jj souhlas kvuli tomu jsem to prestal pouzivat. ma to 4 urovne vyhlazovani
1. pro CRT strasne ostre a pak 2,3,4, jsou uz tak divne rozmazany ze se to fakt neda. boli z toho oči. chtel bych to videt na MACu tam to slape asi vcajku...
Printable View
preco pouzivam operau ... http://www.zive.cz/Titulni-strana/Na...6/default.aspx
Tak jsem definitivne presel na Operu 9.50 a mam drobny problem - nefunguje mi automaticke posouvani pomoci zalozek - napr. tady na foru, kdyz jsem driv kliknul na hlavni strance na jakykoliv odkaz ve sloupci 'posledni prispevek', otevrel se thread a stranka se posunula na prvni neprecteny prispevek. Ted se mi jen otevre thread na prvnim prispevku na strance.
Ve stare opere 9.24 i jinych prohlizecich to funguje.
Netusite nekdo cim by to mohlo byt?
Diky
beta? :) neviem ... nepouzivam beta verzie u dolezitych programov (prehliadac je dolezity program ;) ) funguju ti kotvy v inych weboch? (napr. tu http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.p...496716#7496716)
jj, kotvy funguji normalne, jen tyhle 'automaticke' me nejak nejedou (je to problem hlavne na ruznych diskuznich forech, jinde mi to nevadi).
Ad. beta - njn, to ze to je beta me nijak neomezuje, pad jednou za cas me netrapi (stejne zustanou otevrene panely zachovany), a hlavne ma synchronizaci zalozek a nastaveni, coz je pro me hodne dulezita funkce...
edit: abych to doplnil - v nove opere se ta kotva (#post12345) za adresu ani neprida, proto se pak stranka neposune...
pro uzivatele Opery:
jak treba resite, kdyz se vam nejaka stranka neukaze jak ma?
a nerikejte, ze jste se s tim nikdo nesetkal
nechci vyvolavat flame, proste me to zajima
ja jsem totiz na opere jel taky jel, vyhovovalo me to, ale narazel jsem na stranky, ktery jsem potreboval zobrazit spravne a to byl pro Operu problem
posledni jsem mel tusim 9.23(sorry uplne presny cislo nevim)
ted mam firefox, nahral jsem si do nej nejaky vychytavky, co byly v Opere
nechci zase prechazet na Operu, jenom me zajima jak to resite
Aky web napriklad? len pre zaujimavost, bezne toto vobec neriesim, vynimky su niektore zle urobene JS menu, ktore sa napriklad ukryje pod nejaky flash element. Potom si to otvorim v IE, ktore mam aj tak furt po ruke kvoli redakcnemu systemu (intranetova aplikacia urobena len pre IE)
to teda cumim, ze ses s zadnou nesetkal, ja si operu nebudu znovu instalovat, abych ti napsal presny weby
ale pamatuju si, ze jsem se jednou dival na stranky sve skoly (VUT FAST BRNO) a tam me to nezobrazovalo pismena s hackama, carkama
takze Šuhajda tam byl uhajda a ja se tomu smal, ze posrali web, pritom mi kamosi se divili, co se me na te strance nezda
myslim ze to bylo nekde tady
http://www.fce.vutbr.cz/PST/index.html
klikam, klikam ... nevidim problem ... kodovanie je inak zasadne chyba programatora webu :) a da sa riesit par klikmi ... najcastejsiu chybu co sledujem som ti napisal - potom su to este niektore web 2.0 veci, na ktore mam prism
Prvním podmínkou je definovat (si), co je to "správně". Podle mě je to tak, jak určují standardy. Rozhodně není správné zobrazení takové stránky, která obsahuje chyby, ale autor ji testoval jen v jednom prohlížeči a v něm se zobrazilo to, co chtěl (ne to, co ve skutečnosti v kódu je!). Jenže, nevím proč, ale pro spoustu lidí je správnou právě taková stránka.
Já totiž taky můžu tvrdit, že IE (a ani FF) neumí některé stránky zobrazit správně. Mrkni třeba sem. Je to stránka napsaná správně podle standardů a poradí si s tím jen Opera.
