych bral mozna v uvahu jeden z techto:
Silverstone SST-ST56F-GM Strider-Series 560W
Tagan TG500-U25 - Dual Engine Series 500W
Aerocool Zerodba 600W - ten je nesehnatelny a mozna se ani nedela verze pouzitelna u nas
OCZ GameXStream 600W - ten jsem u nas nasel, ale za smesnou cenu, kdyz se ma podle vseho jednat o prevleceny Fortron Epsilon
Ale i tak mi z toho zatim vychazi jednoznacne Fortron.
EDIT: Hm, hlucny...kdyz uz bych ho objednaval, tak pro jistotu pres web :)
Coolermaster iGreen power 500W...
Hmm, podle recenzi vypada dobre. Koukat po Coolermasteru by me vubec nenapadlo.Citace:
Původně odeslal MaWa
Takze v primem srovnani 600W Epsilon vs 600W iGreen bys volil iGreen jednoznacne?
urcite, kvalita minimalne stejna, vykon v zatezi stejny, tichost vyssi, znacka lepsi...Citace:
Původně odeslal Masster
ten igreen nevyzera zle, ale imho znacka to imho neni lepsia, pretoze to je proste rovnako zvucne (aj ked mozno nie pre uplne lamaz). Obecne mam aj coolermaster zdroje rad (realpower 550W dlhodobo pouzivam na testing a velmi dobre skusenosti) a ked je fakt tichsi tak by to asi stalo ze to nemusiet modit fortrona :)
tak potrebujem poradit, zdroj uz vyberam nejaku dobu ale stale niesom na 100% rozhodnuty tak mi poradte bol som rozhodnuty pre ENERMAX LIBERTY 500W ale ked som nad tym tak uvazoval rozhodol som sa ze uz by asi bolo dobre zobrat nieco vykonejsie cize verziu 620W co ma zaujima ci stoji zato si priplatit tie cca 2200sk???
pozadujem tichu prevadzku, odpojitelne kable (flexovane) uvitam
tak a este otazka ci nezobrat zdroj od ineho vyrobcu napr: seasonic, tagan ... cenova relacia je do 6200sk +...
tagan nebrat, seasonic je fajn ale obcas trochu poruchovy, enermax je dobry ale hlucnejsi nez seasonic a mene vykonejsi...ten coolermaster iGreen power neni spatny, zatim vypada velmi podobne seasonicu, poruchovost ukaze az cas...Citace:
Původně odeslal matooo
vysledek - neexistuje idealni zdroj :confused:
dik moc za rychlu odpoved, ten coolermaster iGreen power som si teraz pozeral a vyzera velmi dobre aj cena je lakava ale cas ukaze asi to nebudem skusat na vlastnej kozi :)
inak este k zdrojom co maju 4x 12V (napr.: fortron epsilon) v com je to lepsie oproti zdrojom s 2mi
tak asi to vidim ze pojdem do enermaxu
Mawo, co je s Taganem? Nejake problemy, kdyz nepocitam nizsi ucinnost?Citace:
Původně odeslal MaWa
By mě taky zajímalo, za celou dobu co ho mám (cca 3/4 roku) jsem nezaznamenal žádnej problemo
kdyz porovnam tagan 430W se seasonicem 430W a enerem 400W, tak ten tagan je jednoznacne nejmene vykonny. take je poruchovejsi, z techto 3 je nejmene poruchovy enermax (pokud se bavime o liberty).Citace:
Původně odeslal Krimi 2000
kdyz porovnam tagan 580W vs ener 600W vs seasonic 600W, tak je jednoznacne nejlepsi seasonic. tagan je nejslabsi, nektere kusy maji problem utahnout decentne pretaktovanou high-end sestavu, coz mi u 580W prijde docela trapny. ener je v pohode, ale seasonic je jednoznacne nejvykonnejsi. tam, kde taganu klesala 12V vetev na 11.2V a eneru na 11.7V ji mel seasonic na 12.02V...zkouseno vice kusu, i kdyz vim, ze by to chtelo testovat mnohem vice kusu pro nejake zcela objektivni vysledky.
ted je jeste otazka, jak timto zamicha ten iGreen, ten jsem jeste detailne netestoval...ale na prvni pohled vypada velmi velmi dobre.
