Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
No crossfire (žádný zákazník o něm zatím ani neuvažoval) jsem nezkoušel , ale 2x 7900GTX utáhl celkem v pohodě (2xHDD,1xDVDRW,A643700@FX57,2GB ram). Jinak souhlasím, že Enermax liberty 500W utáhne ještě o píď více, nicméně fortron je za bezkonkurenční cenu. Navíc kolik z těch, co hledají kvalitní, silný a tichý zdroj uvažuje o crossfire řešení 2x X1900XTX.
nase testovaci sestava byla 2x7800GTX, DFI SLI_DR expert, dual core tusim 4400+ nejak pretaktovan, nevim uz na kolik to slo, 4x disk, 1x mechanika, sb x-fi. vic nevim. jen vim, ze i levnejsi zdroje se tvarily ok, i napeti ve speedfanu treba mely ok, ale proste pri zatezi (a jen v nekterych hrach) to delalo artefakty v obraze nebo rovnou zatuhy/restarty :(
v com bol ten post nezmyselny a hlupy v tvrdeni ze ten zdroj utiahne akukolvek zostavu!!! no a ja tvrdim ze neutiahne a este dodam ze aj ked sa len tvari ze hej tak ho nechaj bezat pol roka a az potom sa uvidi ze ci ano alebo nie
Citace:
Původně odeslal matooo
v com bol ten post nezmyselny a hlupy v tvrdeni ze ten zdroj utiahne akukolvek zostavu!!! no a ja tvrdim ze neutiahne a este dodam ze aj ked sa len tvari ze hej tak ho nechaj bezat pol roka a az potom sa uvidi ze ci ano alebo nie
Nauč se číst, psalo se tam "téměř jakoukoliv sestavu".
Citace:
Původně odeslal matooo
...a este dodam ze aj ked sa len tvari ze hej tak ho nechaj bezat pol roka a az potom sa uvidi ze ci ano alebo nie
velmi dobry postreh... ;) :idea:
Citace:
Původně odeslal frelichl
Nauč se číst, psalo se tam "téměř jakoukoliv sestavu".
jasne ze takmer ale nemozte to takto brat pretoze zdroje v pc musia bezat nejaku dobu a neviem ci kazdy pol rok by si ludia boli ochotny menit zdroj pretoze uz prestane zvladat danu zostavu alebo to nevydrzi a odide a pritom este zoberie zo sebou nejaky HW cize do zdroja sa oplati investovat na zaciatku aj ked mas zostavu menej narocnu ale ked neskor upgradnes tak uz netreba riesti ci mi to zvladne zdroj a ta investicia sa urcite vyplati!!!
Citace:
Původně odeslal matooo
jasne ze takmer ale nemozte to takto brat pretoze zdroje v pc musia bezat nejaku dobu a neviem ci kazdy pol rok by si ludia boli ochotny menit zdroj pretoze uz prestane zvladat danu zostavu alebo to nevydrzi a odide a pritom este zoberie zo sebou nejaky HW cize do zdroja sa oplati investovat na zaciatku aj ked mas zostavu menej narocnu ale ked neskor upgradnes tak uz netreba riesti ci mi to zvladne zdroj a ta investicia sa urcite vyplati!!!
Nezlob se na mě, ale vidím, že téhle problematice vůbec nerozumíš, pouze střílíš od boku a kvalitu zdroje posuzuješ podle jeho ceny... to je ale tvůj problém a já tě nehodlám přesvědčovat.
4ostatní: Opravdu si myslíte, že zdroje Fortron vydrží méně než např. Enermax nebo Tagan ? Vězte , že životnost je stejná , pouze někteří vytváří mýtus , že dražší musí vydržet déle. Z hlediska dlouhodobé výdrže a reklamací jsou Fortrony přímo pověstné svou spolehlivostí. Někteří lidé jak vidím, tuto značku hází do druhé ligy, což je nesmysl. (opakuji, že jejich produkty nejsou dělané pro krásu ale pro účelovost, proto ta nižší cena)
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Nezlob se na mě, ale vidím, že téhle problematice vůbec nerozumíš, pouze střílíš od boku a kvalitu zdroje posuzuješ podle jeho ceny... to je ale tvůj problém a já tě nehodlám přesvědčovat.
