Dej si sestavu do podpisu a máš to :-) Ten zdroj si pořiď raději výkonnější, viděl bych to na 450 - 500W.
Printable View
No ja uvidim.Snazim se ho po kazdem spusteni PC vypnout (pak si davam bacha na jaky stranky chodim,celkem solidne dokaze totiz chranit PC pred vniky zvenci).Zatim se mi nic neseklo,ale neni to tak dlouho co ho vypinam,takze jsem zatim v testovacim modu. :) Kazdopadne by me to dost mrzelo kdyby to bylo tim NODem.Podle me je dost kvalitni a uz jsem na nej zvykly.Nebo si take rikam jestli by to nechtelo nejakou vyssi verzi - treba bude bezproblemu.
Kazdopadne si myslim ze uz jsem prisel na to ze to neni problem CPU,cili by bylo asi lepsi zde v tomto threadu o X2 nepokracovat a dalsi diskuzi o tomhle mem problemu bych resil radeji v threadu ktery jsem pro to uz drive zalozil.Psal jsem o nem vyse,ale tady je radsi jeste odkaz (diky): http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57054
EDIT: Tak vypnuty NOD i Kerio Personal Firewall (projistotu) a porad to bylo to samy - zaseky.Tak me jeste napadlo jestli to nedela "Wirelless utilita" - programek pro ruzny nastavovani Wi-Fi karty.Tak uvidime co to udela,uz je to vypnuty.
Biostar TForce 550 & Brisbane X2 4000+ EE.
3,0 GHz / 1,50V. Max OC nonstable
2,9 GHz / 1,425V Orthos stable
Cooler AC 64 pro plne otacky, MoBo mimo case, max teplota full load 54 'C.
Dnes som ho predal a rad by som skusil 5000+EE (ADO5000CZ) F3 stepping. Dufam len, ze sa moja teoria o najlepsej revizii na OC potvrdi...
Jedna otazocka: Ako je to s L2 cache u okliestenych Toledov? Myslim tie, ktore sa predavali ako Manchester a mali jadro Toledo s 512 kB L2? Plnohodnotne Toledo ma 1024 kB L2, cize teoreticky by sa to mohlo dat odomknut? ??? Ale asi to bude len cisto teoreticky... :(
Tak byl čas chvíli zase testovat a zatím poslední uplně stable frekvence je
280x11 3080mhz 1.45V 12hod Orthos stable.
Přes 3100mhz to chce už víc krmit (1.5V) a to se mi nechce.
I tak jsem moooc spokojený. Až pořídím na test tu novou pastu tak třeba zkusím zase o něco víc.
No, tak som na pokusy zakupil x2 4200+ , malo by to byt jadro windsor .. je to uplne nahouby kus .. skusal som len 11x230 na default .. a tam je nestabilny.(board biostar ta690g)
Zato kamos mal pekne stastie kupil 3600+ brisbane a teraz si chrochta na 2,6 (9.5 x 273) s asynchro pamatami a htt znizenym na 4 (board asrock aliveNF7GHD)... Holt to ma niekto stastie ..
Obaja sme chladili boxom. U mna orthos padol do dvoch min .. on to nechal tusim 2 hodky potom to vypol..
Ja som snad Brisbane, co dalo menej ako 2,7GHz este nevidel. Tych 2,6GHz co pise Lukas-SVK je podla mna skor problem MoBo, mozno zdroja, alebo Ram ako procaku. Aj HT uz ma 1100MHz. Kludne by som skusil HT 3x a RT, co to da. Aspon tych 300MHz, ale to je najskor uz strop MoBo.
Imho, ten nizky nasobic 3600+... inac by to za tu cenu boli dokonale procaky, pre tie najlacnejsie dosky. :)
Edit: Tak som si az teraz vsimol ten box chladic. Oni moc radi nechodia pretocene stabilne nad 55'C. Brisbane samozrejme mam na mysli.
noo zial to co ma je nforce matx board, takze by som to videl tak do tych 280FSB ... ale za tie peniaze je to velmi slusne , zvlast ked to ma na def. voltazi . Asi si tiez kupim brisbane :( . Len pri mojom stasti mi to pojde pretocit tak max o 100Mhz .
Tak 5000-ky neboli, setko len Brisbany. Musel som kupit 5600+..
Nemam doriesene chladenie (len AC Freezer zatial), takze stabilne mozem slapat len na 3,0GHz MoBo outcase. :(
Skor sa zabavam testami, co moj milacik da maximalne. screen
3,360GHz / 1,625V bios, ale to sa uz pri nom nesmie ani dychat. ;D
Btw, este aj HT som v tom strese zabudol z 1200MHz znizit, predtym som skusal undervolt..
edit: je to f3 samozrejme. ADA5600IAA6CZ
Pekneee, dobry kus... :) kvoli tomuto sa uz oplati lepsie chladenie, mozno voda? :) A potom z toho vymackat co to da... Rozmyslam nad tymto kusancom, tak by ma to celkom zaujimalo...Kupoval si v AG..?
