Nejde to ze speakeru nebo ze zvukovky ? zkus vypnout speaker nebo bedny ke zvukárně :)Citace:
Původně odeslal lullu
Printable View
Nejde to ze speakeru nebo ze zvukovky ? zkus vypnout speaker nebo bedny ke zvukárně :)Citace:
Původně odeslal lullu
Spirka kup si novou desku. Zkus Intel asi kolem3Ghz a desku Asus
Pak nebudes mit problemy.Nebo Via G1 To je brko.Nebo dej na ty civky
medene chladice s ventilatorem .Nejlip 80mm.Ten Epox je celkem velmi nepovedena deska. ;D
To sou zase moudra... :roll:Citace:
Původně odeslal spider.cz
Zkus vytahat vic mesic starejch threadu a ke vsem neco napis, treba se necemu novemu priucime... :idea:
Treba co to je "asi kolem 3 GHz" nebo co jeste je "brko" popripade jak narvat na civky medene chladice s 80 ventilatorem. Co na ne takhle rovnou udelat vodnika, co rikas ? :lol: :lol:
Co znamená "...celkem velmi nepovedená deska..."? Prosím o objasnění tohoto technického termínu.
zeby malo muziky za dost penazi ?!Citace:
Původně odeslal jagoro
Nebo zeby blbej nepromyslenej kec ? :idea:Citace:
Původně odeslal Deviant
Možná mi něco uniklo mou nepozorností, ale která deska by se dala označit za "hodně muziky vzhledem k ceně"?
Zkuste napsat, co má kdo za revizi toho Epoxa. A ABI mě řekli, že o tom problému ví-že to dělá novější revize 8RDA3+. Starší je prý v pohodě.(Jenomže nevím, co je novější a co starší :evil: ) Dneska si ju du koupit, takže doufám, že kápnu na tu dobrou :|
podle mne je Epox 8RDA3+ revize 1,1 a o jine nevimCitace:
Původně odeslal and35rew
Tak sem si donesl tu desku domu a hruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuza, okamzite reklamace. Zapojit 2 moduly OCZ, aby to vubec nabehlo=30 minut. Pada to vsude, v Biosu, parkrat sem se dostal az k Goldmemory, ale system je absolutne nestabilni. Nevite nekdo cim to muze byt?
P.S. Revize desky je 1.0, zdroj mam 300W, ale mam hodne zarizeni - 4IDE, Tuner, Modem, Zvukovku(proste to, co mam v podpisu, akorat sem vymenil desku) a asi 6 ventilatoru :D . P.S. ty chipy kolem civek hrejou jako prase.
tak v prvom rade poodpajaj vsetky tie IDe a zvysok aby si vylucil zdroj, nechaj len disketovku a pust goldmem alebo memtest z diskety, skus ofukovat tie fety a cievky na doske
Myslel sem si, ze aspon na zakladni frekvenci to bude O.K., ale mrzne to porad. Pamet je otestovana na 210 MHz je urco rockstable. Pada mi to aji v BIOSu. :evil:
mimochodem Fox jede mesic na Pentiu a bez problemu.
problem tohoto Epoxu je v poddimenzování kondenzatorů.
Podle P=IxU vychází pri výkonu kolem 70w při 1.7V I asi 41A a to je sila
Při takovem prutoku proudu dochazí k rázům a kondíky to bohužel neutáhnou.Tak vaří cívky.To s meděnými chladiči byl kamen,skoda že to nekdo nechape.Jestli chce nekdo desku na default tak prosim.Až Epox vyřeší napajení tak ta deska bude supr.
Tak sem pripojil 400W zdroj Aopen a odpojil vsecko, co nebylo potreba a stejne kdyz sem nastavil 200 MHz FSB, tak to do 5 minut zamrzlo(I kdyz sem mel OCZka nastaveny na CL2.5, 15 7 7(nebo kolik to tam slo nejvic). Takze po 20 hodinach od nakupu me ceka mesic reklamace:-( Mam takovy tuseni, ze to bylo tou revizi 1.0. Ma ji tady nekdo?
Hodim to jako novej thread, docela by me to zajimalo.
Takže nějaký mod na kondenzátory! Asi by šly připájet nějaké drátky na vývody stabilizátorů a přidat kondenzátory alespoň stávající kapacita x10. Zkusí to někdo? :roll: Nebo už to dokonce někdo zkusil??
Podíval jsem se na ty kondenzátory, je jich tam na jedné straně tři kusy 2200M a na druhé 7 ks 3300M, což je myslím slušný. Pak jsem se podíval na Gigabyte 7VAXP (ještě pořád ji mám, novou!) :-) a tam jsou dva kusy 1200M a na druhé straně 4 ks 3300M, a to si na ni dosud nikdo nestěžoval!
mam taktez epoxe 8RDA3+ a tyto problemy vuuubec nemam, sahal jsem si na chipset a ten je v pohode, to same i u civek. Mam to taktle na 200x10 - 1.70V, zdroj 300W a pridavne chlazeni, ktere je z boku, takze mi to primo v hani vzduch na ty civky. ;D Jedinej problem co mam zde s Epoxem, je ten, ze mi pres zadny software co zde mam instalovany a to je Speedfan a epoxovej soft.USDM, nejdou stahovat otacky ventilatoru a to jak na CPU tak i na desce, jelikoz mam pridelanej special vetrak na grafiku, kterej je na pichlej na desku. Pokud ma nekdo s timto skusenosti, byl bych rad kdyby mi je zdelil..;-))) Jelikoz se mi nehce delat neco jako pridavat odpor na ventilator.;-)) :arrow:
mam co mam a přemejšlel jsem o upragradu na tuhle desku, ale po tom co si tady čtu ani nááááhodou.
jsem rád že mi to vůbec jede- jde mi všechno na všechny násobiče, jde zvukovka, nevrni cívka, nevrní to při myši, fsb 420 taky neni na rev 1.2 nejhorší, jen ten NB je jak sporák. abit je abit :)
ked chces upgrade tak jedine 2.0 reviziu toho co masCitace:
Původně odeslal semeno.
teda nerad bych to zakrik :? ... musim to nekam zaklepat, ale mne to jeste drzi... chodi normalne... na chipsetu mam asi 35 - 40 °C. Zdroj mam jen 300W. V patek si domu prinesu 350W Fortrona, tak uvidime jestli to zustane funkcni. ???
Dost jsem uvažoval o koupi téhle desky už před několika měsíci, ale pak jsem četl o těchto problémech, takže jsem si nákup dost rychle rozmyslel. Zajímavé na tom je, že to dělá cca 80% desek téhle série, zbývající počet tímhle problémem netrpí jako např. ta GABOva, takže tady je nákup tak trochu sázka do loterie a šťastná ruka skladníka.
presne todle mi delala rda+, taxem se nasral a dal sem do procaku 2,2V a deska kcipla uplne :-(
a kdyz se podivate do podpisu, tak to zdrojem urcite neni ;D
Tak to je parada.V patek mi prijde nova Epoxka 8RDA3+.Tak jsem ksakru zvedav co to umi.Mel jsem ASUS A7V8X,ale ta nemela rada vysoke FSB.Nu coz,ufidime.Kazdopadne dam echo.Chrst mrsk.
Tak uz ji mam,ba nejakou revizi 1.1 nebo co.Zatim je to OK.Necham ho chvili zahoret a pak mu dam za usi.Czago