Mam nic moc chladic za asi 250,-, je o neco vetsi nez stock, teplota vloadu cca 55-57.
Printable View
ale ja mam takovy problem, nevim proc mi to nejde nataktovat vice?Jen stabilne na 2580 priblizne, krok po 1Mhz se mi delat nehcce :D...Bios 0502, neni uplne aktualni,ale take ne stary...Pameti jsem nemusel pridavat, prootze jsou v tomto stavu podtaktovane. Na procak voltaz se mi moc hrabat nechce...
X2 4200+ toledo 2.2Ghz, ADA4200DAA5CD, JH-E6, Tcasemax 67C, dovoz z USA (NewEgg.com) - za 1250 no neber to
--------------------------------------------------
@ 2916MHz (265x11), napětí 1,375V
Idle - 42C
Burn -58C
--------------------------------------------------
@ 3047Mhz (277x11), napětí 1,45V
Idle - 45C
Burn -65C - coz se mi uz zda dost a tak jedu radsi na tech 2.9 skoro na default
Tak jsem koupil X2 5200+ (65W). Zatim jede pri 1.275 na 3003 Mhz a orthos je stabilni uz pres ctyri hodiny. Necham to bezet pres noc a zitra ho trochu jeste potrapim at vim, kam az se s nim da zajit. Bohuzel jsem si neopsal udaje z heatspreaderu, takze je sem nemuzu postnout :( takze aspon postnu vypis z Cpu-Z (v priloze).
Takze nakonec je ta X2 5200+ EE stabilni na tech 3000 Mhz pri napeti 1.3V, zkousel jsem ji na pri 1.4V na 3120 Mhz a vypadalo to stabilne (Orthos a Prime bezeli 2 hodiny bez chybky), ale provozovat to budu na tech 3000 Mhz, to me bude bohate stacit :)
Dnes mi dorazil X2 4200+ z barbone koncem týdne poreferuji jak je na tom s OC
serie LCBIE 0723UPMW
Včera jsem ho namontoval u známého, nebylo moc času na testy, průběžně to budu zkoušet více,
TCaseMax 69, zatím 2,75 GHz na def 1,4Vcore bios orthos stable, při 2,85 orthos spadl hnedka. A taky má obyč. chlazení AC Freezer 7 Pro, teploty při small FFTs lezly k 60 C, což se mě zdá dost, až bude čas (v sobotu) tak zkusím kolik chce V na 3 GHz a testnu jen superPI 32M
Ed/ Co ta teplota 60C není to moc ? Už dlouho nemám 939 takže nesleduju jaké jsou optimální teploty.
tak mám od včera z alzy tyto věci
ASUS V2M-VM
Athlon X2 4000+ BOX
A-Data PC6400 2x1GB pro Dualchanel
A teď jsem zkoušel taktovat, tak s default hodnotama napětí to jede na 2,62Ghz, pak jsem zkusil dat 1.4V na Core a to mi jede spolehlivě na 280FSB, tedy na 2.94GHz... Ale musím dát paměti na "533", to pak jedou nak přes 700..
Jiná napětí (pro RAM) jsem nezkoušel, nevím, do jaké míry ovlivňuje frekvence HT (2800 Data Rate) stabilitu, protože nad 280 MHz se mi to už seká, nezkoušel jsem jet po 1MHz, ale na 286 nabíhaj WinXP,ale vždy pak se počítač restartuje, na 285 MHz mi PC zatuhne hned a pomůže jen Clear CMOS, ta jejich ASUS O.C. funkce zabere jen někdy..
Uz sem se v tom taky polepsil, chtelo prikrmit pameti...Nechal sme ho vzhledem k BOX chladici na 2724Mhz s tim, ze sem ponechal i pameti na overclock :) pri napeti 1,9V (pri 1,8V mi to hlasilo chyby uz pri mirnem nadzvednuti nad 800Mhz kdysi..., ackoliv nekomu jde pri 1,8V i na nejakych 860Mhz-viz svethardware.cz test pameti)
Fortron Blue Storm 500W. http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=260617
http://img87.imageshack.us/img87/5249/3444mhzxv2.th.jpg
MoBo mi trochu overvoltuje, v biose bolo nastavene 1,625V.
Inac 1,5V/3,2GHz Orthos stable. :) Default Vcore ma 1,35V.
@ MK2: Tych 3,406ghz 1,45v ti slape na tom 400W dtk zdroji? :eek: A cim to chladis?
Lebo ja s AC Freezerom 64 Pro dam max. 3,0GHz/1,425V orthos stable in case, alebo tych 1,5V/3,2GHz s MoBo na stole.
ahoj, ano bezim na tom DTK 400w, co asi vyzera na risk ;), dufam ze sa nic s tym nestane, momentalne po case je to menej stabilne na 3,406 a musi to ist na 3 388 mhz takze o nieco menej, rozdiel vo vykone ziadny. Chladim to AC Freezerom 64 PRO ale ked zapnem 3d aplikaciu alebo prime95 tak pustim na najnizse otacky normalny stolovy ventilator do skrinky nech ofukuje, a to je zaruceny sposob na znizenie teploty, chladi to vynikajuco :)
Dá se věřit CoreTemp ? Ukazuje mi v Blend ku teploty 58 a 70 kua tj nak mooooc a aby rozdíl mezi jádry byl 10C je taky naky divný.
