Ja to snad tvrdil? Jen mi prijde,ze treba s Fortronama jsou lidi vice spokojeni.Citace:
Původně odeslal eraser
Printable View
Ja to snad tvrdil? Jen mi prijde,ze treba s Fortronama jsou lidi vice spokojeni.Citace:
Původně odeslal eraser
Mrknul jsem do biosu na napeti a mam tam tohle: +3.3V = 3.20, +5v = 4.91, +12V = 12.35. Je to hodne velky horror? Az se mi vrati karta z reklamacky tak chci fortrona 300w, je to sice economy model,ale snad i tak bude dobry. Co myslite?
Economy modely nejsou moc dobré, ale rozhodně lepší jak EC. Osobně jsem si raději koupil Fortrona 460W a jsem s ním naprosto spokojen.Citace:
Původně odeslal Hombre-CZ-
Zdrojem bych to nevidel, Mel jsem doma o5 jinej zdroj a delalo to o5 to same. Dokonce jsem ho zkousel za chodu promerovat a ty hodnoty +3.3 a -12 tam vicemene byli -+ nejaky desetiny.
Je mi ale dosti divny ze kdyz do desky strcim XP1700@1900 tak prime klidne bezi hodinu a zadny naznak chyb nebo seknuti, ale jakmile tam hodim toho Bartona 2500+ na default nastaveni tak pri spusteni Prime a v tom (Torture Test) to behem par vterin (nekdy okamzite) vytuhne.
Ufff, ja som vcera v Sandre pozeral hodnoty a tiez som nasiel na 3.3V vetve 2.77V a vobec ma nenapadlo, ze su to RAMky ja blbec :oops: Uz som sa siel teraz vyplakavat, ze moj Enermax je shit..ufff. Som ale pribrzdeny :-)Citace:
Původně odeslal Jafido
Nojo ale koupit zdroj za 3tacy nebo kolik,to je dost brutalni reseni :roll: .Citace:
Původně odeslal Jafido
A o5 jsi nerekl jaky zdroj to byl. :roll:Citace:
Původně odeslal _marty_
Tak je proste Barton hladovejsi, no...
Tbred je v mezich 49.4 - 67.9W
A Barton ma min. 76.8W
Tak ho zkus v jiny desce a pak ho treba vraz na reklamaci.
Se nediv, kdyz mas Epoxe. Epox vetev 3.3V nemeri ! :!:Citace:
Původně odeslal usuall
Uznávám, že Fortron jsou asi dobrý zdroje, ale já jsem plně spokojenej s EC 350W. Zrovna tak jsem byl spokojen s EC 300W. Chtělo by to, abyste si nastudovali, odkud která deska bere napájení pro stabilizátory VCore. Každej výrobce to řeší jinak - kupříkladu MSI745 bere jen z +5V větve, ABIT NF7 bere jen z 12V větve a Soltek FRN2-L bere jak z +5V tak z +12V. Podle toho potom vypadají hodnoty ve větvích +12V a +5V na senzorech Takže - pokud pořádně opálíte CPU na MSI745, poletí dolů +5V a +12V poleze nahoru. Na Abitu to bude naopak a Soltek, kterej si bere z obou větví způsobí snížení v obou větvích. BTW - když jsem nataktoval mýho TBreda na 2466MHz/1,85V - real 1,79V tak +12V větev na tom "sračkovým" EC 350W ukazuje +11,67V a +5V je přesně 5,00V.
2 _Marty_ - zdrojem to nebude. Spíš bych to viděl na špatnou verzi BIOSU, celkově vadnou desku nebo "načatej" procík. Máš několik možností - popadni toho Bartona a zkus ho u někoho, kdo má spolehlivě fachčící mašinu. Pokud u něj pojede, můžeš vyloučit vadu procesoru. Pak se zkus v biosu podívat, na kolik stupňů máš nastaven "shutdown" - je klidně možný, že se procák prostě vnitřně přehřeje (teplota z diody) a deska to automaticky odstaví. Co se týká větve -12V, která ukazuje -7V :arrow: to vypadá na nějakej BUG tý desky, respektive obvodu, kterej to monitoruje. Toť asi vše.
No zdroj to byl o5 nejaky ECa to 250w s p4 konektorem. a take to na nem nelejo.Citace:
Původně odeslal Dawe
Toho Bartona na 2500+ jsem zkosuel u kamose kde ma take zdroj EC250W a na desce Jetway a tam to prime v pohode jelo bez naznaku chyb.