4ostatní: Opravdu si myslíte, že zdroje Fortron vydrží méně než např. Enermax nebo Tagan ? Vězte , že životnost je stejná , pouze někteří vytváří mýtus , že dražší musí vydržet déle. Z hlediska dlouhodobé výdrže a reklamací jsou Fortrony přímo pověstné svou spolehlivostí. Někteří lidé jak vidím, tuto značku hází do druhé ligy, což je nesmysl. (opakuji, že jejich produkty nejsou dělané pro krásu ale pro účelovost, proto ta nižší cena)
ano ja tomu vobec nerozumiem hlavne ze ty tomu rozumies a podla teba fortron 500W a enermax liberty 500W su rovnake zdroje len eneramx je drahsi cize si ho nekupujte su to vyhodene peniaze fsak?
jak keby suciastky pouzite v zdrojoch (rezistory a kondenzatory, cievky ...!) existoval len jeden typ z kazdeho
nehovorim ze fortron su nekvalitne zdroje ale podla mna kvalita zdrojov ako je enermax a tagan je opodstatnena cene a kvalite ktora je vyssia ako u fortronu
Citace:
Původně odeslal matooo
ano ja tomu vobec nerozumiem hlavne ze ty tomu rozumies a podla teba fortron 500W a enermax liberty 500W su rovnake zdroje len eneramx je drahsi cize si ho nekupujte su to vyhodene peniaze fsak?
jak keby suciastky pouzite v zdrojoch (rezistory a kondenzatory, cievky ...!) existoval len jeden typ z kazdeho
nehovorim ze fortron su nekvalitne zdroje ale podla mna kvalita zdrojov ako je enermax a tagan je opodstatnena cene a kvalite ktora je vyssia ako u fortronu
Český jazyk je ti zřejmě natolik vzdálený, že si nedokážeš přelouskat, co píšu.
Kde jsem psal, že Enermax liberty 500W je stejný zdroj jako Fortron 500W ?
Naopak zhlediska výkonu je natom Enermax liberty 500W o něco líp. (ale podstatně dražší)
Psal jsem , že spolehlivost u obou zdrojů je na stejné úrovni a nemám jediný důvod své stanovisko měnit.(enermax naši dodavatelé nevedou, takže vycházím jen z osvědčené statistiky reklamací zdrojů fortron , která mluví jednoznačně)... Enermax má navíc podle specifikace stejnou životnost jako fortron, tak nevidím důvod dělat mezi nimi z hlediska spolehlivosti rozdíl.
Nevíte jaký zdroj? Cenové rozpětí zdrojů od 1.000,- Kč do 2.500,- Kč
Srovnávací test 14 zdrojů - 1.část
http://www.svethardware.cz/art_doc-4...F006EB97E.html
Srovnávací test 14 zdrojů - 2.část
http://www.svethardware.cz/art_doc-1...20067D4BC.html
Škoda, že se tam neobjevili new zdroje od Chieftecu :(. Každopádně díky za linky ;).
Už více než půl roku se mi tu a tam restartuje samovolně PC. Stále jsem nevěděl kde je chyba.. myslel jsem zvukovka.. druhá operační paměť nebo přehřátá graf. karta.. nebo mě ještě napadnul asi před měsícem zdroj(mám 250 Wattovej). No včera jsem zjistil, že mám odběr při plným zatížení více než 280 W(dost mě překvapilo, že když běží nad svým jmenovitým výkonem, že si krásně drží napětí.. zdaleka se ani nepřiblížil limitům - je to 4 roky starej Maxpower)
Rozhoduju se mezi těmahle zdrojema:
LC Power LC6560T-v2.0 560W
LC Power Green LC6550GP v2.0
500W Fortron FX500-A
650W ATRIX
Asus A-45GA 450W
Q-TEC PSU ATX 650W Triple Fan 24-pin L.Noise
Zájímal by mě váš názor na to, který je lepší nebo jestli víte o nějakém lepším do těch 16 stovek.
Jo a ještě bych se chtěl zeptat: když si dejmetomu pořídím základní desku s podporou SLI a budu potřebovat extra napájení, tak se to dá provést pomocí redukce nebo je na to třeba speciální vývod ze zdroje?
Ještě by mě právě zajímalo.. jestli jsou ty ostaní výkonnější(LC, Q-Tec, MOREX) zdroje o tolik horší, že se i přes to vyplatí koupit dražší a méně výkonnější zdroj (třeba Fortron).
Nejradši bych asi ten ATRIX, pak případně ten LC a ani ten o Q-Tecu by nebyl na škodu, akorát se u něj bojím mlé účinnosti(že tam je tolik větráků - 3)..
Předem díky
Z těhle bych bral určitě ten Fortron...
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Z těhle bych bral určitě ten Fortron...
A proč zrovna ten Fortron(vím, že hu tu všichni chálej, ale.. by mě právě asi nejvíc zajímalo, jestli má cenu si připlatit za menší výkon a za značku a proč..)? Proč ne třeba ten ATRIX nebo ten Q-tecu?
Právěže se vyplatí připlatit za větší výkon :). Fortron je kvalitní značka a tam ty mě připadaj spíše jako lowend. Přečti si nějakej test. Btw jestli poznáváš výkon podle W, tak seš celkem vedle.
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Právěže se vyplatí připlatit za větší výkon :). Fortron je kvalitní značka a tam ty mě připadaj spíše jako lowend. Přečti si nějakej test. Btw jestli poznáváš výkon podle W, tak seš celkem vedle.
