Mam R9500 (obyc) od 3d club, riva tunerem sem ji predelal na 9700 a vypadavaj mi textury (netaktoval sem) a kdyz zapnu fast write tak to dela i original 9500. Nemuze to bejt tim ze mam jenom 250W zdroj?? :? :?
Printable View
Mam R9500 (obyc) od 3d club, riva tunerem sem ji predelal na 9700 a vypadavaj mi textury (netaktoval sem) a kdyz zapnu fast write tak to dela i original 9500. Nemuze to bejt tim ze mam jenom 250W zdroj?? :? :?
Mam Radeon 9500 S chipmy do L bude sa to dat neako prerobit?
je tam moznost za predpokladu ze mas dobry chip GPU. Ked nemas tak s tym nic nenarobis, ale sanca je. Stiahni si RivaTuner a modni drivery.Citace:
Původně odeslal NOD
2 Timelord
Takze na neake flashovanie Biosov mozem rovno zabudnut?Lebo by som to chcel spravit HWvo a nie pod Woknami.
flash biosu mozes spravit kludne, ale je lepsie najprv vyskusat ci ti to karta zvladne bez problemov na 8 pipelines softwarovo a az potom spravit HWmod.Citace:
Původně odeslal NOD
No pustim sa do toho hned ako mi ju vyreklamuju .Mal som ju asi 2 dni a sa posrala :evil:
no len aby ti nevratili fungel novu 128 bitovuCitace:
Původně odeslal NOD
Ale ja som mal 128bit a tak ako som cital tak sa z nej da spravit 256bit s tym odporom alebo prelakovanim.
to si cital zle, s pamatami to nema nic spolocne, mozes akurat zmenit GPU zo 4 pipelines na 8.Citace:
Původně odeslal NOD
Ale ja som to pochopil ze sa neda prerobit na 256bit ramka ale VPU sa da.Este mal som tu ver. s ciernym PCB .Co s toho potom mozem dostat?
NO s tovjej karty spravis max R9500PRO !! VIac uz dnes nie.Citace:
Původně odeslal NOD
Ale ked ho odomknem tak v tedy pojde ako 9500pro +BIOS a mala by s toho byt 9700.Nie? ???
Nie !! Rozdiel medzi R9500/PRO a R9700 je ten ze R9700 ma 256bit pristup na pamete a R9500/PRO ma len 128bitovy pristup. A tym ze tam das bios sa ti akurat povili taktovanie.Citace:
Původně odeslal NOD
Ale ked mu odomknes tie dalsie 4pipeliny tak bude mat prave 9500nonpro 256bit VPU a tym padom ked tam flashnes bios z 9700np tak by z nej mala byt 9700.Aspon tak som to pochopil.
Nie asi to zle chapes.
ATI R9500 4pip a 128bit
ATI R9500PRO 8pip 128 bit
ATI R9700/PRO 8pip 256bit a vyssy takt
Povolenie pipelinov nema ziaden suvis so zbernicou pameti. A na R9500np sa da spritustpnit akurat tych 4pip navyse ale 128bitovy pristun na pamete neprerobys na 256bitovy.
Ale ja to chápem ale ked das do 128bit bios z 9700 a pustis jej dalsie 4 pipeliny tak to nemoze byt len 9500pro.Musi to mat vacsi vykon ako 9500pro.
Prestan pliest pipeliny s membusom, 128 alebo 256 bit je dany PCB layoutom a ked mas raz pamate v rade tak to bude vzdy 128 a nic s tym nespravis. R9500 non pro = 4 pipelines+128bit membus v pripade prvych kusov na PCB = 4 pipelines+256bit membus , R9500Pro = 8pipelines+128bit membus bez vynimiek, R9700 vsetky verzie = 8 pipelines + 256bit membus.
Uz je to jasnejsie ?
Ale ja si to nepletiem len ty ysi z toho mimo.Ja vobec nerozpravam ohladom membusu ale ohladom VPU a tem prerobit ide.
Uz nemam dalsie argumenty :-) :wink:
Tak ale si mi stale nepovedal co potom z toho bude a ci sa mi to vobec oplati?
Naco hluchemu pustat hudbu a slepemu ukazovat Van Gogha ?Citace:
Původně odeslal NOD
Tak tak. Ja uz som to vzdal po poslednom vysvetleni ale aj tak to nepochopil asi .. :? :?: :?:Citace:
Původně odeslal TimeLord
No uz to chapem len sa chcem opytat co sa moze stat ked tam buchnem BIOS z 9700 np?
P.S. Mohli by ste mi nahodit neaky link s biosmi pre 9500np a 128bit aby to islo aspon dobre taktnut?Dik.
No je možný že ti to nepojede - mimochodem se teď daj koupit poslední 256bit 9500 non pro 128MB = ATI 9700Pro
Kdeee ??? :-o :-o :-oCitace:
Původně odeslal Julian
Beru jich 10 :lol: :lol: :lol: