Co koukám ty 6000+ jsou taky docela hezký na taktovaní.. jinak pěkný vysledky OC.... :)
Printable View
Co koukám ty 6000+ jsou taky docela hezký na taktovaní.. jinak pěkný vysledky OC.... :)
Ani nie, ked to porovnam s tvojim kuskom. 36% pretakt, to by som ja musel chodit stabilne 3,8GHz a MK2 4,08GHz. :lol:
Ja som nechcel riskovat nejaky nevydareny kus a aj cena uz je priaznivejsia...mal som predtym Brisbane a proste aspon tie 3,0GHz stable som chcel.
Btw, k Orthosu a max stabilnej fq sa dopracujem az ked poriesim chladic, najskor nejaku Noctuu, Ninju alebo vodu, zatial sa s nim len hram, aj ked uz, co sa tyka max dosiahnutej fq jaksi neni kam. :confused:
Tak jsem si konecne take poridil X2, konkretne Brisbane 4000+, ale zrejmne jsem se nechal zmast debatou (par lidem to pry jede na 300FSB) na CZC a poridil spatnou desku GB GA-M61P-S3, protoze mi to dela nastedujici veci:
1) nez se pocitac zahreje, windows nekolikrat zatuhnou hned po nabootovani, linux jede vpohode. toto nastava bez jakeholiko OC, mam zapnute C&C.
2)nedostanu se vic nez na 250MHz FSB ani pri nizkem nasobici (napr 8) a pametech na 400MHz (tedy cca 525)
3)kdyz se pokusim nastavit manualni casovani RAM, tak komp vubec nenajede, zkousel jsem uz pomerne hodne kombinaci, od nejpomalejsich po ty, ktere jsou v SPD.
Zkousel jsem jak puvodni F2 BIOS, tak posledni F5. Napada vas nejaka rada, nez se te desky zbavim a poridim nejakou lepsi?
To je pravda.. .ale i tak je to hezký ja co jsem zkoušel tak se dostanu nad 3.1GHz ale není to už uplně stable.. na 3.2GHz to nabehne ale po chvili to hodi chybu.. Pořád není nějak na to čas ještě zkusit nějaký nastavení atd.. jestli alespon přes ty 3.1ghz se nedostanu stable. Ale jak řikáš 3Ghz je supr i tak.. já jsem taky nad míru spokojený a myslím,že dlouho ještě budu.
Mohlo by to byt ramkami, len ten Linux mi jaksi nesedi, ze facha. Skus prip. vypnut C&Q, neviem ako to funguje pod Linuxom, prehodit HDD do ineho konektora. Ram mas na 2T dufam. Pozri po forach, kolko ta MoBo dava inym ludom, ci je to naozaj tak slaba doska. Zacal by som s tym C&Q, cistou instalackou winu a vsetko, co sa da na manual. Nemam teraz cas, ale vecer pozriem, co to mas za dosku. Bios radsej ten posledny, starsi nemusi podporovat Brisbane a tie polkove nasobice napr. aj v tom moze byt problem.
Ram mam na SPD, protoze nemuzu nastavit manualni casovani, protoze komp vubec nenajede :( nasobic jsem zkousel 7,8,9; HTT na 2,3,4; RAM na 400 a 533 a vic jak 250 proste nedam. C&C jsem mel zapnute jen bez OC a to tuhnuti bude zrejme tim. Jinak ta RAMka (mam jen jednu, casem si poridim nejaky dual channel set) dava 800MHz s 5-6-7 casovanim, takze spatna asi nebude.
Mam tu samou desku a nemam s tim zadne z tebou popisovanych problemu. Pravda, vic jak 250FSB jsem taky nedostal a stabilni to nebylo, ale to jsem uz daval za vinu i CPU. Pri pouzivani externi grafiky se zvedly i dosazene frekvence pretaktovani. Stejne jedu na default, hral jsem si s tim jen chvilku.
edit: proc jsi si kupoval desku s integrovanou grafikou, kdyz mas ATi ?
