-
Re: [OLD] . : : [N]evíte jaký zdroj? : : .
Tak moje zkusenosti s pasivnim Fortron FSP300-60GNF.
Mel jsem ho pujceny jen na par hodin, nicmene pracoval bezproblemove, vse zvladnul.
Teplota zdroje byla hodne ok, byla zhruba stejna jako u meho tagana easycon 480W. Vzhledem k tomu, ze je to zdroj snad s nejvetsi efektivitou me to zase tak moc neprekvapilo.
Mohly by byt delsi kabely, ale i tak mi v caseteku stacily. Napeti drzi perfektne.
Takze si ho asi koupim a otestuji dukladneji, ale dojmy jsou super.
Jen co jsem cetl diskuze tak mu moc nevoni nforce4.
Jinak v jedne review na nem jeli Prescott na 4GHz a X850XT bez problemu.
-
Idem si kupit tagan easycon, na moju zostavu by mi bohate stacila 480w (aj ak by som chcel upgradovat). Nasetril som si 5k a tak chcem vediet ci to ma nejaky zmysel kupovat si 580w od taganu alebo ani nie?? Kazdy tu odporuca kupit 480w ale o vyssich (520w,580w) ani slovo. Horsie na tom asi nebudu, aspon si myslim. Maju vsetky modely taku nizku ucinnost?? http://www.pcmoddingmy.com/e107_plug...?content.342.5
to je asi jedine minus tohto zdroja ze drzi nizke hodnoty napetia na 12v vetve:( Inac si myslim ze je to celkom super zdroj. Len sa neviem rozhodnut kolko watovy;)
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
Idem si kupit tagan easycon, na moju zostavu by mi bohate stacila 480w (aj ak by som chcel upgradovat). Nasetril som si 5k a tak chcem vediet ci to ma nejaky zmysel kupovat si 580w od taganu alebo ani nie?? Kazdy tu odporuca kupit 480w ale o vyssich (520w,580w) ani slovo. Horsie na tom asi nebudu, aspon si myslim. Maju vsetky modely taku nizku ucinnost??
http://www.pcmoddingmy.com/e107_plug...?content.342.5
to je asi jedine minus tohto zdroja ze drzi nizke hodnoty napetia na 12v vetve:( Inac si myslim ze je to celkom super zdroj. Len sa neviem rozhodnut kolko watovy;)
S ucinnosti jsou na tom vsechny stejne. Ta 480W verze ma dle specifikaci vyrobce nejnizsi otacky fanu v zavislosti na odberu.
Ale bohuzel se ten fan netoci dle specifikaci. (otacky jsou vyssi)
-
Vsimol som si ze Pindourecek ma 480w tagana a taku zostavu, ze som si uvedomil, ze mi 480w bude iste stacit, ak staci jemu s jeho a64 3500+,nVidia 7800,3 sata disky,etc. To ja nebudem mat ani najblizsie dva roky:) takze 480w mi bude uplne stacit:)) A ak som to spravne pochopil tak 480w je aj najtichsia,coz je len dobre aspon sa nemusim rozhodovat ci prihodim 350Sk na 520w, alebo sa to oplati??
-
Citace:
Původně odeslal UnderT
Vsimol som si ze Pindourecek ma 480w tagana a taku zostavu, ze som si uvedomil, ze mi 480w bude iste stacit, ak staci jemu s jeho a64 3500+,nVidia 7800,3 sata disky,etc. To ja nebudem mat ani najblizsie dva roky:) takze 480w mi bude uplne stacit:)) A ak som to spravne pochopil tak 480w je aj najtichsia,coz je len dobre aspon sa nemusim rozhodovat ci prihodim 350Sk na 520w, alebo sa to oplati??
Jasne, ze to bude stacit a jeste hodne dlouho. Prijde mi strasna manie za honbou W u zdroje. Pritom, kdyz si spocitas odber pc, tak pokud nemas SLI tak se snad nikdy nedostanes pres 250W.
-
uvažuju o zdroji..
AKASA zdroj 460W ATX http://pc.itek.cz/k_350-Skrine-Akasa...zdroj-460W-ATX
nebo
AKASA zdroj 400W ATX
oba v pohodě utáhnou mou sestavu.. o to nejde.. jde mi o tichost.. a tak mě zaimá jestli, když vezmu ten výkonejší a budu z něj procetuálně brát míň W jestli se to projeví na jeho nišší teplotě oproti tomu 400W a větráčeek se tak bude točit pomaleji.. je to tak nebo je to blbost?
-
Citace:
Původně odeslal Tomahawk
uvažuju o zdroji..