Jj, agem, este tam ta seria je, v nakupnej poradni som o tom procaku co, to popisal, keby niekoho zaujimalo.
Voda je stale vo hviezdach, lebo zacina byt problem zdroj. Atrixa kuchat z maleho PC sa mi nechce, tak som testil s EC 550W.. Vcera som chcel pokorit 3,4GHz, (1,625V/243 RT) save & exit, strasny brum, pohasinajuce modre, ozdobne ledky ventosa zdroja..
Win ale nabehol, reku fajn. Spustim CBiD, ze spravim screen a pozeram automaticky Vcore, lebo MoBo mi dava viac.. 1,97V prosim pekne :o
Vypol som to v tej sekunde hlavnym spinacom na zdroji, clear cmos a ono to chvala bohu nabehlo v def. hodnotach. 1,625V uz si asi viac krat netrufnem.
Neviem, ci zblbol zdroj, ale skor to vidim na konecnu napajacov na MoBo. :(
Btw, a to som na ne prirobil hlinikovy duty hranaty profil 1,5 x 1,5cm (pre pripad hadice s vodou) + na nom zhora troni viac ako 30% byvaleho coolera soc.A!
Aj tak mal ten pasiv bez ofuku pri 3,2GHz/1,50V v Orthose cez 70°C. Teplomer len hodil HI.
Ale nemozem povedat, ze Biostar TForce 550 ma sklamala, len asi sa s takymi prudmi neratalo.
Este ale poskusam, strach je o chlp mensi, ako vizia X2 3,4GHz na vzduchu. :mweheh:
Caves vidim ze sa dari, ja uz mam moj krasny X2 6000+ doma deafault voltaz 1,35v nejako malo nie? to je len dobre;) mam ho aj v sisoft sandre zisteny ako low power dual core, zeby ma znizenu spotrebu asi nie co ?
Inak v biose mi bohuzial menej ako 1,35v nedovoli, na tych 3ghz sa pocitac aj na 400w zdroji tvari uplne stabilne a fajn zatial. Este skusim v nejakom win programe znizit voltaz processoru o chlp ci to pojde ;) , co je na to najlepsie ? :)
este jedna vec nainstaloval som dualcore optimizer, dufam ze to je vsetko co treba . Este som zvazoval tu K10tku na 2,4ghz dualcore ci nepockam, ale takyto processor co mam staci v pohode uplne na vsetko vykonnu ma naozaj dost .
Edit: zatial 3,17ghz zaokruhlene 6400+ na 1,35v stabilne. Dalej uz treba zvysovat voltaz co moj zdroj neunesie :).
No super. 1,35V def. je skvele a 3,17GHz pri tom napati, parada. To bude este lepsi kusok nez moj. Gratulujem. Ten optimizer od AMD ani nepouzivam.
Divne, ze ti nejde v biose znizit napatie. Skus flashnut posledny, si pisal, ze mas starsi. RM clock-om mozes skusit menit napatie.
Zbytocne nemusis citovat, ked pises hned za moj prispevok, skoda miesta. ;)
takze predcasna radost... potvrdene ze stable na 1,35v je len do 3,1ghz :) ale aj to nieje zle ze? Inak ze nie vsetky 6000+ maju 1,35v od vyroby default??
http://www.amdcompare.com/us-en/desk...=ADX6000IAA6CZ
Ked vymenis zdroj a chladic tak by si sa na 3,3GHz/1,45 mohol dostat. Len si potom dobre straz teplotu stabilizatorov.
ja som to vyriesil tak ze otvoreny case ofukujem normal stolovym ventilatorom na najnizsie otacky ktory je tichy ;) a taktiez to chladenie pomaha hlavne mojej pasivne chladenej grafke, zapinam len pri hrach, pre beznu pracu je to v normal teplotach.
Vysledky v 3dmarku sa mi zvysili oproti A64 2,5ghz z 4700bodov 3dmark06 na 5700 vyse a v 3dmark05 z 10800 na 12000.
Akurat vykon v lost planet sa zvysil z 29/23 na 29/32, takze narast fps len v teste Cave, tam jednoznacne citit ze na tuto gamesu bude v Cave teste idealna Quad Core K10 Barcelona alebo Core Q6600 :)
Inak ma napadlo nemam nahodou 89w verziu X2 6000+? niekedy od zaciatku Jula ich maly vyrabat. Neviem vobec ci je taka na trhu, :)
Myslim, ze 89W 6000+ neexistuje. Aspon na strankach AMD sa taky model nespomina.
screen
Toto je naozaj strop na 99,9%. Este sa pokusim medzi tymi BSoD nejak vymaknut valid. ;D