Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Citace:
Původně odeslal Marty
EDITED:
blbost - je to ve View - Display - zatržítko Block external elements
muzes to prosim prevect do cestiny?
ja mam operu 9.01 v cestine a nemuzu to zaboha najit
jde me o normalni zobrazovani obrazku
v thunderbirdu bez problemu
treba kdyz me prisel mail z CC, tak jsem videl obrazek produktu, jeho popis atd
ted v opere nevidim ty obrazky
Hi all,
nechcem zbytocne zakladat novy thread na taku blbosticku, ale je fakt, ze ta blbosticka ma dostala :) Som nejakou drbnutou klavesovou skratkou zapol dole v taskbare (dole v pravo, kde su hodiny...) Operu ikonka, a neviem to ani za ***** dat prec odtial, rad by som to vypol dost mi tam vadi, neviete pls aka je to klavesova skratka na vypnutie tej ikonky, pripadne kde sa to da vypnut? Vdaka moc :)
Citace:
Původně odeslal misokgb
Hi all,
nechcem zbytocne zakladat novy thread na taku blbosticku, ale je fakt, ze ta blbosticka ma dostala :) Som nejakou drbnutou klavesovou skratkou zapol dole v taskbare (dole v pravo, kde su hodiny...) Operu ikonka, a neviem to ani za ***** dat prec odtial, rad by som to vypol dost mi tam vadi, neviete pls aka je to klavesova skratka na vypnutie tej ikonky, pripadne kde sa to da vypnut? Vdaka moc :)
Vypni/smaz mail account v Opere. To je vse.
Citace:
Původně odeslal misokgb
aka je to klavesova skratka na vypnutie tej ikonky, pripadne kde sa to da vypnut? Vdaka moc :)
Ikona v tray se automaticky zobrazuje, pokud je v Opeře nějaký poštovní účet (pro jakýkoliv typ pošty).
Můžeš ji zrušit:
opera:config#UserPrefs|ShowE-mailClient
Ale patrně pak pošta nebude fungovat.
Pod winxp je možnost "Skrýt neaktivní ikony", tohle můžeš použít, ale pozor - když si minimalizuješ Operu zkratkou Ctrl + H, tak pak nemáš možnost Operu obnovit.
Jiná možnost skrytí tray ikony ve Windows zatím není, je to jeden z požadavků na programátory a údajně je přislíbeno, že možnost vypnutí tray ikony přibude.
THX, mal som tam jeden IRC account, co som skusal IRC ci to slape :) Takze uz tam neni, vdaka :) Obaja K+ ;)
Zkuste, jestli Vam v Opere pujdou prohlizet obrazky na AR
http://www.autorevue.cz/default.aspx...1&article=9724
(kliknout na maly obr. ... pak se mi v galerii nezobrazuji velke obrazky, jen thumby vpravo...).
Nekomu to jde, nekomu ne. Potrebuju zjistit, cim to je.
Version 9.00
Build 8502
Funguje 8)
Co tam ctu diskuzi, tak to blbne i ve FF a nekterym dokonce v IE (v tom mi to jde). Ale jak komu. Zvlastni.
Blbe naprogramovane, co dodat :) Zkusil jsem Operu co mam na NB a v te to jde. Tak sem si ji prehral a je to.
Nejnovější finální oficiální build Opery a funguje ok :)
jede korektně
Opera - Version 9.00; Build 344
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Zajimavej test, jsem ale fanda FF jak na Win tak na Lin, a zůstanu u něj :-). Pro mě je přednější příjemnost ovládání než rychlost (i když přiznávám, že ten test mě trošku zaskočil). Na FF oceňuju jeho minimalističnost (oproti opeře, samozřejmě ji neodsuzuji), co potřebuju si tam prostě donahraju a to se mi líbí.
Subjektivně je pro mě FF the best one.
Internet Explorer 7.0 to Launch Ahead of Firefox 2.0
Citace:
The final release of IE7 is fast approaching … and I mean really fast … and will be delivered to customers via Automatic Updates a few weeks after it’s available for download. We want to ensure that you are ready and the information below will help get you there. Compatibility with sites, extensions and applications has been a very high priority for us as we develop new features, enhance the existing features and move the platform forward to be more secure and standards compliant. We are continually listening to feedback from our customers, partners and leaders in the industry to resolve major compatibility issues to ensure our common customers have a great experience with IE7.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4490
Nevite cim muze byt,ze mi pri ukonceni opery tak na minutku, dve vytizi procak na 100%? Proste se hned neukonci. Je to na ntb s PII 400,takze na "normalnich modernich" procesorech to asi tak nevytizi...:) Zkousel sem reinstal, i starsi verzi,ale zadna zmena...