AKASA zdroj 460W ATX
http://pc.itek.cz/k_350-Skrine-Akasa...zdroj-460W-ATX
nebo
AKASA zdroj 400W ATX
oba v pohodě utáhnou mou sestavu.. o to nejde.. jde mi o tichost.. a tak mě zaimá jestli, když vezmu ten výkonejší a budu z něj procetuálně brát míň W jestli se to projeví na jeho nišší teplotě oproti tomu 400W a větráčeek se tak bude točit pomaleji.. je to tak nebo je to blbost?
radeji chieftec 410W... je tichsi a lepsi... cena bez dane tusim 980
-
Citace:
Původně odeslal macher
radeji chieftec 410W... je tichsi a lepsi... cena bez dane tusim 980
Raději Liberty...
-
noo to je od Vás milé.. ale mě spíš šlo o ten rozdíl .. když se otáčky regulují podle teploty...
je pak lepší mít silnější zdroj nebo slabší zdroj - na stejnou sestavu..
příklad..
sestva spotřebuje při běžné přáci třeba 250W (udaj pro příklad nevim kolik je to doopravdy)
takže
ze 410W je 250W - cca 61%
ze 460W je 250W - cca 54%
takže ten 460 se asi při takové zátěži zahreje mín jak ten 410W ne?.. nebo to bude stejný?
proto je asi teda lepší kupovat silnější zdroje.. kdybych pak teoreticky vzal třeba 660W tak z něj vezmu už jen 38% toho co umí.. je to tak že čim mín % výkonu odeberu tim mín se zahřeje???
EDIT: neni někde přehled na kterých zdrojích jsou blomby? (kvuli výměně (upravě) větráku a záruce)
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Raději Liberty...
Liberty je lepsi, ale zase 3k...
-
Citace:
Původně odeslal macher
Liberty je lepsi, ale zase 3k...
400W verze je za 2k,-...
-
Citace:
Původně odeslal Tomahawk
noo to je od Vás milé.. ale mě spíš šlo o ten rozdíl .. když se otáčky regulují podle teploty...
je pak lepší mít silnější zdroj nebo slabší zdroj - na stejnou sestavu..
příklad..
sestva spotřebuje při běžné přáci třeba 250W (udaj pro příklad nevim kolik je to doopravdy)
takže
ze 410W je 250W - cca 61%
ze 460W je 250W - cca 54%
takže ten 460 se asi při takové zátěži zahreje mín jak ten 410W ne?.. nebo to bude stejný?
proto je asi teda lepší kupovat silnější zdroje.. kdybych pak teoreticky vzal třeba 660W tak z něj vezmu už jen 38% toho co umí.. je to tak že čim mín % výkonu odeberu tim mín se zahřeje???
EDIT: neni někde přehled na kterých zdrojích jsou blomby? (kvuli výměně (upravě) větráku a záruce)
nj, jenze neuvazujes efektivitu zdroje. a ta je pri ruzne zatezi ruzna...takze v extremnim pripade muze zdroj pri dvou ruznych odberech Wattu topit uplne stejne :(
to perfect a macher: to jste mu teda pomohli :rolleyes:
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
to perfect a macher: to jste mu teda pomohli :rolleyes:
Mým příspěvkem jsem reagoval jen na toho Chiefteca. V Tomahawkově konkrétním problému jsem nepomohl, protože jsem nevěděl jak to přesně je...
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
nj, jenze neuvazujes efektivitu zdroje. a ta je pri ruzne zatezi ruzna...takze v extremnim pripade muze zdroj pri dvou ruznych odberech Wattu topit uplne stejne :(
hm.. a jak vypadá křivka efektivity?.. mám si představit něco lineárního, kde při středním odběru je efektivita nejlepší.. zatímco při malém nebo maximálním je nejhorší?
s dost znalosma kolem toho bych si mohl vybrat zdroj, kterej bude ideální na mé podmínky a při nich bude chaldnej = tichej = nejdelší životnost
-
Citace:
Původně odeslal Tomahawk
hm.. a jak vypadá křivka efektivity?.. mám si představit něco lineárního, kde při středním odběru je efektivita nejlepší.. zatímco při malém nebo maximálním je nejhorší?
s dost znalosma kolem toho bych si mohl vybrat zdroj, kterej bude ideální na mé podmínky a při nich bude chaldnej = tichej = nejdelší životnost
zkus google....napr. prvni odkaz http://www.silentpcreview.com/article227-page3.html
dotaz zde http://www.google.com/search?ie=UTF-...psu+efficiency
-
Nejvyssi ucinnost co jsem videl dre krivek z testu byva mezi 50-80% wattaze zdroje. Osobne jsem si koupil Fortron Green Power 400W protoze silnejsi skoro jiste potrebovat nebudu a i s zravym X1900 se neprehoupnu pres 300W.Navic pekne drzi napeti, ma 85% ucinnost a zatim se mi nestalo, ze by mi fortron odesel(pls no flame) Stal 1700 + 300 za nexus, tzn za 2k mam skvely tichy zdroj a nemusim kupovat predrazeny enermax, seasonic a podobnej srot :)
-
neviete kde by som nasiel nejake informacie o novych modeloch od taganu na ich stranke bola uputavka ale nic viac a uz tam je len na seriu turbojet dik
-
Citace:
Původně odeslal Rhapsody
A co
TOHLE?
