Ja uz testuju radsi downloadem/uploadem z nejakeho rycleho serveru, po tom co mi dsl.cz tvrdosijne hlasilo pred temi par dny, ze mam 3Mb vic ne.
Printable View
Ja uz testuju radsi downloadem/uploadem z nejakeho rycleho serveru, po tom co mi dsl.cz tvrdosijne hlasilo pred temi par dny, ze mam 3Mb vic ne.
Kód:10.01 19:11 Karneval (kabelová tv) 11737 904 17,0 58,3
10.01 19:09 Karneval (kabelová tv) 13056 832 16,8 71,1
08.01 19:35 Karneval (kabelová tv) 12466 920 17,7 64,3
08.01 19:12 Karneval (kabelová tv) 13198 1038 17,3 54,9
08.01 17:09 Karneval (kabelová tv) 12892 875 18,3 70,9
05.01 16:00 Karneval (kabelová tv) 13380 1016 16,5 62,2
05.01 15:45 Karneval (kabelová tv) 13369 1002 16,7 72,4
Tak v Brne-Zabiny uz taktiez mierny narast - z 6/1 na 8/1
v Plzni na Košutce 2->4Mbit někdy v posledních hodinách.
EDIT: zkušební torrent jede naplno (Mandriva One) a normální surfení jím není bržděno.
to ja meraky nejak neresim pac mi ukazujou +- 2-4 mbity a real mi to jede 8+ sice mam uplne jinyho providera a jinou technologii tak jen aby jste nekoukali na meraky kazdych 5 minut :D
Takže pánové, zaznamenával jsem většnou po večerech v posledních dnech jeden problém. takové na trafffic náročnější věci jako youtube večer vynily a 20sec video se načítalo třeba i pět minut. právě nyní to je ale extrém, viz:
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.ph...t_linka_29.png
youtube se takřka ani nehne,a le rychlost.cz ukazuje 100% rychlost downloadu 4Mbit. když to video otevřu přes:
http://www.hidemyass.com/
tak se normálně kešuje zhruba dvojnásobnou rychlostí než je přehrávací. to samé jakékoli jiné video, které není otevřené z původního youtube url.
a teď ať mi nikdo netvrdí, že to ty svině selektivně neořezávaj. :mad::mad::mad:
A neni to nahodou tim, ze youtube je uz delsi dobou v tomhle ohledu tezce v hajzlu a nacita se pomalu proste vsude?
Zalezi na kterem serveru se dane video nachazi, neco bezi normalne, neco skoro vubec.
UPC bych v tomhle vazne nevinil.
Uz pred casem jsem slysel, ze nektery provideri shapujou youtube a podobny servery, protoze jim to po vecerech skladalo zahranicni konektivitu ;D Co je na tom pravdy netusim, ale pozoruju to taky (a pozoroval jsem to uz davno pred problemama s UPC)
no já to pozoruju od doby začátků toho zrychlování a jsou to teď fakt pravidelný večerní intervaly. proto jsem prostě paranoidní.
Zaznamenavam prve problemy, torrenty takmer mrtve - upload ~ 10kB/s, este vcera plna palba. Pritom iny traffic napohodu full.
Me prijde ze uz UPC nema volnou konektivitu do NIX.
Viz:
http://www.nix.cz/cz/mrtg/4/2/switch_16_2_4
http://www.nix.cz/cz/mrtg/4/2/switch_14_3_4
V posledni tyden jsem vyjimecne trochu vic vytizil linku a ted cca od stredy jedu na 1M
Lokalita Brno - Styrice (kousek od mendlaku)
Mam UPC Starter a asi 10 dni mi bezel na 4mbit (zvyseny ze dvou).
Takze podle me zavadi traffic shape a FUP. Sice to dle VP muzou ale mohli to rict.
Navic FUP ve smyslu po stahnuti cca 80GB za mesic vas skrouhneme z 4 na 1 neprijde jeste tak desny.