Ja bych se mozna jeste zamyslel nad Chieftec 410W... tichy, dobry, cena kolem 1k... nebo pak primo enermax za 2k a vic.
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Btw jestli poznáváš výkon podle W, tak seš celkem vedle.
Mno, já to beru tak, že ty, co maj 650 musej bejt nejméně tak výkonný jako ten Fortron.. se mi nezdá, že skutečně zvládali o 150 W méně než mají uveden svůj jmenovitý výkon.
Citace:
Původně odeslal YFCZ
Mno, já to beru tak, že ty, co maj 650 musej bejt nejméně tak výkonný jako ten Fortron.. se mi nezdá, že skutečně zvládali o 150 W méně než mají uveden svůj jmenovitý výkon.
U zdrojů jde hlavně o kvalitu a ta je u Fortronu zajištěna, což u jiných zdrojů neplatí. Honit se za co největším výkonem je blbost...
Nepsal jsi, jakej máš počítač, ale celkem by mě zajímalo, jak jsi měřil jeho výkon.
Citace:
Původně odeslal frelichl
U zdrojů jde hlavně o kvalitu a ta je u Fortronu zajištěna, což u jiných zdrojů neplatí. Honit se za co největším výkonem je blbost...
Nepsal jsi, jakej máš počítač, ale celkem by mě zajímalo, jak jsi měřil jeho výkon.
No, kdysi dávno jsem ho měřil wattmetrem (příkon), což bylo 90 W, ale potom naslédovly upgrady - původní zůstala jen zákládní deska. Výkon současný sestavy jsem neměřil (wattmetr jsem nesehnal), nýbrž vypočítal.
BTW: moje PC: Duron 1,8 GHz @ Duron XP 2600+;
In-no 3D Ge-Force Fx 5600 275, 325, 500 DDR @ 400, 400, 500 DDR, 256 MB DDR;
1 GB V-Data 280 MHz DDR, 256 MB Elixir 280 MHz DDR;
základní deska - MS-6390 s čipsetem VIA KM266;
CD-ROM Sony CDU-5227, DVD-RAM LG bla bla, FDD Sony;
HDD Baracuda 120 GB SATA, 40 GB PATA;
zdroj Maxpower 250 W;
klávesnice Samsung, myš Razer DiamonBack;
řadič PCI RAID SATA Kouwell bla bla;
integrovaná zvukovka RealTek AC97, modem a grafika S3 Savage 8 DDR Pro;
větráky Arctic Cooling a Cyamoon;
monitor Samatron 76E
BTW2: asi se půjdu dnes zeptat do kamenýho obchodu, pač mi nikdo nikde nedokázal dostatečně odpovědět na mé dotazy ohledně zdrojů(ty, co jsem napsal sem do fóra). =o]
BTW3: a ktererj z těhel je lepší?
LC Power LC6560T-v2.0 560W
LC Power Green LC6550GP v2.0
Citace:
Původně odeslal YFCZ
BTW2: asi se půjdu dnes zeptat do kamenýho obchodu, pač mi nikdo nikde nedokázal dostatečně odpovědět na mé dotazy ohledně zdrojů(ty, co jsem napsal sem do fóra). =o]
vsechno jiz tady nekde bylo odpovezeno... staci projit forum.
ad2, nema cenu brat "papirove" zdroje... radeji si vem neco kolem 400-500W, ale s realnym vykonem, poradnym ucinnikem a pod.
Citace:
Původně odeslal YFCZ
Běž. (Pak napiš co ti poradili.)
Citace:
Původně odeslal YFCZ
BTW: moje PC: Duron 1,8 GHz @ Duron XP 2600+;
In-no 3D Ge-Force Fx 5600 275, 325, 500 DDR @ 400, 400, 500 DDR, 256 MB DDR;
1 GB V-Data 280 MHz DDR, 256 MB Elixir 280 MHz DDR;
základní deska - MS-6390 s čipsetem VIA KM266;
CD-ROM Sony CDU-5227, DVD-RAM LG bla bla, FDD Sony;
HDD Baracuda 120 GB SATA, 40 GB PATA;
zdroj Maxpower 250 W;
klávesnice Samsung, myš Razer DiamonBack;
řadič PCI RAID SATA Kouwell bla bla;
integrovaná zvukovka RealTek AC97, modem a grafika S3 Savage 8 DDR Pro;
větráky Arctic Cooling a Cyamoon;
monitor Samatron 76E
Ty napájíš monitor ze zdroje? Pokud ne, tak ten počítač nemůže mít spotřebu 280W ani omylem.
V nejblizsi dobe se chystam vymenit zdroj.
Nakonec jsem vybral 600W Fortron Epsilon za 3k.
Chci se ale zeptat, da se za podobnou cenu sehnat neco lepsiho? (+-500)
A opovazte se nekdo napsat Epsilon 700W, ktery je o 400Kc drazsi ;D