Citace:
Původně odeslal
Busch
Nevite cim muze byt,ze mi pri ukonceni opery tak na minutku, dve vytizi procak na 100%? Proste se hned neukonci. Je to na ntb s PII 400,takze na "normalnich modernich" procesorech to asi tak nevytizi...:) Zkousel sem reinstal, i starsi verzi,ale zadna zmena...
Niekedy sa stane aj mne, ze ked zavrem operu ci uz killom alebo klasika alt + f4 tak este na pozadi bezi, vidim ju v procesoch, ale je to takych 10-20 sekund, procak vydrbe tak na 10% cca, je to asi bezna vec, no neviem aku mas verziu? Na poslednej mi to tak casto nerobi, ale je pravda, ze niekedy mi v pohode bezi aj 3 dni, takze to uz musi mat hodne velky cache v sebe...
Mi to dela aj kdyz ji jenom zapnu a vypnu. Asi se to u normalnich systemu neprojevi, tu sunku to zda se zatizi fatalneji...:) Verzi mam nejnovejsi.
Internet Explorer 7.0 Final Released
Citace:
Internet Explorer 7.0 has been brought to the modern age of browsing with tabbed browsing, integrated RSS and enhanced printing capabilities which keeps it more in line with rivals Firefox and Opera.
Windows XP SP 2
Windows XP/Server x64
Windows Server x32
Uz jste nekdo zkusil, zda jde IE7 pripadne bez problemu odinstalovat, a nebo se vsakne do systemu tak, ze to bez potizi nejde ???
Zkusil jsem Betu 2, a rychle šupačila pryč. Nejedná se o špatný prohlížeč, ale u mě prohrál tím, že stahování stále probíhá stále stejně, bez jakéhokoliv okna navíc. Takže situace kdy si člověk nšco rozestahuje IE a pak omylem udeří na klávesu ESC a pak běduje neboť stahování spadne...to ne. A přitom se jedná o takovou maličkost. Co se týče oken, tak to samé už nabízí FF dlouho. Nicméně u IE se jedná o krok dopředu.
Ja jsem zkousel nejakou RC a z kompu jsem to nedostal. Prestal mi pak fungovat prechod z pruzkumnika na web, celkove se mi to vsecko dojebalo - zavrsilo to par viru, nezdarena instalace office v nekolika verzich a reinstall byl na svete.
Betaverze budu testovat uz jedine ve vmwaru.
Já jsem si finální verzi 7ky nainstaloval, funguje dobře (vůbec jí nepoužívám >:} ), nemám důvod odinstalovávat.
Ale uvítal bych možnost mít zároveň 6ku a 7ku.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já jsem si finální verzi 7ky nainstaloval, funguje dobře (vůbec jí nepoužívám >:} ), nemám důvod odinstalovávat.
Ale uvítal bych možnost mít zároveň 6ku a 7ku.
Navod na IE6 a IE7 na jednom pocitaci
http://zacinej.cz/internet-explorer-7
Mozilla Firefox 2.0 OUT!
stahujte tady...
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.or.../releases/2.0/
primy link na ceskou verzi pro windows...
ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.or...etup%202.0.exe
*EDIT*
momentalne je to kapicku pretizene, tak trpelivost (nebo si najdete mirror)
Odvolávám co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil. Evoluce se nedá zastavit, tak jsem raději dobrovolně přešel na IE7 Full. IE využívám jen z nutnosti, navykl jsem si užívat "Go" tlačítko na klávesnici Logitech, které nespolupracuje s jinými prohlížeči. A musím konstatovat že IE7 se rozhodně zlepšil oproti 6tce. Rychlé vyhledávání, taby, rss čtečka. Jsou to sice malé plus které ve srovnání s ostatními prohlížeči zaniknou,nicméně kdo je nucen podobně jako já využívat primárně IE, myslím že nebude zklamán ;)
Uživatelům 6tky novější verzi doporučuji.
Ahoj,
mam takovy maly problem s Operou 9.02 (zkousel sem to na ceske i anglicke) - nefunguje mi nova hlavni stranka centrum.cz. Respektive funguje, ale nacte se jen textove, jakoby chybel soubor s kaskadovym stylem...pomuze jen prepnuti centra na stary vzhled.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?