V klidu mají jádra při 1,4Vcore 46-48 C, měřím coretemp, burn viz výše, nevím že by pasta špatně nanesená...
Presunul jsem prispevek do vhodnejsiho threadu
Problem s x2 5200+ a Orthosem.
prosim o smazani
Ja som dnes vymenil 4200+ EE za 5000+ EE, doska je MSI K9N-SLI Platinum, zdroj je 400 EC(bude lepsi). Na 4200+ som siel stabilne na 2750MHz(250x11) pri cca. 1.4V. Kedze som mal doladene pamate, skusil som len vymenit CPU a na moje prekvapenie nabootoval do win. Spustil som orthos, ten po chvilke spadol. Pridal som V na jadra na 1.48V a uz je to orthos stable pri 250x13(3250MHz). Chladim ninjou rev.B+ 2x12cm vetrak(mam silent grafiku, tak fukam aj na nu). Max teplota je 56 stupnov(miestnost ma 22). Ked bude lepsi zdroj, asi budem moct ist dole s napatim, lebo dost kolise(1.41-1.48 ). Ale som spokojny, SuperPI 1MB mam za 28s.
EDIT: tak som ho predsa musel dat nizsie, na 246x13, orthos spadol, teraz uz ide cez 2 hodiny stabilne, ale aj tak som spokojny...
Cauves. Koupil jsem Athlona 64 X2 4000+ Brisbane, 65nm. Podle mistnich prispevku jsem si myslel, ze pujde solidne taktovat. Nedari se mi ale dostat na vice nez 220 FSB, coz dava 2312 MHz. Nabootuju v pohode, ale Visty nenabehnou, zamrznou, nebo restart. Zkousel jsem zvednout napeti na 1,3V. Chladim to zatim boxem, ale mam dobre odvetrany case, tak mam teplotu max 38°C. Desku mam Gigabyte S-series GA-M55S-S3 - Nforce 550. Pameti mam transcendy 800, pri teto FSB jedou na 385 MHz. Takze tam bych problem nehledal.
Je mozne, ze je to tak spatny kus? Nebo mam hledat chybu nekde jinde?
Diky
Strop cpu to imho nebude, skor to vyzera na nefunkcny PCI-lock, prip. vysoky HT. Dalsia moznost, ze MoBo undervoltuje, alebo nekompatibilita ram.
Najskor ale ten lock. U mna to riesil update poslednym biosom.
Taky me napadlo, jestli to nemuze byt zdrojem. Mam preci jen dost starou 350W. Zkusim update biosu.
Jsem zjistil ze na mem Gigabyte GA-M55S-S3 rev 2 nemuzu menit nastaveni HT. Jen muzu menit napeti. Na oficial webu sem nasel jen 2 biosy a ani jeden to neumoznuje. Pritom revize 1 a 1.1 to umoznovali. Myslim si, ze je to nastavenim HT, protoze pri zvednuti napeti na HT jsem se dostal o dalsich 6FSB nahoru. Nemate nekdo tuhle desku? Nebo nevite jak to vyresit? A co ten zdroj. Nemuze to byt zdrojem?
EDIT: Takze ani zmena HT, z 5x na 4x ci 3x nepomohla. Ani zmena napeti nema moc vliv. Rikam si, jestli to nemuze byt tim, ze mam jeste prvotni verzi VIST. A nebo je tim zdrojem? Holt budu zkouset. Kdyby mel nekdo nejaky napad, tak napiste.
Skus si pozicat na skusku nejaky silnejsi zdroj s 2 vetvami. Ja som skusal jednovetvovy EC 550W a pri cca 3,4GHz/1,625V som s nim skoro odsral komponenty... Pohasol a bzucal jak cmeliak. :D
Imho Vistami to nebude, nepozabudol si na nejake nastavenia v biose?
C & Q - off, pci-lock, casovanie ram - manualne vsetky hodnoty,..
Kludne mu daj 1,45V. Zdvihat napatie HT, alebo chipsetu nema vyznam, ak sa nechystas na extremne oc.
MAAAAM TO :) Bylo to diky zapnutemu C@Q. Diky vsem za tipy!
Tak hrrr sa do OC :D, sice s boxom a starou 350, ale len na to, ci nabehnes do Vist pri 2,9GHz 1,40-1,45V to staci. Orthosom by som to na tej fq nesilil.
2,8-2,9 urcite zvladne. Len potom to chce chladic a lepsi zdroj, aby si si nieco neodfajcil s tym deduskom. ;)
Tnx za K+.