Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Upgradoval jsem na FFox2.0 a kromě toho, že mi nefunguje pár addonů (s tím jsem počítal), mi taky přestaly fungovat klávesový zkratky [Alt]+[něco] (accesskey), které jsou např. v phpBB fórech. Je to bug novýho FFoxu, nebo mám někde něco špatně nastaveného?
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
Upgradoval jsem na FFox2.0 a kromě toho, že mi nefunguje pár addonů (s tím jsem počítal), mi taky přestaly fungovat klávesový zkratky [Alt]+[něco] (accesskey), které jsou např. v phpBB fórech. Je to bug novýho FFoxu, nebo mám někde něco špatně nastaveného?
Zrovna jsem to tu chtel psat, taky mi to dela.
Nasel jsem nejaky stary tred na czille, ale netyka se primo FF2 http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?p=79116
2jedik: Koukal jsem na to, i s těma profilama jsem zablbnul, ale nepomáhá.
Navíc mi to pravděpodobně nic nepřebíjí, protože když dám třeba [Alt]+[B] pro bold, tak to otevře Bookmarks toolbar. Prostě se to nechytá :( Já jsem na to ale až moc zvyklej :(
Citace:
Původně odeslal
sendik
Ahoj,
mam takovy maly problem s Operou 9.02 (zkousel sem to na ceske i anglicke) - nefunguje mi nova hlavni stranka centrum.cz. Respektive funguje, ale nacte se jen textove, jakoby chybel soubor s kaskadovym stylem...pomuze jen prepnuti centra na stary vzhled.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Zkusil bych vymazat veškeré nastavení a znovu, mně to totiž funguje krásně, česká Opera 9.02.
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
2jedik: Koukal jsem na to, i s těma profilama jsem zablbnul, ale nepomáhá.
Navíc mi to pravděpodobně nic nepřebíjí, protože když dám třeba [Alt]+[B] pro bold, tak to otevře Bookmarks toolbar. Prostě se to nechytá :( Já jsem na to ale až moc zvyklej :(
Mam to :) Viz MozillaZine
Tedy volny preklad, pro neanglictinare:
Ve FF2 to funguje defaultne s Alt+Shift+pismenko.
Pokud chces stare chovani tak zmen v about:config
ui.key.chromeAccess na 5
ui.key.contentAccess to 4
Ja pouzivam CTRL+pismeno ;-)
Tak mi dnes profibanka od KB zahlasila, ze uz jede i s IE7. Do seznamu podporovanych prohlizecu ji pridaji az po uvedeni a otestovani ceske verze.
IE7 zatim nemam, ale po teto zprave to zkusim otestovat.
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ja pouzivam CTRL+pismeno ;-)
Opravdu? I Ctrl+S na posilani postu tady na foru? Popr. libovolnem phpBB ci vB?
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já jsem si finální verzi 7ky nainstaloval, funguje dobře (vůbec jí nepoužívám >:} ), nemám důvod odinstalovávat.
Ale uvítal bych možnost mít zároveň 6ku a 7ku.
Tak jsem to podle navodu na http://zacinej.cz/internet-explorer-7 zkusil.
System se tvari, ze ma jen IE6. Profibanka od KB jede normalne a ten jejich test take vidi jen IE6.
V IE7 se mi nechce zobrazit toolbat Links, na ktery jsem dost zvykly. :-(
Mate nekdo zkusenost s IE7 a Maxthonem?
Tak jsem zkusil IE7 klasicky nainstalovat na notas. IE6 fuc a IE7 se mi moc nelibi. Neindikuje mi zabezpeceny provoz apod. Maxthon funguje normalne.
Nastesti jsem mel Restore Point ;-)
Já po pár dnech provozu musím IE pochválit, práce s ním je příjemná, nepadá a Servis24 šlape jako hodinky.
Tak tak, IE7 je překvapivě velkým vylepšením, dobré jsou i některé komponenty jako "Clear type tuning" ...
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Já po pár dnech provozu musím IE pochválit, práce s ním je příjemná, nepadá a Servis24 šlape jako hodinky.
Ja jsem zvykly na komfort Maxthonu, ale stejne asi brzy udelam upgrade na IE7. Uvidim, jaky bude rozdil mezi 6 a 7 pri tvorbe HTML. Doufam ze to bude k lepsimu, ale na druhou stranu by bylo lepsi mit i tu IE6 k dispozici kvuli testovani. Preci jenom je dost rozsirena.
Citace:
Původně odeslal
jedik
Opravdu? I Ctrl+S na posilani postu tady na foru? Popr. libovolnem phpBB ci vB?
Ano opravdu. Na odoslanie spravy pouzivam tlacitko.
