mozno som slepi ale nenasiel som...
Printable View
mozno som slepi ale nenasiel som...
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=39252
EDIT: oprava linku, pardon :oops:
nejaky new bios na 8KRA2+ nahodou?
Mam taky Epox 8KRA2+ Nevite jestli se tam vleze Primecooler PC-HC5+ Alcu ??? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30826
hi!
Kupil som Sempron 2.4+ a uz po vymene procesoru z Duron 1.3GHz mi to startovalo na 2GHz (2.4+ je okolo 1.7ghz asi), t.j. 200x10. A teraz mi pada v hrach a niektore programy strasne blbnu. Mozno to nie je kvoli tomu ale asi hej. Kde sa da znizit FSB? Lebo v biose sa neda a na MB mam jumperi len na 100 alebo 133/166/200mhz.
Konfiguracia: 2.4+ sempron (chladic articcooling, max teplota CPU <50C)), epox 8krai-x (najnovsi bios - magic bios pise to), 1gb ram (2x512 PQI 400Mhz), Audigy2, Onboard LAN + PCI LAN, NEC dvd-rw, citacka na pam. karty 5in1
dik
Přehoď jumper na desce, tohle sem řešil, když sem se potřeboval dostat právě na 200 fsb..je to trochu zvláštní, ale je to tak-levná deska no.. :? Nebo jestli chceš jet na 200fsb, změn nastavení procesoru a pamětí na horší a mělo by to bejt stabilní. Když ani to nepomůže(jakože by mělo), tak už jedině propojit piny na patici drátkem a zvýšit tak vcore..Citace:
Původně odeslal lele007
ale na MB bud to nastavim na 100MHz alebo na 133/166/200MHz (teraz mam na tom druhom). Neda sa to nastavit konkretne na 166 :roll:Citace:
Původně odeslal Daník
Alebo mam to dat na 100Mhz? Potom by to asi slo na 10x100=1Ghz :?
Když to nastavíš na to 133/166/200, tak se ti myslim zpřístupní ta položka v biosu, kde to jde nastavit na míň jak 200, prostě se změní ten rozsah..Citace:
Původně odeslal lele007
EDIT: teď už nevim, jestli to bylo s jumperem na 100, nebo na to 133/166/200..musíš to vyzkoušet.
aha dik, vyskusam to 100. Dufam ze to nepo... system heheCitace:
Původně odeslal Daník
btw ako teraz pozeram skoro mame tu istu konfiguraciu ;)
Jo no :) To pošlape, v klidu ;)Citace:
Původně odeslal lele007
dal som jumper na 100mhz, nic, dal som spat na 133/166/200mhz a uz mam opciu pre change, a automaticky mi to nastavil na 166x10=1660mhz. Testoval som vo Wolf ET a uz nepada ale ide to pomalsie. 8-)
Je hlavne divny, ze Vam to takhle blblo kvuli jumperu a jakou mas ted konfiguraci ???
Taky to mohlo blbnout kvuli pameti, nebot ted jedou rychleji.
Teraz mam jumper na 133/166/200Mhz. (166x10)Citace:
Původně odeslal svaca
Najprv som si mysles ze to bude ramkami, mal som 512mb (400mhz) pqi + 256mb 333mhz (aria noname). Vymenil som to aria na pqi 512 aby som mal 2x to iste a stale blblo.
A memtest ??? a prime ??
hm netestoval som, nechcelo sa mi a aj tak som chcel tie ramky vymenit ;DCitace:
Původně odeslal svaca
to neni vtipne. krome toho, ze to vypada, ze si z nas utahujes, tak muze byt problem nejen v ramkach, ale i v desce/chipsetu...Citace:
Původně odeslal lele007
ked uz... nejaky new bios neni? aspon bios s najnovsim SATA a tak... ?
novejsi bios neni a sata si tam muzes zaimplementovat sam.
nikdy som nerobil s tymito ficurkami ... tak ma ospravedln ale nemam stym skusenosti... nahodou mi nemozes poslat teda upraveny bios s najnovsim SATA a pod?Citace:
Původně odeslal mISHA
bohuzel sata uz chvili nepouzivam a nemam nejnovejsi bios. pokud se podivas do duleziteho threadu o teto desce, tak tam najdes odkaz i na thread o biosech atd. tam se dozvis vic.
ehm. tohle se netyka jen KRA2+. bohuzel sem si poridil USB only klavesnici. sem zvyklej zapinat komp z KB. nejak se me ale porad nedari natelit BIOSu aby e jako komp zapl pri nejake akci na USB mysi ci KB. zapl rozumej probral z ACPI S5. co sem se dival tak USB wake funguje jen z ACPI S1-S3. jsem mimo nebo pres USB pocitac procte nezapnu??
Nejnovejsi sata bios sezenes treba v ovladacich - www.viaarena.comCitace:
Původně odeslal cLiVe
a implementace je easy viz www.biomods.com, jinak se tady nekde vali odkazy na moje a Eagleho mobifikovane biosy.....
Mam ted vlastni firmu, tek je hodim na vse FTP a pak jsem hodim link.
takze na ftp://game.centel.cz
najdete v adresari BIOS tohle:
Bios pro 8KRA2+:
-ACPI vypnout/zapnout
-USB function vypnout/zapnut
-APIC vzdy ON
-treti boot zarizeni CD-ROM
-SATA ROM ve verzi 4.31
Bios pro 8KRAI:
-SATA ROM ve verzi 4.31
Bios pro 8VTAI:
-SATA ROM ve verzi 4.31
2svaca: Nejnovější SATA RAID BIOS je teď 4.93. Předtím byla dlouho verze 4.90 a ještě předtím 4.80 a 4.50. Tebou uvedená 4.31 je dneska už nechutně stará.
Bohužel na stránkách VIA se nové BIOSy sehnat nedají, získat se musí vypreparováním z jiných BIOSů. Jinak v BIOSu pro 8KRA2 se dá updatovat v zásadě:
SATA RAID BIOS (případně vyměnit za ne-RAID verzi)
Highpoint řadič BIOS
PXE agent pro síťovku
nový AWDFlash (teď mám verzi 8.62)
Zbytek už se musí ModBinem, což už není tak košér.
hmm no a vedel by si Eagle dat toto vsetko dokopy a spravit z toho jeden "vynoveny" bios?
ale ako zaklad teda aby bol ten posledny z 2004 ? :roll:
ps: teda posledny je kra24811.bin ???
+ verzia bez RAID SATA bios iba obycajny SATA najnovsi bez RAIDu