Mne to na Opere 9.21 + Windows XP SP2 funguje. Proste nastavim na 90% a stranky sa otvaraju v danej velkosti (aj po restarte/novom spusteni Opery).
Printable View
Zajimavy internet browser : K-Meleon
http://kmeleon.sourceforge.net/Citace:
K-Meleon is an extremely fast, customizable, lightweight web browser for the Win32 (Windows) platform based on the Gecko layout engine (the rendering engine of Mozilla). K-Meleon is free, open source software released under the GNU General Public License.
prave na tom frcim a prijde mi to velice rychle ... zatim pouzivam jen chvili... :)
Ve srovnani s Firefox 3 beta1, ktery vysel tusim dnes ...je to extreeemne rychle ten K*Meleon...testuji jak moc to zere pamet...
Jsem to jen já, nebo i vám Opera 9.25 EN žere priserne pameti i když neni otevřená žádná stránka? (od 100MB do 250)
42MB pri dvou tabech, 50MB pri 5-ti a 75MB pri 10-ti. Takze ja zadny problem nevidim.
Hm, ja mam taky spicku kolem 200 - 250 MB, ale to uz tech oken (taby nepouzivam) mam otevrenych hodne. Ted 4 okna 100 MB
//zajimave ze 9.25 uz zase nezvlada acid2 test
Mně taky Opera žere a dost nehorázně, to mě na ní pěkně štve, hlavně pak když ty taby zavřu, tak tu paměť už neuvolní :(
[ot]
Neargumentovali odporci Firefoxu o par stran dozadu ked sa zacal rozmahat v prospech Opery na sposob, ze Firefox zerie vela pamate? :D To s tym neuvolnovanim ma Firefox rovnako...
[/ot]
Dotaz na uživatele IE7:
Nevíte jak nastavit, abych když prohlížím a zavřu záložku, tak aby mi to skočilo na poslední otevřenou záložku a ne na tu hned vedle?
Zkouším tady experimentovat s IE7 a tohle mi tam přijde divné.
Ja jedu ve win opera a ff, v lin ff.
Minimalozováno a stejně pořád 101MB RAM (6 tabů).
EDIT: Ještě jsem se chtěl na něco zeptat. Ve Windows Vista, když otevirám z odkazu něco v Opeře, tak se to v ní otevře, ale nepřenese se na popředí jak ve WinXP. Nevíte někdo, jak to udělat?
Docela mě štve, že když něco otevřu přes např. Outlook, tak pak ještě musím stejně klikat na Operu.
Ted presne nevim, ale neni to nekde v nastaveni? Zrejme se to otvira tou funkci otevrit na pozadi, zkusim se mrknout.
Edit: udelal sem hokus pokus cistou instalaci v9.25 a okna napr. z jabber klienta PSI se otviraji v popredi.
Já nemluvím o TABech, ty se otevírají normálně, mluvím o celém programu, prostě když si Operu minimalizuji a pak někde v Outlooku kliknu na odkaz, tak chci aby se mi zase maximalizovala a otevřela se mi tam ta stránka v novém tabu.
Ona se tam otevře v pořádku, ale musím na ní klikat.
Myslim ze je to vlastnost Opery. V nastaveni jsem to nikde nenasel, takze nezbyde nez se spolehnout na vyvojare, ze tuhle ficuru doplnej...
To by mě teda zajímalo, jak to máš nastavené.
Teď zase, byl jsem v Outlooku, kliknul jsem na odkaz, který se v Opeře otevřel, ale na popředí ve Windows jsem měl pořád Outlook. Musel jsem na Operu kliknout.
Zajímavé je, že ve WIN XP to funguje dobře.
Jestli nebude nějaká chyba v nastavení přípon atd.
Browsers tested with the new Acidtest3
Zajimave vysledky ;D
Jak pro koho
Citace:
Q: Standardy berete vážně. Nakolik vážně berete ACID testy?
zdroj: zive.czCitace:
A: Jsou velmi důležité, ale jsou jen částí problému. Víme, že jsou zaměřeny jen na testování specifických případů kompatibility. Splnění ACID2 či ACID3 samo o sobě o schopnostech prohlížeče příliš neříká a je nedostatečné...
Nově vznikající ACID3 je ještě těžší. Je navržen tak, aby jeho implementace byla těžká ve všech moderních prohlížečích.
Jon Stephenson von Tetzchner - CEO Opera Software
tak ted jedu na SAFARI pro Win a zatim, zatim dobry...
http://img530.imageshack.us/img530/6...fariss0.th.jpg
jeste mi nespadnul. no s pameti to bude na stiru mam otevrena 2 okna a pracovni sada je na 130MB. Maxthon 2 stejna okna 40MB. zkousel jsme ho i tom testu Acid a taky neprosel hazi to stejny blbosti jako IE7.
zatim mi nejvic vadi ze si nemuzu dat nalevo oblibene jako to je u jinych prohlizecu. a kdyz chci z oblibenych otevrit link tak musim dat CTRL aby se mi otevrela nova zalozka jinak se mi otevre do toho okna ktere mam aktivni. coz je dost na prd protoze zalozky pouzivam fakt hodne porad neco otviram/zaviram noveho.
jinak stranky se zobrazuji korektne
MUJ defaultni prohlizec je MAXTHON 2 zatim mi ze vsech co jsem zkousel (opera,IE6+7,firefox) sedl nejvice. JE PROSTE NEJLEPSI :). nebojme si to priznat
Tej poslednej vete co si napisal snad ani sam neveris :rolleyes:
Ještě že mám tohle hledání prohlížečů už za sebou.
Jednoho dne možná dospěješ k tomu, že nejlepší je prostě Opera. Zatím si hraj :D
Já používám Firefox, super program.
Nicméně už podruhé se mi stala záhadná věc - prostě "z ničeho nic" se mi na nějakých webech rozhodily písma. Pomáhá reinstall, ale už se mi do něj nechce, protože to za čas asi začne znova.
Projevuje se to tak, že na některých webech, např. grafika.cz, dfens-cz.com vidím všechno hrozně rozmazaně. Když přepnu do IE tak je to normální. Nemáte někdo tušení, co todle způsobuje?
EDIT: přidány screenshoty
ehm safari ... tak hnusne vyhladzovanie a pisma som uz davno nevidel :)