Citace:
Původně odeslal
tomase
Ano opravdu. Na odoslanie spravy pouzivam tlacitko.
No, ale Ctrl+... to je uzke specifikum vB. V phpBB forech Ctrl+B treba otevre panel s bookmarky, Ctrl+S nabidne ulozeni stranky atd. Nicmene dotaz se stejne ptal na kombinaci Alt+...a ta alternativu v kombinaci Ctrl+... nema.
mám takový problém v Opeře 9.01. na některých stránkách (typicky idnes.cz ale i jiné) na mě opakovaně vyskakuje "divná" žádost o uložení nějakého souboru. zkoušl jsem se toho zbavit čistou přeinstalací Opery, ale pomohlo to jen na chvilku. nevíte někdo o co tomu prohlížeči jde? už mě to trošku rozčiluje... :)
http://img222.imageshack.us/img222/937/fidnessi4.th.jpg
edit: 4iv93611 - díky, zablokoval jsem to a mám klid :)
Citace:
Původně odeslal
JaB
vyskakuje "divná" žádost o uložení nějakého souboru
Nastav si blokování serveru connextra.com.
Řešili a vyřešili jsme to na operacesky.net, konkrétně adresa http://www.operacesky.net/forum/viewtopic.php?t=2452
Poznámka: Je to odkaz na "konkurenční" forum, kdyby to odporovalo pravidlům, prosím adminy, aby to smazali.
Ja stale nejak filosofii firefoxu nechapu, zprvu to byl velmi jednoduchy funkcni prohlizec, do kteryho se dalo vse co si jen clovek vymyslel dodelat. S kazdou dalsi verzi se nedela nic jineho, nez ze se nejaka jedna featura z extensiony prida do standartni verze firefoxu, nova verze ma ovsem za nasledek vice bugu, takze kazda nova verze cim dal vice mrzne a tuhne a navic s kadzou dalsi verzi je problem s kompatibilitou extensionu a tim padem clovek musi stale resit, co cim nahradit, co bude fungovat v nove verzi, kde staci jen update, kde update je, ci neni.
Vubec mi unika smysl tohoto pocinani.... kam jako mirej?
To chtej udelat dalsi Operu? Ale tu uz mame, prave jednoduchost a modularita byly duvody proc se firefox stal tak popularni, ted uz je to vazne jen o cekani, kdy to bude mit jako Opera irc kleinta, torrent klienta a ovladani hlasem :/
Tomu se rika konzumni filozofie.
Co bys chtel v dnesni dobe vydavat za novy prohlizec? Jen s opravami bugu, ktere masy nikdy ani nepotkaji? Na poli webovych standardu tolik novych veci nevznika, navic doba jejich zacleneni do podvedomi lidi je sakra dlouha(~2 roky).
Takze co chces nabidnout? Defakto pouze patchovany a v ocich lidi nevyvijeny produkt nebo "novy" browser s nejakymi temi ficurami navic? Co si myslis, ze chteji lide? ;)
Takze imho nezbylo nic jineho nez aspon pridavat do novych verzi nejaky ty ficury, po kterych volala vetsina uzivatelu.
Jo muzeme se tu bavit treba o rychlosti, ale zase treba me vubec netlaci jestli se mi stranka vyrenderuje za 5s nebo 8s. A uz od verze 1.5 mi spadl tak asi 2x. Tam ja osobne problem vubec nevidim.
Na ftp Opery sa objavila verzia 9.10 - pravdepdobne uz final verzia.
Citace:
Původně odeslal
M@to
Na
ftp Opery sa objavila verzia 9.10 - pravdepdobne uz final verzia.
Jen bych upresnil, ze to jeste nemusi byt finalni verze, jeste probihaji nejake testy a behem dneska/zitrka se uvidi.
Kdyby uz mel nekdo nainstalovano jako ja, tak toho otazniku v address baru se zbavite pomoci tohoto odkazu a odskrtnutim volby enable trust button.
ahoj, potřeboval bych poradit. Mám operu 9.1 a mám problém se záložkama na osobní liště.
Záložky mám uložený jen jako obrázky, ale když dám vymazat "soukromá data", tak se smažou i ty obrázky. Asi jsou uložený jen v cache. Je možný je nějak uložit na trvalo, aby pořád nemusel hledat, co která záložka je která?
Obrazky (ikonky stranok) su ulozene v profile Opery:
X:\Documents and Settings\UserName\Application Data\Opera\Opera\profile\images.
Nastavenie mazania historie/cache stranok: Tools -> Delete Private Data -> Details. Mam vsak pocit, ze tu nie je moznost zachovania obrazkov. Takze Ti nezostane ina volba ako "zalohovat" adresar "images".