A nebo se jim po prvotnim brnenskem zvyseni neco zhroutilo a ted v podstate jedeme vsichni na "backup".
Ale zase mohli neco rict.
Tak začínám být tady na Praze 4 už pěkně vytočený!!! Mám teď naprosto permanentně 3000/256 při tarifu Light a trvá to už třetí týden. Jako pokud si platím plný tarif, chci mít i plnou rychlost - předpokládám, že by se UPC taky cukalo, kdybych mu bez varování začal posílat jen poloviční platbu... :rolleyes:
Posledni dobou se me v Brne zda net taky nekdy zdechlejsi ac meraky rychlosti ukazuji plnou rychlost.
Je normalni, ze "ping www.google.com" je v pohode, ale "ping -l 2000 www.google.com" ma 100% packet lost?
Aniž bych se chtěl UPC nějak zastávat, tak musím říct, že dostáváš na co máš podle smlouvy nárok. UPC pokud vím ve smlouvě garantuje minimálně 50% rychlost oproti nasmlouvané rychlosti maximální (což mi mimochodem o takového internetu připadá jako velmi slušná garance). Že za cenu 794 Kč měsíčně nemůžeš dostat stoprocentně garantovanou rychlost maximální je snad jasné. Lidsky samozřejmě chápu, že tě to štve.
No hlavně mě to štve v souvislosti s tímhle - http://www.upc.cz/pdf/UPC-Internet_N...-internetu.pdf
Sice až v březnu bych měl mít cílový stav 20.000/1.500, ale přesto mám pocit, že permanentní snížení na 3.000/256 není dobrý a správný první krok...
Fakt jsem nechtěl dělat takovou opičárnu, jako je vypovězení smlouvy a uzavření nového tarifu hned, ale teď mi to přijde jako chyba!!!
Jestli ti uz bude koncit smlouva tak jim zavolej a zkus se domluvit at ti daji tarif 20M hned. Kdyz se budou cukat ze to nejde, rekni ze das vypoved a najednou by to jit melo :) Ja k tomu dostal i slevu na 4 mesice, kterou bych dostal kdybych vypovedel smlouvu a uzavrel ji znova.
Praha 9 - včera jsem zaznamenal nárůst u Light z 6 na 8mbit (taktéž bez vypínání modemu).
Neco se furt deje i u rychlych pripojeni:
http://speed.io/pics/1622/8504/speed.io.png
ERI test:
Speed test statistics
---------------------
Download speed: 31248416 bps
rychlost odesilani dat: 2557552 bps
Kvalita sluzeb: 97 %
Download test type: socket
Upload test type: socket
Maximum download pause: 17 ms
Average download pause: 1 ms
Minimum round trip time to server: 15 ms
Average round trip time to server: 67 ms
-----------------------
Coz by odpovidalo i rychlosti na Rapidu tam i zpet, bohuzel treba YouTube se nechyta.
No s tim youtube, jste vsichni ve vecernich hodinach v pohode s UPC a Youtubem? Pze ja mam pocit, ze bud to UPC reze, nebo mam smulu :-) Kolikrat v praci (17:00) koukam na nejake video, dojedu domu a to same video se v 17:20 laguje a nacita 10 minut... Tak nevim cim to, pritom rapid jede plnou.
no me Youtube na UPC taky nefunguje jako driv
stejne tak me nefunguje DC++, to uz jsem sem psal
pritom mam zvysenou rychlost, jinde to jede naplno
Youtube je na nekterych videich zpomaleny hrozne, ale to vsude.
DC jsem po hodne dlouhy dobe spustil a melo to problem uz i jenom poradne nacist seznam lidi, ale to sem nemel moznost vyzkouset jinde.
Toz panove, od 13.1. jsem mel 10/1 a jelo to krasne az do dnesniho rano, kdy jsem zjistil, ze mam 5/0.5 a trva to doted. :evil: