Původně odeslal Halen
2 All - 20°C rozdílu mezi indikací z čidla v socketu a diodou v jádře je IMHO nesmysl. Je potřeba si uvědomit jednu věc - pokud je comp zapnutý celý den, tak má čidlo dost času, ohřát se na teplotu jádra, pokud někdo nefouká pod socket větrákem. Prostor pod socketem, kde je čidlo je dost těsnej a uzavřenej prostor, aby v něm byla ustálená teplota. Všeobecně bych problém indikované teploty viděl spíš v tom, že čidlo něco hlásí a to nikdy není pravda. :lol: Dokud to někdo nezměří digitálním teploměrem, může si deska kecat, co chce. BTW - teplotu, co mi ukazuje čidlo (~42°C IDDLE, 48°C při kompresi MP3) porovnávám s otáčkama na Titanu D5TB-TC. Při teplotě čidla 48°C mám 2570 ot/min. Takže čidlo, které má v sobě Titan se rozchází s čidlem na desce o asi 2°C. Vnitřku jádra bych přidal cca 6-8°C navíc. A ještě dodatek - záleží na typu čidla v socketu. Některý desky maj páskové čidlo, které je přitlačeno zespoda k CPU. Jiné desky mají perličkové čidlo, které se CPU nedotýká. Porovnával jsem taky teplotu pasivu chladiče mezi svým a pracovním compem kámoše. Pracovní comp s deskou MSI KT3 Ultra hlásí 45°C a chladič je rozpálenej jak pětník. Mě doma na MSI Turbo LE hlásí čidlo 42°C a chladič je vlažnej. Takže asi tak. ;D
2 Andrenix - měl jsem stejnej problém se skříní se zdrojem nastojato. Vyřešil jsem to tak, že zdroj je teď vysunutej dozadu v držáku úplně mimo comp. Teplota CPU šla dolů o 3°C a hlavně šel dolů hluk. A vo tom to je. 8)