-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Citace:
Původně odeslal
M@to
Obrazky (ikonky stranok) su ulozene v profile Opery:
X:\Documents and Settings\UserName\Application Data\Opera\Opera\profile\images.
Nastavenie mazania historie/cache stranok: Tools -> Delete Private Data -> Details. Mam vsak pocit, ze tu nie je moznost zachovania obrazkov. Takze Ti nezostane ina volba ako "zalohovat" adresar "images".
dík, udělal jsem to tak, že jsem soubory těch ikonek jsem označil jako "jen pro čtení" a tím pádem je nechá opera být :)
Ale ještě mě trápí další věc, někdy se mi stane, že se ty záložky na osobní liště přeskupí, co je docela opruz. Neví někdo, jak to zakázat nebo co s tím?
-
Nova Opera 9.20: pokud neni otevreno zadne okno (blank), tak se zobrazi tzv. SpeedDialMuzete si navolit ktere stranky se do SpeedDial budou po zapnuti Opery nacitat.
-
Citace:
Původně odeslal
comm
Nova Opera 9.20
Není to nová finální verze, ale další weekly (testovací) build. Obsahuje chyby a na běžnou práci s internetem není určen.
Ale vypadá to dobře, kdo se nebojí, může a umí instalovat testovací verzi tak, aby nic nerozhodila, tomu doporučuju.
-
9.2 použivam a Speed Dial se mi zatim moc libi :)
-
co rikate na Safari for Windows? :)
-
Citace:
Původně odeslal
Dawe
2jedik: urcite mel na mysli ze ti v Mozille proste nepojede Tipcars a dalsi IE only sajty
Pro takové shitky stránky existuje IETab do FF :wink:
-
FF!!!!
-otvírání v záložkách
-správce záložek
-plno add-onů
-skinovatelnost
-relativné rychlý
-nemnóžnko exploits(srovnání s IE - nebe a dudy)
-drží se standartu W3C
-nevýhoda - někdy nejdou zobrazit stránky "optimalizované" pro IE...ale to je chyba na straně webmaster=jebmástra:evil:
Dnes už klasický IE ani nepoužívám...od té doby co jsem narazil na IETab....8)
-
Citace:
Původně odeslal
Crusheer
9.2 použivam a Speed Dial se mi zatim moc libi :)
V podstatě je to to samé co obyčejné záložky/oblíbené, ale k*revsky návykové :-) Taky dávám plus.
-
tak nová verze Opery 9.22 http://www.opera.com/download/
ale co sem se dočetl, tak má nové bugy. zatim používám chvilku a nic jsem nezjistil.
-
Na ftp Opery sa objavila nova verzia Opery - 9.23.
Verzia pre Win a Linux (verziu vybrat podla systemu).
Citace:
Changelog
- More Speed Dial stability fixes
- Fixed issue with some mouse wheels and scrolling up on Vista
- Fixed another fuzzer crash
-
Zkousel jiz nekdo budouci Operu 9.5 ? Nyni pouze v test alfa verzi.
Vice zde: http://www.opera.com/products/desktop/next/
-
Citace:
Původně odeslal
Tukancheez
Ja uz ji od vcerejska pouzivam jako hlavni prohlizec - zatim velka spokojenost. Vyhledavani v historii funguje vyborne, synchronizace bookmarku taky. A subjektivne je jeste o kousek rychlejsi nez predchozi 9.23.
A prekvapive, na to ze to je alfa, nema moc chyb - je maly problem s nahledy speeddialu, ale jinak jsem si niceho zasadniho nevsiml..
Rozhodne doporucuju vyzkouset (ale ne upgrade - mirne se zmenily panely a stary profil z opery 9.23 to nezkousne, resp. zkousne ale v menu pak chybi volba synchronizace, divne funguje hledani atd.)
-
Tak uz taky zkousim a prijde mi opravdu rychlejsi. Celkove i vzhled mi prijde takovy vice uhlazeny. Zkusim na tom par dni fungovat a uvidime.
-
ja po nainstalovani vist jsem jel nejakej cas jenom na IE7, asi mesic a pul
pak jsem projel PC ad-ware 2007 a mel jsem tam 63 chyb/spamu
coz si teda myslim, ze je fakt dost
ted jedu na FireFoxu, takze doufam, ze to nebude to stejny
-
No tak jsem narazil na jeden problem, v drivejsich verzich Opery, kdyz jsem 2x clicknul na prazdnou stranku, tak mi najela home page, ovsem ted uz ne. Je to ted nekde nove v nastaveni nebo to uz nova verze neumi?
-
mne to funguje jak v 9.23 tak v 9.50 ....
-
Citace:
Původně odeslal
Masster
No tak jsem narazil na jeden problem, v drivejsich verzich Opery, kdyz jsem 2x clicknul na prazdnou stranku, tak mi najela home page, ovsem ted uz ne. Je to ted nekde nove v nastaveni nebo to uz nova verze neumi?
Funguje to, ale musis mit zapnuty speed dial, jinak je to buhviproc vypnute.
-
Citace:
Původně odeslal
sendik
Funguje to, ale musis mit zapnuty speed dial, jinak je to buhviproc vypnute.
Hmm, tak opravdu, kdyz zapnu speed dial, tak to zase funguje, coz tak ale nejak ztraci smysl...trefit se na jedno cislo uz dokazu, vetsinou :)
-
speed dial je ale hodne prakticka vecicka :) hlavne s automatic refresh ;) pre ludi co "ziju online" je to skoro ako 9x PIP :D
-
Umi Opera zobrazit v historii kolikrat byla ktera stranka navstivena? Umi seradit dle navstevnosti, takze to pocita, ale nemuzu najit kde zobrazit presne pocty (pokud to teda nekde vubec je...).
-
tak je tu Opera 9.24
Citace:
Changelog - Security
Fixed an issue where external news readers and e-mail clients could be used to execute arbitrary code, as reported by Michael A. Puls II. See our advisory.
Fixed an issue where scripts could overwrite functions on pages from other domains. See the advisory. Issue reported to Opera by David Bloom.
-
Citace:
Původně odeslal
sebad
tak je tu Opera 9.24
Nevi nekdo zda vysla 9.24 i jako build nebo rovnou final ?
-
Opera 9.24 vysla "iba" ako security update - t.j. priamo ako final verzia.
-
jde nejak v opere nastavit na trvalo, aby se me stranky zobrazovaly v 90% měřítku?
po vypnutiopery ma vzdy 100%
-
Tools> preferences > web pages > zoom ... tam ked to das, tak by to mohlo/malo vydrzat :)
EDIT: tak prdy, nepameta :\ skus fora na operacesky.net