A malá ochutnávka toho mého kejsíku...
Printable View
A malá ochutnávka toho mého kejsíku...
Cista prace.
Jak resis distanci spodni strany desky ode dna? Nejake podlozky?
Už to montuju. Zatím to řeším nouzově pěnovými podložkami v každém rohu a utáhnout jen zlehka, budou tam 8mm distanční sloupky z polyamidu. Ještě to trochu poladím a postnu komplet foto. Zatím tedy bez zadní stěny.
EDIT.
slíbené foto - taková rychlovka.
Disk je uchycen na provázku - buď to takto zůstane, nebo to půjde na gumu nebo na distanční sloupky. Uvidíme.
Chapu dobre ze od konektoru to mas zatim open ? Pod desku nasroubuj distancky se samorezem. Ty v tom budou drzet.
A trocha kritiky, teplo jak znamo stoupa vzhuru => ten disk se tu bude slusne grilovat ne ?
Mám ve spodní stěně připravené v příslušné rozteči díry se závitem, do toho přijde distanční sloupek.
Zadní stěnu potřebuju rozměřit, ten panel už mám (vypadá stejně jako ten přední) - a větrací otvory přijdou samozřejmě nahoru ;-) ...jen to chce dodělat díry na konektory... udělali mi to trochu nešťastně o 2mm menší, takže mi deska vzadu vyčuhuje, ale to se nějak pořeší.
Marty: Nevravel si, ze tam mas 3 disky? Pokial sa nepletiem tak ta intel doska ma iba 2x sata. Mas tam nejaky pridavny pci radic?
Krome PCI SATA karty by to resit timhle klumpikem:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8110
USB vzit z headeru na desce, rychlost ovsem nebude spickova.
Tak jsem trochu prasácky dobastlil ten zadní panel - jen tak narychlo vyřízl dremelem a testuju to teď uzavřené, jestli se mi to neupeče... zatím to tak nechám a až tam budou všechny tři disky tak to ještě jednou vyhodnotím a možná to skončí jen u alu mřížky.
Tak dorazil i řadič, trochu jsem ho okrouhal aby nebyl tak velkej a otestoval s disky - pod linuxem funguje parádně. Takže teď už jen dokoupit 2x F2 1.5TB a nechat udělat finální zadní panel. A to holt bude muset vydržet... místa na disku je zatím dost a všechno tak nějak funguje. :)
btw, kde ti ten case delali? kolik to vychazi penez?
http://www.znackykladno.cz/
Bez děr na konektory v zadní stěně, to jsem si chtěl ještě rozměřit a nechat udělat zvlášť, to vyšlo na necelých 900 Kč, což je pěkné.
Samotná zadní stěna tuším vyjde do dvou stovek i s dírama.
tak jak to slape? mas nejake novinky?
Šlape to dobře, od instalace SATA řadiče bez restartu - spolehlivě.
Chlazení se ukázalo jako zcela dostatečné, dokonce je i cítit volné proudění vzduchu vpředu dole dovnitř a vzadu nahoře ven.
Finální úprava skříně ale bude muset zřejmě dlouho počkat, nemám teď v plánu investic kupovat další dva HDD.. Mám ale otestováno, že ten 80W PicoPSU to utáhne, takže jediná otázka je, jak se to uchladí.
ten case je moc hezky, ale popravde v mem pripade nemam takove ambice, ale co me hodne zajima je zdroj. na obrazcich neni videt a tak by me zajimalo reseni a jak jsi vybiral, muj intel ma samo adapter venku, ale nejsem si jisty jak pri nakupu desky...
jo a tech 80 je teda jen s jednim diskem?
PicoPSU je víceméně pouze DC-DC měnič, který je uvnitř. Do něj vede šťáva z adaptéru, ten mám samozřejmě venku a na fotkách vidět není.
Vybíral jsem podle odhadovaných požadavků na spotřebu a taky z parametrů - např. vstupní napětí (můj podporuje 12-36VDC) a samozřejmě výkon.
Sestavu jsem testoval se třemi zapojenými disky a naběhla, delší test jsem nedělal, ale v tom snad nebude problém. Největší odběr je stejně při roztáčení disků a při tom se to ani nezaškobrtlo.