Neobhajuji ani Operu, ani IE ani Ff, ale obhajuji stránku napsanou podle uznávaných pravidel. Když se mi tedy v Opeře něco zobrazuje podivně, pak prvním krokem je srovnání s jinými prohlížeči a jsou-li podstatné rozdíly, pak přijde ke slovu kontrola kódu. Podle jejího výsledku pak mohu třeba upozornit autora stránek, že v nich má chyby a nebo, má-li vše správně, mohu ohlásit bug vývojářům programu. A věřte, že vývojáři jsou rádi, když jim chyby nahlásíte.
EDIT: Netvrdím, že je bezpodmínečně nutné, aby kód byl zcela validní, ale když se počet chyb pohybuje v řádech mnoha desítek až stovek, tak asi chyba nebude v prohlížeči.
Pokud se něco nezobrazí v Opeře správně, nebo je omezená funkčnost (to častěji), tak jen dám v menu "open in IE" a jedu.
Ale to se stává opravdu jen málokdy. A hlavně lidem, co neumí weby psát. Stránky které ctí standardy, nebo mají minimální chyby ve specifikaci drobností jedou naprosto skvěle.
tak co jsem si stáhnul Operu 9.26, tak už mi zmizela půlka záložek (ještě že zálohuju) a docela často se mi stane, že stránka nenaběhne, tak musim zmáčknout F5 a napodruhý už naběhne. to mi opera 9.25 dříve nikdy nedělala.
Opera Passes Acid3 Test
OperaCitace:
I have a quick update on where we are with Acid3.
Since the test was officially announced recently, our Core developers have been hard at work fixing bugs and adding the missing standards support.
Today we reached a 100% pass rate for the first time! There are some remaining issues yet to be fixed, but we hope to have those sorted out shortly.
We will release a technical preview version on labs.opera.com within the next week or so. For now, the screenshot above shows the Acid3 test as rendered in our latest WinGogi Desktop build. WinGogi is the Windows version of our reference builds used for the internal testing of Opera's platform independent Core.
No tak takhle brzo jsem to tedy necekal.
nesetkaly se nekteri uzivatele opery s problemem zasekavani streamovanejch videi?
jakykoliv stream video co v opere pustim se sice plne nacte ale vzdy cca po 5sec prehravani se zastavi a konec...
Opera posledni verze, zkousel sem i reinstall opery vymaz cache etc. co me ale zarazi nejvic ze uz mi to dela jak na PC doma tak i v praci. V ostatnich prohlizecich to vali np.
Zasekávání videa v Opeře se řeší poslední dobou dost často, vyskytuje se to jak na WinXP, tak i ve Vistě. Pokud vím, tak jediné spolehlivé řešení je (údajně!) přechod na Operu 9.50, jenže ta zase je jen ve stádiu beta. Možná ti pomůže něco z toho, co jsme radili na jiném fóru, ale moc si od toho neslibuj :-)
thx za tip v bete to vali opravdu v pohode, tu me nejak nenapadlo zkouset kdyz mi to delalo jak v 9.25 tak v 9.26 final releasech.
zajímavy...Opera 9.26 build 8835, Win2003 a žádnej problém s tim nemám
Tohle mi dělalo, když jsem šašil s ovladači na grafiku.
Když jsem nainstaloval 174.74 tak to najednou jede jako z praku a mám pocit, že jsou flashová videa už i plynulá.
Stávalo se mi totiž to, že se mi občas škubla, pak jsem si hrál s těmi ovladači - video se po cca. 2 sec zastavilo a konec. Pak jsem provedl odinstalaci Driversweeperem, dalm tam nejnovější drivery a už to jede krásně.
Já osobně používám Operu. Jak se tady řešilo výše, tak už jsem narazil na několikero stránek, které v opeře nejdou korektně -> http://www.virtualvillage.com/ . Převážně v opeře neběhaj stránky, kde je javascript a u českých webů bývá problém, že tvůrce prostě nedá do stránky kódování. Jako náhradu pak používám IE, páč pro ten to prostě dělaj všichni. S FF mám podobnou zkušenost, taky některé neběhaj -> pak IE.
@bless: co je za problém? já tam všechno vidím naprosto korektně...o nastavení kódování jsem tu už myslim postoval..opakování je matka moudrosti, repete :) ...vyřeší to nastavení kódování na Windows-1250....
viz
http://ukazto.com/img_small/2563884,138zr.jpg