Super, takto si predstavujen perfektného vodníka :drool: :drool: :drool:Citace:
Původně odeslal JAJ
(IMHO nemá zmysel vodník s fanom, ak nechcete brutálne OC - vodník je hlavne o tichu)
Printable View
Super, takto si predstavujen perfektného vodníka :drool: :drool: :drool:Citace:
Původně odeslal JAJ
(IMHO nemá zmysel vodník s fanom, ak nechcete brutálne OC - vodník je hlavne o tichu)
Nějak mi tam chybí expanzka, při tak velém objemu vody, to nemusí být žádná pr..l :?Citace:
Původně odeslal JAJ
to bude drsnej vodníček ROFL :D to uchladí i sporák :)
Po par hodinach testovania na pretecenie, som to namontoval. Vysledok je velmi krasny. :arrow: http://decef.elf.stuba.sk/~jp21680/images/water.JPG
Sranda, ako mi prestalo merat otacky na zdroji, ked klesli pod meratelne minimum. Ventilator sa stale toci. kontroloval som to oslinenym prstom 8-)
So vzduchovym chladicom (Titan D5TB/Cu stred) mam pri prime asi 55 stupnov, to je o 16 viac :) Teplota v izbe je taka normalna :)
Teplota CPU sa ustalila po 10 az 15 minutach. Objem vody je 0,54l (udavany objem radiatora) + objem skoro 3m hadiciek 10/14, tzn dokopy asi 3/4 litra. Naplnene je to (relativne cistou) destilkou.
Teplota to je sice pekna... napr. ja mam pri full load asi po pol hodine max 52C(ale na radiator zo zigula mi fuka len jeden 12cm fan na 5V) skus to testnut par hodin v CPUBurn ze na aku teplotu sa to ustali s tym tvojim RADIATOROM :wink:Citace:
Původně odeslal JAJ
Uz vyse hodiny mam pustene prime95 na "maximum heat" a teplota je stale 40-41 stupnov C.
skoda ze nemas vyssi teplotu , treba by se ta slecna na pozadi zacala obnazovat :-)
RADEK
( stakovou frekvenco vic mit nebudes , taktni to , zatim to je pekne)
Safra, to je skvele! Jenom trochu skarede. Asi si porim tu pajku na okapy a udelam si nejnadhernejsi radiator, na ktery se ke me budou chodit navstevy koukat a archeologove budou za 1000 let zkoumat k cemu to vlastne bylo :)
[a nakonec reknou, ze slo o ritualni predmet.]
2 radek: ta slecna je uz obnazena :)
2 DnF: Ak mas k dispozicii plechy, naradie, nervy a more casu, no problem. Ale ak nie, tak si mozes radsej kupit taky radiator. Podla mna ta to vyjde rovnako, mozno trochu viac. Usetris si nervy :) Ten moj radiator stal 2127 Sk (~2500 s DPH).
najviac, co som vytrieskal z prociku prime stable je 2186 MHz pri 2.11V, teplota 42,5 C. Ale radsej som dal este jeden ventilator na plne otacky aby ofukoval FETy na doske. Kedze ofukoval aj kaskadu, tak asi to trochu znizilo aj teplotu CPU. Ked som zistil, ze fety su aj tak zerave :-o , tak som to rychlo zrusil. Mam dvojfazovy stabilizator na 5V (4 velke kocky).
Podla CPUheat to dava 106W.
Momentalne mam 46 st. C, 2GHz/1.76V/71W, ale v izbe je dost teplo.
Potrebujem este blok na grafiku a chipset. Hlasi sa niekto?
Chcem sa spytat ... mam uz istu dobu vodne chladenie, ale mam len Miditower a povodne bolo aj ponorne cerpadlo NOVA ,ktore som teraz prerobil na prietokove. Kedze som sa rozhodol ze celeho vodnika napracem do case (co je trocha problem lebo zigulik sa tam nemesti) teda skoro nemesti ... no ale k veci ide oto ze nejako som to tam vsetko narval ale nemam tu expanznu nadrzku ci ako sa to vola a obvod som uzavrel tak ze som mal cerpadlo ponorene a ked sa to odvzdusnilo jednoducho som na privod do cerpadla podvodou nasunul vystup z radiatora a neviem ci to tak moze byt ??? vyzera ze to funguje ale neviem niesom si isty :?:
Vsechno mam, vsechno beha, cerpadlo cerpa, voda beha rourama, akorat ta jedna jedina vec mi schazi: Blok na procesor ... :)
Ale pockam si pekne na Radkovo cascadu... Ale jsem netrpeliv, to vam povim :drool: ... ve zbyvajicim case si asi vyrobim vodotrysk ... :)
tak zatial si dobre preplachni radiator, lebo potom sa ti zasere blok. Ako mne. Musel som ho rozoberat, lebo tam bola nejaka spina z radiatora. A skladat to nebolo bohvieco, lebo niektore trysky na cascade nie su celkom najrovnejsie ulozene (sorry Radek :) ) a islo to trochu obtiazne.
