-
Re: Mozilla FF vs Opera vs IE
Já už jsem na jednu věc co mi vadí narazil - moc si toho cachuje. Např. Mám v bookmarkách uživatelský panel na foru, který když si třebas po půl hodině otevřu, tak tam mám stejný stav, jako předtím. Aktualizuje se to až po reloadu (F5). Ale předpokládám že to je věc nastavení, takže jdu hledat co s tím.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Já už jsem na jednu věc co mi vadí narazil - moc si toho cachuje. Např. Mám v bookmarkách uživatelský panel na foru, který když si třebas po půl hodině otevřu, tak tam mám stejný stav, jako předtím. Aktualizuje se to až po reloadu (F5). Ale předpokládám že to je věc nastavení, takže jdu hledat co s tím.
nastroje nastaveni=pokrocile volby=prohlizeni=nacitani stranek
v defaultu je tam 5 hodin
jak das ihned, tak je to jako ve FF
-
Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
nastroje nastaveni=pokrocile volby=prohlizeni=nacitani stranek
v defaultu je tam 5 hodin
jak das ihned, tak je to jako ve FF
Jj, našel jsem to rychle. Ale zvažuju že si tam nějaký interval nastavím - vypadá to dost užitečně.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Jj, našel jsem to rychle. Ale zvažuju že si tam nějaký interval nastavím - vypadá to dost užitečně.
ja jsem tedka nasel automaticky nacitani stranek=nemusis klikat pro obnovu
ja jsem to hledal jak pako a nakonec si to muzes nastavit na kazdou stranku zvlast=>super
ta opera se me zacina hodne zamlouvat;)
jenom pridavam, ze jsem novacek v Opere, takze jsem jak kdybych objevil Ameriku
-
jedna z prednosti Opery je pre mna prave to cachovanie. Pouzivam bocne tlacitka mysi na back/forward a v Opere to taha z cache, takze ihned po kliknuti aj 10x som 10stranok naspat. :drool:
-
Citace:
Původně odeslal tomase
jedna z prednosti Opery je pre mna prave to cachovanie. Pouzivam bocne tlacitka mysi na back/forward a v Opere to taha z cache, takze ihned po kliknuti aj 10x som 10stranok naspat. :drool:
Inu to ma i FF ;) I kdyz priznavam ze ne tak svizne.
-
Citace:
Původně odeslal jedik
Inu to ma i FF ;) I kdyz priznavam ze ne tak svizne.
A prave o tu sviznost mi ide. To ze to ma FF viem a skusal som to s nim ako najdlhsie to islo, ale na Operu to proste nema ani nahodou...
-
no ja hlavne miluju cache Opery, kdyz vyplnuju nejakej formular na sajte, kde kdyz zapomenu vyplnit jednu polozku a zobrazi mi ten formular znova, ovsem znova prazdnej (znam dost takovych profesionalnich stranek), proste kliknu Back a doplnim... nebo treba tedka kdyz pisu tenhle post - dam zpet, mrknu znova do diskuze, dam vpred, pokracuju s vyplnovanim formulare :)
Marty: chybi ti pocasi? touchtheSky ;)
-
v opere se me stava, ze me cuka prehravani videa
napr. na http://www.metacafe.com/
muzete nekdo vyzkouset, pripadne poradit kde mam chybu?
ve FF zadnej problem
-
Citace:
v opere se me stava, ze me cuka prehravani videa
napr. na
http://www.metacafe.com/
muzete nekdo vyzkouset, pripadne poradit kde mam chybu?
ve FF zadnej problem
Tak ja mam uplne ten samy problem s metacafe a vubec netusim proc. Ale jiny videa na netu me jedou uplne v pohode.
-
Konečně objevilo krásy Opery více lidí. Už bylo na čase :D.
-
jde nejak pridat v opere pri oznaceni textu moznost "Prejit na adresu z textu" ale aby se to otevrelo v novy zalozce ??
na jdny strance jsem nasel tyto klavesovy zkratky :
Přejít na adresu z textu (otevřít ve stávajícím či novém listu) Ctrl + B
Přejít na adresu z textu (otevřít jako nový list na pozadí) Ctrl + Shift + B
ale nejdou mi....
