Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Když už se tady řeší Firefox, tak se zeptám (a v případě více odpovědí, bych přešel do vlastního vlákna) na Operu - jde vám pdf pod operou 9.5 přes adobe plugin? Na netu jsem našel lidi, kterým to jde a i mně podobné, kterým to nejde, a jediné řešení je otevírání pdf přes výchozí aplikaci. Prostě mě neotevře Opera 9.5 (zcela čistá instalace) pdf dokumenty přes nainstalovaný plugin (v nastavení je plugin vidět a korektní nppdf32.dll je v příslušném adresáři). >:E Zkoušel jsem i vše odinstalovat a nainstalovat Opera 9.5 - Adobe reader (nejnovější, český). Předchozí verze opery byla v pořádku a pracovala s pdf korektně.
verze Acrobat Readeru? mě to na (byť ne nejnovější) verzi 6 jede bez problémů
Jak píši nejnovější, český - 8.1.2 (o funkční starší verzi jsem se také dočetl).
Jasně, znám (neptám se, aniž bych nehledal). Ale bohužel ani tam není účinná pomoc a vše končí s tím, že "Opera 9.5 proste neni schopna otevrit pdf soubor pomoci pluginu. Tenhle problem se tahne celou Operou 9.5." a že se jedná o problém kombinace Opera 9.5 a Adobe Readeru verze 8.
A zlobí to i s Foxit Readerem? Ten ale to PDF otevře spíš externě než v okně Opery.
jj, externě. Externí otevítání pdf jde i přes Adobe Readera, mně jde o plugin v Opeře a zdá se, že to nemá v kombinaci těchto verzí (9.5 + 8 ) řešení. Prostě čekat na jednu nebo druhou verzi... Ale na čí straně je chyba?
Osobně nechápu, proč je vůbec problém otevírat PDF externě?
Citace:
Původně odeslal
sAd
Osobně nechápu, proč je vůbec problém otevírat PDF externě?
Je to pohodlnější to mít v panelu. Například když mám dva monitory a FF otevře PDF externě, tak to vždycky hodí na primární monitor (notebook) místo na ten druhý, na který zrovna koukám. Kdo se má pak pořád otravovat s přesouváním.
Adobe Acrobat CS3 mi otevírá v Opeře 9.5 PDF korektně.
Hlavně se chci ale zeptat, jestli někdo vyřešil to mizení favicon z osobní lišty.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Hlavně se chci ale zeptat, jestli někdo vyřešil to mizení favicon z osobní lišty.
No přímo mizení jsem nevyřešil, ale zjistil jsem, jak ikonky dostat zpátky. Pravý klik na bookmark -> properties -> OK a ona se pak zase objeví.
Ano, to vím taky, ale to stejně není moc velké řešení. Občas se mi stane (po delší práci), že mi zmizí půlka ikon a je to fakt na palici :(.
Navíc mám u těch záložek prázdný název - rozeznávám weby jen podle ikonky a když zmizí, tak jsem v řiti :D
Takže možná se objevila příčina mizejících ikon v menu Opery 9.5x pod Vistama. Viz http://my.opera.com/community/forums...=&perscreen=50
Díky!
Pochopil jsem z toho, že tento bug bude opraven s verzí 9.52 a zatím mám vypnout službu pro Tablet PC?
Jestli bude opraven těžko říct, každopádně už je to alespoň v Bug Trackeru.
lehce OT: po nainstalování Firefoxu 3 mi nejde spustit stránka www.logitech.com, prostě to hodí prázdnou stránku a hotovo. To samé v IE6. Ostatní stránky v pohodě, přičemž tak logitechácká mi předtím fachčila.
Nemáte někdo podobný problém, respektive řešení? :p
Mne ta stranka nenabehne ani v Opere, vubec netusim kde je problem.
Tak tohle se mi stalo taky. Je možné, že v cookies není nastavená "location" a pak to dělá binec. Mrkněte na link a uvidíte
Kód:
http://www.logitech.com/?
Stačí pak jednou použít link
Kód:
http://www.logitech.com/index.cfm
, nastavit "location" a pak jede i klasické logitech.com
Me nastal vcera jiny problem. Pouzivam Operu a jako domovskou stranku mam idnes.cz.
Pouzivam to tak uz peknejch par mesicu, ale od vcera myslim pustim Operu, zacne najizdet stranka idnes a potom mi Opera proste udela zasek a musim ji vypnout "na tvrdo". Proste tenhle web nenajede ani za zlate prase. Akorat nevim, jestli mam hazet vinu na Operu, nebo OS.
Ač nerad, tak si myslím, že v tom prsty má Opera. Od verze 9.5x mi několikrát za den z ničeho nic spadne. Naštěstí Visty si s tím zřejmě poradí a neodstřelí se komplet. Začíná už mě to štvát a pokud to ještě s dalšími bugy nevyřeší, tak přejdu k FF.
Tak tohle by mozna pomohlo uzivatelum Opery se stejnym problemem. Az budu doma, sam vyzkousim.
Odkaz
Mam mensi problem se zobrazenim internetu - nechci zakladat nove tema, protoze urcite vsichni znate odpoved ;D
Proste jsem jednou reinstaloval Operu, ktera normalne funguje, ale od te doby mi Windows jaksi nebere, ze tu nejaky prohlizec je. Kdyz mi nekdo posle pres ICQ link, klient mi napise, ze nevi, jakym programem to otevrit, kdyz mi prijde mail s odkazem uvnitr, tak se po kliknuti taky nespusti prohlizec, nebo take v BOINCu - nevidim NIC ve statistikach atp atp.
Jak se toto resi? :-)
Asi blba otazka ale nepta se te Opera jestli se ma nastavit jako vychozi? Jestli ne tak to zkus rucne nastavit v jejim nastaveni. Tam bych teda aspon zacal ja...
Opera je vychozi. Spis kdyz chci otevrit nejakej ten link, tak to mluvi o "nastaveni v moznostech slozky" (coz je v ovladacich panelech, jen tomu vubec nerozumim :-/ ).
ja mam zase problem s mozillou, kdyz se divam treba na rozlobeny muze na videa, nebo treba na youtube, tak video chvily bezi a pak se samo vypne a pretoci se na konec.. ne vzdy ale stava se to dost casto. stává se to taky nekomu?