Takze C&C to neni, wokna tuhnou dal :( koupil jsem ji protoze jsem nasel na webu nekolik lidi kteri tvrdi, ze jim jede na 300MHz, coz mi na tak levnou desku prislo jako dost dobry. Navic desky s integrouvanou grafikou se budu lepe zbavovat, vetsina lidi totiz externi grafikou nepotrebuje, nebot nehraje hry ;)
Neverim ze bych ji dostal na 300MHz. Snizoval jsem pameti i nasobice jen abych zjistil max FSB a kolem 250 byla maximalka. I kdyz to nastaveni pameti je dost divne - nastavujes jen frekvenci a jaka se pouziva delicka jsem musel pocitat. Ad prodej: zase ti bude dost lidi rikat, ze integ. gpu nepotrebuji a koupi si neco jineho :-)
ČUSÍK LIDI. co říkáte na AMD Athlon 64 X2 5600+ (socket AM2) BOX ADA5600CZBOX nadpis na CZC.cz;jinak tady je link http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43830 jinak jak je ba tom tenhle procík s OC? díky moc
Napr. Amok alebo Jackal maju X2 5600+ AM2 a ja mam tiez vlastne skoro to iste X2 6000+ minimalny cenovy (vlastne aj vykonovy) rozdiel, oba procesory teda aj 5600+ koncia s overclockingom v zavislosti od kvality jednotliveho kusku procesora ale je to priblizne pri 3,2-az 3,4ghz. Najrealnejsie vidim ak by si nemal zly kusok 5600+ tak by si to pretaktoval z 2,8ghz po zvyseni voltaze bez problemov na 3,3ghz lenze na to treba aspon 500W kvalitny zdroj, dobru zakladnu dosku a velmi dobre chladenie procesora.
Len tak btw ten procesor aj na 2,8ghz ma vyborny vykon a lahko cez 3ghz pobezi na 100% :)
Ohladne taktovania 5600+ si preklikni na predchadzajucu stranku tejto diskusie o X2 ;)
Nemal by byt problem zistit o aku verziu sa jedna...Napr. pomocou tohto: http://cbid.amdclub.ru/files/cbid835.zip
5600+ su len jadra f3 o ktorych si myslim, ze su najfasa co sa tyka max frequencie. Takze, ak kupis 5600+, tak 3,0-3,1GHz stable by nemal byt ziadny problem. Rozsiahla debata bola s MK2 aj tu, aby som sa neopakoval. :)
Btw, mam ten procak a odporucam.
edit: Ak ho kupis, hod info ako fachci.
edit2: @ MK2: 3,4GHz stable nevidim realne, 3,3GHz mozno na vode.
Momentalne dufam ze to nezkriknem som sa pohral s processorom, a ide to ZATIAL stabilne na 3,33ghz pri 1,35v !!! nechce sa mi tomu vobec verit, som trosku v soku, videl som este jednu 6000+ na nete ktora sla pri 3,3ghz na 1,35v a 1,45v na 3,45ghz. Zvysovanie voltaze uz velmi nepomaha k velkej stabilite na 3,41ghz ale zvysoval som len o chlp do 1,4v. Processor sa okrem Prime95 chova stabilne do 3,4ghz. Cave demo v Lost Planet zaznamenava automaticky ako CPU heavy test zaujimavy narast vykonu :).