VCERA MI TO TAKY PADALO I PRI FOUKANI DO SKRINE
UZ DOST SILNE UVAZUJU O
Zdroji Enermax 460W ATX EG465AX-VE
pak uz musi bejt v pr... jenom deska
zdar
no, teda podle mne je EC 350 pekna sra.ka. alespon se tak u mne chova....
Bios jsem tam mel puvodni delalo to neplechu, proto jsem tam dal posledni z epox stranek a zadna zmena se nekonala. Jen to na zacatku pise ze pameti jsou v dualu. Tot vse ceho jsem si vsiml.Citace:
2 _Marty_ - zdrojem to nebude. Spíš bych to viděl na špatnou verzi BIOSU, celkově vadnou desku nebo "načatej" procík. Máš několik možností - popadni toho Bartona a zkus ho u někoho, kdo má spolehlivě fachčící mašinu. Pokud u něj pojede, můžeš vyloučit vadu procesoru. Pak se zkus v biosu podívat, na kolik stupňů máš nastaven "shutdown" - je klidně možný, že se procák prostě vnitřně přehřeje (teplota z diody) a deska to automaticky odstaví. Co se týká větve -12V, která ukazuje -7V :arrow: to vypadá na nějakej BUG tý desky, respektive obvodu, kterej to monitoruje. Toť asi vše.
Shutdown zapnuty nemam vubec, proste bios je nastaveny na loadFile Save nebo Optimized, takze na disable a ostatni vse na normal.
No, este mozes skusit vypojit vsetko co mozes, CD romky, zvukovku, sietovku, proste vsetko a nexaj len disk, grafku a tot vse a skus to vyskusat tak ci ti to pojde. Ak hej, postupne pridavaj a uvidis kedy to budes mat nestabilne a das vediet :-) , resp. sa podla toho zariadis ;D .
No vidis, tak CPU muzeme vyloucit. BTW ona existuje nejaka Jetway deska, na ktery beha Bartoon ;D :wink:Citace:
Původně odeslal _marty_
Ty mu stejne vubec nedas nazrat - zase 250W :D
Tak v cem to bude ? Zamrzne nebo rovnou pada ???
Byla to nejaka Jetway WD400 s KT400chipsetem
Jinej zdoj nemam moznost pujcit bohuzel.
No zamrzne to vzdycky. Wokna vidim ale nic se na nich uz nehejbe ani mys.
To Vrtik: system odpojovani jsem uz zkousel a vysledek porad stejny.
Tak to podtaktuj, zkus si hrat s napetim, pripadne pust pro jistotu GoldMemoryCitace:
Původně odeslal _marty_
no nevim nevim,ale ja osobne sem mel skoro ten samej problem a desku sem vyreklamoval a dostal sem novou.......ta jede celkem v pohode ,ale porad se silne zahrivaji kondiky +civky a pokud je nechladim pridavnym vetrakem ,tak to pada v prime,ale az tak od 2200mhz a vcore 1,7v :? ted jedu na asi 2360mhz pri 1,725, ale kdyz dam asi 2460 a vcore 1,825 tak se to resetne a mam to poradne odzkousene ,ze to delaji prave ty civky nebo kondiky..........takze muj zaver je ze serie 8RDA3+ ma spatne vyresene napajeni procaku :evil:
jinak sandra atd. spatne odecitaj z teto desky hodnoty napeti....jedine spravne to cte ten soft dodany k desce
I pri podtaktovani to padalo. Goldmemory jsem psal ze jelo asi hodinu bez chyby.Citace:
Původně odeslal Dawe
Ja se ani neopovazuju taktovat. Uz jen cekam az mi napisi z prodejny abych jim to tam dovez a dostanu novou deksu jinak to nevidim nadejne..Citace:
Původně odeslal Fox-CZ
8RDA3+ ma dost poddimenzovany kondenzatory i civky - to muze samozrejme byt zdrojem problemu - uz se to tu jinde resilo - neco vyresila reklamace, neco (trosku jinej problem) silnejsi zdroj.Citace:
Původně odeslal Fox-CZ
no ta prvni 8RDA3+ byla uplne shitova,ale ted co mam je sice lepsi ,ale zadnej zazrak to neni, porad plati ,ze athlon 1,33 na 1,85v tam nejak nejde stabilne :roll:Citace:
Původně odeslal Dawe