když ještě vytáhnu tenhle thread .. koukam viz peta303 že NEC 7203 bude jasná volba, nebo ještě nějaké jiné tipy na kvalitní a tichou sata mechaniku? :)
Printable View
když ještě vytáhnu tenhle thread .. koukam viz peta303 že NEC 7203 bude jasná volba, nebo ještě nějaké jiné tipy na kvalitní a tichou sata mechaniku? :)
NEC 7203 je solidní jistota (celkem tichý, velmi dobře zapisuje a sdobře čte).
Můžeš mít štěstí na LG (pokud se smíříš s velmi dlouhým načítáním média a pomalým trayem a tím, že časem odchází optika - ať už nepřečteš CD nebo DVD).
Můžeš mít ještě větší štěstí na Samsung, když se povede, je to fajn, ale rozptyl je velký.
Ještě větší rozptyl má LiteOn a ASUS (to, co nemá od Pioneera).
Pioneera pak za dobrou cenu v ČR asi neseženeš, byť i zde bych šel do NECu.
No nevím, v testu na CDRHard.cz nedopadl zrovna nejlíp :-/
Já jsem spokojený se svojí ASUS 2014L1T, ale ta už se tuším neprodává.
Petre, ja vim, ale Pioneer temer nikde neni k sehnani a kdyz uz jsem ho videl, byl rozdil vyrazne vyssi... Jinak k ASUSu, Samsungu nebo LTN bych se "nesnizil", byt pred Pioneerem, ktery mam rovnez v oblibe, preferuji NEC (za ktery si uz dnes clovek proti LTN, LG i Samsungu priplati).
Meteor - ad testy - srovnej treba s CD-R serverem, kde NEC dopadl uplne jinak. V ruce jsem mel nekolik 7203 a byly presne takove, jake maji byt, tzn. cteni jako kazda normalni mechanika, celkem tiche a precizni zapis. Tuhle zkusenost jsem nikdy neudelal se Samsungem nebo LiteOnem, kde byl rozptyl obrovsky. Za NECa (s vyjimkou 357x/457x a OEM LiteOn 5190/7190/7191) dam ruku do ohne.
Jeste k testum - u Bathoryho uplne stejne pohorela i LG GH20NS10 (na CD-R dopadla jen o trochu lepe). A ta opravdu neni zadny zazrak, jeden kus mi nakonec zustal - zadna mechanika od slusneho vyrobce, kterou jsem mel kdy v ruce, neznicila tolik medii. S novym firmwarem se zlepsila, zapis uz ujde (Verbatimky fajn, Daxony prijatelne, jen DL media neni schopna), cteni prijatelne, tak uz by jen nemusela nacitat jakekoli medium trictvrte minuty. Tzn. momentalne uz prilis neverim ani LG, od 4160 to jde dolu a dolu.
No nevim, v jadru naprosto souhlasim s peta303 ..
Jenze NEC uz neni NEC, dela s nekym vypalovacky dohromady = zvysily se reklamace ... :-( Pioneer neni k sehnani a prestava se tusim i vyrabet, ne ?
Samsung neni spatny = rozumej, nereklamuje se casto ...
Vseobecne si ale myslim, ze DVD technologie je omyl, proste vypalovani DVD NENI tak kvalitni jako vypalovani CD (vseobecne), znam lidi co pali hodne a proste prastara CD funguji, DVD ne ...
To nmluvim o tom, ze na HDD (externim) mi data pripadaji vice v bezpeci ...
No když se podívám na "zprofanované" CZC :-) tak uvidím následující:
SonyNec 7203S skladem za 658,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51814
a
Pioneer 216DBK skladem za 677,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60229
Takže vlastně nevím, o čem je řeč :-) anebo jsi myslel jiný model Pioneera?
Mno, za opomenuti CZC a Softcomu se stydim az za usima. :-)
Uz jsem zlenivel a soustredim se spis na TSB a pripadne plzensky Axes. Mno a zakysnul jsem v dobe, kdy tam byl Pioneer porad pres 1K.