EDIT: Tak po delsim hledani jsem neco nasel
http://my.opera.com/community/forums....dml?id=144790
-
A jeste jeden lama dotaz k opere, umi gesturama "increment digit in url" tak, jako to jde ve ff v All-in-one Mouse Gestures?
-
dotaz k Opere
kdyz dam novej list, vzdy me to nehodi na default stranku
kde to muzu nastavit
je to docela otravny, kdyz si otevru novy list a musim jeste klikat na google, pak muzu az pokracovat
ja jsem prolezl nastaveni uplne cely, asi jsem nekde neco prehlidl
poradte prosim
-
Tady malý seznam pro uživatele firefoxu přeběhnuvší k opeře... http://files.myopera.com/Rijk/blog/extensions.html --- ekvivalenty funkcí opery s extensions ve ff
-
Citace:
dotaz k Opere
kdyz dam novej list, vzdy me to nehodi na default stranku
kde to muzu nastavit
je to docela otravny, kdyz si otevru novy list a musim jeste klikat na google, pak muzu az pokracovat
ja jsem prolezl nastaveni uplne cely, asi jsem nekde neco prehlidl
poradte prosim
mmt, ty chces, aby ti po otevreni noveho tabu rovnou nabehla domovka stranka?
Pokud to chapu dobre, tak ja otevru gestem novy tab a pak staci double-click do prazdna a home page je tam.
-
Citace:
Původně odeslal Masster
mmt, ty chces, aby ti po otevreni noveho tabu rovnou nabehla domovka stranka?
Pokud to chapu dobre, tak ja otevru gestem novy tab a pak staci double-click do prazdna a home page je tam.
presne toto jsem myslel!
diky
k+
-
1 Příloh-a(y)
Nevíte co dělat s tím, když opera deformuje obrázky? viz příloha. jiné prohlížeče to nedělají.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Nevíte co dělat s tím, když opera deformuje obrázky? viz příloha. jiné prohlížeče to nedělají.
Tohle se mi nekdy stane, kdyz mi stranka nenabehne uplne cela.
Vetsinou, kdyz neco u browseni stahuju, jinak jsem to jeste nevidel.
-
Přesně tak, dělá to na pomalejších připojeních, když se stránka načítá, po načtení stránky jsem to ale ještě nevidel.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Přesně tak, dělá to na pomalejších připojeních, když se stránka načítá, po načtení stránky jsem to ale ještě nevidel.
leda ze by to bylo tim, ze ta stranka se cela nenacte - pak to skonci v tomhle stavu. moc casto se mi to nestava. tenhle konkretni pripad byl kdyz jsem browsil pres vzdalenou proxy skrz ssh tunel.
btw fakt nikdo neresite prepinani proxy serveru?
-
nevite nekdo jak mam nastavit zobrazovani obrazku u emailovyho klienta v opere?
pouzivate toho klienta nekdo?
-
Citace:
nevite nekdo jak mam nastavit zobrazovani obrazku u emailovyho klienta v opere?
pouzivate toho klienta nekdo?
EDITED:
blbost - je to ve View - Display - zatržítko Block external elements
-
Tak to je dost možná tím, protože přes proxy to jede určitě pěkně pomalu.
Osobně nic takového nevyužívám, nepotřebuji. Teda pokud mně nějaká lama, na serveru kam chodím, neblokne IP, pak bych to řešil.
Vím, že když se mi něco podobného stalo naposled (jednalo se o forum o SmartPhonech, kde mi blokli IP), tak jsem tam chodil přes FF, kde jsem měl nastavenou proxy a jinak normálně browsoval přes Operu.
-
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Tak to je dost možná tím, protože přes proxy to jede určitě pěkně pomalu.
Osobně nic takového nevyužívám, nepotřebuji. Teda pokud mně nějaká lama, na serveru kam chodím, neblokne IP, pak bych to řešil.
Vím, že když se mi něco podobného stalo naposled (jednalo se o forum o SmartPhonech, kde mi blokli IP), tak jsem tam chodil přes FF, kde jsem měl nastavenou proxy a jinak normálně browsoval přes Operu.
Proxy používám z víc důvodů:
1. secure browsení z neznámé sítě - komprimovaný SSH tunel do vlastní sítě na proxy
2. doma kvůli cachování - mám pomalý připojení
3. přístup na servery ve vzdálené síti - opět většinou přes SSH tunel.
Proxy přepínám denně, tak mi to chybí...