Je to novej 400W Fortron s 12cm vetronem a aktivnim PFC, mate ho nekdo ? ?? Zajima me hlavne hlucnost...
Uz dva roky asi pouzivam tento tichulinky zdroj
A presne tak, ako sa vravelo, este viac mi vadi samoregulacia otacok, cize to, ze raz huci viac a za chvilu zase menej. Manualna regulacia je asi to, kvoli comu som sa pred dvoma rokmi rozhodol kupit prave TENTO zdrojik..
-
Trochu nechápu proč řešíte drahé zdroje za 5K, když Fortron 500W (ATX12V 2.0) v bulk verzi stojí do 1900,-. Je tichý, efektivní, spolehlivý (je stavěný na 100 000 hodin provozu) a utáhne téměř jakoukoliv sestavu.
-
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Trochu nechápu proč řešíte drahé zdroje za 5K, když Fortron 500W (ATX12V 2.0) v bulk verzi stojí do 1900,-. Je tichý, efektivní, spolehlivý (je stavěný na 100 000 hodin provozu) a utáhne téměř jakoukoliv sestavu.
vacssiu sprostost som este nepocul "utáhne téměř jakoukoliv sestavu" co je toto za nezmysel sa zobud z toho sna a ked tebe vyhovuje ten lacny zdroj tak prosim a laskavo taketo hlupe posty tu nepis lebo su totalne zbytocne!!!!!!!!!!!!!!
-
Citace:
Původně odeslal matooo
vacssiu sprostost som este nepocul "utáhne téměř jakoukoliv sestavu" co je toto za nezmysel sa zobud z toho sna a ked tebe vyhovuje ten lacny zdroj tak prosim a laskavo taketo hlupe posty tu nepis lebo su totalne zbytocne!!!!!!!!!!!!!!
Můžeš mi laskavě říct, v čem je ten post tak hloupej, nesmyslnej a zbytečnej? Ty přívlastky se totiž tisíckrát víc hodí k tvému příspevku, ne k příspěvku Mac Manar.
-
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Jj, ale někdo dbá i na vzhled, na odpojitelný kabely a taky na větší tichot. Jinak víc než 3k,- za zdroj je asi zbytečný no.
-
Citace:
Původně odeslal Perfect_
Jj, ale někdo dbá i na vzhled, na odpojitelný kabely a taky na větší tichot. Jinak víc než 3k,- za zdroj je asi zbytečný no.
Souhlas, na odpojitelný kabely jsem nemyslel. (ikdyž málokdo je má v požadavku). Chtěl jsem jen ukázat na nejlepší zdroj cena/výkon/ticho.
Jasně ten vzhled beru, to je stránka (ikdyž pro rozumné lidi naprosto nepodstatná), kde fortron zaostává, protože nesvítí, nebliká a není barevnej.
2matoo: Ke tvému příspěvku se nebudu vyjadřovat, ikdyž mě docela pobavil. :)
-
troufam si tvrdit, ze crossfire sestavu ze dvou jen trochu vice nenazranych grafik by neutahl...a s odpovidajicim zbytkem sestavy. kdyz jsem pred x mesici delal nejake testy, tak to NEJHORSI a NEJLEVNEJSI co smysluplne a bez nejakych extra problemu takovou sestavu utahlo (i kdyz take v podstate jen tak tak...) byl enermax liberty 500W za nejake 3k...
takze vzdy je to o tom, CO se bude napajet...
-
Citace:
Původně odeslal MaWa
troufam si tvrdit, ze crossfire sestavu ze dvou jen trochu vice nenazranych grafik by neutahl...a s odpovidajicim zbytkem sestavy. kdyz jsem pred x mesici delal nejake testy, tak to NEJHORSI a NEJLEVNEJSI co smysluplne a bez nejakych extra problemu takovou sestavu utahlo (i kdyz take v podstate jen tak tak...) byl enermax liberty 500W za nejake 3k...
takze vzdy je to o tom, CO se bude napajet...
No crossfire (žádný zákazník o něm zatím ani neuvažoval) jsem nezkoušel , ale 2x 7900GTX utáhl celkem v pohodě (2xHDD,1xDVDRW,A643700@FX57,2GB ram). Jinak souhlasím, že Enermax liberty 500W utáhne ještě o píď více, nicméně fortron je za bezkonkurenční cenu. Navíc kolik z těch, co hledají kvalitní, silný a tichý zdroj uvažuje o crossfire řešení 2x X1900XTX.