Nejsmutnější na tom všem je to, že je to spotřebák a pokud to vydrží přes záruku, hovoříme o malém zázraku.
Hledám Sata DVDRW, a ačkoliv to zrovna nesedí na cdr, pořád platí, že nej je Sony Nec AD-7203S a Pioneer 216D? Preferuji spolehlivost, tichost, rychlost načtení. http://www.cdrhard.cz/recenze/dvdrw/...m_podrobna.gif
Za sebe propaguji NEC (ale pozor, jen modely od NECa, ne OEM).
Pioneer pouzival NEC chipsety a dobre delal, ale uz dlouho jsem zadny nemel v ruce, takze nevim, zda tak stale cini.
Samsung nebo LiteOn je o stesti na kus, u LG je to prumer, ale celkem stabilni, byt casteji, nez je obvykle, po case odejde optika. ASUSu bych se vyhl, BLT modely me narozdil od OEM Pioneeru nepresvedcily.
díky - doufám, že tohle není oem, a že není uřvaná http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51814
7203 je NEC a povedený
u 7220 mám pochybnosti o původu, ještě jsem ji neměl v ruce, nicméně vršek NECu od LiteOnu lze rozeznat, bude-li čas, nahodím obrázek nbeo odkaz
tak jsem nakonec koupil 7201 (stejnej jako 7203 akorát je to lightscribe a ne labelflash).
Je teda hlučnější než moje původní LG 4163. Taky černá na panelu je spíš fialová (taková jako na starejch IPS panelech). Uvidím, jak bude pálit.
no nevím, jak jsou na tom NECy dnes, ale před lety jsem jednu měl (už si nepamatuju model, byla to první 8xDVD±R jednovrstvá - origo NEC). pálila slušně, ale po roce se poroučela do reklamace.
vyměnil jsem za LG viz. podpis a mám do dnes cca 3 roky a šlape jak víno :cool:.
ale třeba mám jen smůlu (štěstí) na kus.
btw. nevíte někdo co je zač LG GH22NS40? na novinku docela levný.
To byla ND-2500A, měl jsem ji skoro pět let, teď ji má kolegyně a své nejlepší kamarádce bych špatnou mechaniku nedal. ;-) Mrtvou jsem viděl jednu (od zdroje Morex).
LG jsem měl rád dřív, dneska už to není to, co to bývalo, dost jsem jich měl s částečně nebo zcela nefunkční optikou a nové mechaniky na mě působí dost chatrně a jako nedodělky.
to PETA303 - díky za tip na NEC7203 (resp. 7201) - celkově se mechanika chová dobře a klady jsou vyvážené (=dobře pálí, čte, načítá a neřve)
K+
I to se holt stane... Odejít může i CD-ROM nebo vypalovačka TEAC a to to byly echt držáky (do 40x včetně). Taktéž DVD-ROM od Toshiby.
Mám Samsung SH-S223F a naprostá spokojenost.
já měl na sony-nec asi smůlu, od pořízení byla poměrně hlučná a trvalo jí "rozeznat" medium... protože za rok vypalim tak 10 dvd, tak po roce páli furt dobře, ale se čtením má velký problémy. proto jsem koupil LG (výběr LG proto, že mám LG plasmu a nechtel jsem mít pře-brandovaý obývák :D ) která je tižší a zatím bez problémů.
ale jak uz nekdo psal víš, mechaniky se liší od kusu a pro mě je to už pouhá spotřebka... jednou za rok až dva koupit mechaniku neni zas takovy problem :)
moje první vypalovačka byla TEAC 48x (první ne-TEAC a vyhlášenej šmejd) a po roce šla - jak jinak - do reklamace. vyměnili mi ji za TEAC 52x (dtto v rychlejšim) a světe div se, mám ji do dnes!! sice ji už rok nepoužívám, ale pořád je plně funkční.
a že jsem na ní toho za ty roky vypálil :).