Původně odeslal
s.skull
Zdravím - tak zkušenost s taktováním na GA-M55S-S3 až tak moc nemám - prováděl jsem jen kosmetické úpravy - na default x2 3600+ Brisbane nedala stabilně víc jak 2,1 a i úprava z 1,9 na 2,0 (úpravu fsb na 222 jsem potřeboval kvůli pamětem) chce snižovat násobič a děličku... Na oc se - podle mě - bez dodatečných úprav nehodí, protože pasiv chipsetu (nízký a málo členitý, takže špatný a neúčinný ofuk průvanem ve skříni) má i na default mnohem vyšší teplotu než např. pasiv nb na 965p-ds3 +0,1V - v podstatě je to o strach vůbec běžně provozovat, když je teplota okolo 60st (měřeno jen na omak, teplotní čidlo v case - vím že není přesné - po pouhém přiložení na pasiv ukazuje 59st a myslím, že výš už měřit neumí :-) a everest 52st., ale kdoví, kde je čidlo..) nakonec jsem dočasně raději sundal z pasivu plech s logem gb a přidal 5cm fan (i přes to, že je skříň chlazená celkem dobře - gmc-h70 II) a teploty šly o 15-20st. dolů (jak čidlo, tak everest) . Jo a umístění chipsetu (na klasickém místě sb) umožňuje chlazení tak maximálně tr. hr-05 SLi, což v podstatě automaticky zvyšuje cenu desky na úroveň asusu m2r32 apod. Takže zvyšovat V (po cpu bude chtít i chiset) = vyřešit chipset...
Ale zase je to - dle mého názoru - za cenu do 2 tis. jedna z nejlepších desek na am2 a ostatní mb budou vzhledem k int. vga (ve většině případů) na oc asi ještě horší :-(
PS/doufám, že to není OT
edit: ještě jsem zapomněl napsat, možnosti zvyšování napětí chipsetu, cpu i pamětí v biosu jsou po 0,025V, takže z tohoto pohledu ok (např. lepší než moje 965p-ds3) a fsb má teoretické možnosti taky dobré...