4 RADEK - je možné objednat CASCADE ????
a mám jeden doplňující dotaz, neb se mi nechtělo číst 58 stránek, a na PCT tvrdí, že CASCADE je jen na AMD???? je to pravda???
potřeboval byhc jeden na P4 a druhý na AMD, a mimochodem, je šance si nechat udělat i chladič na chipset???
Díky
jasne ze jde i na P4 kde podava take skvele vysledky viz MadCapCitace:
Původně odeslal dort
přesně tak ... jde aj na P4
Tak to je super, teď již jen "ulovit" RADKA B a jeho šikovné ruce :-)
díky za odpovědi
Mam problem ktery me uz zacina vytacet :-(
Zapojuju vodnika - na stole s jednim blokem je po odvzdusneni krasne tichej. Pri montazi do kejsu cerpadlo porad vrni tak, jako by tam nekde byl jeste porad vzduch. Zkusel jsem kejs natacet, zatretpat s nim, ale porad bez ucinku. Tak jsem cerpadlo s expanzkou vytahl, propojil metrovou hadici (z cerpadla do expanzky) a zaplnil vodou - opet - po odvzdusneni krasne tiche.
Nema nekdo nejaky figl co s tim ? Cele to vytahovat a zapojovat cely okruh na stole se mi nechce.
PS: cerpadlo EHEIM 1048, expanzka od Galaxiho (ta nova), bloky KPcool a Galaxi. Vymenik Skoda. Ani po hodine to neprestane vrcet :evil:
EDIT: kdyz cerpadlo vypnu, tak se mi do hadice z cerpadla dostane x malilinkatych bublinek - po kazdem vypnuti ... je to normalni ? Kde se tam berou ???
bud ti nekde netesni hadice(blbost) nebo jsi ten vymenik koupil poskozenej. coz je pravdepodobnejsi, vymenik nedavej do case napevno, a jakmile budes mit zavodnenej okruh vytahni ho a pri zapnutem cerpadle s nim tres.. aspon pet minutCitace:
Původně odeslal PetrT
Vymenik na pevno nebyl. Je pravda ze jsem s nim pet minut netrepal -provedeno - bez ucinku. Nasral jsem se a vymenik odpojil - po odvzdusneni je to krasne tiche.Citace:
Původně odeslal Prokop
Takze tedka jdu zapojit jako okruh jen cerpadlo-exp-vymenik a pro jistotu si vedle sebe polozim i neco hodne tezkeho...
EDIT: ...ja vzdycky rikal, ze sila zvitezi nad lzi a nenavisti ... ASI je mozne, ze jsem mel na vymeniku spatne nasazenou hadici - kdyz jsem to zapojoval do "maleho" okruhu, tak jsem ji nasadil (na podruhe) poradne a ejhle - uz je to tiche. Tedka to jdu zase cele spojit ... :wink:
EDIT2: malem jsem si skocil z okna, jeste ze jsem v prizemi ...
samostatne okruhy (bez vymeniku vs jen vymenik) jedou skvele, ale jakmile to spojim tak to zase vrci...min jak prve, ale vrci.
Osobne mam spatne skusenosti s expanzkou primo na cerpadle, (ps: GALAXI /asi by to chtelo vetsi zasobu vody) .
Ono se mi totiz jevi , ze cerpadlo potrebuje jakoby vetsi prisun.
obvzlast 1048-ka.
MOzna by to chtelo expanzku zvlast a s cerpadlem propojit na saci strace vetsim prumerem hadice.
RADEK
To se mi nezda...aby to byla pravda co pises, tak by pri sani toho cerpadla musel vznikat pomalu vir a ten tam neni. A dalsi vec... delalo by to PORAD...ale ono to porad nedela...Citace:
Původně odeslal Radek-B
no, skousei to i jini, a oprravdu je lepsi na saci strane dat cerpadlo dostatecny prostor, a tom jestli to ma delat a nedela nebudem diskutovat,
ja to tu dal jako jen takovy postreh.
RADEK
Ted to mam zase zapojene bez vymeniku a jedine co slysim je obcasne seveleni vody...proste nechapu co se mu nelibi ...Citace:
Původně odeslal Radek-B
No diskutovat nad tim muzem, nejake teoreticke znalosti bych o chovani kapalin mit mel :wink:
Presto dik za nazor...
HHe , ja te nechtel provokovat , nemam to v povaze a nerad tu pisu zbytecnosti , nebot tento thread je dlouuuhy jako prase a uz sem uvazoval i o tom , ze ho zrusim, ale nechavam ho tu aby jsme si mohli popovidat.Citace:
Původně odeslal PetrT
A moje znalosti jsou prakticke,, ja to opravdu skousel a neustale skousim neco noveho , ted delam na tom testeru s Ertym / by Helium. (samo v nasem podani a uz je to na dobre ceste)
RADEK-B
Zkusil jsem tedy odpojit expanzku. Cerpadlo jsem ponoril do nadoby s vodou. Problem je tu porad - cerpadlo dal vrci :-(