Asi som mal stastie na CPU :), takze s kludom kupujte pri dnesnych cenach 6000+ alebo si pockajte na Quadcore Barcelonu :D
p.s. chapem ako si moze Amd dovolit vydat 6400+ na 3,2ghz ak maju takuto kvalitu jadier vo vacsom mnozstve tak to nebude problem ;)
Zdravím, rozhodl jsem se také zapojit do diskuze. Koupil jsem nedávno x2 ještě do s939 bo se mi nechtělo překopat celý PC kvůli C2D/AM2. Jestli jsem prohloupil nevím, ale prostě vzdát se "starých" komponent se mi nechce a to proto že jsem spokojen. Ale k věci. Taktovat jsem zkoušel až předevčírem bo jsem musel čekat na chladič, který je nakonec Scythe samurai Z rev. B. Sice jsem chtěl něco většího(ninju, zalman 9500 cnps am2, asus slien,...ale po testech jsem zjistil ze bych musel udělat do case díru..:-( je moc malá na takový obry. Ale teď když vidím při taktování teploty CPU tak jsem spokojen a myslím, že jsou Ok a výše zmínění "obři" by to už asi moc nezměnili, max o nějaký ten stupínek. Moje pokusy se zatím zastavily na 11x264 a 4xHT, voltáž jsem neměnil a asi ani nebudu, ale i tak to jsou seper výsledky si myslím a jsem naprosto spokojen. Teplota takto takt. CPU je idl 36 a zátěž max 43. CPU testováno v PRIME95 a Stress Prime 2004 spuštěném 2x(core0/1).
Co říkáte na tyto výsledky je možno jít dál? A má to smysl? Teď se rozhoduju na rozšíření pamětí na 2 GB, ale nevím jestli to má smysl mám Win XP ne Vistu...
Joo,tak tohle by me take dost zajimalo...Kazdopadne vysledky taktu AM-dvojek se mi celkem libi.
Asi jsi kapnul na perfektni kousek co se OC tyce.Muj X2 4400+(939,TCM 57°,TDP 75W) slapal pod vodou u jednoho cloveka na 2,8GHz PrimeStable a pry snad sel chvili i na 2,9GHz.Vse uz ale se zvysenou voltazi.U me se mu nechce jit pres 2,71GHz (nebo chce,ale pak uz je nestabilni).A teplota i s Noctuou NH-U12F mi prijde celkem dost vysoka.Topi celkem jak divej.Ale asi je to zpusobene take spatnou pastou.Ted koukam po Coollaboratory Liquid (je tady o tom thread),tak snad se to pak jeste zlepsi...
tie vysledky overclocku su super, a ani nemusis taktovat dalej, urcite pri tom procesore je vyhodne dokupit pamet na 2gb ;) nejaku dobu ti dobre posluzi, ak nechces menit celu platformu za K10 barcelonu na buduci rok ako padnu ceny Quadcore na 4000KC (co sa urcite stane) , tak investuj do dalsieho 1gb ram, v novych hrach budu 2gb a aj su uz takmer nevyhnutnost.
že bych měl takové štěstí...pastu jsem dal obyčejnou no prostě Titan TTG-S104 už se snad ani nevyrábí...půjčil mi ji kámoš s tím, že mi nebude půjčovat jeho "profi" za 400,- ale jak je vidět mě evidentně stačí...:-) a ještě malý dotaz ohledně značení...mel bych mit jádro(a) manchaster, ale všude mi to píše Toledo viz níže výcuc programu...a taky malý důkaz OC
AMD64 TCaseMax - v1.19
----------------------
CPU Information (CPU #1):
Standard CPUID: Family: F, Model: 3, Stepping: 2
Extended CPUID: Family: F, Model: 23, Stepping: 2
CPUID String: 20F32
Processor APIC: 0
Processor: AMD Athlon 64 X2 4200+ (Toledo)
CPU Speed: 2906.36 (264.21 x 11.0)
Revision: JH9-E6
Platform: Socket 939
Startup VCore: 1.350v
Maximum Case Temperature = 67C
TDP: 78.1 Watts
huste kusky, realne je mozne s dobrym zdrojom ze to chyti aj 3,5ghz, niektore kusky co sli na 3,3ghz pri 1,35v ako moj to zvladaju. Vykon linearne ide samozrejme hore, aj vdaka tomu ze je to 2mb cache processor, vyssia frekvencia prinasa celkom realny narast vykonu
ok díky...já jen že jsem nikde nenašel x2 4200+ 939 Toledo jen Manchester ale to je asi jedno hlavně že to jde takto super...