co sa tyka taganu tak ja som uvazoval ale iba nad novymi modelmi dual engine TGx00-U25 (500W, 600W) a tiez len koli tomu ze ma 4x 12V vetvu a toto by ma aj zaujimalo v com je to vyhodnejsie, ma to aj fortron epsilon ako som uz vysie spominal cize ked mi nietko moze toto objasnit trosku budem vdacny
ale teraz mam na vyber z 3: LIBERTY 620(500), seasonic 600(500), alebo ten coolermaster iGreen power 600W
po financnej stranke su natom +- rovnako jedine igreen stoji 4950sk
cim vice napajecich vetvi, tim stabilnejsi (v podstate). faktem je, ze 4 vetve uz jsou docela luxus, a asi i zbytecny, protoze to vypada, ze minimalne vyrobci CPU se docela umoudrili a nebude dal rychle rust spotreba novych CPU...Citace:
Původně odeslal matooo
pokud uz bys chtel neco se 4x 12V, spis bych vzal nejaky ten Silverstone apod, ale mozna je to subjektivni nazor...
urcite bych vzal ten coolermaster, obzvlast, kdyz je o dost levnejsi. ale jsou to vsechny 3 dost podobne zdroje, rozdily jsou v podstate v malickostech.
tak co sa tyka ceny tak 6200sk (max6500) som ochotny investovat cize do tejto ceny mozem vyberat uvidim pre ktory sa rozhodnem u toho igreena by ma zaujimala hlucnost ...
este som si pozrel fortron epsilon a cena ma dost prekvapila pretoze 4550sk za 700W (600W 4070sk) je dost dobra cena ale ako to bude s kvalitou ... hlucnost ta je vraj znacna kto chce ticho musi to upravit :(
zatial sa priklanam k enermaxu uvidime
Enermax taky rozhodne posledni dobou nepatri mezi nejtissi.Citace:
Původně odeslal matooo
Ja nakonec asi objednam 700W Epsilon. Za stejnou cenu jako iGreen dostanu 100W navic, 4 12V vetve s 60A a to, ze si s nim budu muset trosku pohrat, pokud bude opravdu o neco hlucnejsi, to me opravdu nezabije. Tech plusu je proste vic.
Citace:
Původně odeslal Masster
Mno mam doma a neviem ze ho mam. Default ma 900rpm , pri zatazeni skace 1100-1200 rpm. To moj stary enermax 353W pocujem skor.
Nemyslel jsem to tak, ze jsou primo hlucne, ale ze se daji sehnat tissi a stejne kvalitni zdroje.Citace:
Původně odeslal AjsTi
Doba, kdy Enermax byl jednoznacne nejlepsi uz je pryc, dnesni konkurence je opravdu neuprosna.
To nepopieram a suhlasim. Vid Seasonic , su tichsie i ked nemam osobnu skusenost.Citace:
Původně odeslal Masster
Jediný co sem já pozoroval na Taganu 480W U15 tak snizeni v zatezi na 12V z 11,8 na 11,6 a tj v mezich(5%), to kolisani pri 11,6 je naprosto v pohode, nejsou vyrazne odchylky (mereno speedfanem - tak me naukamenujte).
Jinak me to pripada jak nedavna minulost, to byly nej enermaxy o nicem jinym se neuvazovalo jako o solidnim zdroji, pak zacala jaksi jejich kvalita upadat a nastoupil tagan, seasonic a jim podobí, nyni zase tagan fuj a enermag good. Jsme zvedav co bude tak za 1/2 roku
Panove prosim nekamentuje me at si prolezu celou poradnu na zdroje. Dlouho sem se PC ted nevenoval, nedavno sem poridil XP-M. Se vzduchem ho mam na 2400MHz nicmene koukam ze muj 300W Fortron brutal nestiha, dokonce FXo uz mi misty hlasi insuficient power...5V vetev je na 4,6V a 12V leze nad 12,45V...nezda se mi ze bych si 350W Fortronem prilis polepsil. Napadl me Enermax 400W liberty nebo nejaky 400W Fortron. Ptam se bude to na moji sestavu dle vaseho odborneho odhadu stacit 400W? Mam v planu zase zapojit vodnika a pozenu procak jeste vys co to pujde. Nerad bych vyhodil 2000 za zdroj a zjistil ze je to malo. Diky predem za radu...Nak